48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • GregSB
    Wi-Fi-s SD kártya a használatban.

Vicces belegondolni hova fejlődhet ez a technológia. Sajtofotós pár év múlva készít majd egy képet meccsen / versenyen / akárhol, és az expó után pár századmásodperc elteltével már ott fog csücsülni a szerkesztőségben a kép :D
  • G_ArchAngel #32252
    Phil Askey a PMDA Év Embere:)
  • 30Dani
    Lefedettségi térképet, és VALÓS átviteli sebességeket (főleg hogy feltöltésről van szó) néztél-e?
  • efem
    mar megbocsass, de hsdpa-n csunyan keresztul lehet tolni 6-7 megabitet masodpercenkent, es a wifi se egy csucssebesseg 20mbit felett a 90% elhasal. nem is ertem igazabol mi is volt a celjuk ezzel a wifi megoldassal.. kabelmentesiteni? attol meg ugyanugy lassu lesz.. ha meg a feltoltest akarjak elosegiteni barhonnan, MA mo.-on ez nem tulsagosan kivitelezheto (tekintve az orszagos ~1-2% a free wifi hotspotok lefedettsege). Persze ez nem csak nekunk keszult :)
    es 3g/hsdpa lenyegesen tobb helyen van mint wifi(aktiv mobil netezo).
  • 30Dani
    3g lényegesen lassabb (ha egyáltalán van hálózat), mint egy sorozatlövés. Tehát net előtt még le kell menteni vhova.
  • efem
    akkor mar miert nem wimax vagy 3g/hsdpa ... hogy ertelme is legyen
  • Flamer
    de ennekis van valami távolsága nem?:o
  • Cat #32246
    http://www.sg.hu/cikkek/55886/forradalmat_hozhat_a_wifi_memoriakartya
  • G_ArchAngel #32245
    2 hét alatt 3 fotósújságot vettem, de nagyjából ugyanarról szól mindegyik: ősz, tájképek, a nagyon dícsért 40D-ről és a Nikon két új gépéről van szó, amivel letaszították a Canon-t a trónról...
    Ami sokkal jobban tetszik, hogy rengeteg képnél magyarázzák el, hogy miért és hogyan kell az ilyet csinálni, ráadásul külön újság van a fekete-fehér fotózásról...
  • Timber
    15K nem olyan draga :D
  • Aspyrin
    És ha megrendelhetnéd neten? :)
  • G_ArchAngel #32242
    akkor sem lennék Nikonos:)
    (vagy de?:))
  • GregSB
    Azért roló lehúzás nem lesz, de a Canonra nagyon ráfért már hogy valaki megszorongassa a golyóit, mert nagyon ellustultak a fejlesztésben. Pontosabban fejlesztetek, de b@sztak azokat belepakolni a alsóbb kategóriás gépeikbe. Most hogy a Nikon a pro gépének AF és fénymérő rendszerét rakta a D300-ba és már az összes belépő gépükben nagy és világos kereső van a C-nek is muszáj lesz lépnie valamit, mert már a képminőségben nincs akkora előnyük mint 2-3 évvel ezelőtt.

Én a Nikon helyében egyébként akkor hoznám ki a D300fx-et, amikor a Canon az 5D utódját, persze jobb vázzal és több fícsörrel :D
  • Tomo15
    Na mindegy ki fogom bírni így is:)
  • 30Dani
    Szögkereső tud nagyítani, de csak kétszeresen, meg drága és másra való
  • Tomo15
    Gondoltam, hogy valamit rosszúl értelmezek:) Mindenesetre jól jönne valami ilyen nagyítószerűség, ha egyáltalán létezik, mert ugye elég kicsi a 400D keresője:(
  • 30Dani
    Szerintem ez nem nagyít, hanem kicsinyít, funkciója szerint csak közelebb hozza a keresőt a szemedhez. A benne lévő üveget ha fordítva rakták volna bele, akkor nagyítaná is a keresőt, nemvágom miért ilyenre csinálták. Már ha ez az a típus ami G-nek is volt)
  • Tomo15
    Nincs valakinek tapasztalata ezzel a kereső nagyítóval?
  • G_ArchAngel #32235
    dpreview fórumok:)
  • DoctorJohnson
    valakinek van linkje az új EOS-ok problémájáról? érdekelne pontosan mi is a hiba?! lehetőleg vmi összefoglaló cucc (magyart nem kérek :D)
  • The Garrett
    "a végén mindig árcsökkenés a vége" jájj asszem visszafekszem aludni... :D
  • The Garrett
    hát jah + 100e :S
  • G_ArchAngel #32231
    attól függ hol...
    Londonban kb. 450e cashback után az EOS 5D, míg Magyarországon...?
  • The Garrett
    jaja + az egészséges versenynek a végén mindig árcsökkenés a vége ^^
  • Roger6
    Bocs, nem tudok angolul igazán, de most mi a baj az új Mark III-al?
  • DoctorJohnson
    azé nem eszik azt olyan forrón...
    a Nyikon évek óta kullogott a canon mellett/mögött, most odab*szott neki, jöhet a visszavágó, én nem féltem a canon-t, hogy nem tudja felvenni a kesztyűt...
  • G_ArchAngel #32227
    miért para? végre megoldták, hardverhiba...
    pár napja Rob Galbraith leírta már:)

félév kellett hozzá, hogy a Canon leégesse magát az anyaföldig...
    jah, 40D-ről is fogunk még szépeket hallani, azt sem dícsérik maradéktalanul...
    félő és nagy esély van rá, hogy az 5D utódját is elk*rják, nem kicsit...

Canon a Nikon egyik kezébe tette a kést, másikba a farkát - de a Nikon nem g*ci, lassan apró húzásokkal vágja, majd jön a D300x az 5D ellen full szigeteléssel, Leica-érzékelővel, meg a D3x az 1Ds mark III ellen és a Canon lehúzhatja a rólót:)
  • DoctorJohnson
    para van
  • Tetsuo
    thx..
  • Lateralus
    képminőség: DSLR

univerzális használat: bridge (bármit is jelentsen ez)

manuál/auto: akármelyik ezért az árért

3x+ zoom: bridge (DSLR-nél nincs különösebb jelentősége)

16:9 arány: kétféle van. Az egyik eleve ilyen arányú érzékelőt használ, a másik csak a full képnek levágja a tetjén meg az alját. Az első nagyon ritka, kb. 2 gép tudja és egyik sem bridge. A másodikat már jó pár komolyabb kompakt is tudja (pl Pana FZ18), de ha utólag vágod a képet, uyganazt kapod. Annyi az előnye, hogy márz LCD-n látod, mi lesz a képen és így kerül a kártyára. DSLR-ben nincs ilyen gép.

nem költés: bridge

A fentieknek kb. meg is felel a Pana FZ18, kivéve a képminőséget, ha egy DSLR-el kell versenyeznie, de amúgy nem rossz. A leírt szempontjaid alapján talán ez a legjobb, de általános legjobb nincs, csak szubjektív. Nekem pl. nem az.
  • ChevyG #32223
    köszönöm a segitséget!
  • Tetsuo
    Melyik a legjobb digigep, max £300ert? Gondolok bridge tipusura, ill belepo dslr-re. A Panasonic DMC-FZ18at talaltam eddig, szeleskoru tudasa alapjan verhetetlen lenne, csak az a baszottnagy zoomobjektiv elcsesz mindent.. vagy megsem?

Fontos nekem: kepminoseg, "univerzalis" hasznalat (amennyire lehet), teljes manualis es teljes automata mod (vagyis kezdonek), 3x-osnal nagyobb zoom, 16:9es arany..
    csak 1 kartyat vennek meg hozza, meg 1 kistaskat, nem koltenek ra tobbet, kesobb ha lesz penzem veszek 1 komolyabbat.

pls konkret gepeket ajanljatok thx!
  • Basic
    Én is így gondoltam. Köszi az oldalt, körülnézek rajta.
  • Timber
    Vagy nezz egy Pentax K100D-t :D
  • 30Dani
    Nem jobb annyival a 400D hogy egy évet várj rá.
    pbase.com-on van sok kép objektív szerint válogatva.
  • Basic
    Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Jelenleg egy Fuji S5600-as gépem van, de szeretném egy dslr gépre cserélni. Szerintetek érdemes-e használt eos 350d-re cserélni, vagy spóroljak még egy évet, és vegyek 400d-t? És használt dslr gép vásárlásakor mire kell odafigyelni? Meg jóljönne, ha tudnátok adni egy oldalt, ahol kitobival készült képek találhatóak.

Köszönöm.
  • Loál János #32217
    S9500-600, FZ-30-50 optikája fényévekkel jobb ennél, merhogyugye #32192 második mondat. :-|
  • 30Dani
  • Loál János #32215
    27mm-es nagylátó: pozitív, 486mm tele: rettenetnagy -> eleve gyengébb képminőség a 18x-os átfogás miatt, tesztképek.
  • Timber
    Es CCD eltolasos a kepstabija ... pedig ekkora zoomnal pont a optikai lenne a biztosabb.

Reszemrol egyszeru a verdict az S8000-re: Gagyi muanyag parasztvakitas.

Ha mar mindenkepp ekkora zoomatfogas kell akkor a Pana meggyozobb meg a nagy zaj ellenere is.

FZ-18 vs S8000