48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DecenS
    sőt. a legjobb az lenne, ha egyenesen cserélhető előlappal jönnének a gépek (pláne a csepp és porállók. loál.)
  • The Garrett
    amugy viccen kivul, kiváncsi vagyok mikor fognak megjelenni az ilyen festett gépek, meg a gyémántberakásosak (lásd mobilok)... :D kb ez lesz a következő lépés lefele
  • The Garrett
    lightroom neked nem csinál olyat, hogy ha sok file -t töltesz be egyszerre, ( pl 90 körülit) akkor kb a 30-40. file után annyira belassul hogy teljesen összeomlik? - De olyan szinten hogy az egész cataloge olvashatatlan lesz, még géprestart után is, és kezdheted előlről a munkát?

Nekem ujabban ezt csinálja, pedig van elég memoria+ swap a gépen, hogy ezt elbirja...

kenytelen vagyok kb 10-20 fileonként betölteni a képeket, azokat szerkeszteni, exportolni, és uj catalogot nyitni a kövi adagnak... :/
  • Galy
    ja, nekem is tecc.
    a fehér meg jó lesz az északi sarkra
  • The Garrett
    a ferraris melletti szürkebe egesz elegansan nez ki! :D
  • BiG G
    lál megláttam mennyi üzi van rögtön tudtam ittjárt walaki ^^
  • G_ArchAngel #32767
  • G_ArchAngel #32766
    raw konverter
  • Mityu91
    Ez a progi mire is jó?
  • G_ArchAngel #32764
    Capture One beta 4-ben ez hiba vagy az új gépem?:)

• Timber
    gőg és demagóg fia vagyok ...
  • Timber
    :D

Pentax SMC-A 28/2.8 mar leutve :D Remelem a jovoheten mar nalam :D
    Probalok meg versengeni a 1.4/50esekert is de az meg a nekem turheto arkategoria fole esik. Valamint Vateran egyik haverom keresere leutok egy Chinon 1.7/50-et 5000ert :D

Amugy most 300+ korul szeretnek valamit ... nem mintha a Sonnar 4/300 nem lenne jo :P
  • G_ArchAngel #32761
    én is hittem mindenben, mára csak a Lightroom maradt a gépen...:)

(1.3-nál tart, csak szólok...)
  • Jano
    Fúúú, nekemakkor ilyen lesz, nyílván a kisebbik. :O)

Mesélj Timber úr, várod már az új 50mm körüli, nagy fényerejű, prime obijaidat? :D

• GregSB
    Ehh, del pls :)

Hír lehet még, hogy a Nyikony végre hozzáadja a D300-hoz és D3-hoz a Capture NX-et (eddig külön meg kellett venni, egyébként az egyik legjobb RAW konverter SZVSZ)
  • Aspyrin
    Pedig koreai nyelven kihívás a gépet használni! :D
  • GregSB
    Minimál SW bugokat javít, nem vészesek:

1. When playing back images just after recovering from Auto Power Off, the display now shows the last image played back.
    2. During remote shooting, images are now displayed on the camera's LCD monitor right after they are taken.
    3. Corrects a warning message in Korean that appears when updating the firmware.
    4. Corrects errors in the Spanish menu screens.
    5. Corrects a phenomenon that prevented printing with some print systems.
    6. Corrects a rare phenomenon in which file numbers or image numbers were sometimes skipped.
  • G_ArchAngel #32756
    ha lenne 40D-m, akkor sem érintene egyik sem:)
  • 30Dani
    [apro](persze hogy a fáradtság is helyes, csak nem a "veszi a ~" kifejezésben)
  • G_ArchAngel #32754
    1. When playing back images just after recovering from Auto Power Off, the display now shows the last image played back.
    2. During remote shooting, images are now displayed on the camera's LCD monitor right after they are taken.
    3. Corrects a warning message in Korean that appears when updating the firmware.
    4. Corrects errors in the Spanish menu screens.
    5. Corrects a phenomenon that prevented printing with some print systems.
    6. Corrects a rare phenomenon in which file numbers or image numbers were sometimes skipped.
  • DecenS
    40d frissítés? lol: ennek is rosszul működött valamije idáig? :D:DD
  • Aspyrin
    Ne aggódj, az előbbinek nem lesz ekkora fogadtatása :D
  • G_ArchAngel #32751
    van új kitobi Nikonhoz (+VR), van új Olympus és Canon 40D frissítés...
  • GregSB
    Kb 110 új üzenet volt amikor benéztem. Rögtön tudtam hogy ez csak két dolog miatt lehet: Bejelentették az 1D Mk IV-t vagy flame van :D
  • DecenS
    húh, végigolvastam a hattyú halála n+1 -ik felvonását.... megyek ebédelni, úgy megéheztem a nagy izgalmakra :DD

jahm: fáradság/fáradtság, mindkettő helyes.
    magyar helyesírás szabályai 187. old.
    - fáradság (=fáradozás), fáradsága
    - fáradtság (=fáradt állapot) fáradtsága

s6500: vásárlás előtt javaslom megnézni, hogy magas ison is elviselhetőnek találtatik-e a szemcséssége, részlettelensége. lehet, hogy csak az én dslr-hez szokott szemem miatt, de kiábrándító a képminősége már iso200-on is. hiába raw konverzió, élesítés stb.
  • Aspyrin
    Oké, kommented száma amelyikben konkrétan segítettél? Erőltetted az s6500-at stb., de az nem a három gép közül való volt.
    Szóval?
  • Timber
    valoban ... ha visszaolvasod egyszer sem segitettem neki es O ezt egyszer sem koszonte meg. Te voltal az egyetlen aki segitett neki, csak hat mi gonosz rosszak megprobalunk elnyomni teged, az igazsag bajnokat! Majd ezt is megoldja a Gyogyito Webgomb!
  • Aspyrin
    Egy jótanács neked is: ahelyett, hogy te is a hibáim kerested volna inkább válaszolhattál volna a srácnak, hogy melyik gépet ajánlod a három közül.
    Mert ez ugye mindidáig nem történt meg, igaz?
  • Aspyrin
    Hagyjuk a rizsát, ha nem tudsz normálisan, megjegyzések nélkül hozzám szólni, akkor ne tedd, ezt már ezerszer elmondtam, de ez túl sok adat neked, ahogy látom.
    A mindent magadra veszel meg röhejes a ti szátokból.. Pár napja egy nagyon gyenge kis poént engedtem el "nemhaverotoknak", és egyből jött az osztás, pedig ott aztán tényleg semmi nem törént.
    Természetesen nem véletlenül vagyok téma, hiszen alapvetően én vagyok az egyetlen itt, aki nem bólogat akkor is, amikor nem kell..
    Megsérteni nem fogtok, ahhoz, hmm, túl nagytudásúak vagytok ;)
  • Timber
    Egy kicsit mas:
    Pentax K20D / K200D pletyka
  • Timber
    Tudod a pokolba vezeto ut is joszandekkal van kikovezve (vagy hogy is van :D) ...

De ha nem vagy elegge informalt a dolgokkal kapcsolatban akkor ne adj tanacsot. Ha meg ugy erzed, hogy a gyarto honlapjan megnezni az eleg informacio ahoz, hogy jol informaltnak erezd magad akkor ugy erzem megtalaltuk a tokeletes marketing-balekot :D

Vegezetul pedig ajanlom Valerus Santus Gyogyito Webgombjenek hasznalatat a szamodra, hiszen a gyarto azt allitja, hogy mukodik stressz csokkentesere es az idegrendszeri megbetegedesek kezelesere is!

Illetve fogadjunk meg egyutt egy tanacsot: Arguing over internet is like running in special olympics. Even if you win, you're still retarded. :D
  • Blasta
    "Teljesen korrekten kommentelek, erre jön blasta és belémköt, lemesterez, miegymás."

Ismét mondom: sem a képstabi, sem a fénymérés, sem a szűrőkérdésben nem volt igazad, félrevezető infókat adtál, normálisan rádszóltam, hogy ugyammá.
    Nárcisztikus hajlamű emberke vagy, minden szart magadra veszel és követeled a saját igazad, igy volt ez mindig is... Folyton ez van ahogy szokom látni, nem véletlenól vagy PONT TE teritéken most is...
    Nem megsértődni kell meg eljátszani a nagyhalált, hanem felfogni, értékelni, máskor nem hülyeséget "segiteni" és kész.

Na ha gondolod folytathatjuk innen, vagy szépen elhallgatsz és folyik tovább a téma ontopik.
  • Mityu91
    1. Call of Duty 4: Modern Warfare
    2. Battlefield 2
    3. Need for Speed Pro Street
    4. CRYSIS
    5. The Witcher
    6. Digitális és analóg fényképezőgépek
    7. XBOX360
    8. F1CHL - Retro
    9. A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 2
    10. SilkRoad Online

gyerünk folytassátok a vitát:)
  • Timber
    Akkor nezzuk mit is irtal:

"Szia!

A felsoroltak közül az Olypmus nagyobb tudással bír:
    -Fényereje(rekesztartomány) jobb, mint a Fujiké(f2,8 vs. f3.7)
    -fénymérésben is erősebb (+szpot+dig. esp)
    -az oly képstabis!
    -a Fujira nem tudsz szűrőket rakni
    Egy megapixellel gyengébb az Oly, de ez igazán nem nyomós érv szvsz."

Nezzuk mondatonkent:
    "A felsoroltak közül az Olypmus nagyobb tudással bír:"
    Ez az altalad levont tanulsag melyet kijelentettel, de a legkevesbe sem allitottal. Ertem.
    "-Fényereje(rekesztartomány) jobb, mint a Fujiké(f2,8 vs. f3.7)"
    Az egyetlen igaz allitas. Nincs is ertelme tovabb elemezni :D
    "-fénymérésben is erősebb (+szpot+dig. esp)"
    Meg tudnad mutatni, hogy a Fuji eseteben a gyarto hol allitja a honlapjan, hogy az ove nem tudja?
    "-az oly képstabis!"
    Meg tudnad mutatni, hogy a Fuji hol allitja, hogy nem rendelkezik kepstabilizatorral? Ha az Olympusnal elfogadod, hogy az ISO emeles kepstabilizacio akkor ugyanezt a Fujinal miert nem? Csak az egyik Auto ISOnak hivja a masik Digital Image Stabilization.
    "-a Fujira nem tudsz szűrőket rakni"
    Szinten varom hozza a linket ahol a gyarto allitja ezt. Ellenben amit latni, hogy a Fuji gepeken fel van tuntetve a szuromeret az objektiven.

Tehat amit en le tudok szurni ebbol az egeszbol:
    Az olympus eseteben megnezted a gyarto honlapjat majd az ottani marketing featureknek bedolve tettel kijelenteseket (nem allitast! :D) ellenben a Fuji eseteben ugyanezt mar egy 3rd party oldalon, a Pixinfonal tetted meg. A tanulsagot pedig ugy vontad le, hogy nem neztel utana, hiteles, informaciokban bovebben ellatott oldalakon. Arra mar nem is akarok kiterni, hogy a szempontjaid a fenykepezogepek osszehasonlitasanal igencsak kritizalhatoak. Nekem sokkal inkabb szamit az, hogy milyen a kepminoseg vagy mennyire zajosodik magas ISOn mint az, hogy van-e benne marketing kepstabi vagy nem.

Vegezetul pedig szeretnem visszavonni, hogy en legyek a Torgyi mert a viselkedesed alapjan sokkal inkabb megfelelsz a szerepre mint en valaha is fogok :D

Ui.: Szerintem ha sokkal korabban abbahagyod ezt az ertelmetlen hisztit amit itt lerendezel akkor sokkal kevesebb 'serulessel' meguszhattad volna ezt az egeszet.
  • Aspyrin
    Ahhoz képest szabályos támadás ért az általatok is gyakran emlegetett személyeskedéssel fűszerezve, nemde?
  • 30Dani
    Senki nem mondta, hogy rosszindulatból tetted.
  • Aspyrin
    Na végre eljutottunk oda, hogy segíteni akartam, és hogy nem én vertem át a srácot, hanem a reklám.. Persze még mindig nem tettem semmi rosszat blasta beszólása előtt.. Végül is osztani tök jó buli, pláne, ha csordában teheti az ember.
  • Aspyrin
    mea culpa ~~
  • G_ArchAngel #32735
    nem megtévesztő, csak annak aki nem ért hozzá...
    mivel jószándékúan akartál segíteni az oké, de már annyi ideje kattingatsz és járod a fórumokat, fotós oldalakat, hogy ennyi infó rád ragadhatna...

(ui: a digitális zoomnak sem szoktunk örülni, nem is említjük pozitív tulajdonságként, éppígy a digitális képstabit sem...)
  • Galy
    tanúlság
    derűl

jólvan :D