48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • SigS
    Köszi, szétnézek ott is!
  • SigS
    Kilogikaztad vagy beírtad Google-ba?
  • DecenS
    asszem itt nincs, aki s5 is-t használna... próbálkozz talán a hwsw vagy az index fórumain. mindazonáltal korábban, mintha úgy nyilatkoztak volna a gépről a fórumlakók, hogy ez a széria az s3 is-sel érte el a csúcsot, az s5 valamiben már visszalépés.
  • Timber
    Anno a CZJ Sonnar Zebra f3.5/135-el raktam fel par 'tesztkepet' :D Ez amin nincs MC :D

Sajnos mostanaban nincsenek normalis fenyek ahoz, hogy lehessen normalis teszteket csinalni, de a hetvegen par lencset probaltam nyuzni ... majd ha az FTP-m nem szarakszik kirakom azt is ... PEFekkel meg mindennel :D
  • Roger6
    Mármint Canon S5 IS?
  • SigS
    Sziasztok.
    CANON IS5-ről olvasgattam pár értékelést, de szeretnék egy átfogó, nem elfogult áttekintést ról, a hibáiról, előnyeiről. Tudtok adni magyar linket, esetleg bővebb beszámolót róla?
    Kösz.
  • efem
    na! vegre valami,ami erdekes is lehet! :)
  • Mityu91
    erről mi a vélemény?
  • Aspyrin
    Nem Walaki volt.. :)
  • DecenS
    sztem ebben a fórumban a metz-eket nem nagyon ismerik... (legalábbis nem tudom, van-e valaki)
    ha ragaszkodsz ehhez a márkához, talán az index canon topicjaiban tudnak kézzel fogható infót a szakik.
  • Mityu91
    ha vennék egy ilyen vakut azzal jól működne álványon vagy kb ilyen áron ti mit ajánlnotok max. 40rt:)
  • ivjoe
    Mindent értek. -.-
  • ivjoe
    Mivótittmá? :CCC
  • Mityu91
    A vaku egy metz SCA 3101 ezt akarnám álványon használni és egyenlőre nem akarok még új vakut venni a 30Dhez.
  • Jano
    Jeladó, ami elsüti a távolban lévő vakut.
  • Mityu91
    tehát mindképpen kell a gépre is vaku? azaz értem amit leírtál de mégsem tehát pontosan mi az a transmitter?
  • G_ArchAngel #32797
    ezek a lehetőségek vannak:

gépre vaku, állványra vaku:
    kanóccal összekötöd, vagy ha képes az egyik szolgálni a Mestert, akkor elvileg infrával/rádióhullámmal kommunikálnak

gépre transmitter, állványra vaku(Y):
    ha képest wireless kommunikációra a vaku, akkor ez is elsüti, hanem akkor a vaku alá kell vevőegység, vagy marad az olcsóbb kanócos megoldás
  • Mityu91
    Még 1kérdés

Van ugye egy 30D-m és a régi sima eos 10es-hez volt egy vakum ami még előzőszériás nos úgy tudom, h ez álványvakunak jelenne mivel egy metz rendszevaku és ha vennék egy kábelt akkor működne-e?
    De (tudom nem szokás e szóval mondatot kezdeni) igazából még az, érdekelne, hogy úgy lehelte használni, h csak az áványvaku van bedugva vagy feltétlen kell egy a gépre szerelt vaku is?

Előre is köszi és sorry az intermezzoért :)
  • Jano
    Antilensflare, hatása meg biztos van.
  • Jano
    Jaja, azok tényleg olcsók.
    Beszámolót bármikor, ide, szívesen, rakhatsz.
  • Timber
    Szerintetek az MC reteg mennyire hasznos / mennyire van tulmisztifikalva? Van egy sima Sonnar 135osom (Zebra) es van egy MC-s is (fekete). En kulonosebb kulonbseget nem latok a ketto teljesitmenye kozott ...

Szoval hol es mikor jon ki igazan az MC reteg hatasa? Meg tulajdonkeppen mit is csinal? :D
  • Galy
    jaja, ottvanaz, és beszteszt :)
  • G_ArchAngel #32791
    azért vannak, aki rámentek a HDR-portékra, főleg a ráncos vénembereknél/vénasszonyoknál...
    persze ettől még egyikük sem lett Steve McCurry utódja
  • Blasta
    Vazze, ezzel nem lett több a 40D a szememben :D
    (obira gyűjt, huszdével jóhaverok)
  • Blasta
    Szia!

A HDR-t inkább tájfotóknál szokás használni, jól világitott portrénál nyilván nincs rá szükség, mert minek? :D
  • G_ArchAngel #32788
    vegyél 40D-t, zsír cucc - láttam bulvárfotóst, aki azzal exponálta Tom Cruise-t...:)
  • Mityu91
    Sziasztok!

lenne gy kérdésem.
    Tegnap már kérdeztem ezt a HDR technikát, igazából az érdekelne még, h ez egy jól megvilágított portrénál hogy hat?
  • Blasta
    Ez faja, 50D véletlenül nincs ott? :D
  • Blasta
    ...ja a f@szt, az csak ilyen levelesNEK tűnő, igazából kémuflázsos cucc, amit jól nem vettem észre
  • Blasta
    Az nem pont az, az csak ilyen leveles :D
  • BiG G
    a kamuflázsos harmadik sor első :)))
  • G_ArchAngel #32782
    első oszlop harmadik sor?
  • Blasta
    :)))))))))))))
  • Blasta
    Na, mindenki nyögje ki milyen váza van és milyen optikai tuningot akar rá és megcsinálom neki jól (iwiw-re gizulni :D)
  • DecenS
    sőőőőőt! lehetne olyat is alkotni, ahol az objektiv sapkának csak a felét lehet levenni, a másik fele "belóg" (az emósok kedvéért) :)
  • DecenS
    + hello kitty -set
  • DecenS
    óóó... 70*100-as tablók alatt 30 gb-os temp filet csinált a ps... szerettem.
  • Blasta
    Uuuázzzzze, az a fehér stipistopi :)))
    (azé egy kémuflázsos modellt még csinálhattak vóna, meg egy barbisat a csajoknak)
  • Timber
    nekem a rozsaszin viragocskas tetszik :D
  • G_ArchAngel #32774
    hát, én egy fotózás alkalmával 200 kép körül szoktam importálni, de semmi ilyet nem tapasztaltam...

gáz inkább a PS CS3-mal van, az tegnap is megdöglött 12db 12 mpixeles kép alatt (képenként 30-50 MByte volt a munkafile)