48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Mityu91
    IGen 20 dm van és volt elötte egy sima 10es ahoz van 3 obi egy fix 300as Sigma és egy 60-200 as canon meg 35-180 as azthiszem annyi de a is canon a lényeg, h a képek nagyrésze elég hoályos amit csinálok vele és utánna pisacalav kijavítva meg fabtasztikus, de mivel a 300 as nem müxik a géppel így elakarom adni és egy újat akarook venni egy nagylátó szögüt vagy valami olyasmit+ még van egy metz cannon rendszervaku is mindenírányba forgatható+van alsórésze is de mivel az sem kompatibilis a 30 d vel az vagy álvány vakunak lenne jó vagy az is elkéne adnom és eben kérem a tanácsotokat, h mit kéne ezekkel csinálnim!

THX
  • Timber
    A Benq nem annyira noname ... a fix optika se mindig jelenti, hogy szar. Lehet kepminosegre hozza azt amit egy 15-20e forintos gepnek kell.

Amugy a nagymarkak gepei mitol lennenek jobb konstrukciok? Fuji S5700 pl. jo? Csak azert mert neves ceg csinalja? Attol meg egy szar muanyag bovli aminek konstrukcioja versenyzik barmelyik noname gyarto szarjaval.
  • 30Dani
    Noname márka, fix optika, feltételezi hogy minden részegysége szar. Markolatos kis Canonokat nézegess.
  • Help17
    Jó fogtam hoyg szar, de mi benne a szar? totál nem értek hozzá ezért írtam ide. Akkor melyik a legolcsóbb digitális fényképezőgép amit már érdemes megvenni?
  • 30Dani
    Mármint 30D-t van?
  • 30Dani
    Mert szar?
  • Help17
    De miért?
  • Mityu91
    Sziasztok most akarok venni az EOS 30 am hoz egy új obit mert amik vannak még régről a sima eos 10es időszakból nagyon homályosan fényképeznek szerintetek mi lehet az oka?

És még van egy SIGMA 300 (fix, nagyfényerejű) as obim ami nem megy mert általába hibát ír ki azt hol tudnám eladni kb mennyiért?

THX
  • 30Dani
    Senkinek nem érdemes.
  • Help17
    Sziasztok!

Egy amatőr fotósnak érdemes Benq DC C610 fényképezőgépet venni?

Szenzor 6.0 megapixels effective CCD
    Képfelbontás 2816 x 2112 (6M), 2272 x 1704 (4M), 1600 x 1200 (2M), 640 x 480 (VGA)
    Aperture: F3.3
    Rekesznyílás F3.3
    Fókusztávolság Makró: 10 - 60cm
    Normál: 1m - végtelenig
    Digitális zoom 4x
    Zársebesség 1/2000 ~ 2 sec (8 sec in night scene mode)
    Memória Auto / Red eye reduction / Forced flash / Flash off
    Fehér kiegyenlítés Auto / Daylight / Cloudy / Tungsten / Fluorescent
    Érzékenység Auto / 50 / 100 / 200
    Önkioldó 10 sec / 2 sec / 10+2 sec
    LCD monitor 2 LTPS LCD / 153.6K Dot

• Flamer
    akkor már telepítem is :D
  • szacsi
    lehet vele kicsinyíteni is jól -.-
  • Jano
    Mondjukhogy melyik oprendszeren melyik fos gém megy, azt tényleg hagyhatnánk: immár. -.-
  • ivjoe
    WoW-ban biztos vagyok, h fut, előbbi meg HL kiegészítő ugye? Mert akkor több mint valószínű, h az is. -.-
  • Flamer
    nem fikáztam bocsánat. :D
    ez épp dícséret volt. hogy valami algoritmus alapján dolgozik meg hogy lehet vele digitálisan nagyítani a képet csekély romlással..

csak részleteztem amit olvastam róla a link alapján :D
  • Jano
    Azért próbáld ki, mielőtt fikázod. -.-
  • Flamer
    aha. nagyítás, méretezés.
    nagyítás persze nem rontja annyira a pixeleket.. :D sure.. :D
  • Timber
    Team Fortress 2, World of Warcraft fut Linuxon? Nem? Akkor szar. :P
  • ivjoe
    Na mit gondolsz, mire jó a photoZOOM?
  • Flamer
    sharpennél odairtam hogy smart vagy maskos :D de thx

őő.. amit nem ismerek azt megnézem. thanks

#32033: ha külön progi akkor köszöntem de ez ps meg neat image azthiszem elég lesz.. vagy az a photozoom mit tud?:o
  • szacsi
    photozoom pro is jól jöhet néha.
  • ivjoe
    Image --> Adjustments:

Levels
    Curves
    Color Balance
    Brightness/Contrast
    Hue/Saturation
    Channel Mixer

Sima Sharpent meg ne, Unsharp Mask-ot használj.
  • G_ArchAngel #32031
    nőm már van...:)
  • 30Dani
    dilemma? :D
  • G_ArchAngel #32029
  • Flamer
    na jelentem felraktam neat image-t és egészen jó dolgokat csinál.

de vannak gondok.. :D szóval leszedtem a pansonic fz50 profilját és vannak szélsőséges esetek.. pl az egyik teszt képem iso1600-on 1/40sec alatt készült, a profilok közt meg csak 1/200 van vagy 1/250..
    vagy ti nem is a profilokat hazsnáljátok hanem magatok állítgatjátok?

de amúgy jó kis cucc.

szóval.. sharpen (smart, unmask), neat iamge, meg mivan még amivel ti dolgoztok?
  • szacsi
  • 30Dani
    Kockulást ne itt plz.
  • szacsi
    vannak hulye emberek. :)
    de pl amazonos, stb rendeleseknel en is elinditom a tuzfalat...
  • szacsi
    nem, akkor még win 98-am volt. ((:
    viszont amióta ez a gép megvan, tényleg nem volt rajta vírus. havi 1-2 spywaret összeszed, vírusírtót meg 2-3 havonta futtatok és az említett spywareken kívül nem talált még soha semmit.
  • 30Dani
    [i]ki vagy kapcsolva, vagy változott a számod?
  • DoctorJohnson
    Nemtom emlékszel-e az msblast (vagymi) nevű kártevőre, pár éve az xp biztonsági résén keresztül szimplán bemászott a gépedre, még böngészőt sem kellett inditanod, elég volt hogy csatlakozol a webre aztán a kis gyökér félpercenként restartolta a rendszered amíg nem tömted be a lyukat és írtottad ki a cuccot gyökerestül nem kis munkával.
    Szal éted...
    legalább egy tűzfalat nem árt feltenni :)
  • efem
    badarsag :) szerinted ezert koltenek a cegek ennyit biztonsagra? ennyire egyszeru lenne ? :)
  • szacsi
    Szerintem ha az ember firefoxot használ és azt is észszerűen, akkor nem lehet gond.
  • Caligo
    Vagy csak nem tudsz róla. Én nem egyszer megjártam
  • szacsi
    hm, mondjuk a vírusokkal szerintem win alatt sincs gáz...se vírusírtóm, se tűzfalam nincs, mégis 'tiszta' az asztali gép, az utóbbi 2 évben még nem sikerült összeszednem vele semmit.
  • ivjoe
    + Azért mennyire jó már, hogy osx-en, vagy linuxon elfelejtheted a vírusokat. :)
  • szacsi
    mostanéban a nagyobb neveket egyre gyakrabban portolja osx-re pl az ea...
  • szacsi
    osx nélküli mac szvsz nincs, max fordítva.
    a bootcamp meg megadja a szabadságérzetet, ha van kedved, rakhatsz rá xp-t...hehe.

engem macen a ligthroom teljesen jól kiszolgál...a ps cs3-mal karöltve pedig tényleg remek...bár ha több 1000 képet kell listáznia, akkor néha lelassul. meg kissé idegesítő, hogy ha egy képet átakarok vinni ps-be és netán a lightroomban végzett változásokat is cipelni akarom át...szóval akkor csak psd-t hajlandó használni, ami meg ugye szép tizenakárhány mb-os fájlmérettel rendelkezik.

a zárt rendszernek amúgy az egyik előnye, hogy a firssítések 90%-a nem biztonsági frissítés, hanem firmware (vagy itunes kb 60%-ban...ehhe), így többnyire gyorsabb lesz a gép, stb. nem hiányzik túlzottan a pc-n megszokott heti foltozgatás és restart.
  • Flamer
    ja én kérek elnézést..

nos de én kérdeznék a neat-tel kapcsolatba:
    Demo edition: freeware edition of Neat Image with limited functionality; free; download

mennyire használható a demo verzió? ti is demot használtok?:D
    és jól olvastam hogy CS2-höz is jó?