48078
-
#31893 kingstome 1GB ram lol
-
#31892 Loálmán! -
#31891 -
sry -
#31889 Na meglett a fényképezö gép, és fehérváron vettem
Tipus:Fujifilm A800=27,216FT és egy kingstome 1GB ram 3,922FT ért
Jó üzlet volt? ahhoz képest hogy az MMben 33,000FT láttam nekem csak 31 ezret kell fizetnem és kapok mellé egy GB ramot is -
#31888 Jaaa. A P6-os az egy 180/2.8-as? :-o -
#31887 Marmint Zebra-Sonnar? :D Egyelore csak a 135ossel tudok lovoldozni mert a PK-P6 atalakitom kering a magyar pistanal.
Viszont ma lehet elnezek egy ket boltba Hasselblad obik ugyeben :D -
#31886 ja nem. bocs. azt nem magamnak írtam hanem biomage érdeklődött a kártyák iránt hogy milyet vegyen.. :D -
G_ArchAngel #31885 az oldal alján látsz egy fileméret táblázatot 1 GByte-os kártyához viszonyítva, szerintem ha a gépre ennyi pénzt kiadsz, akkor illene egy 2 Gbyte-os SD-t venned... -
#31884 na.
1. voltam mediába és fogtam a kezembe az S5IS-t a canontól meg az fz50-et is.. és hát eléggé nagyobb az fz50 de épp ez vonz benne :D a kezembe amúgy mindkettő ugyanolyan.. szóval akármelyiket is vehetném
2. SD kártya.. láttam mediába 3400-ér 1GB-osat. szóval nem éri meg az 512-es 2k-ér :D -
#31883 Tinber, Zebrás, szép képeket IDE! -
#31882 legjobb amikor iwiwről fényképez a telefonkönyvbe -.-' -
G_ArchAngel #31881 fotózzatok mobillal, mert az trendy -
Aspyrin #31880 De jó lenne! Van egy pár régebbi obim, és mivel vettem egy Olympus E-400-at örülnék neki, ha rádobhatnám őket :) -
#31879 Elvileg letezhet ... nekem pl K-hoz van Hasselblad, P6, M42, T2, Adaptall es F adapterem :D Ha kell tudok egy contactot adni akinel egesz jo aron lehet beszerezni ritkabb adaptereket is. -
Aspyrin #31878 Létezik megoldás(eszköz) arra, hogy egy minolta bajonettel ellátott objektívet feltegyek egy olympus(4:3) dsl-re? -
G_ArchAngel #31877 Tripontban szokott lenni, ott elég sok KATA táska van polcokra kipakolva -
efem #31876 5k-ert? annyit en is kiadtam volna erte .. igazsagszerint kene egy ilyen kis taska, offtrail2 tul nagy cipelni mindenhova :S kepen is 20d/30d vanik pedig benne :S megtapizni tudtad valahol? -
G_ArchAngel #31875 vót nekem, szinte használatlanul adtam el a nyáron 5k-ért...
400D + 35/1.4L volt benne általában, de igazából FZ50-nek vagy más SLR-like kompaktnak kényelmes, 30D-nek szűk lesz... -
efem #31874 valakinek nincs ilyen taskaval tapasztalata? gondolkodom rajt.. -
#31873 huh? -
#31872 értem, köszönöm.
hát az a baj hogy telefont meg pc cuccokat vennék használtan mivel azt tudom hogy milyen az eredeti, meg ahhoz értek jobban :D
de a fényképezőt nem kockáztatom meg ott mert fogalmam sincs hogy mit sóznak rám.. :D szóval hogy ha 9 ezer a különbség akkor inkább boltba veszem :C lehet hülyeség amit mondok de.. :|
azért köszönöm.
#31866: igen, igen. szoktam használni. :P itt kerestem és találtam a 114k-st. :D
#31869: nekem pont a fekete tetszik :D de majd megnézem mindkét színt akkor a többi géppel együtt is ahogy mondtam.
lehet hogy most hétvégén már el is jutok az üzletbe.
kössz -
#31871 huh... -
#31870 üdv.. remélem nem off..
vettem tegnap egy samsung 931c monitort de lehet h melléfogtam.. használ valaki ilyet? -
#31869 Azt nezem, hogy a vateras FZ50 raadasul szurke! Ez lehet neked nem szamit :D de nekem sokkal jobban tetszik a szurke verzio (nekem is az van) mint a fekete. -
#31868 En az FZ50-em hasznaltan vettem 90-ert. 3 honapos volt es kituno allapotban. Ha nem riadsz vissza a hasznalt gep vasarlastol akkor mar 90-ert hozzajutsz szinte tutira, ha szerencsed van akkor 80-ert. Vateran hirdetnek vadonat ujat 105-ert de azt Japanbol hozzak. Van most egy ujnak hirdetett FZ50 105-ert: http://www.vatera.hu/panasonic_dmc_fz50_uj_37935236.html
Amugy en is a Depo-t szoktam bongeszni ... :D Szoval en sem vagyok igazan kepben az arakkal. -
Gabo #31867 Mindig a gép által elérhető legnagyobb felbontásban és a lehető legjobb minőségben kell fotózni. Ha a képeken bármilyen vágásra, utómunkára van szükség, így megfelelő "alapanyagból" lehet dolgozni.
Ha a kép felbontása túl kicsi, vagy rosszabb minőségben készült, az utómunkát követően előfordulhat, hogy a végeredmény már kicsit sem lesz kielégítő.
Szóval inkább érdemes egy kicsit még spórolni és esetleg egy nagyobb kártyát megvenni, mint a kevés hely miatt rosszabb minőségű képeket gyártani. -
Lateralus #31866 www.depo.hu
www.arukereso.hu
www.argep.hu
www.olcsobbat.hu
www.globalshop.hu
114-nél nem nagyon lesz olcsóbban.
-
#31865 igen igen. :P én is onnét néztem. csak gondoltam ő fejből tudja és valami olcsóbb eldugott helyet is tud.
de no problem. thanks azért. -
#31864 A depo pont elég jó ilyenre hogy kideritsd menyibe kerül minimum egy gép, és ott pont 114k ért van leolcsobban :)
És kösz az infot Timber vallószinüleg ha ma nem találok a neten semmilyen boltot fehérváron ami digit áruk, akkor megrendelem valahonan peströl -
#31863 hm látom te nagyon tudod az árakat.. nem tudod véletlenül hogy fz50 mennyi? mert én 114k-ért láttam. -
#31862 Eloszor is ... ne a Tescoban vegyel gepet. Ha van ismerosod aki ingazik Fehervar es Pest kozott akkor mindenkepp vele vetesd meg valahol Budapesten (Digitcamot ajanlom ... en eleg sokszor vasarolok naluk ... mondjuk mert kozel is van :D). Sot ... szerintem nezz utana, hogy mennyi a kulonbseg egy Tescos es egy Digitcamos ar kozott. Lehet egy Volan oda-vissza jegy siman kijon belole es akkor megeri inkabb feljonni es megvenni. Miert? Mert a Tescoban ki tudja milyen garanciaval kapod, a Tescoban nem biztos, hogy kapsz 100 oldalas magyarnyelvu kezikonyvet, a Tescoban ezeket ugyanugy kezelik mint a tusfurdot vagy a babfozelek konzervet. Ha minden kotel szakad akkor a Media Markt meg jo lehet, de altalaban ok is dragabbak mint egy fotoszakuzlet. Es nem utolso sorban ... szamold hozza egy kiegeszito arat is, jelen esetben a memoria kartyaet. Igy lehet meg mindig olcsobban kijossz egy oda-vissza uttal egyutt mintha ott megveszed az MMben. Digitcam arak: Fujifilm A800 - 26e, Panasonic LS60 - 30e, Olympus FE-210 - 28e. Akarhogy is nezem az Oly kivetelevel mindegyiknel olcsobban jossz ki egy oda-vissza Volannal.
Es ha mar veszel egy gepet akkor illik megajandekozni egy tatyoval :D ami megintcsak olcsobb mint a Media Marktban.
Ja es nem utolso sorban ... a Digitcamnal szoktak adni egy bont amivel kepeket tudsz elohivatni egy honapon belul 50% engedmennyel. Szerintem egy 30e koruli gephez 25 vagy 50 kepre szolo bont kapsz. Igaz ez csak akkor erdekes ha gyakrabban van lehetoseged Budapestre jutni.
A gepekrol: Anno mikor baratnom apjanak neztunk fenykepezogepet (a minel olcsobb kategoriaban :D) akkor vettunk egy Fuji A700at (azt hiszem :D) ... O nagyon meg van elegedve vele, szerintem csapnivalo a kepminosege. Szoval mindenkepp nezz meg par tesztkepet mielott beruhazol a gepre es jol ragd meg a dolgot, hogy aztan ne okozzon csalodast. Lehet egy fenykepezogepnel nem az a legfontosabb szempont, hogy tud videot felvenni hanggal ... a jobb, reszletesebb kepminoseg sokkal tobbet szamit.
Aztan ott van a kezdo fokusztav. Nem csak az optikai zoom merteke szamit. Peldaul ha bulikon szeretnel vele fotozni akkor a 28mm-es kezdoertek igen hasznos lenne ezt a Fuji Finepix F480-tol meg is kaphatod 39e forintert a digitalmix.hu oldalrol (akik orszagos hazhozszallitast vallalnak!).
Szoval van egy par szempont amit figyelembe kell venni egy gep vasarlasakor ... -
#31861 jajj mégvalami.
azaz igazság hogy a nagyobb kártyák jóval olcsobbak mint a kisebbek. mármint annyi különbség van öztük.. mármint pl az 512-es mondjuk 5000Ft az 1Gb meg csak 8ezer.. érted. szóval azis meggondolandó hogy mire adod ki a pénzt és mennyit.
néztem pendrive-oknál van ez így.. 512-es 2500Ft, 1gigás 4900, 2 gigás xFt, 4 gigás: 9800Ft -
#31860 hát attól függ tényleg hogy milyen felbontású képeket fogsz csinálni.
meg mennyit bír el ugye a gép. de ha úgy is folyton leszed majd a gépről akkor bőven elég szerintem egy 512-es. -
#31859 az ugy jó is :), akkor nem veszek 1 GB ramot, elég egy 512 is :D -
#31858 nah. végre valami amihez én is hozzátudok szólni.
nekem most egy 3megxapixeles digimax 360-asom van.
a felbontás: 2048x1536 (ez a max) és egy kép merete kb 2mega.
és 512 megás kártya van benne. és így 300 valamennyi képet tudok csinálni. ugye attól függ a kép méerete hogy szép színes-e a dolog amit fényképezek vagy éjszakai kép mert akkor sokkal kisebb a mérete. de egy ojan 250 képet simán lelehet gyártani ilyen felbontáson egy 512-es kártyával.
#31854: vettem. thanks. nekem is kinézetre az tetszik jobban :P
#31857: hát a számítógéped desktop háttere is 1280x768 vagy 1280x960 szóval azért én a minimumot abban hatázornám meg. én régen 1024x768-ba csináltam a képeim mert régen akkora volt az "asztal" felbontásom a gépen.
de most már a maximumot használom.
nézz meg egy háttérképet a neten. meg keress 640x480-as képeket, és hát.. ennyi. -
#31857 Akkor mi a normális kép felbontás?
és kb hány MB vagy KB nyom méretileg? -
#31856 640x480 képek nagyon kis méretűek. Nem tudom miért csak ekkorákat szeretnél csinálni, de ebből rengeteg elfér egy 256-os kártyán. Húgom gépe 3 megapixeles, 128-as kártya van benne és több, mint 100 kép ráfér ( 3 mp-es, képek). Tehát 640x480as képből egy 256os kártyára szerintem 500 körül fér, így este sajnos nem tudom pontosan megmondani, mert az én gépen legkisebb 2 megapixeles felbontásban tud készíteni. -
#31855 Voltam ma a tescoba három gépet találtam amit talán kitudok fizetni
Fujifilm A800=33,000FT aztán Panasonic DMC LS60=35,000FT és egy gyönge Olimpus FE 210=30,000FT, ha vállasztanom kéne akkor a fuji tetszik a legjobban mert azal hangal tudok felvenni, igaz az csak fogyasztaná a memoriát, ja ha már itt járunk kingstome memoriaot nem láttam csak sandisk meg Panasonix ot, és egy 256 MB SD ramra menyi képet tudok csinálni, ha 640x480 kép felbontáson van és a legszebb kép beállitásal fényképezek? -
#31854 Ezt a véleményt teljes mértékben osztani tudom. FZ50 egy nagyon jó kis gép, sajnos gyengébb fényviszonyok között már nem teljesít annyira szépen, mint egy dslr, de rendes fényviszonyok között még egy profi is megelégedne vele, egy amatőrnek pedig egy szava sem lehet. Én főként gyengébb fényviszonyok között használom, szobában fényképezem az állataimat (pókok, gyíkok, százlábú, van mit :) ), de még így is meg vagyok elégedve a minőséggel, kinyomtatva a képeket pedig egyáltalán nem látszik minőségromlás, egyedül monitorn kinagyítva, ahogy Gabo is írta. Egy DSLR gép sokkal-sokkal drágább, nem tudnám kihasználni, az FZ50 viszont nagyon szép képeket csinál, kinézetre is komolyabb, szóval jó érzés megjelenni vele, felfigyelnek rá az emberek. Mindenképpen ajánlani tudom.