48078
-
Aspyrin #32213 Nem is olyan régen volt itt téma. Egy pár dolog ami személy szerint nekem nem tetszik benne:
-4 mp max záridő
-szűrő nem helyezhető rá
-raw-ot nem ismeri
-tudásához képest drága, kisebb ráfizetéssel már tükrös gép kapható
Fuji S8000 -
#32212 Szevasztok!
Láttam, hogy megjelent a 8000es Fuji.
Vélemény?
üdv! -
#32211 ezen a képen azt mutatják, hogy az olasz gyíkbőr cipők talpa mi mindent kibír? -
Lateralus #32210 kitaposta a belit -
az e-3 nem csak rulez, de eros is :D -
#32208 nekem anyámék szokták mindig elállítani, aztán csodálkozok, hogy nem úgy megy, mint ahogy gondoltam. tényleg jobb lenne, hogyha vmi bonyolultabb módszerrel lehetne változtatni. -
#32207 Digitális és analóg fényképezőgépek
(666 új üzenet) -
#32206 Ha megnézed egy pro vázon sincs módtárcsa (1D, D3, D300) és az elődjeiken se volt soha :)
Szal nem mellőzték az E-3ról, csupán fejlődtek :) -
#32205 Hát nem tudom.
Én figyelek a gépre, nem csak módtárcsa van azon amire oda kell figyelni, táskából kivéve mindig lecsekkolom, véletlenül meg nem fordul el ha a kezemben van. :) -
#32204 velem úgy történt meg, hogy a táskába be-kivételkor fordult el a tárcsa... (S3IS) -
#32203 szerintem csak körülményesebb :D
pont olyan véletlen mozdulat kell a mode + tekerő véletlen lenyomásához, mint ahhoz hogy a(z) (általában) jó helyre tett tárcsát véletlenül elforgassuk :D -
#32202 Biztonságosabb a mode gomb + tekerentyű megoldás, mivel a módtárcsa véletlenszerűen elfordulhat egy rossz mozdulattól.
Tudom, nekem se fordult el még soha véletlenül :D -
#32201 Na mostmár az E-3 rulez-ről is mellőzték a módtárcsát.
Ez mé jó? Én nem találkoztam még olyan fotóssal, akinek baja lett volna a módtárcsával.
hm? -
#32200 ez most 35mm-re atszamolva 35! :D Az mar csak nagylato ... csak nem annyira nagylato mint a 28 :D -
#32199 Pentax K100D Super Kit. Aztan majd veszel hozza par ezer forintokert regi K-s obikat. :D Ennyi penzert most az a best buy imho. -
#32198 Megerte hidd el. En egy Panasonic FZ50-et szedettem szet es lett belole full spektrum gep. Infrafotozas egy nagyon is elvezheto resze a fotozasnak, mind 720 koruli filterrel (Hoya R72) mind 930 koruli filterrel (B+W 093). Persze nem tudhatod amig ki nem probalod :D
A mellekelt kep az egyik elso kepe volt amit lott vele, persze nem egy Fuji S5000-t kell nezni ... ami azert csak egy jopar eves 3 megapixeles gepezet. Nezd meg inkabb a Dimage-el keszult IR kepeket ... azok aztan igazan najszosak. -
Lateralus #32197 Kőbe van. :)
55 foknál nagyobb képszögűek nagylátók. (Új fotolexikon) -
Lateralus #32196 Nincs a nagytelének pontos definíciója (mint ahogy az ultrazoomnak sem), de a közvélekedés általában a 300mm-nél nagyobb gyutávú teléket sorolja ide. Persze szigorúan kisfilmben gondolkodva. -
#32195 For a full-frame 35 mm camera with a 36 mm by 24 mm format, the diagonal measures 43.3 mm and by custom, the normal lens adopted by most manufacturers is 50 mm. Also by custom, a lens of focal length 35 mm or less is considered wide-angle.
(wikipedia is csak customról(szokásról) beszél) -
#32194 Nem hiszem hogy kőbe van vésve, de pl. a 35mm nekem nem nagylátó. -
#32193 Orrom vérzett: mareggel. :-/ -
#32192 Honnantól számít nagytelének?
Merhogyén: S9500-600-ra (28-300mm), és FZ-30-50-re (35-420mm) gondoltam. Azokmegmá csak nem olyan hűdefosak, pláne kezdőgépnek. -
FixY #32191 Viszont telepítés előtt nem árt kipróbálni egy live CD-ről.
Némely alaplapok mellett macerás a CD-s telepítés, mert a linux kernel esetleg nem ismeri fel korrekt módon az alaplapi IDE vezérlőt... :(
(enyémen a linux bebootol, majd közli, hogy nem találja a telepítő CD-t -> pendrive-ra kellett felvarázsolni a telepítő anyagot)
Na ennyit az offtopic-ról.
-
#32190 távflém ID -
G_ArchAngel #32189 menstruálsz, dzsíájdzsó?:) -
[beryl videókt nézeget] -
#32187 Nem nagy ördöngősség, elősször a winfost (vagy mást) teszed fel, aztán a linuxot, semmit nem kell beállítanod, automatikus az egész, a linux tudni fogja, hogy win is van mellette és bootoláskor választhatsz. :)
De ha aktuális lesz elmondom kicsit bővebben, hol tudod konfigurálni, h mi induljon el automatikusan, mennyi idő múlva stb. meghogy hogy partícionálj. :) -
efem #32186 AD, exchange, wsus, hpsd menedzselheto linux alol?:) -
#32185 ubuntu ownz!!4 :D (Y)
énis ajánlom.
#32184: xp meg ubuntu simán megfér egymás melett.
de érdemesebb előbb xpt tenni majd arra ubuntut.. mer ugy nem b4szódik el a grub. -
#32184 Htx, aybabtu-t csekkolom. Majd két oprendszer egy gépen témakörben kikérdezlek, ha megjött a noti. -
#32183 Well, arra céloztam, hogy a Samsung és az Oly is megpróbált nagylátótól nagyteléig elmenni egy obival, egyik se lett sláger, pedig ilyen hangyafasznyi szenzorhoz könnyebb megtervezni, mint DSLR-hez. 110-ből kijön amúgy egy használt 300D + használt Stigma/Tampon 18-200, de ezt se nagy élmény használni.
Minél kezdőbb a fotós, annál nagyobb telét akar :| [magas lóról megfigyelget] -
#32182 F*szomhá vegyen mindenki 1D-t, L-es obik tömkelegével, 110k-ért. :-| -
#32181 mint a windowsnál = nem úgy mint a windowsnál -
#32180 Well, elvileg Mac OSX-et is fel lehet rakni egy PC-re, gyakorlatilag nekem ez még sosem sikerült, vagyis de, csakhogy nem volt net, hang, 3d gyorsítás. Viszont ez már elég rég volt, azóta már sokat megélt a projekt, sztem megér egy próbát.
http://osx86.hu/
A másik, amit ajánlok a linux, pontosabban az ubuntu, most jött ki a 7.10, és sztem felhasználó barátabb (olvastam anno valahol nagymama esete a windows-zal ,meg az ubuntu-val, érdekes volt :D), szebb, mint a windows, sebességben meg simán lehagyja. Nem telnek el vele napok, mire felrakod az összes drivert, mint a windowsnál, mindent rögtön felismer, 15 perc alatt feltelepíted, ha lassabb gépre akarod feltenni, ott az xubuntu, kicsit puritánabb, kevesebb csomaggal, de gyorsabb. Nettel nem kell baszakodni, viszont a CS3-at már nem tudom, elég rég CS2-t próbáltam, az nem jött össze, 7.0-t viszont simán viszi, de elvileg már CS2 is megy simán, CS3 nemtom. -
efem #32179 nemerteni kerdest sry -
#32178 off, de ha másnak is szabad, akkor nekem pláne szal:
ívjocót (is) kérdezem hogy milyen alternatívája van az xp-nek, ami jobban fut egy adott gépen, pscs3-at szereti, nettel nem kell baszakodni, és úgy általában nem kell hozzá kockának lenni, és nem akarok mac-et venni senem.
htx -
#32177 A kettő együtt még kompaktban se szokott sikerülni. -
#32176 Ellenben csúcskonpaktnál kap nagylátót, és nagytelét is azonnal. -
DecenS #32175 a 100e ft-os gépek kategóriája az én szememben azért lufi, mert amit ezek az ún. "csúcs"kompaktok nyújtanak az 50-60e ft-os kategóriához képest, még nem jelent annyival többet, mint amennyivel többe kerülnek... ellenben a belépő szintű dslr-ek már néhány tízezer forinttal többért megvásárolhatók (130-150e környéke) és hát a képek minősége nagyságrendekkel jobb a 100e ft-os kategóriához képest..
SZ V SZ.
-
#32174 30Danie jól beszél, S6500fd több, mint jó kezdésnek (legtöbb enber úgyis mindig jobbat akar), a maradék lóvén meg vehetsz állványt, szűrőket, makrólencsét, stb.