48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #31414
    amúgy Stigma fixek jóak, meg néhány EX zoom kalibrálás után, de a többire igaz az "olcsó húsnak, híg a leve" mondás...
  • efem
    nana, nembantjuk :P jo volt az az obi nekem is 2 evig arra a celra :)
  • G_ArchAngel #31412
    lehettek volna őszinték: "ezek a képek azért homályosak, mert Stigma objektívvel készültek":)
  • efem
    nekem anno 300d-re is 6 hetet kellett varni, a 75-300ra 5hetet, a vakura 10 napot, az obira 1 hetet.. gondolom tovabb nem kell mondanom :)
    de a kedvenc mondatot haverom kapta camera kft-nel, hogy ezek a kepek azert homalyosak mert sotetben keszultek -> miert a sigma obikat csak vilagosban lehet hasznalni? (csunyan backfokuszos volt amugy)
  • FixY
    Hááát... most direkt kipróbáltam: belőttem, hol van normál módban a közelpont, majd makrora váltottam és kb. 1-2mm-rel közelebbről próbáltam fókuszálni. Nem sikerült. Ami eltérést látok, hogy valamivel lassabban, precizebben mozog makroban az AF "motor".
    Sajnos mintát nem tudok felrakni, mert nincs kéznél a kártyaolvasóm, de iszonyat zajos tud lenni (hogy a shutter lag nevű jelenségről ne is beszéljünk :) ) és förtelmesen néz ki az általa produkált zaj.
  • 30Dani
    Jobb a közelpontja makróban meglepő módon. Miért lenne szégyen? Neked minden szar?
  • FixY
    Mondjuk annyira nem akarom eladni... csakhát nyár óta alig használom. Beleuntam a játékba és ez sajnos épp akkortájt jött rám, amikor megjött a gépem. :(
  • FixY
    jajjne... árulja már el valaki, miben különbözik a K750i makro módja a normál üzemtől! Mélységélesség és közelpont kb. azonos.
    (azért szégyen a sony-tól egy ilyen képminőséget produkáló eszköz... még akkor is, ha már két éves darab :) )
  • 30Dani
    K750i makró rúlz
  • 30Dani
    30Danit letagadod :CCC
  • G_ArchAngel #31404
    Nokia N73 - 3,2 mpixeles csoda:)

(én teljesen "normális" módon cserélgetem a gépeimet 5D -> 1D mkII N -> 5D -> ???)
  • DecenS
    nikon coolpix
  • Mityu91
    Neked milyen fényképeződ van most?
  • G_ArchAngel #31401
    nem azt mondtam, hogy semmi bajom, hanem azt hogy mindent megoldottam eddig - rendben szerencsém is volt: biztos sík ideg lennék, ha összejött volna az 1D mark III és most nem tudnám eladni...
  • FixY
    Napersze... neked semmi bajod... bocs, de kezdesz komolyan röhejessé válni.
  • G_ArchAngel #31399
    lehet én vagyok "különleges" vagy talpraesett, de eddig mindent megtudtam oldani - semmi bajom a Camera Kft-vel (kiemelt ügyfélként bántak velem) semmi bajom a Canon-nal, akik nyáron 1Ds markII-t adtak...

lehet, hogy normálisan kell hozzájuk közeledni és Ők is normálisak az ügyféllel...
  • FixY
    nem t'om, nem is érdekel. Megkérdeztem a telefonost, hogy fizikailag hol vannak, azt mondta, hogy Erdélyben.
  • 89
    most akkor erdélyi magyar válaszolt, vagy erdélyi román?
    amúgy egy csonkaországinak is leeht borzlams fomalzagása és hlyeserásía
  • FixY
    M$ supporttal sok éve próbálkoztam utoljára. Akkor még magyarok ültek a telefon túlvégén, igaz, nem értettek többet a szoftverekhez, mint én (sosem értettem windows világhoz - asszem, ez sokat elmond a színvonalról ;) )
    Viszont náluk nem okozott gondot, ha angolul felkerestem a kinti supportot. A caNON esetében a legfőbb probléma, hogy első kérdésük: hol laksz? Ha megmondom, akkor nem tudok szabadulni a "magyar" "support"-tól, minden kísérletem ott köt ki. :(
  • Timber
    lenyegeben barmit amit meg tudok fizetni es jo :D
  • efem
    csodalkozni fogsz, de nem az elso, es nem is az utolso aki nem anyanyelvi szinten magyarul kommunikalo supportost ultet a helpdeskhez(microsoft).
    masik meg h nem tehet az a szegeny szerencsetlen arrol, h a rangletra legaljan van, es hozza jut el minden informacio utoljara (eljenek a multik)
    es ha emlekeim nemcsalnak camera kft. nem hivatalos, hanem megbizott canon szerviz!(ezert nem tartanak mindenbol alkatreszt,ezert balfaszok,etc)
  • FixY
    Ja... válaszoltak. Igaz, nem arra amit kérdeztem és baromságot, de válaszoltak. Hurrá.
    Egyébként megkérdeztem: nem gépi fordítás (ilyen szart gép nem fordít), hanem erdélyiek... no comment.
  • FixY
    Ez nem balfaszság, ez a magyarországi vásárlók totális semmibevétele.
    A régi, itthoni support sem volt a csúcsok csúcsa, hogy finoman fogalmazzak, esetenként igencsak arrogáns válaszokat engedtek meg maguknak, de ez még azon is túltesz...
    1. Hülyék a supportosok a támogatott cucchoz
    2. Még arra sem képesek, hogy legalább magyarul beszélő embereket ültessenek a vonal túlvégére.
  • 30Dani
    Kis piac vagyunk, szoftverrel fordították a szöveget. Neked (milliós vázzal) legalább válaszoltak, engem le se szartak.
  • DoctorJohnson
    balfaszságnak :)
    mindenhol dolgozhatnak balfaszok, akár canonnak akár máshogy hívjuk.
    de megértem, hogy kiakadtál a cégre, nincs itt kérdés
  • FixY
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1032624484&no=31249

Hmmm... a nagymenő multinak ennyit ér a magyarországi vásárlóközönség...
    Te ezt minek neveznéd?
  • DoctorJohnson
    nekem erről a "canon elindult leszálló ágba" dologgal annyi a gondom, hogy:
    nem a kedvenc focicsapatomról van szó, hanem egy cégről, akinek a termékét használom. ha eddig bejött, ezután is be fog jönni, és nem kötelező évente új vázat venni. elhiszem, sőt osztom a véleményt, hogy valami kavics került a canon fogaskerekei közé, de ettől még a cca 1,5 éves vázai (30D, 400D, 5D) mind marhajók, marhára kiszolgálják a fotóst és semmi baj nincs velük. :)
  • efem
    nikaba 1 honapja jartam, mit keresel konkretan? lattam hasznalt mami meg nikon obikat dogivel
  • G_ArchAngel #31386
    Nikon/Canon 300/2.8 stabilizátoros obi 1 milla, Sigma félmilla sincs - nem hinném, hogy az OS hiánya miatt lenne félmilla különbség...
  • Mityu91
    A igma tuti, h nem szutyok mert még mindíg 500 euróért árulják francia oban használtn és egy fix 300 as kisfényerejű objektiv kétlem, h szutyok lenne.
  • Timber
    meg ket cim (hetfoi turamba be is veszem oket :D):
    - Fotobox
    VI. Teréz krt. 59. (Multicenter)
    311-0419/17

- Studio Line
    XIV. Gizella u. 30.
    222-4200
    http://www.nika.hu/
  • Timber
    ok ok :D kivetelek mindig vannak :D

Tenyleg ezek a 12-24 meg 10-20 obik altalaban mire hasznalhatoak? En csak tippelni tudok, hogy landscape, epulet, belso ... de mennyivel adnak tobbet mondjuk egy 17-70 (csak pelda :D) zoomtartomanyu obinal vagy egy esetleg fix 14esnel pl.? Valahogy ez a nagyon wide zoom szamomra a nem 100%osan vilagos kategoria :D
  • Timber
  • GregSB
  • 30Dani
    Na már megint szállóigévé lettem.
  • 30Dani
    Well, vannak kivételek: Tokina 12-24 beszt -.-
    [átlagenber :C]
  • Timber
    No en nem tudom. Csak azt, hogy vettem 10K-ert egy olyan obit ami szerintem idosebb mint a baratnom (O 85os) es elessegallitasnal (igaz csak kozepen) van fokusz visszajelzes. No meg azt, hogy viszonylag olcson hozzajutok nem "szutyok third party" obikhoz :D
  • Timber
    Aham. Pedig az atlagembernek az ilyen third party szutykok az elerhetoek csak :D
  • 30Dani
    Összes Canon EF obi használható [most az 1990-es 35/2 az aktuális kedvence], de az ilyen thirdparty szutykokkal gondok adódhatnak.
  • GregSB
    Ha jól tudom csak a NikON és PentROX semipro és pro gépei kompatibilisek visszafele az összes obival.

(javítsatok ki ha tévedek)