48078
-
G_ArchAngel #31734 pontosan miben mutatkozik meg, hogy technológia örült vagyok?
- foglalkozom elektronyikus zajkeltéssel?
- tesztelek agyba-főbe technikai eszközöket?
- építgetek kerékpárt?
- tudok honlapot barkácsolni?
-
#31733 "repülő oké, enek azért örülök:)"
:DDDDDDDDDDDDDDD
Nyugtass emg, hogy lesz 1x filmes Leica-d 50essel és azzal fogsz alkotni! ;) -
G_ArchAngel #31732 nem is tartom zenének amit a gép csinál, Forma-1-ből is száműzik a TC-t, hogy "emberibb" legyen...
azt elfogadom, hogy egyrejobb AF, CPU, CMOS van a gépekben, de az efem által linkelt sportfotós kép már túlzás - egy modellfotós, természetfotós, fotóriporter munkája talán csak annyiban változott, jobb technikával dolgoznak, de nem 5-25 vázat állítanak be távkioldóval...
repülő oké, enek azért örülök:) -
#31731 mellesleg kissé ambivalens érzéseim vannak akkor, amikor egy nyilvánvalóan TECHNOLÓGIA őrült fotós azon siránkozik, hogy manapság a technikáé az érdem... :)))
Nyilvánvalóan az a mit efem által linkelt fotón látunk, már nem fotózás, de az amit Te említesz a ló túloldala. Majd ha filmes leica-val és 50-es fixel fogsz ff-ben sportfotózni akkor megkövetlek ígérem -
#31730 és? mindenhol ez van, nem csak a fotózásban...
a zenét megcsinálja a zenész helyett a gép, a versenyautót az úton tartja a gép, a repülőgép leszáll a pilóta helyett, és még sorolhatnám...
sajnos ilyen a világ, senkit nem érdekel manapság, hogy anno milyen technikával szenvedtek, a mai kor technikájával kell maradandót alkotni, ergo nem a technika számít hanem a végeredmény. -
G_ArchAngel #31729 nem annyira a fotós érdeme, mint a technikáé... -
#31728 akkor tehát ma csak azért mert nem leica-val készülnek a fotók FF-ben manuál módban, már nem is készülnek jó sportfotók? -
G_ArchAngel #31727 a XX. század közepén az ökölvívást fotózó, balonkabátos, kalapos fotósok Leica-val, 50-es fixszel, manualfókuszban csodálatos képeket készítettek - az tudatos sportfotózás volt, ez napjainkban inkább a pillanat elkapása...:) -
#31726 tudom jól, többnyire próbálok valami sajátot hozzáadni, ha megy és nem sablonosnak lenni.
és ofkóz nem a közönség soraiból csinálom, általában adnak sajtós pass-t...bár pl a38-on nincs árok, szal szopó... :C
de valszeg kitobi vagy egy jobb nagylátó lesz + 70-XXXmm
majd meglátom még, hogy mit és merre, attól is függ, hogy mennyi pénzem marad majd... -
#31725 figy, a koncerteken általában a hangulatot, fényeket, az előadókat érdemes megörökíteni, és persze leginkább nem a tomboló tömegből (biztonsági okokból), így sokkal jobban jársz egy 70-200 körüli átfogással, és ha annyira nagyon kell a nagylátó, arra ott a kitobi, szvsz.
amúgy a tamron 18-250 nem lett túl rossz obi. a canon pedig az IS miatt lehet jó egy koncerten (hosszúexpó rox) de a 135mm soxor kevés. -
#31724 [falat kapar] O_O -
efem #31723 pentaxosoknak :)
-
efem #31722 -
efem #31721 50/1.8 mk1 + 100/2 + 2xTC -
#31720 hn :Cc -
#31719 négyet írtál. :C
amúgy azért szeretném a 18-200mm-es részt lefedni, mert mondjuk nagyobb koncerteken akár a pecsában, akár máshol ha sokan fotóznak, akkor képtelenség átvergődni csak úgy egyik oldalról a másikra és akkor tán jól jönne. bár kitartani a 200mm-t meg az itthoni fényviszonyok mellett úgyis képtelenség, de bécsi koncertek roxor. -
#31718 Ezt a zoomátfogást felejtsd el, nem pénz kérdése. -
#31717 értem...és magasabb árkategóriában találok használhatót vagy felejtsem el? :c -
#31716 Miért kéne 4-5? Főleg ha 50 alatt úgyis zoomolsz? Fixek különben is kisebbek. -
#31715 Sigma zoomot elvből (meg mert volt már) nem vennék, mindegyiknek ócska-közepes képe lehet, stabilizátorban csak akkor hiszek, ha fényerő is társul mellé, ilyen f6.3-nál már az AF is szenved, nem csak te hogy kitartsd. -
#31714 aha, és koncertre vigyek magammal 4-5 obit és cserélgessem őket? (:
mert máshová, saját célra, oda én is gondoltam fixeket, stb, de... -
#31713 Alulra kitobi (hozza azt a fényerőt és képminőséget mint az alábbiak, és egy tizesből megúszod ezt a tartományt), fölé meg fix(ek) (50/1.8 v 50/1.4, 85/1.8, 100/2, stb.).
Ha infráznál is, nézz utána hogy az adott obi alkalmas-e rá (csak pozor, nem mindegyik felsorolás helytálló). -
#31712 jaés: MÉT! -
#31711 mondjmásikt. :C -
#31710 Egyiket se venném, koncertfotóra meg főleg nem. -
#31709 az 'ezeket néztem' a kedvenc szófordulatom, azért dupláztam. -.- -
#31708 ezeket néztem:
Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD
Sigma AF 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS
Tamron Autofocus 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II
Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM
ezt a négyet néztem eddig all-in-one obinak, tesztképeket még nem kerestem, csak pár review-t olvastam el az amazonos vásárloktól...de majd körülnézek pbase-n és akkor szűkítem a kört. a canon mondjuk biztos jó minőségű meg minden, de az meg 28mm-ről indul és hát a 18mm előnyösebb lenne.
ha nagyon szarok, akkor tessék szólni.
bár azt azért vágom, hogy az ekkora átfogású objektívek ilyen áron biztosan nem túl jó minőségűek, de amíg a koncertfotó nem hozza vissza a gép árát, addig erre a célra nem akarok drágább objektívet. -
#31707 ahan. értem. htx
#31704: és az oldalt is htx. -
#31706 kutyakam -
#31705 én nemtom, nemismerem ezeket a népcsoportokat :) -
#31704 ajánlanék egy oldalt neked, dpreview a neve.
itt 99%-ban jó adatokat találsz a gépek speckóinál feltűntetve.
a záridőnek pedig két jellemző tulajdonsága szokik lenni: legrövidebb és leghosszabb. a Panasonicnak a leghosszabb zárideje 60mp lehet, míg a legrövidebb 1/2000-ed mp... -
#31703 Meik obáj: az! -
#31702 hm, no de az 58mm-es szűrőt sosenem teszem rá egy 67mm-es szűrőmenettel megáldott obira. :C -
#31701 oyay, a fenebe :(
de yo, teso, meghaxolod, szal yo lesz az neked. vedd meg, yo.
(yoyoyo, nigga, yo.) -
Lateralus #31700 Valódi, optikai képstabilizátorról beszélek.
A Fujifilm Picture Stabilization módja nem az, csak okosan megfogalmazott parasztvakítás. Gyengébb fényben emeli az érzékenységet, így csökkenhet a záridő, hogy ne nagyon mozduljon be a gép a kezedben. A képminőség meg erősen romlik.
Ezzel az erővel minden gép, amin van állványmenet, vagy nem gömbölyű az alja stabilizátoros. Csak marketing kérdése. -
#31699 Igen van. Vegyel azt! kkplsthxbye!
WTB Ignore :D -
#31698 Fujiba is van :D
Képstabilizátor: van -
Lateralus #31697 Van benne stabilizátor. A Nikonban is van. A Fuji S5700-ban viszont nincs.
Gondolom, ha hosszú záridő kell, akkor az állvány is beszerzés alatt van. Mert nincs az a stabilizátor, amivel kézből fotózhatsz akár 1 mp-et.
Nem véletlenül nincs extra hosszú záridő az ilyen kis gépekben. Azokat a mini érzékelőket nem lehet sokáig izgatni. Hamar elsülnek. -
DecenS #31696 -
#31695 ahan. kay. sry. én nemtudom mitjelentenek azok a cuccok árírva.. vagyis nem mindet :D és amit oldalt néztem ahol a leírása volt ott azvolt hogy nics adat.. gondoltam akkor nics. de akkor rosszul.
amugy
#31691: ya. 8
#31692: hát pedig de, és a záridő meg 1sec épp az benne a fos. :|