48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Én semmi értelmét len látom a live view-nek, ha nem kihajtható az LCD, max annyi, hogy Anyu is tud vele fotózni :)
  • Timber
    dreamz come true ... :D

Amugy van benne valami mert a K10D a D200hoz all kozel a K20D meg a D300hoz fog :D
  • Timber
    65ert a 6500fd csak akkor ha nagyon keves expo van benne ... talan meg 75ert a 9600 nem rossz.
  • batairoland
    http://pixinfo.com/apro/fgep/Fujifilm
  • batairoland
    na és ezek a használtak köüzül ti melyiket választanátok?
  • DecenS
    sweet dreamZ :DD
  • DecenS
    lehet róla szó.
    asszonkának s6500-a van. TALÁN meg lehet beszélni az üzletet, (ha ki tudjuk találni itthon, hogy miből legyen meg a különbözet, amiből megvehetjük a k100d-t neki) :)
  • batairoland
    Közületek nincs olyan akinek van eladó s9500 vagy s6500 és megbízható :)?
  • Timber
    Allitolag Pentax K20D-ben is lesz :D
  • DecenS
    igen, van. (az összes koNpaktban van lcd előkép; de lassan már a dslr-ek közt is alap lesz.)
  • batairoland
    Kérdés:
    Az S9500 nak van előképe az lcd-n vagy csak a foto lehet visszanézni rajta?
  • Timber
    olcsoak de gagyik-e! Az S5700 meg S5800 az mar messze nem a megszokott Fuji minoseg ... mondhatni muanyag vacak, takolmany. En ismeroseim tapasztalata alapjan nem ajanlanam oket senkinek.

Az Oly gepeket meg alapbol nem :D mert eddig nem lattam olyan fenykepet ami Olyval keszult es elfogadhato minosegu. Ugyanez igaz a Sony koNpaktokra.

Szoval jelenleg ket gyarto van amit ajanlanek es meg nem futott ki: Panasonic (FZ50, TZ2/3) es Canon (S5IS, A sorozat)

Tenyleg a Pentax koNpaktok hogy teljesitenek? Arrol szinte semmit nem tudok csak azt hogy a K100D/K10D az egy nagyon utos szeria :D
  • Blasta
    HÁHÁ!
    Tevagy a kampányfőnök, mi? -.-
  • Lateralus
    Olcsóak.
  • Lateralus
    Egy 4-es onjektív pont fele annyi fényt enged át ugyanannyi idő alatt, mint egy 2,8-as.
    Nem lesz sötétebb a kép, hanem kétszer olyan hosszú ideig kell exponálnod.
  • Blasta
    Vázze, mivan itt ezen a héten, Fuji ultrazoom kampány??? :)))
  • Blasta
    Mindenképpen, csak alkudd le 65e-re legalább
  • batairoland
    találtam eladó használt s9500-at 72.000Ft-ért.

Mint tudjátok kezdő vagyok ezért kérném adjatok tanácsot, szerintetek meg éri e?
  • batairoland
    Nézegettem ebay-t az S5600 ról mik a vélemények, mivel tud kevesebbet mint az s6500?
  • ChevyG #32834
    a héten szeretnék venni gépet, választásom (eddig) a fuji 5800as felé dől.
    jó választás v van jobb ár/értékarányú gép a piacon? (max 1 10essel fizetnék többet érte)

üdv!
  • Laox
    Kösz srácok.
  • GregSB
    A fényerő legyen veletek!
  • Blasta
    A fényerő egy fotós legfontosabb "kelléke".
    Ha fényerőd van, minden van, kb. ennyire fontos.:)
  • The Garrett
    minél nagyobb a fényereje egy obinak ( az a szám kisebb amit irtal) annál kevesebb fénynél is tudsz vele jó (helyesen exponalt) képet csinálni. ez roviden :P
    ennek viszont ára is van, (nem, nem csak sokkal drágábbak) amiről mélység-élesség fogalmának utánnaolvasásával tudhatsz meg többet, már ha érdekel. :)

ugyanolyan beállítások mellett termeszetesen ugyanolyan képet fognak csinálni...
  • Laox
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a fényerő mennyire fontos tulajdonság? Mondjuk ha az egyik objektívnek fix 2.8-as, a másiknak pedig 4-5, akkor az utóbbin sötétebb kép lesz ugyanolyan beállítások mellett? Ezzel még nem nagyon vagyok tisztában :)
  • DecenS
    igen, az s6500 fókusza 3 módban használható: követő (autó)fókusz, egyszer élesítő (autó)fókusz és manuál fókusz.
  • batairoland
    Sziasztok!
    Körbenéztem a városba de nem találtam FUJI s6500-as gépet. Azt mondták hogy kifutó széria. Remélem neten megtudom rendelni valahonnan.

Az a kérdésem lenne még hogy ezen a gépen (s6500) a manuális fokusz melett van e autofokusz. Illetve ha nemtudom beszerezni sehonnan se az említett 3 gép közül melyiket ajálnátok (fuji s5700 fuji s5800 olympus SP510)
    Remélem nem szítok most vitát :).
    Előre is köszi.
    Sziasztok
  • 30Dani
  • Blasta
  • arathor
    üdv!!!
    tudnátok nekem kicsit részletesebben mesélni a tükörfény efektesról??
  • PíszLávJuniti
    Szal akkor inkább érdemes arra hajtani, h a CCD nagyobb felbontású legyen, nem pedig a triplázására ?
    HDDsnél az utómunka lehet kritikus NLE nél, ha nem lehet (Mpeg-2) I frame only felvételt csinálni. [kérdez]
  • Blasta
    Elméletileg jobb képeket kellene rögzitenie, hiszen 3CCD-vel mind a három szinnek külön rözitő felülete van, mig 1CCD-nél ugye egyetlen pixel osztozik három szinen (tehát egy pixel egy időben csak egy szint képes rögziteni, vagy pirosat, vagy zöldet, vagy kéket, mig 3CCD-nél akár egyszerre mindhármat rögziteni lehet), de a gyakorlatban én még nem láttam ennek igazolását (leszámitva a sajtóanyagokban bemutatott manipulált képeket).
    Szal nemtom :)
  • Timber
    Nekem egy 3CCDs pana camcorderem van. Szerintem az egesz csak egy nagy marketing sallang. Allitolag teltebb szineket vesz fel es allitolag jobb az erzekenysege. Szerintem meg semmit nem szamit :D A Panasonic TZ3-al sokkal szebb videokat lehet csinalni ... a maga kis limitacioival.
    El is akarom adni es venni egy HDD-st (ez miniDV ami van) :D
  • PíszLávJuniti
    Lehet nem 100%ban, illik ide, de talán hozzáértőek vagytok.

Szal digitális kamera CCDjével kapcsolatban lenne kérdésem. Legtöbb ugye 0.8M pixeles, van 3*0.8-as és van 1.3 as például. A 3* nál írják, hogy minden színre külön CCD van, ez eddig oke, na de akkor a sima 1 dbosnál 3-ad akkora a három színre a felbontása ?:o
    Vagy nem túl világosban a 3 ccd-s érzékenyebb e?
    Azt vágom ha van digit képstabilizálás, akkor az effektív terület ennél jóval kisebb.
  • Jano
    htxz!
  • caseih9400
    nekem most van meg ez háát képet csak vakuval tud szépen fotózni...:S
  • Timber
    Az araval aranyos a tudasa :D
    Szerintem megeri a penzet, de tisztaban kell lenni azzal, hogy a tobbi fenykepezogep nem azert kerul tobbe mert a gyartok ki akartak adni dragabb gepeket :D Szoval ne varj tole tul sokat ... telefonnal sokkal jobb kepeket fog csinalni ... de nem kiallitasra fogsz fotozni vele :D
  • caseih9400
    erről mi a véleményetek ?
  • Roger6
    Elnézést mester, többé nem szólok...
  • Timber
    viselkedjel vagy jon a Blasta es lemesterez! :D