48078
-
FixY #31773 Miért ne legyen? 300d-20d-1d - ez szvsz belefér, főleg, mert úgy tervezem, hogy ez a gép kitart addig amíg a fotózást hobbinak tekintem.
Pláne, hogy mióta megvan az új gép, azóta meredeken lanyhul a lelkesedésem. (ha találnék vevőt a vázamra, valószínűleg abbahagynám)
Nem kezdek vasat cserélni abban a pillanatban, ahogy kijön egy újabb. Nem t'om érzed-e a különbséget?
Amellett, hogy elismerem, a nikon most kiadott gépei lényegesen jobban teccenek a canon gépeinél, nem kezdek el _komolyan_ gondolkodni rajta, hogy nikonra váltsak(*). Sőt... tképp a D70 óta jobban tetszik a nikon, de már túlságosan sokat buknék a cserén.
A Leicán komolyan elgondolkodtam, de ott a méretbeli különbségek számítottak volna - nomeg, hogy nem néznek egyből vérszívó újságírónak :) :( -, nem a tudás vagy a megapixelek.
(*) azért amit a múltkoriban a caNON "support"-nál tapasztaltam, elgondolkodtatott, hátha mégis megéri nikonra váltani. :(
-
#31772 meg érdekes hangokat ad ki a csaj :D -
#31771 Szakmai ártalom :P -
G_ArchAngel #31770 hol itt az email cím?
nem találom a sok szék-asztal-házacska-kerekeskút karakter között:) -
#31770 úgy simogatja, mintha f@sz lenne -
#31769 Ezt a csajt pedig hozzá adják ha géphez ha még a héten előrendeli valaki :D -
#31768 -
#31767 Hivatalos D3athstar samplek.
Mirror -
efem #31766 nikon d3 tesztkepek -
#31765 Ha már itt tartunk, neked miért van 1D-d? -
FixY #31764 Hogy "technobuzi" ;)
-
efem #31763 speciel en erre hasznalom a szurokerethez legkozelebb eso rest, abbol ha az embernek van egy pici turelme, lecsiszolja megfelelo feluleture, es elvezi, mert csak ugy hasznalhato az infra szuro is :(
(sokat szivott vele) -
#31762 Olcsóbb. Ellenben sokkal szarabb, mivel nem zárt rendszer, a fény bejut a szűrő és az obi közé, teljesen hazavágva a képet. Az erősebb Cokin ND közel sem színsemleges, enyhe infraszűrőként működik. Mellesleg vonzza a port, szöszöket. -
efem #31761 lehet en gondolkodom hulyen, de lapszurovel nem olcsobb megoldas?
http://www.nika.hu/hu/szurok/lapszurok/lapszurok/COP154.html
vagy amirol ti beszeltek az lenyegesen erosebb?
egy keret + egy menet + a szurovel meglenne 15e-bol kb -
#31760 tnx
..btw egy 400-as körüli engem is érdekelne ha tud valaki relative ócsón.. -
#31759 Jesz. -
G_ArchAngel #31758 szerintem nincs neki... -
#31757 én utoljára spec akkor láttam tőle itt SG-n, mikor még 20D-je volt. Meg egyszer 5D-vel volt vmi bicikliseket fotózni és fent volt a neten vmi hírlapon. De én is néznék tőle sűrűbben képeket. nincs vhol galériája a neten? -
#31756 ND400 az azt jelenti hogy ha teszemazt szűrő nélkül 1/250-el exponálnék akkor szűrővel 1.6" mellett lesz helyes az expozíció? -
#31755 Szólj ha találsz olcsón ND400-at htxvm. -
#31754 Hoya ND-m van (58mm), 8x-os, amazonon vettem, 4k volt, köszönhetően az elbaszott árazásnak, ugyanis az adorama ugyanezt a sorozatszámú terméket egyszerre 3 áron árulta, ezek közül volt a 4k-s ajánlat, a legmagasabb pedig 14k volt.
féltem tőle, hogy fos lesz, de eddig még nem vettem észre, hogy minőségileg gány lenne, bár ez lehet azért van, mert a gépem nem teszi lehetővé, hogy... -.- -
#31753 A kétpoláros dolog csak elvben működik 100%-osan, minél jobban sötétítesz, annál jobban elmásznak a színek lilába, a szopó az hogy a képen nem is egyenletesen. Normális méretű és erősségű ND meg 20-30 ezer :C -
#31752 még énis :) -
#31751 Énis láttam, np. -
#31750 nyugiii, csak poénkodás volt (nem győzöm telerakni smiley-val) -
#31749 Amugy ... nem a technika csinalja a jo fotokat. Az csak megkonnyiti azok elkeszuleset. Lehet 35 tavkioldos Nikanox BFG-6000 gep sorbaallitva ... akkor is ha szarul van beallitva vagy rosszkor oldjak ki akkor nem lesz 1 jo kep se. Ugyanez a Forma 1-ben is megvan. Azert az emberi tenyezo mindig ott lesz.
Ami inkabb igazsagtalan az egeszben, hogy sokszor egy embert a felszerelese olyan mertekben visszatart, hogy alulmarad egy nala sokkal tehetsegtelenebb szuperfelszereleses apucikedvencenel. Neha az ilyen fotomegoszto oldalakon latni 1-1 embert akinel latszik a kepein, hogy egy jo felszerelessel brutal dolgokra lenne kepes, de egy HP vagy Kodak kompakt altal visszafogva epphogy a kozepmezonyben tud kuszni ezzel szemben a kenyondeneccazas szoke cica meg total otlettelen, pocs beallitasu/vagasu keppel kapja a jo ertekeleseket mert sikerult jo idoben nem elrontania a gepet. -
#31748 Latom itt is kitort a penisz-irigyseg :D -
DecenS #31747 milyen tényeket tagadott le? -
FixY #31746 Lehet, nem emléxem rá... vagy még azelőtt tette be, hogy először itt jártam.
Unalmas lehet, de miért kell tényeket letagadni?
-
DecenS #31745 pedig linkelt a fórumba fotókat... sry.
amúgy meg kissé már ez a téma, nem..?
(főleg ami G felszerelését illeti) -
#31744 ha a beengedett fény mennyiségét szeretnéd redukálni, akkor ND-t vegyél és ne polárt (főleg ne zoom obival, feltéve ha forog a frontlencséje) -
#31743 legalábbis úgy tesz mintha nem örülne ennek :) -
#31742 ezek közül egyik sem azt igazolja, hogy tech. őrült lennél vagy sem.
viszont a te gépparkod áll up to date cuccokból és nem az enyém. :) -
#31741 ja, ő búsul?? :DD
-
#31740 én nem vitattam azt, hogy a mai világ hol tart, tökéletesen egyet értek Angel-lel, csupán én nem búsulok emiatt :) -
#31739 én már láttam képeket tőle, sry -
#31738 mondjuk egy Mozart mű ezer év múlva is műremek lesz, viszont egy Chemical B.......sehol
A #31731 első mondatában viszont van valami :))
-
#31737 hali.. egy régebbi kérdésem és az egyik arra érkezett válasz kapcsán mostanra eljutottam a vásárlás elhatározásáig :D
konkrétan venni szeretnék egy 58mm-es cirk polár szűrőt a másik mellé hogy a 2vel szabályozni tudjam a beengedett fény mennyiségét..
amin elgondolkoztam (de nem tudom a választ), az a Hama Cirkulár Polár szűrő 58mm meghatározásában szereplő Normál látószögű szűrő felirat..
zoom obival használnám és a kérdés mit jelent az a látószög ami még normálnak tekinthető és nem fog "belelógni" a képbe a szűrő széle, főleg ha kettő is van egymáson?
vagy jobban járok ND szűrővel? -
FixY #31736 1. Képet még senki sem látott tőled
2. Technológiai fejlődésnek látszó marketingdumák miatti siránkozást annál többet
Neked egy dolgot jelent a fotó: minél újabb vasakat.
(hadd ne emlékeztesselek az állítólag eladott 1D mkIIN-re) -
G_ArchAngel #31735 majd ha gazdag nyudgíjas leszek, Magnum-szerződéssel...