48078
-
#32893 Ebayen lattam most tobbet is (egyik, ami vadiuj, hamarosan lejar, es allitolag 6 darabja is van ... igaz szallitas nelkul mar 76e-nel tart ... szallitassal szerintem 80 lehet a vege) viszont hasznaltan mar joval olcsobban kijohet! -
#32892 Fuji S5600? :D No meg karacsony elott meg eshet par gepnek az ara es akkor lehet szelesebb palettan tudsz majd mozogni. Mindenesetre a gepvasarlas elott nezz ide vissza megegyszer es terjunk vissza a kerdesre :D -
batairoland #32891 Feladtam egy hirdetést a pixinfon, hogy 6500 at keresek. Ha nem jön rá válasz karácsonyig akkor azthiszem megveszem az SP510-t :( -
batairoland #32890 igen hát ez 9600, ez a mostani anyagi helyzetemet nézve 29 el drágább mint amenyit szánnék rá. -
#32889 anno mikor még volt edigitalban akkor 95k volt, szal szvsz annyira nem drága. -
#32888 Találtam egy ilyet, bár tudom ez kissé drága és lehet nincs is nekik -
batairoland #32887 Sajnos mindegyiknek a frissitet árlistájából eltünt a készülék :(
Már csak a hirdetésekben bizhatok. Esetleges tulajok ha vagytok a fórumon és valami miatt megválnátok a 6500 asotoktól irjatok PÜ-t -
batairoland #32886 Nem. De kipróbálom remélem sikerrel járok.
THX
-
#32885 Szasz!
Ezeket próbáltad már?
link -
batairoland #32884 Sziasztok!
tud valaki olyan helyet ahol még beszerezhető a fuji s6500, megkimélt használt is érdekelne.
-
Lateralus #32883 Canonnál, gyári konverterrel biztos így van. De ott egyszerűen letiltja az AF-et a gép. Nem gyári konverterrel vagy a megfelelő érzékelő leragasztásával kiiktatható, de az AF tényleg elég bizonytalan F8 körül.
A profi gépek ott is működnek (1D sorozat)
A konvertereket fényerős, fix obikra találták ki. -
Lateralus #32882 olvastad? -
#32881 A fényerőre visszatérve... úgy olvastam, hogy 5.6-os fényerő alatt nem működik az autófókusz. Szóval akkor ha az én sigma obimnak 300 mm-en 5.6os fényereje van és ezt meg akarom toldani egy 1.7-es vagy 2-es konverterrel, akkor nem fog működni az autófókusz a gépen? -
#32880 Megjött a Canon A720IS gépem :) Tetszik, de talán mintha kicsivel lassabb lenne az A610től, valószínű beállítás teheti... Sajnos nem igazán találtam a beállításra segítséget az általatok kiírt oldalakon. Tudnátok segíteni hogy pontosan merre induljak el? -
#32879 vélemény a Canon PowerShot SX100 IS-ről?
-
batairoland #32878 Válaszoltam privátba, várom majd a te válaszod is e-mailbe -
DecenS #32877 szerintem ezt beszéljük le privátban. küldtem délután üzenetet neked. -
batairoland #32876 És , hogy szólna az ajánlat? :) -
DecenS #32875 [hangosan felröhög a gép előtt] :DDDDD:A:DADD:DDDD -
#32874 Amugy a mai napon gondolkoztam, hogy a Riddicknek a 22napontaban most kiszedtek a Hotfiltert vagy csak feljebbhuztak az ISO-t? :D -
#32873 Méghogy fáradt vagy, sztem túlpihented magad :DDDDDDD
Értek mindent, ittamesevége, addig ettekittak amig szétnemdurrantak :D -
#32872 Csak nem a csuf gonosz Hotfilter boszorkara gondolsz? Termeszetesen O is szereti nagy rozsdas vasorraval bokodni a fenyt es elvenni tole a 300nal rovidebb es a 720nal hoszabb tartomanyat, de egyreszt azert nem eszik olyan forron a kasat es bizony meg-meg marad a fenynek ezekbol a csecsebecsekbol! No meg ha jon a hos lovag es eltavolitja a Hotfilter boszit akkor meg mindene megmarad a mi kis kedves fenyunknek! -
#32871 :)))))))))))))))
De az CCD sem érzékeli azt a tartományt hiszen van előtte IR szűrő E! :)
Vagy azt feltételeztük-volt, hogy nincsen-e? -
#32870 Es akkor meg nem is meseltem arrol, hogy infratartomanyban fotozva mashol az elesseg :D Persze ha csak az infratartomanyt latod az LCD-n (vagy csak azt latja az elesito-ccd) akkor oda fogsz elesiteni. :D -
#32869 -
#32868 A kereso meseje:
Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy feny :D Ez a feny elindult vala a szemgolyobis legmelyebb bugyrai fele de utkozben talalkozott az IR filter bacsival. Azt mondja neki az IR filter bacsi: "-Te feny! Hagyd itt nalam a 720 nm-nel rovidebb tartomanyod mert kulonben en itt at nem eresztelek!"
Igy hat a feny otthagyta a 720nm-nel rovidebb hullamhosszu tartomanyat es bandukolt tovabb. Altal ment az Objektivorszag lencseerdojen, hoppant egyet Tukororszag mezejen egyenesen bele a Pentaprizmatengerbe majd azt is atuszva elsuhant a Dioptriakorrekcio optikatornya mellett egyenesen bele a szemnek golyojaba, melynek melyen talalkozott a palcikakkal. De szegeny feny hiaba koszongetett es ugrandozott a palcikak elott, ok bizony ra se hederitetettek mert nekik bizony a fenynek csak a 720nm-nel rovidebb hullamhosszu tartomanyaval szabadott szoba elegyedniuk.
Ugyanez a mese Liveview verzioban:
Megy a feny, talalkozik filter, leadja a 720-nal rovidebbet, tovasuhan bele a CCD-be aki erzekeli az O 720-~1200 nm kozotti tartomanyat, majd azt feldolgozva kuldi az LCDnek, amelyen te latod, immaron a lathato feny tartomanyaban a kepet :D
No offense :D csak kicsit faradt vagyok ma :D
-
#32867 Nade télleg nemvágom a különbséget.
Ráteszed a filtert az obire, elvileg az levágja a látható fényt, nem?
Nyilván nem, mert akkor nem vitatkoznánk, lévén én csak tippelek, Te meg már próbáltad.
Szal akkor a kérdésem: miért látsz egy élőképes DSLR lcd-jén akármit is a keresőben meg nem? -
batairoland #32866 Köszönöm a jótanácsokat, biztos hasznomra lesznek. Megprobálok a pénztárcámhoz mérten okos döntést hozni. Ha meglesz a gép majd irok ide :)
THX
sziasztok.
A Kezdő -
#32865 Talan meg az Ebay-en talalsz ...
Ha nagyon nem es hajlasz arra, hogy picit tobbet adj erte akkor vagy uj Fuji S9600-ast vagy Pana FZ50-est erdemes keresni.
Ha jol emlekszem irtad, hogy vadaszat melle kene ... ott meg gondolom a legaprobb zaj (pl zoom motor zaja) elriaszthatja az allatot, emiatt ajanlom inkabb a Zoom gyurus megoldasu gepeket.
De ha kotjuk az arat a max 65e forinthoz akkor a te altalad sorolt 3 gep kozul igazan egyiket sem ajanlanam.
Oly 510UZ - Erdemes elolvasni a
dpreview-n a userek altal irt velemenyeket (mar az is elmond egy geprol valamit, hogy a dpreview nem csinalt vele full review-t ... az elodjet, a SP500UZ-t es az utodjat, a SP550UZ-t meg csak Above Average-ra meltatta.)
A ket fujinak a konstrukcioja megkerdojelezheto (egyik ismerosomnek eleg hamar behalt es szetszedte :D ... ha visszaolvasol akkor valahol van is ra link).
De akkor megis mit? :D
Fuji S5600 - nem egy rossz gep, kollegamnak es baratnom baratnojenek is ez van es eleg jonak bizonyult mind a kettojuk szamara. Kepminosege jo es a konstrukcioval sincs gond.
Canon Powershot 720IS - bar 'csak' 6x zoom de cserebe stabilizalt :D Szinten az egyik kollegamnak van ilyen es volt mar az en kezemben is ... viszonylag kicsi a merete es egesz jo kepeket lehet csinalni vele (igy DSLRhez szokott szemmel is :D)
Panasonic TZ2 - Nekem TZ3 van es nagyon szeretem. A TZ2 a kistesoja, ami egy ket megapixelben es featureben kevesebb csak. 10x, stabilizalt zoom optikaja van es ennek ellenere iszonyat pici a gep. Akar ingzsebben is elfer es massziv femhazaval egy igen jol sikerult darab.
A tobbi gep (Canon S5IS, Panasonic FZ50, Fuji S9600) az mar mind mas arkategoria ... es ezt tudasukkal meg is halaljak :D
-
G_ArchAngel #32864 mert hozzám képest csak padavan:) -
Lateralus #32863 Tényleg olcsóak. Azér kérdezgeti mindenki :)
Ha valaki fgépet venne és úgy gondolja, hogy akkor most jól túllépa zsebgép kategórián, tehát legyen benne jónagyzoom, akkor ezekbe botlik az árlista elején. S5700-5800 és társai.
-----
Az S5xxx szériának két előnye van. Viszonylag olcsó ultrazoom, kényelmes fogású. Aki többre vágyik, annak a Fujifilm S6500, esetleg S9600 környékén kell nézelődnie. Előbbi pl. most árban is elég jó, már ha kapni még. Aztán itt ki is fújt. Most volt szerencsém az új büszkeséghez, az S8000-hez. Azt leszámítva, hogy lassú és szar a képe tényleg jó. De 18x-os zoom, meg valódi optikai stab, és jóval 100ezer alatt.
-----
Pentax kompaktoknak sosem szerettem a képét. Ugyanolyan elnagyolt, mint a DSLR-jeik JPEG-ben. Csak ezeknél nincs ott a RAW. -
#32862 Nem tetted hozza, hogy mester! :D -
#32861 Ha gondolod osszefutunk es az FZ50esen megmutatom mit latsz utana rarakom a filtert az altalad kivalasztott tukrosre es mond el mit latsz :D -
G_ArchAngel #32860 azért ezen egy picit gondolkodj el:) -
#32859 Mér, az LCD-n mást lácc infrázásnál mint a keresőben? :) -
batairoland #32858 Oké de az mar sehol nem lehet kapni ujjonan.
ma irt digitalmix e-mailt hogy nem kapnak már a beszállítotól és a fuji szakbolt pécsen is ezt a választ adta. s5700 ról meg sok rosszat olvasni. -
#32857 infrafotozas :D -
Aspyrin #32856 Akkor inkább várd meg az akciókat. Karácsonyra fejre fog állni minden :)
(egyébként majd egy hónapja volt a fuji 6500 bruttó 55-ért a Corában, szóval nem árt résen lenni) -
batairoland #32855 THX
remélem már sikerül végre a kezem közé kapni egyet, lassan itt a karácsony és én ezzel akarom meglepni magam :) -
#32854 (kezébe adod, megijed, mindenféle egyéb gombot néz exponálógoNbnak, ráadásul még bele is kell nézni, hajajjj, máris megkönnyebbül ha látja a képet az lcd-n :D)