48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #31734
    pontosan miben mutatkozik meg, hogy technológia örült vagyok?

- foglalkozom elektronyikus zajkeltéssel?
    - tesztelek agyba-főbe technikai eszközöket?
    - építgetek kerékpárt?
    - tudok honlapot barkácsolni?
  • DoctorJohnson
    "repülő oké, enek azért örülök:)"

:DDDDDDDDDDDDDDD

Nyugtass emg, hogy lesz 1x filmes Leica-d 50essel és azzal fogsz alkotni! ;)
  • G_ArchAngel #31732
    nem is tartom zenének amit a gép csinál, Forma-1-ből is száműzik a TC-t, hogy "emberibb" legyen...

azt elfogadom, hogy egyrejobb AF, CPU, CMOS van a gépekben, de az efem által linkelt sportfotós kép már túlzás - egy modellfotós, természetfotós, fotóriporter munkája talán csak annyiban változott, jobb technikával dolgoznak, de nem 5-25 vázat állítanak be távkioldóval...

repülő oké, enek azért örülök:)
  • DoctorJohnson
    mellesleg kissé ambivalens érzéseim vannak akkor, amikor egy nyilvánvalóan TECHNOLÓGIA őrült fotós azon siránkozik, hogy manapság a technikáé az érdem... :)))

Nyilvánvalóan az a mit efem által linkelt fotón látunk, már nem fotózás, de az amit Te említesz a ló túloldala. Majd ha filmes leica-val és 50-es fixel fogsz ff-ben sportfotózni akkor megkövetlek ígérem
  • DoctorJohnson
    és? mindenhol ez van, nem csak a fotózásban...
    a zenét megcsinálja a zenész helyett a gép, a versenyautót az úton tartja a gép, a repülőgép leszáll a pilóta helyett, és még sorolhatnám...
    sajnos ilyen a világ, senkit nem érdekel manapság, hogy anno milyen technikával szenvedtek, a mai kor technikájával kell maradandót alkotni, ergo nem a technika számít hanem a végeredmény.
  • G_ArchAngel #31729
    nem annyira a fotós érdeme, mint a technikáé...
  • DoctorJohnson
    akkor tehát ma csak azért mert nem leica-val készülnek a fotók FF-ben manuál módban, már nem is készülnek jó sportfotók?
  • G_ArchAngel #31727
    a XX. század közepén az ökölvívást fotózó, balonkabátos, kalapos fotósok Leica-val, 50-es fixszel, manualfókuszban csodálatos képeket készítettek - az tudatos sportfotózás volt, ez napjainkban inkább a pillanat elkapása...:)
  • szacsi
    tudom jól, többnyire próbálok valami sajátot hozzáadni, ha megy és nem sablonosnak lenni.
    és ofkóz nem a közönség soraiból csinálom, általában adnak sajtós pass-t...bár pl a38-on nincs árok, szal szopó... :C
    de valszeg kitobi vagy egy jobb nagylátó lesz + 70-XXXmm

majd meglátom még, hogy mit és merre, attól is függ, hogy mennyi pénzem marad majd...
  • DoctorJohnson
    figy, a koncerteken általában a hangulatot, fényeket, az előadókat érdemes megörökíteni, és persze leginkább nem a tomboló tömegből (biztonsági okokból), így sokkal jobban jársz egy 70-200 körüli átfogással, és ha annyira nagyon kell a nagylátó, arra ott a kitobi, szvsz.
    amúgy a tamron 18-250 nem lett túl rossz obi. a canon pedig az IS miatt lehet jó egy koncerten (hosszúexpó rox) de a 135mm soxor kevés.
  • BiG G
    [falat kapar] O_O
  • efem
    pentaxosoknak :)
  • efem
  • efem
    50/1.8 mk1 + 100/2 + 2xTC
  • szacsi
    hn :Cc
  • szacsi
    négyet írtál. :C
    amúgy azért szeretném a 18-200mm-es részt lefedni, mert mondjuk nagyobb koncerteken akár a pecsában, akár máshol ha sokan fotóznak, akkor képtelenség átvergődni csak úgy egyik oldalról a másikra és akkor tán jól jönne. bár kitartani a 200mm-t meg az itthoni fényviszonyok mellett úgyis képtelenség, de bécsi koncertek roxor.
  • 30Dani
    Ezt a zoomátfogást felejtsd el, nem pénz kérdése.
  • szacsi
    értem...és magasabb árkategóriában találok használhatót vagy felejtsem el? :c
  • 30Dani
    Miért kéne 4-5? Főleg ha 50 alatt úgyis zoomolsz? Fixek különben is kisebbek.
  • 30Dani
    Sigma zoomot elvből (meg mert volt már) nem vennék, mindegyiknek ócska-közepes képe lehet, stabilizátorban csak akkor hiszek, ha fényerő is társul mellé, ilyen f6.3-nál már az AF is szenved, nem csak te hogy kitartsd.
  • szacsi
    aha, és koncertre vigyek magammal 4-5 obit és cserélgessem őket? (:
    mert máshová, saját célra, oda én is gondoltam fixeket, stb, de...
  • 30Dani
    Alulra kitobi (hozza azt a fényerőt és képminőséget mint az alábbiak, és egy tizesből megúszod ezt a tartományt), fölé meg fix(ek) (50/1.8 v 50/1.4, 85/1.8, 100/2, stb.).
    Ha infráznál is, nézz utána hogy az adott obi alkalmas-e rá (csak pozor, nem mindegyik felsorolás helytálló).
  • szacsi
    jaés: MÉT!
  • szacsi
    mondjmásikt. :C
  • 30Dani
    Egyiket se venném, koncertfotóra meg főleg nem.
  • szacsi
    az 'ezeket néztem' a kedvenc szófordulatom, azért dupláztam. -.-
  • szacsi
    ezeket néztem:
    Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD
    Sigma AF 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS
    Tamron Autofocus 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II
    Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM

ezt a négyet néztem eddig all-in-one obinak, tesztképeket még nem kerestem, csak pár review-t olvastam el az amazonos vásárloktól...de majd körülnézek pbase-n és akkor szűkítem a kört. a canon mondjuk biztos jó minőségű meg minden, de az meg 28mm-ről indul és hát a 18mm előnyösebb lenne.
    ha nagyon szarok, akkor tessék szólni.
    bár azt azért vágom, hogy az ekkora átfogású objektívek ilyen áron biztosan nem túl jó minőségűek, de amíg a koncertfotó nem hozza vissza a gép árát, addig erre a célra nem akarok drágább objektívet.
  • Flamer
    ahan. értem. htx

#31704: és az oldalt is htx.
  • 30Dani
    kutyakam
  • DoctorJohnson
    én nemtom, nemismerem ezeket a népcsoportokat :)
  • DoctorJohnson
    ajánlanék egy oldalt neked, dpreview a neve.
    itt 99%-ban jó adatokat találsz a gépek speckóinál feltűntetve.

a záridőnek pedig két jellemző tulajdonsága szokik lenni: legrövidebb és leghosszabb. a Panasonicnak a leghosszabb zárideje 60mp lehet, míg a legrövidebb 1/2000-ed mp...
  • 30Dani
    Meik obáj: az!
  • szacsi
    hm, no de az 58mm-es szűrőt sosenem teszem rá egy 67mm-es szűrőmenettel megáldott obira. :C
  • szacsi
    oyay, a fenebe :(
    de yo, teso, meghaxolod, szal yo lesz az neked. vedd meg, yo.

(yoyoyo, nigga, yo.)
  • Lateralus
    Valódi, optikai képstabilizátorról beszélek.

A Fujifilm Picture Stabilization módja nem az, csak okosan megfogalmazott parasztvakítás. Gyengébb fényben emeli az érzékenységet, így csökkenhet a záridő, hogy ne nagyon mozduljon be a gép a kezedben. A képminőség meg erősen romlik.

Ezzel az erővel minden gép, amin van állványmenet, vagy nem gömbölyű az alja stabilizátoros. Csak marketing kérdése.
  • Timber
    Igen van. Vegyel azt! kkplsthxbye!

WTB Ignore :D
  • Flamer
    Fujiba is van :D
    Képstabilizátor: van
  • Lateralus
    Van benne stabilizátor. A Nikonban is van. A Fuji S5700-ban viszont nincs.

Gondolom, ha hosszú záridő kell, akkor az állvány is beszerzés alatt van. Mert nincs az a stabilizátor, amivel kézből fotózhatsz akár 1 mp-et.

Nem véletlenül nincs extra hosszú záridő az ilyen kis gépekben. Azokat a mini érzékelőket nem lehet sokáig izgatni. Hamar elsülnek.
  • DecenS
  • Flamer
    ahan. kay. sry. én nemtudom mitjelentenek azok a cuccok árírva.. vagyis nem mindet :D és amit oldalt néztem ahol a leírása volt ott azvolt hogy nics adat.. gondoltam akkor nics. de akkor rosszul.

amugy
    #31691: ya. 8
    #31692: hát pedig de, és a záridő meg 1sec épp az benne a fos. :|