48078
-
#31813 sosenem voltam -
#31812 kay. tényleg megfogom nézni mind a 4 gépet.
htx. -
#31811 személyes véleményem hogyha vennél egy gépet 80 ezer környékén akkor nem kéne később se venned jobbat, vagy ha úgyérzed mégis akkor teljesen mindegy, mivel akkor a 110 ezres helyett is akarsz majd jobbat-újabbat. -
#31810 Igen. -
#31809 kay. és igen.. nem valami profi újságba szeretnék fényképezni meg ijenek..
csak szeretnék mindenfélét fotozni és mindenféle hejen. és már nem akarok egy kisebb fajta gépet mer mondom hogy később yobbat és újabbat nem akarok már venni.
és hogy a pénztárca mennyit enged az ugye attól függ hogy összegyűjtöm a pénzt és inkább egyszer veszek egyet 110k-ér minthogy 80-ér valamit és később kelljen vennem yobbat.. :P
#31803:
nos.. szerintem maximum a4-esbe nyomtatnék ki valamit..
betudnál tenni egy ojan képet amire ez teljesül: "de legalább nincsenek szétmosva a zajszűrés által" ? megnézném az hogy nézki. htx.
a kezelő gombok meg ijenek meg kay. yó tanács. megfogom nézni mindegyik gépet. htx -
#31808 érdemes ilyeneket látogatni?
-
#31807 Fotóbörze: Október 14., Ferencvárosi Művház -
#31806 En inkabb a Panat valasztanam vagy egy Pentax K100D-t. A Sony-t semmikepp. Egyszeruen az ar teljesitmeny aranya miatt nem eri meg. Mar-mar DSLR minosegu kepet ad ez teny ... de dragabban mint egy DSLR. Es meg video sincs benne ami azert a kompakt gepek egyik elonye a DSLR-el szemben. A Panasonic kepminosege es tudasa szerintem most a legjobb a kompaktok kozt.
Mondjuk rolam tudni kell, hogy a Sony-t utalom :D Nincs olyan termek amit ne kurtak volna el a PS2-t kiveve :D -
Gabo #31805 Igaz, hogy milyen undorító? S ha tudnád, hogy még a helyesírás ellenőrzőt is rá szoktam engedni a hosszabb hozzászólásokra... ;o) -
#31804 Sehol egy 'yo' egy 'iyen' 'ojan' meg egy 'htx np br ks zp sf'? ezt így alig lehet megérteni :) Mondatkezdő nagybetűk? Írásjelek? Pfujjjj :D
Nem ártana az SG-nek újra elsütnie egy "hogyan és milyen gépet vegyek?" cikket... pár éve karácsony előtt volt egy ilyen cikk, tényleg értelmes dolgokkal. -
Gabo #31803 Szerintem előbb azt próbáld meg eldönteni, hogy mekkora méretű és milyen minőségű nyomtatásokat szeretnél készíteni a digitális képeidből. Ugyanis ha a nagyobb felbontású képet le fogod méretezni nyomtatás előtt, akkor a képzaj eltüntetése okozta minimális minőség romlás sem lesz észrevehető a végeredményen.
Ha a most megvásárolandó gépet ugródeszkának szánod egy későbbi komolyabb tükörreflexes (DSLR) géphez, akkor viszont lehet, hogy érdemes a csúcs kompaktok között nézelődni továbbra is. A Pana FZ50 ilyen szempontból az egyik legjobb, ha nem a legjobb választás. Lehet, hogy zajosabbak a képei, de legalább nincsenek szétmosva a zajszűrés által. Az objektívje pedig egyértelműen a kategória legjobbja.
A nagyobb zoom átfogás előnye, hogy így legalább van esélyed kipróbálni, hogy melyik az a fókusztáv, amiben leginkább szeretnél fényképezni. Így ha később váltasz DSLR-re, akkor legalább nem esel abba a hibába, hogy olyan objektívekre szórod a pénzed, amit később nem is használsz ki.
Mielőtt döntesz vedd figyelembe, hogy melyik gép kezelése áll leginkább kézre. Ha a kezelő szervek nincsenek jó helyen, sok vesződséget okozhat fotózás közben. -
#31802 A gáz relatív. Ha neked nem gáz, és ezen túllépsz akkor egy mindenes gépet kapsz az FZ50-el. Az FZ8-al is, csak olcsóbb kiadásban. Az S5 IS majdnem ugyanaz mint az S3 IS, nem éri meg szvsz az árkülönbözetet.
Összegezve ha átlagfelhasználásra, hobbiból vennéd, vagy csak nyaralásra, egyéb alkalmakra akkor tökéletesen megteszi a fenti gépekből bármelyik, és azt vedd meg amelyiket a pénztárcád leginkább megengedi.:) Nm, gn. -
#31801 várj várj. az előbb montad hogy az fz50 iso1600-on elég gáz. :| a canon s5 kb ugyanojan árba van és gondolom yobb az fz50-nél. szóval..
nademostmár végképp nemtudom. :P ha fz28 ugyanaojan szar képminőségű mint az fz50 akkor egyiketse venném :o :C
demost gn. "holnap" olvasom amit írsz ha írsz. és tényleg htx mindent. -
#31800 az FZ8 nem jobb az FZ50-nél, de azt a pluszt amit az FZ50 adna nemhiszem hogy kihasználnád, ezért mondtam. de ha neked az kell akkor nyugodtan vedd meg azt, azt sem fogod megbánni. és hanggal veszi a videókat mindegyik felsorolt gép, igen. -
#31799 köszönöm szépen a tanácsot. megis fogadom. a könyvnek utánnanézek.
a Canon S3 IS -t épp most néztme meg.. mivel írták róla hogy talán yobb mint az s5. de később én nem akarom cserélgeetni majd a gépet.. szóval most gondoltam rá hogy kiadok egy x összeget és nem cserélek többet minthogy most vegyek egy kisebb gépet és majd később keljen egy másik.
nos most megnéztem a Panasonic Lumix DMC-FZ8 -et is.. hasonlo mint a canon s3.
mellesleg gondolom fz28-at azért montad mer t yobb fz50-nél.
és yól gondolom hogy az összes képes a videófelvételhez hangotis felvenni ugye?
mert néztem két oldalon és csak annyit írtak videózik is.. de a hangot nem. és csak gondolom.
#31798: értem és sry. az érzékenységet tudtam. de a sebességgel nem votlam tisztába.. a mostani gépem egy samsung digimax 360, és automatán iso100-at használ.. csak ezért montam hogy én max iso800-at használnék..
nem tudom hogy egy nagyobb gép mijen isot használna.. -
#31798 azt ugye tudod mi az iso? segítek: érzékenység. minnél magasabbra van állítva annál kevesebb időre van szükség a kép készítéséhez. tehát iso100-on kézből kéne kitartanod 2 másodpercet ami biztosan bemozdul, de ha iso1600-on készíted a képet akkor elég neki 1/60 másodperc is amit pedig nagy eséllyel kitartasz (ez mondjuk függ a gyujtótávolságtól is, de ne bonyolítsuk...)
szóval hidd el nekem a gép automatikája használná a legmagasabb elérhető iso-t, mert a gép automatikája okos. -
#31797 nem egészen mindegy, mivel az FZ50 az egy SLR-like gép, tehát úgy néz ki mint a DSLR gépek és a kezelése is közelebb áll hozzájuk. (leegyszerűsítve az objektívet kézzel tekered, nem egy motor teszt ezt helyetted)
míg az S5 IS egy egyszerű ultrazoom kompakt, de mindenképpen jobb képminőséggel mint az FZ50-é.
amúgy ajánlom hogy az elhamarkodott vétel előtt lapozgass át egy fotós könyvet, mondjuk a Digitális Fotózás Műhelytitkai címmel megjelent kiadványt (a libriben 3000 ft, torrenten ingyen van), sok dologra rájönnél... azt pedig már csak halkan teszem hozzá hogy szerintem nincsen szükséged 100 ezres gépre, egy Panasonic FZ8 vagy egy Canon S3 IS bőven kielégítené minden igényedet. -
#31796 ya amúgy én nem tudom hogy használnám -e egyáltalán az iso1600-at.. azaz igazság hogy én valszeg auton használnám a gépet.. vagy max 800-on. mer azt hallottam hogy afelett minden gép fos képet csinál.. mármint yó persze ezt úgyértem hogy a nem profik :D mer gondolom vna ojan gép ami afelett is yót csinál. -
#31795 nem tudom miaz a dslr de asszem most mindegy is.
szóval akkor tökmindegy hogy fz50 vagy S5 IS?
mer épp néztem S5 IS -t és annak az iso1600-as képe egész yónak nézett ki.. yobbnak láttam mint az fz50-ét. :| vagy csak szimplán ismét bénaszar voltam?:D
meg gondolom inkább vegyek S5 IS-t mint fz50-et.. -
#31794 mondhatok, de képminőségben nagyjából ugyanazt kapod, egyik ilyen csúcskompakttól se várd el hogy DSLR minőséget hozzon. ilyen még a Fuji S9600, a Canon Powershot G7 és S5 IS, árban kb ugyanott vannak (Fuji 100k, többit nemtudom) -
#31793 kay. értem. htx. ezen már télleg láccik hogy a kettő messzevan egymástól.
és.. akkor tucc hasonló tudású gépet mint amijen az fz50 és ugyanúgy 110k körül vagy netán olcsóbbér?
pl.: Canon PowerShot S5 IS ? -
#31792 tessék, hogy még keresned se kelljen:
pana fz50 @ iso1600
canon 350d @ iso1600
csak közelíts rá a baileys feliratra vagy a földgömbre, vagy akárhova és meglátod a külöbséget. -
#31791 nézzél meg egy tesztképet amit iso800-on csináltak az fz50-el, illetve egy bármilyen dslr géppel. akkor talán megérted. -
#31790 yó én ebből marhára nem értem mi a gáz a 3 képpel amit belinkeltem.
és htx, és np.. -
#31789 iso100-on is ocsmányul zajos, np -
#31788 ebbe pl mi a rossz?.o
vagy ebbe?
vagy ebbe itt?
és.. nem azért hogy vitatkozzak.. télleg én nem vagyok valami nagy fotós.. lehet nem látom a különbséget.. csak akkor magyarázzátok el. :o
htx -
#31787 azok sem jók csak te nem látod a különbséget, vagy csak nem érdekel. -
#31786 nézegettem tesztképeket. mértvan az hogy azok viszont yók?:o
én nem értem. :| -
#31785 H7B? Olyan nincs. Csak simán H7.
Sony ultrazoom-ot én nem vennék -
#31784 nem azt írtam.
az FZ50 képérzékelője már ISO400-on is jó adag képzajt termel, így nem lehet minden körülmény között erős kompromisszumok nélkül használni.
az R1 viszont a CMOS-nak köszönhetően magas érzékenységeknél sem zajosodik annyira mint a Pana alacsony érzékenységnél, így a képminőség sokkal jobb lesz a Sonyval. -
#31783 Sony DSC-H7B -rol mit tudnátok nekem mondani?Esetleg ajánlotok vmi mást? -
#31782 hogyérted hogy nem csinál minőségi képet?
#31781: 20k?.o htx. -
#31781 ~20k Ft @ ebay. -
#31780 hát nézd, a két gép nem vetélytársa egymásnak.
A Pana egy ALL ROUND gép, ultrazoom obival, képstabival, igazság szerint minden szarra használható, de képminőség terén semmi extra, sőt.
A Sony ellenben egy istencsászár nagylátószögű, de "csak" 5x zoomos objektívvel van felszerelve, és egy CMOS érzékelő rögzíti a képeket, lényegében DSLR minőséggel (alig zajosodik, az egyik legjobb képminőségű kompakt gép). AZ LCD-vel nincs semmi baj. Egyesek szerint annak a gépnek az objektívje simán megéri az egész gép árát, szal így nézd. A Sonyról még érdemes tudni, hogy nincs benne video mód.
Magyarán: hétköznapi használatra, nyaralásra, "mindenszarra" megteszi az a pana, nem lesz vele nagy bajod, de ha minőséget is szeretnél és nem akarsz értelmetlenül nagy zoomátfogást, akkor csakis a Sony-t válaszd! (én azt választanám, főleg stúdióba, otthoni munkára perfekt az a gép)
-
#31779 hey,
mennyit ér ez a gép: Konica Autoreflex TC / Konica Autoreflex TC (manual)
htx. -
FixY #31778 Ha ennyire unod, akkor mit kötekszel? Tényleg nem értelek. Na mind1. -
#31777 Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hozzátok, hogy kompakt gépet szeretnék venni, de ha már kompakt akkor abból is az egyik legjobb. Két gépet néztem ki, ami úgy szóba jöhetne. Természet, város, illetve késöbb majd tárgyak fotózására is használnám (szobában), körülbelül egy jó 1-2 évig amig komolyabb cserélhető obis gépre nem futja. (Valahol el kell indulni)
Szóval a Panasonic lumix DMC-FZ50-et és a Sony DSC-R1-es gépet néztem ki.
Szerintetek melyiket érdemes választani? A Sony-n érdekesen helyezkedik el az LCD mondjuk félek hogy egy rossz mozdulat és könnyen letörik, vagy mennyire stabil az lcd? A Panán is lehet nyitni de az jobb helyen van, mondjuk a Sony LCD-j jobb. Kérlek segítsetek. Az árak kb hogy alakulnak? Számít valamit hogy az egyik 2005-ös amásik 2006-os évjáratú, vagy hamarosan jön az utód? Befolyásol a régebbi technika valamit, vagy azóta számottevő fejlődés nem volt? -
#31776 ok -
FixY #31775 Hűbasszus... rögvest sírvafakadok...
Hogy félrehordana, ez így, ebben a formában eleve nem igaz: az AI Servo hülye, de mint utóbb kiderült, erre is igaz, hogy a számítógép nem a kívánságaid, hanem az utasításaid szerint működik. (elkefélt beállításokkal természetesen sokkal gyakrabban lő mellé, mint egyébként)
1D-nek vannak praktikus okai: mint említettem volt, hosszú időre vettem gépet, nem egy évre (remélhetőleg).
Ágyúval verébre? Hehe... te aztán tudhatod... meg úgy általában a fórumokon a többség. :D
Ja! Én még nem adtam el egy éves gépet, mert bejelentették az újat... pardon. (jademégis! A 300D-t azért adtam el, mert volt lehetőségem lecserélni a műanyagot, ami a 70-200 súlya alatt úgy recsegett, mint ami el akar törni - technobuzi vagyok! :D )
-
#31774 Jó, csak tudod furcsa, hogy "technobuzizod" azt, akinek fotóriporter végzettsége van 5D-vel - ami nem egy mai típus, miközben te amatőrként zsírúj 1D-t használsz. Verébre ágyúval esete (ráadásul félrehord), amire te is rájöttél.