48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • GregSB
    Digitális gépek korában már egyáltalán nem OFF a számítástechnika téma itt ;)
  • ivjoe
    Nem ismeri fel az XP-m a 350D-m.
  • ivjoe
    Csak az eszme, h neked ezt nem kötelező! Mert nem kell feltétlenül OSX-et raaknod rá, más kérdés, h mindenki azt fog rárakni, de mi van akkor ha veszel egy Mac-et, OSX-szel, CD, licensz stb. De beleejted a dunába, akkor ha másikat akarsz venni, újra ki kell fizetned az OSX-et, miközen neked van érvényes licenszed és CD-d?
  • Flamer
    már nem azért de fejezzétek már be plz a számítógépes meg oprendszeres témát.. ez még mindig a fényképezőgépes topik..
  • szacsi
    nemigazán...és túl sok értelme nem is lenne.
  • ivjoe
    Na ja, mondjuk azt nem tudom, h Mac-et tudsz-e venni OSX nélkül.
  • Aspyrin
    Az üzlet természetesen pénz. Nekem addig volt jogtiszta xp-m amíg be nem keményített a májkro és beintett a home edisönöm újratelepítésének.. De ez egy másik történet. Mac minihez ugyanúgy meg kellett vennem a zóesikszet, szépen belekalkulálták a gép árába.. Szóval nem díjazom egyik céget sem.

Ui.: de legalább az xp-t újratelepíthetem évente
  • ivjoe
    Jah, egyébként olvasd végig, wiki elmond még pár dolgot. :)
  • ivjoe
    Az asztali gépek terén valószínűleg igaza van wikinek, bár sztem az a 90% ma már kevesebb.

Azért van ez így, mert anno az IBM-nek kellett egy oprendszer a PC-jéhez, akkor Bill bácsi azt hazudta, h nekik van, nemvolt, majd Bill vett megvette a készítőjétől a DOS-t, elé tett két betűt (MS), majd eladta sokszoros áron az IBM-nek. Szal a PC-k nagy részében mai napig is win csücsül köszönhető az MS csodálatos marketingjének és üzletstratégiáának, meg a begyepesedett felhasználóknak, akik még mindig azt hiszik a linuxról, h az valamilyen konzolos oprendszer, amit csak az idióta ikozaéder programozók használnak. :)

Jah üzletstratégia, olvastam valahol, anno csináltak felmérést, melyik a jobb oprendszer OS/2, vagy Win 3.1, OS/2 nyert, erre M$ nagyon gyors sajtótájékoztató, majd bejelentették, h a világ oprendszerei közül a windows a csodálatos második helyet szerezte meg, az OS/2 pedig kénytelen volt beérni az utolsó előttivel.

Másik, amit saját bőrömön is tapasztaltam: Jelenleg 3 (HÁROM) jogtiszta, érvényes licenszű Windows XP-vel rendelkezem, érdekes nem? És még csak nem is használok windows-t. Olyan hülye lennék, hogy vettem valamit, ráadásul rögtön háromat, amire nincs is szükségem? Igen, én ilyen hülye vagyok, laptopot anno CSAK úgy tudtam venni, hogy kifizettem a mellé járó Windows-t is (másik kettőt állambácsi fizette, ala tisztaszoftver program), nem emlékeztet ez titeket (már aki tapasztalta, én nem, koromnál fogva), hogy voltak anno is ilyen akciók? Pl, ha akartál venni egy kiló lsztet venneg kellett hozzá egy kiló halat is? :CCC
  • Aspyrin
    Nekem az új barátnőm Wiki azt hazudta, hogy az asztali gépek 90%-án vindóz szaladgál. A szerver része bevallom őszintén és töredelmesen tőlem távol áll ;)
  • ivjoe
    Hmm, felve nem lehet gépelni, rengeteg karaktert hagyok ki, vagy ütök mellé. :CCC
  • ivjoe
    Ja, de ban jár ére. :)
  • ivjoe
    Rossz oldalról közelíted meg a dolgot a mercedere is rá lehet tenni a suziki tükrét, elviszi. csak lehet, h nem lesz olyan jó mintha a merci sajátja lenne. Tök jó példa erre a PS, linuxos progikhoz képest reumás csiga, de a windows-os PS-emnél 2-szer gyorsabb. :D

A vindózzal kapcsolatban, pedig hatalmasat tévedsz, linux (vagy UNIX alapú) rendszer sokkal több gépen van, mint windows, pl. ha most nem lenne linux ezeket a sorokat se írhatnád, mivel az SG is linux-os gépről fut. :) Sőt neted se lenne, mert a szolgáltatód szervere is linuxos, stb. stb.
  • Aspyrin
    Tékelni szoktatok? ;)
  • Aspyrin
    Úgy vagyok vele ha már ilyen böszme nagy helyet foglal el a szobában a masina akkor ne csak a fotosoppal fűtsön :D. Nem sok friss játékról tudok, amit kifejezetten linux alá is elkészült volna. Az emuláció más tészta.. Azért, mert felakasztok a suzuki tükrére egy mercedes csillagot attól még nem lesz az :)
    Osx témához annyit, ha emlékeim nem csalnak tavaly(előtt?) volt mac minim. Akkortájt például magyar office kérdése egyáltalán nem volt megoldás. Nem lehetett bluetoothtal összehozni a nokia 6230i-m, a játék ott is teljesen felejthető volt(bár volt rá cucc, de a több százezres mekekbe cs.sztek belepakolni egy normális videokarit, sazl).
    Szóval sokan szídják a vindózt, de mégis ezt használják a legtöbben :)
  • ivjoe
    Mondjuk nem értem, ha csak a játék miatt, akkor nem hiszem el, h képesek vagytok ennyit fizetni/szenvedni egy játékért.

Hibákat nemtom, vistám sosevolt, múltkor kipróbáltam haverét, iszonyat lassú és rengeteget zabál, ráadásul ronda. :CCC
    Az viszont elgondolkodtató, h asszem valamelyik BSD-hez (ő is unix alapú) volt kiírva, hogy 5 év alatt 1 kritikus biztosnsági rést találtak benne, aztán 10 év alatt 2-t asszem, ez windowsnál havi egy kb. :CCC
  • GregSB
    Xp nekem is szenvedett USB-s dolgokkal, de a Vistánál határozott előrelépést érzek, eddig még nem volt olyan USB-s eszköz amit ne ismert volna fel / töltött volna le hozzá drivert pár mp-en belül.

Igazából a mai oprendszerek közül egyet se tudnék lesz@rozni. Talán a Vistanak van a legtöbb stiklije, erősen gondolkoztam noti vásárlása előtt MacBookon, de végül egy Vistás notebook lett, mert akárhogy is nézzük ha játszani is akar az ember akkor a windóz a legjobb választás :)
  • ivjoe
    gúgli: Neat image, van PS pluginje, nem csak standalone.
  • ivjoe
    Igen a Mac OSX is UNIX alapú oprendszer, mint a Linuxok, én is szeretnék egy MACi-t csak sajnos iszonyat drága. :CCC
  • Flamer
    jó most ne mennyünk már bele az emulátorokba :o :C
  • Flamer
    van olyan hogy zajszűrés? meglehet oldani egy kép zajszűrését utólag? :o azta.

szóval Neat Image? photoshop nem tudja?
  • ivjoe
    Számítógépet nem azért vesz az ember, hogy játszon, ha igen, akkor meg is érdemli, egyébként miből gondolod, hogy a windowsos játékok nem futnak linux alatt? :) Linux alól a képeimet Photoshoppal szerkesztem, az is fut. rajta. :)
  • Aspyrin
    Ha csak a pc-t veszem alapul akkor játékokban verhetetlen marad a win ;)
  • G_ArchAngel #31990
    nem igazán érdekel a windóz, éhes disznó "Mac"ről álmodik:)
  • ivjoe
    Mindenkinek a fejében egy 20 évvel ezelőtti kép él a linuxról, csakhogy azóta eltelt ez a 20 év és akkor az összes oprendszer konzolos volt, így a linux is, de attól, hogy a linuxnak létezik konolos szerver verziója, még felhasználóbarát, szép és iszonyatosan gyors, jelenleg nem tudok olyat amiben a winfos csak megközelítené a linux-ot, de zsólj, ha te igen.
  • Loál János #31988
    Linus Torvalds, ivjoe: SAME PERSON.
  • G_ArchAngel #31987
    akkor még nem volt CD...
  • ivjoe
    A PC-m a 350D-t nem ismeri fel, alptopom is csak sok szenvedés után.
  • ivjoe
    Milyen messziről? Vagy csak CD-n volt? :)
  • G_ArchAngel #31984
    ööö...igen?
  • ivjoe
    Láttál már linuxot csak egyszer is?
  • Aspyrin
    Na igen, az osx már alapból rendelkezik a driverekkel. Azért ott sem fenékig tejfel az élet..
  • G_ArchAngel #31981
    érdekes, a MacBook Pro is ezt csinálja...

mondták mások:)
  • GregSB
    "USB bedug, gép bekapcsol, Linux szól, h fényképezőgépet dugtam rá, ami mellesleg egy 350D, és még nem ismeri, de épp most tölti le a drivert, 3mp múlva szól, h megvan a 350D, fel van csatolva, minden ok, használhatom.
    És hibátlanul működik..."

A D70s-emmel teljesen ugyanezt játszotta le a Pista amikor először rádugtam USB-n :P Azóta is tökéletesen működik. Tudom, biztos szerencsés vagyok :))
  • G_ArchAngel #31979
    mondjuk linuxot reklámozni olyan, mint hasmenést - ingyen van mindkettő, eldöntheted kell-e vagy nem:)
  • Loál János #31978
    Bámulatos, hol tart már a tudomány.

• Aspyrin
    Ez itt a reklám helye :)
  • ivjoe
    Höhh, Winfos alattfél órákat kell szenvedni a Canon driverrel és a PC-men a mai napig nem tudja USB kábelen letölteni a képeket, csak kártyaolvasóval, ezzel szemben linuxon a következő történt:
    USB bedug, gép bekapcsol, Linux szól, h fényképezőgépet dugtam rá, ami mellesleg egy 350D, és még nem ismeri, de épp most tölti le a drivert, 3mp múlva szól, h megvan a 350D, fel van csatolva, minden ok, használhatom.
    És hibátlanul működik...
  • The Garrett
    jah ebben biztos vagyok :D
    de megvárom míg teljesen megadja magát a gép, ennyiért nem huzom ujra a windozt :))
  • GregSB
    Mondjuk az is igaz, hogy csak trial verzióját adják, a teljesen meg kell külön venni :S