48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    Mega OIs? Akkor ez valami skinhead masina?
  • Timber
    Es abba mar a Nikon fejlesztesu zarido kerult vagy meg mindig a Sony-tol liszenszelik a zaridojuket? Amugy a Kodak zarido szerintem meg mindig verhetetlen ... mondjuk azokban volt blende is.
  • DecenS
    ojanlya nincs, de záridő az lyutott bele lyó sok.
  • DoctorJohnson
    de van annak elég megapixellye?
  • G_ArchAngel #31690
    Jó az a Nikon, vegyen azt...
  • DoctorJohnson
    looool
  • DoctorJohnson
    Miről tetszik beszélni?
    kb. 3 éve minden legutolsó szaros panasonicban ott a képstabi.

(ott van rajta a mágikus 4 betű: MEGA O.I.S.)
  • Timber
    Flamer: M3nny be a medilya marktba 0szt PROballyad ki ezekket a gepket. Ami neked a lellyob, leginkabb kayzre esik ozt vedd meg. Kepminosegben, tudasban stb stb neked uccse fog feltunni a kulonseg koztuk. Ha meg nem lenne eleg a gep akkor maly yol meghákolod. Mert huje azert nem vagy!
  • G_ArchAngel #31686
    figyelj, vegyél Nikon Coolpix L15-t...
  • BiG G
    sajnos nem. :( onnan lehet rájönni hogy a hullámvasúton nincsen villamosszék
  • Dzsini
    de a reklámokban úgy van, hogy amikor van stabilizátor, akkor hullámvasúton villamosszékből is pengeéles képeket csinál az alagútban árnyékban futó egérről... az akkor nem is igaz?
  • BiG G
    képstabilizátorral is be tud mozdulni és anélkül is ki lehet tartani hogy éles legyen... omg.
  • Flamer
    hey,

megin én.. szóval.. megnéztem Panasonic DMC-LZ7-et és képstabilizátor nuku?.o azaz ha fényképezek és bemozdul valami akkor cseszhetem?:o
  • efem
    harmadik polarszuro utan meguntam hogy minden obihoz kulon szuroket kell vasarolgatni, cokin szinszurok rulez ! egy 5e ft-os adapterrel rateheted barmeik eddig mar megvasarolt szurod barmien obira..
  • szacsi
    nyncs myt.
    (;
  • szacsi
    well, akkor visszaszivom.
    egyelore csak olyan obit neztem, ami a nekem szukseges tartomanyt lefedi egymagaban, mert elsosorban koncertekre jaras van, ahol meg nem elonyos az amugy is szukos idoben cserelgetni az objektivet...es amit neztem, az 67mm-es szuromenettel volt...de ahova kell az ir, oda ugyis lesz kulon nagylato, ugyhogy akkor ebben meggondolom magam. most.
    (:
  • Flamer
    kay. htx mindent.
  • DoctorJohnson
    azt ajánlom, hogy ne szeressél 6 megapixelesnél nagyobb felbontású kompaktot. hacsak nem plakátokra szeretnél fotózni...
  • DoctorJohnson
    :))))))))
    de longexpót már nem adnak mindegyikhez
  • G_ArchAngel #31675
    pl. az egyik "kötelező darab" komolyabb EOS-usereknek az EF 50mm f/1.4 USM, aminek 58mm-es a szűrőmérete...
  • 30Dani
    Hátez ugye obifüggő
    [55mm-es IR-je vanik]
  • szacsi
    szeretnékegy canon 40d-t majd valamikor és nemhiszem, hogy az 58mm-es filtereim jók lesznek...
  • 30Dani
    mét
  • szacsi
    2.
  • szacsi
    18-25 között beszteszt evá. -.-
    de nem tudlyA, hogy my a gáz, szal myndegy.

off: ®agar.

on: eladó az ir filterem. :c
    (meg az egész mindenség, csak az itt nem érdekel senkit)
  • Flamer
    ahan.. htx

#31666: igen..aztprobálok keresni de nem vagyok teli pénzel se.. :|
    #31667: ya. ígymár ellehet ítélni egy embert.. lincsejjetek meg.. gratulálok..

#31668:
    ya az lz7 még yó árbais van. ahogy néztem 45k.
    "élő hisztogram, ISO3200 nagy érzékenységű módban, csillagos égbolt témamódban akár 60 mp záridő, világóra, video felvétel hanggal"
    a felbontást meg tudom hogy adott.. :D de akiről beszéltem hogy ajánlotta a fuji-t amit még linkeltem az első hszembe ő küldött egy képet, amit este csinált, és belenagyitva olvashatóvolt egy póznán a plakát. és elég durván belekellett nagyítani mégis olvasható volt. csupán csak így értettem a dolgot.
    de mint montam nem fbios vagyok meg nem lesifoznék :D

szóval:
    1. Nikon Coolpix L15 -------------- 35k
    2. Panasonic DMC-LZ7 -------------- 45k
    3. Fujifilm FinePix S5700 --------- 47k
    ezekközül mejik?:o
  • Lateralus
    hellóA F31fd kábé minden 7-8 megapixeles gépet szarrá-huggyá vert felbontásban. Az utódai már nem annyira.

Az LZ7 vesz fel hangot a gyári adatlap szerint is. Csak az LZ6 nem.

"lefényképezek egy emerekkel teli hejet és aki távol van annak alapbol nem láccik az arca.. fogom és a gépen belenagyitok.. emelem a felbontást."

Ilyen nincs. A felbontásod adott. Efbíájos filmekben esetleg, de azok mesék. Akkor elég lenne egy ilyen szuper webkamera mindenkinek 320 x 240 pixellel, azt ha nagyobbat akar, majd "emeli a felbontást" utólag. Felejtsd el!
  • BiG G
    foglalkozás: hacker
    hobby: hack-crack

ez azt hiszem mindent elmond :c
  • 30Dani
    Ne megapixelt szeressél, hanem tisztességes gépet.
  • G_ArchAngel #31665
    kompaktok között a Panasonic a Ferrari, Nikon a Spyker, DSLR-nél nem így van...
  • szacsi
    LY
  • Flamer
    panasonic amúgy márka?:o mármint azt tudom hogy nikon az yóak.. szóval..
    "minden 10. fotó elkészítése után a gép időszakos kikapcsolása (az elemekvisszahűtéséhez elegendő időre)"

a Fujifilm Finepix F31fd csak 6 megapixel.. legalább 7-est vagy 8-ast szeretnék.

amugy a panasonic egész yól hangzik de azt a visszahűtést minden 10. fotónál .. :o
    és a video hangfelvétel minenképpen kéne.

a belenagyításon meg azt értem hogy mondjuk lefényképezek egy emerekkel teli hejet és aki távol van annak alapbol nem láccik az arca.. fogom és a gépen belenagyitok.. emelem a felbontást.. és akkor kivehető legyen az arc..
    vagy.. egy írást akarok elolvasni ami kicsit távolabb volt és belenagyítva olvasható legyen.. valamejest legalább..
    tudom hogy ezt már a 3xxx*2xxx felbontást lehetővé teszi nade gondolom nem mindegy az optikai zoom meg ijenek.
  • BiG G
    az nemtrendi, debutavagy.
  • szacsi
    lol.

egyébként JÓ és ILYEN, stb...
  • Lateralus
    Ja, az LZ7 elvileg vesz fel hangot is a videóhoz (még nem próbáltam). Az LZ6 nem.
  • Lateralus
    A Fujifilm F30 és F31fd igen jól sikerült ebben a ketagóriában. Csak már nem kapni. Ha valahol mégis látnál csapj le rá. Utódjuk az F40fd már 50ezer körül jár.

45 körül jó választás lehet a Panasonic LZ7. Kis kompakt 6x zoomátfogással, stabilizátorral, 7 megapixellel, 848 x 480 pixeles, 30 fps-es videóval (bár lehet, hogy hangot nem vesz fel).

A belenagyításon nem tudom mit értesz? A nagyíthatóságot az érzékelő felbontása, objektív, feldolgozó rendszer határozza meg, ha a fotós bénázását nem számítjuk bele. Az így kapott felbontásnál jobbat nem tudsz kihozni a képből.
  • Flamer
    de nem mindegy mennyit.. :|
  • 30Dani
    Minden géphez adnak záridőt!
  • Flamer
    ahan.

nos nikon 35k fuji meg 47k-ért néztem..
    de.. szeretnék fényképezni, videozni, lehetőleg minnél nagyobb felbontáson. yólenne távolról is lekapni dolgokat, persze azért nem lesifotos akarok lenni. :D
    yó lenne ha lenne záridő is de ez annyira nem fontos.
    szeretnék minnél szebb képeket fotozgatni, és yólenne ha ha belenagyitanék egy távoli dologba akkor továbbrais normális képet látnék amennyire lehet.. (gondolok itt arra hogy már gépen belenagyitok hogy eltudjak olvasni vmit vagy hogy egy távoli arcot megnézzek az kivolt éppen a háttérbe..)

most van egy samsung digimax 360-asom. :DDD nahát.. annál csak yobbat tudok már venni gondolom. :D

és az ár amire gondoltam 45k.
    és nézegettem ijeneket de a nikor l15 most új, gondoltam az egész yó 35k-ér, mire egyik barátom ajánlotta a fujit.
    ő aztmonta hogy az nagyobb darab, tákás, stb, a nikon meg zsebbe való és könyebb.
    de gondoltam megkérdezek több embert ezért firkantottam ide is..
  • DoctorJohnson
    mondom a szakik... :)))