48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FixY
    Miért ne legyen? 300d-20d-1d - ez szvsz belefér, főleg, mert úgy tervezem, hogy ez a gép kitart addig amíg a fotózást hobbinak tekintem.
    Pláne, hogy mióta megvan az új gép, azóta meredeken lanyhul a lelkesedésem. (ha találnék vevőt a vázamra, valószínűleg abbahagynám)

Nem kezdek vasat cserélni abban a pillanatban, ahogy kijön egy újabb. Nem t'om érzed-e a különbséget?
    Amellett, hogy elismerem, a nikon most kiadott gépei lényegesen jobban teccenek a canon gépeinél, nem kezdek el _komolyan_ gondolkodni rajta, hogy nikonra váltsak(*). Sőt... tképp a D70 óta jobban tetszik a nikon, de már túlságosan sokat buknék a cserén.
    A Leicán komolyan elgondolkodtam, de ott a méretbeli különbségek számítottak volna - nomeg, hogy nem néznek egyből vérszívó újságírónak :) :( -, nem a tudás vagy a megapixelek.

(*) azért amit a múltkoriban a caNON "support"-nál tapasztaltam, elgondolkodtatott, hátha mégis megéri nikonra váltani. :(

• 89
    meg érdekes hangokat ad ki a csaj :D
  • GregSB
    Szakmai ártalom :P
  • G_ArchAngel #31770
    hol itt az email cím?
    nem találom a sok szék-asztal-házacska-kerekeskút karakter között:)
  • 30Dani
    úgy simogatja, mintha f@sz lenne
  • GregSB
    Ezt a csajt pedig hozzá adják ha géphez ha még a héten előrendeli valaki :D
  • GregSB
  • GregSB
    Hivatalos D3athstar samplek.

Mirror
  • efem
    nikon d3 tesztkepek
  • 30Dani
    Ha már itt tartunk, neked miért van 1D-d?
  • FixY
    Hogy "technobuzi" ;)
  • efem
    speciel en erre hasznalom a szurokerethez legkozelebb eso rest, abbol ha az embernek van egy pici turelme, lecsiszolja megfelelo feluleture, es elvezi, mert csak ugy hasznalhato az infra szuro is :(
    (sokat szivott vele)
  • 30Dani
    Olcsóbb. Ellenben sokkal szarabb, mivel nem zárt rendszer, a fény bejut a szűrő és az obi közé, teljesen hazavágva a képet. Az erősebb Cokin ND közel sem színsemleges, enyhe infraszűrőként működik. Mellesleg vonzza a port, szöszöket.
  • efem
    lehet en gondolkodom hulyen, de lapszurovel nem olcsobb megoldas?

http://www.nika.hu/hu/szurok/lapszurok/lapszurok/COP154.html
    vagy amirol ti beszeltek az lenyegesen erosebb?
    egy keret + egy menet + a szurovel meglenne 15e-bol kb
  • norbre
    tnx
    ..btw egy 400-as körüli engem is érdekelne ha tud valaki relative ócsón..
  • 30Dani
    Jesz.
  • G_ArchAngel #31758
    szerintem nincs neki...
  • Gladiator
    én utoljára spec akkor láttam tőle itt SG-n, mikor még 20D-je volt. Meg egyszer 5D-vel volt vmi bicikliseket fotózni és fent volt a neten vmi hírlapon. De én is néznék tőle sűrűbben képeket. nincs vhol galériája a neten?
  • norbre
    ND400 az azt jelenti hogy ha teszemazt szűrő nélkül 1/250-el exponálnék akkor szűrővel 1.6" mellett lesz helyes az expozíció?
  • 30Dani
    Szólj ha találsz olcsón ND400-at htxvm.
  • szacsi
    Hoya ND-m van (58mm), 8x-os, amazonon vettem, 4k volt, köszönhetően az elbaszott árazásnak, ugyanis az adorama ugyanezt a sorozatszámú terméket egyszerre 3 áron árulta, ezek közül volt a 4k-s ajánlat, a legmagasabb pedig 14k volt.
    féltem tőle, hogy fos lesz, de eddig még nem vettem észre, hogy minőségileg gány lenne, bár ez lehet azért van, mert a gépem nem teszi lehetővé, hogy... -.-
  • 30Dani
    A kétpoláros dolog csak elvben működik 100%-osan, minél jobban sötétítesz, annál jobban elmásznak a színek lilába, a szopó az hogy a képen nem is egyenletesen. Normális méretű és erősségű ND meg 20-30 ezer :C
  • DoctorJohnson
    még énis :)
  • 30Dani
    Énis láttam, np.
  • DoctorJohnson
    nyugiii, csak poénkodás volt (nem győzöm telerakni smiley-val)
  • Timber
    Amugy ... nem a technika csinalja a jo fotokat. Az csak megkonnyiti azok elkeszuleset. Lehet 35 tavkioldos Nikanox BFG-6000 gep sorbaallitva ... akkor is ha szarul van beallitva vagy rosszkor oldjak ki akkor nem lesz 1 jo kep se. Ugyanez a Forma 1-ben is megvan. Azert az emberi tenyezo mindig ott lesz.

Ami inkabb igazsagtalan az egeszben, hogy sokszor egy embert a felszerelese olyan mertekben visszatart, hogy alulmarad egy nala sokkal tehetsegtelenebb szuperfelszereleses apucikedvencenel. Neha az ilyen fotomegoszto oldalakon latni 1-1 embert akinel latszik a kepein, hogy egy jo felszerelessel brutal dolgokra lenne kepes, de egy HP vagy Kodak kompakt altal visszafogva epphogy a kozepmezonyben tud kuszni ezzel szemben a kenyondeneccazas szoke cica meg total otlettelen, pocs beallitasu/vagasu keppel kapja a jo ertekeleseket mert sikerult jo idoben nem elrontania a gepet.
  • Timber
    Latom itt is kitort a penisz-irigyseg :D
  • DecenS
    milyen tényeket tagadott le?
  • FixY
    Lehet, nem emléxem rá... vagy még azelőtt tette be, hogy először itt jártam.

Unalmas lehet, de miért kell tényeket letagadni?

• DecenS
    pedig linkelt a fórumba fotókat... sry.
    amúgy meg kissé már ez a téma, nem..?
    (főleg ami G felszerelését illeti)
  • DoctorJohnson
    ha a beengedett fény mennyiségét szeretnéd redukálni, akkor ND-t vegyél és ne polárt (főleg ne zoom obival, feltéve ha forog a frontlencséje)
  • DoctorJohnson
    legalábbis úgy tesz mintha nem örülne ennek :)
  • DoctorJohnson
    ezek közül egyik sem azt igazolja, hogy tech. őrült lennél vagy sem.
    viszont a te gépparkod áll up to date cuccokból és nem az enyém. :)
  • Galy
    ja, ő búsul?? :DD
  • DoctorJohnson
    én nem vitattam azt, hogy a mai világ hol tart, tökéletesen egyet értek Angel-lel, csupán én nem búsulok emiatt :)
  • Galy
    én már láttam képeket tőle, sry
  • Galy
    mondjuk egy Mozart mű ezer év múlva is műremek lesz, viszont egy Chemical B.......sehol

A #31731 első mondatában viszont van valami :))

• norbre
    hali.. egy régebbi kérdésem és az egyik arra érkezett válasz kapcsán mostanra eljutottam a vásárlás elhatározásáig :D

konkrétan venni szeretnék egy 58mm-es cirk polár szűrőt a másik mellé hogy a 2vel szabályozni tudjam a beengedett fény mennyiségét..
    amin elgondolkoztam (de nem tudom a választ), az a Hama Cirkulár Polár szűrő 58mm meghatározásában szereplő Normál látószögű szűrő felirat..
    zoom obival használnám és a kérdés mit jelent az a látószög ami még normálnak tekinthető és nem fog "belelógni" a képbe a szűrő széle, főleg ha kettő is van egymáson?
    vagy jobban járok ND szűrővel?
  • FixY
    1. Képet még senki sem látott tőled
    2. Technológiai fejlődésnek látszó marketingdumák miatti siránkozást annál többet

Neked egy dolgot jelent a fotó: minél újabb vasakat.
    (hadd ne emlékeztesselek az állítólag eladott 1D mkIIN-re)
  • G_ArchAngel #31735
    majd ha gazdag nyudgíjas leszek, Magnum-szerződéssel...