48078
-
#31454 Azt neztem en is ... de eleg sok helyen irtak, hogy lagy a kepe ... igy en passzoltam :D -
#31453 Én nagyon pipa voltam tegnap, mert lecsúsztam egy 50mm 1.4-es Chinon-ról, ami gyönyörű állapotban volt, fillérekért a Vaterán. Elnéztem a dátumot, azt hittem ma jár le. :-C -
#31452 Mennyi obit tervezel vásárolni/használni, btw? -
#31451 :D Hat egy 500as tukrost mindenkepp veszek (hu mit kapok most ezert :D) ... kicsi, konnyen szallithato ... es 500as :D Volt is egy PK bajonettes valahol ... csak meg kellene ujra talalnom :D -
efem #31450 jol sejtem h paparazzi utvonalon akarsz tovabbhaladni?:) -
#31449 Na akkor a mai nap termese :D
CZJ Sonnar 3.5/135 - Asszem a mai nap legjobb vetele :D (arat nem mondtok mert akkor jon 5 ember, hogy nekik feleannyiert lett volna egy elado LOL) Nem sok alkalmam volt probalgatni mert fel 8 fele kerultem vele utcara. Egy gyors kep kijovet a berhazbol (kezbol durrantva) - 1/45, f5.6 (azt hiszem :D)
Tamron 5.6/300 + 2x-ezo - Vegyes erzelmeim vannak ezzel az obival kapcsolatban. Sajnos a CA nagyon eros vele, de ahol nincs CA veszely ott meg szerintem eleg detailes. A 2x leginkabb a polc disze lesz, mert egyreszt f11 lesz tole masreszt a kepminoseget is szerintem rontja. Szoval egy nagyon jo 300as lenne ez az obi ha nem lenne ekkora CA >.<
Vivitar 6.3/400 - Nekem bejott :D igazan ezt sem tudtam kiprobalni meg mert ez is ma delutan jutott hozzam, de eddig nem vagyok hadilabon vele. Hogy vegleg az enyem marad-e az holnap derul ki :D
Szoval 1 nagy orom (CZJ), 1 semleges (Vivitar) es 1 kisebb csalodas (Tamron) a mai nap :D Osszesegeben orulok a CZJ miatt (es meg Zebra is ... yummie!)
Ps.: Ha tudtok elado Zebra CZJ-t akkor szoljatok. CZJ Zebra fetisiszta lettem :D :D :D Vateran mar leutottem egy CZJ Pancolar 1.8/50-t (szinten Zebra) es igyekszem leutni egy CZJ Sonnar 4/300-ast ami szinten Zebra :D -
Lateralus #31448 Gyártó olcsóbban tud, kisebb, könnyebb obit gyártani. -
FixY #31447 mondjátok! EOS 1Ds mkIII-mal készült RAW formátumú képet lehet valahol találni a neten? -
#31446 hm.. akkor mi értelme van a dx objektívnek? úgyértem ha sima 18-70-es obit rakok a gépre akkor is ugyanazt az eredményt kapom, és még az obi vignettálásának nagy része is "levágódik", lemarad a képről.. -
Lateralus #31445 Nem nyersz fényerőt.
Igen, mindenképpen 1,5-el szorzol, akármilyen obit teszel a gépre. A kisebb érzékelő miatt egyszerűen leesnek a szélek. -
#31444 akkor ha logikusn következtetek, akkor a 18-70DX obival gyakorlatilag fényerőt nyerek ellentétben azzal ha csak sima 18-70 obit használnék.. de a fókusztávot akkor is 1.5-el szorzom hogy kisfilmes formátumnak megfelelő értéket kapjak? -
Lateralus #31443 A DX a Nikon érzékelőméretének neve. Kb. 1,5x kisebb terület, mint a kisfilm. A DX jelű objektíveket ehhez a kisebb területhez tervezik.
Egy 18-70mm-es DX objektív kisebb képkört rajzol DX érzékelőre, szűkebb kivágást ad. Kb akkorát, mint egy 27-105mm-es objektív kisfilmen.
Egy 18-70mm-es kisfilmes objektív nagyobb képkört vetít, de a DX érzékelő miatt ebből ugyanannyi látszik, mint a 18-70mm DX.ből., ez kb. 27-105mm kisfilmes látószögnek megfelelő.
Mindkettő ugyanazt a képszöget adja egy D80-on, de a DX obi nagyobb (pl. kisfilmes) vázon nem lesz jó. -
#31442 hali.. asszem eddig értettem de most kicsit összezavarodtam..
vannak a nem DX-es obik meg a DX-es obik vannak a 35mm-es gépek meg a kisebb lapkamérettel rendelkezőek.. pl NikonD80
a nem DX-es obiknál megadott fókusztávokat pl a D80-nál 1.5 el meg kell szorozni. vagyis egy 18mm obiból lesz kb 27mm
namost a következő mondatot vagy lefordítani vagy értelmezni nem tudom jól:
"The Nikkor is a designated DX lens projecting a reduced image circle and as such not compatible to full-frame SLRs. The field-of-view is equivalent to 27-105mm (3.8x zoom ratio) on classic full frame cameras."
(forrás)
most ez a lencse azért 18-70mm DX mert olyan mintha 35mm formátumnál haszálnék egy 18-70mm-es obit vagy ez most 27-105mm-nek felel meg 35mm formátumnál?? -
#31441 Minden kep egyenesen a kamerabol a netre :D Mind kezbul.
300x2, ISO1600, 1/30
300, ISO800, 1/15
300, ISO800, 1/60
300x2, ISO800, 1/15
(ha elkurtam volna valamelyik linket sorry :D)
Tudom a CA nagy, de az a legkonyebben korrigalhato resz. Majd hetvegen remelem lesz idom bovebben fotozgatni vele. -
#31440 képt! -
#31439 Na vettem ma egy sulyzot :D Es meg fotozni is lehet vele! :P
Tamrom SP 5.6/300 54B Adaptall-2es + 2xezo ... elso benyomasra nagyon de nagyon jo :D (az en szintemnek foleg :D) es baromi nehez (az en puhos testemnek :D). 10 perc katt katt itt az irodaban es holnapra tuti izomlazam lesz :D
Viszont kezbol 1/15-oddel alig alig mozdult be vele kep ... igaz 1600as isonal. Szoval Pentax CCD shiftes kepstabi FTW.
/me happy :D -
#31438 Azt mondtak románia egész romániában nincs szerviz. Amugy ez tényleg így van -
G_ArchAngel #31437 lassan költözöm Londonba, örülök neki, hogy ott van szervíz:))) -
FixY #31436 Írtál volna Romániát, rögtön tudják... :(
-
#31435 Röhej. Én a global supportnak írtam, hogy erdélyben hol találok szervizt, engem londonba küldtek, hogy, "sajnos az a hozzám legközelebb eső canon" szerviz -
G_ArchAngel #31434 nekem válasz gyorsan jött, de a küldemény (akkor CF-kártyát adtak) 1 hónap múlva érkezett... -
#31433 hi
valakinek van tapasztalata a canon cashback-el? tobb mint egy hete elkuldtem a levelet nekik amivel kell, es meg nem kaptam e-mail megerositest... postanak mar oda kellett volna ernie vagy ennyire lassu lenne a feldolgozas? -
#31432 BiG G
Köszi tényleg tetszetős ez a Samsung kompakt gép, még nézegetek aztán meglátjuk. -
G_ArchAngel #31431 Eladó 2db 2 GByte-os Sandisk Extreme III SD kártya, idén tavasszal vettem, garipapír, számla, bőrtok, CD jár hozzá...
Ajánlatokat PM-ben, pls... -
Lateralus #31430 Ha valakit esetleg érdekel egy kis Sony foto-GPS, akkor van egy eladó.
Itthon kb. 25ezer, de én odaadom 15-ért. Vadonatúj, dobozában, minden alkatrészével. Nincs rá különösebben szükségem ugyanis.
http://scilib.typepad.com/science_library_pad/2006/09/my_review_of_th.html -
digital #31429 Itt a helyes link DC-1030i -
digital #31428 Agfa DC-1030i /10mp
Ezzel szemezgetek. Szerintetek compact kategóriában jó ez a gép? Megéri az árát? -
#31427 "1. Hülyék a supportosok a támogatott cucchoz
2. Még arra sem képesek, hogy legalább magyarul beszélő embereket ültessenek a vonal túlvégére."
ergo balfaszok :)
(vagy hívjuk ahogy tetszik) -
G_ArchAngel #31426 Nikon D300 Hands-on Preview -
#31425 eltévedtél kicsit, itt talán -
rotagizi #31424 Sziasztok segijen valaki , mert gondban vagyok, hang kártya ügyben köszi -
#31423 parancsolj, ez a gép szerintem minden igényedet kielégíti, most ráadásul még memóriakártyát is adnak hozzá ajándékba. -
#31422 Egyébként van egy digitális NIKON vakus 2MP 3X optikaiZoom. 64 MB memória. és egy Zenith objektível vakuval álvánnyal ami analóg. Az a gond hogy mindakettő elég nagy méretű ha haverokkal vagyok a kocsmába vagy turázok arra kellene egy kis kompakt gép. -
#31421 ahogy az a mai napom már elhangzott, olcsó húsnak híg a leve... ennyiért biztosan nem csinál jó képeket, ráadásul eddig még életemben nem hallottam semmilyen vonatkozásban, de főleg nem fotósban, olyan gyártóról hogy Odys.
íme, a legolcsóbb kategória versenyzői: link. ha már veszel valamit akkor ne szart vegyél, canon vagy nikon gépeket ajánlja innen mindenki, nem véletlenül... -
#31420 BiG G
Ezt miből gondolod így "nyélből" már láttál ilyen képet?
Most járjon a delikvens két telefonnal? -
#31419 ez nem fényképezőgép, hanem annak látszó tárgy. még egy középkategóriás mobiltelefon is jobb képet csinál mint egy ilyen vacak... -
#31418 Odys Slim 5L II
Ilyesmire gondoltam a végeára: 14000 Ft. -
efem #31417 kanyonbol A4xx szeria, bar az van kb 20-25mm vastag is esetleg valamien nikony kuulpixx -
#31416 Milyen digitális fényképezőgépeket tudtok ajánlani amiről jó a tapasztalat , kölönböző összejövetelekre stb. vinném magammal, ezért kisebb darabokra gondoltam kb 50*50*10 mm nagyobb elvárásom nincs vaku legyen rajta és mehet akkumlátorról is kijelző sem kritérium minnél olcsóbban 20 000 Ft mondjuk. Azért nem akarok most telefont váltani meg kevés ami szép képeket készít, ritkán kellene csak.
Köszi a válaszokat. -
efem #31415 hat nekem az occsobbik 18-50 vanik belole, 2 eve remekul szuperal (attol eltekintve h kb 1.5 eve elkezdett hangosan morogni fokuszalas kozbe, de megjavitottak) igaz kepminosegbe nem egy L -es obi, de kitobinal boven jobb :) (30e-ert foleg)