Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tamron 17-50 f2.8
fölé még kéne valami, de azon egyelõre agyalok...

sharpshooter
mivel a váz megmarad ezért gondlom új obi lesz, de milyen?😊

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

eladó sorba kerültek:

efs 18-55 (kitobi) + napellenzõ
ef 75-300 III f4-5.6 + napellenzõ
sigma 24-70 f2.8 (tokkal makkal vonóval, alig használtan)
ef 28-90 f4-5.6

mindegyik obi megkímélt állapotban, használati nyomok is alig-alig... a sigma decemberi vétel, vagyis még garanciás.

ivjoe
Pont erre való a közgyûrû. 😊
Gladiator
nem is kerül ugyanannyiba...

canON nikOFF 😊)
20/30d .. arban/szolgaltatasban eros kozep mezony, es strapabiro is .. (a megfizetheto kategoriara gondolok) 5D azonkivul h FF nem tud tobbet 30D-nel(nameg az a sok mpx)
ellenvetes? 😊

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

norbre
nem röhögésnek inkább mókás meglepõdöttségnek akartam hangot adni de értem.. písz...<#vigyor>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

sharpshooter
azért a 350D-det úgy enné meg a D80 minden szempontból, hogy morzsa se esne mellé😊
a 400D jobb lenne, ha a 30D vázba lenne integrálva

Gladiator
csak írtad, hogy lol, én meg magamra vettem, hogy rajtam röhögsz😄

Errõl a "e! mi ez a sok szar nikon?" beszólásról meg annyit, hogy ott volt a végén egy smilei, ami utalt volna arra, hogy nem tök komolyan mondom, csak sznob canonos vagyok, és ha utánam vágnák se kéne. Na jó, akkor talán...

sharpshooter
intézz valamit, köszi😊

nem tudom
legyen?

sharpshooter
oké, de lehet jobb lenne egy párhuzamos lista a dslrekrõl és kompaktokról
amúgy az igen jó Sony R1-nek nem lesz utódja?

norbre
hülye mondat lett: *"de több oldalról megerõsítést nyertem ami alapján a kategóriájában ezt fogom megvenni"

de a lényeg hogy több helyrõl is ebben a kategóriában és ártartományban errõl a géprõl hallottam a legjobbakat

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

"van aki azt venne"

De azt írtam, amit esetleg én vennék. Most.
100e fölött kompaktok majd a te listádon lesznek 😛

norbre
öö .. mondtam én olyat hogy csak ez a jó?.. de több oldalról megerõsítést nyertem ami alapján a kategóriájában ezt fogom megvenni..
de miért ez a kötözködõ hangnem ahelyett hogy konkrét kérdést tennél fel?.. mi bajod a d80-al?

sharpshooter
és Te mivel cáfolod, hogy bármelyik 5D alatti EOS jobb lenne?

Gladiator
és akkor már csak jó lehet, ha te olyat veszel?<#wow3>

sharpshooter
nekem semmilyen😊
én nem értek ezekhez a dolgokhoz csak kontárkodom, de szerintem fordítógyûrûvel többremész

norbre
tényleg ha már itt tartunk.. makro elõtétekkel milyen tapasztalatok vannak?

sharpshooter
van 0,xx szorzójú elõtétlencse, de inkább azt felejtsd el

norbre
ok lehet hogy nem az volt.. csak rémlik valami ilyen de nem tom mi volt a megoldás..

ivjoe
Rosszul, a közgyûrû teljesen másra való.
norbre
azt kipróbáltam egy boltban, az enyémek jók 😊

sharpshooter
én nem értek a közgyûrûs témákhoz, ellenben nem minden analóg Nikkor obi csatlakoztatható sikerrel digitálishoz, asszem a G-jelû nem

norbre
amúgy lehet láma kérdés, de mintha valahol régebben olvastam volna valami közgyûrûrõl ami ezt köszöbölné ki.. vagy rosszul emléxek?

norbre
naja.. de jobbhíján jó ez is most 😊

sharpshooter
az gáz, 28mm is 42mm-ként fog üzemelni, az meg kicsit sok az én ízlésemnek, de ugye nagyapáink is mindent megoldottak 50mm-en😊

norbre
hát egyenlõre amíg nem lesz megint pénzem addig a "régi" F80-asomhoz használt 28-80 ill 70-300 objektív..

sharpshooter
jó gép is az, milyen obi lesz hozzá?

norbre
szaar? lol.. most veszek a héten egy d80-at..<#vigyor>

sharpshooter
mert a Nikon jobb?
nagyobb keresõ, jobb fogás, jobb anyagfelhasználás, jobb fénymérés, jobb vakutechnika

Gladiator
e! Mi ez a sok szar nikon?😄

sharpshooter
100-200e között kompakt?
van aki azt venne dslrt

norbre
köszi a válaszokat.. amúgy a fejlécben tényleg nem lenne sztem ülyeség pl egy vagy több kategóriás szavazást csinálni.. akkor mindenki látná milyen gépekre szavaznak a legtöbben..

Szavazataim (jelen pillanatban):

30ezer: Panasonic DMC-LS2 (stabilizátor)
40ezer: Samsung S800 (8megapixel, egész jó részletességgel)
60ezer: Fujifilm F30 (legjobb zajszint kompaktoknál)
80ezer: Fujifilm S6500fd (legkényelmesebb fogású, jó szolgáltatáskészletû ultrazoom)
100ezer: használt 6 megapixeles DSLR (pl. Canon D60)
140ezer: Nikon D40 + alapobi
200ezer: Nikon D80
300ezer: Nikon D200
500ezer+: Canon EOS-5D

norbre
ok értem valahol igazad van.. de beírtam h 30000 és semmi használható..
nyilván átolvashatnám az egész fórumot de nincs idõm sajna rá.. persze tényleg megértem amit mondasz én sem szeretem ismételni magam..

Relatíve jó kompakt 30ezer körül:

Panasonic DMC-LS2

Gladiator
Norbre, Steweee:

Ha lejjebb görgettek, millió és 1 hozzászólást találtok ezzel kapcsolatban. Szerintem ha beírjátok a keresõbe, hogy 30000 még úgyis kidob vmit.

Gladiator
Szvsz kéne írnunk egy listát a bannerba, hogy milyen árkategóriában milyen gépet ajánlunk, mert ez így egy idõ után uncsi, hogy hetente 2-3an bejönnek megkérdezni. Nekik is gyorsabb, nekünk is. Megcsinálnám én, csak hát akármikor próbálok okoskodni itt a topikban, mindig leszólás a vége. Szal tuti megint rosszul csinálnék valamit, tehát ezt az okosokra bízom😊

digitális gépet akarok venni, alsókategóriában, mivel csak a munkámhoz kell, hogy ne hagyjam bennt véletlenül az irodában a közöset mikor kimegyek területre

két tippem van eddig:

benq dc c630 - 30.000
vagy
kodak easyshare cd40 - 20.000

illetve bármilyen 5letet elfogadok olyantól aki ért hozzá

norbre
hali.. van egy ismerõsöm aki most szeretne venni egy relative jó kompaktot 30 körül.. sajna nem vagyok otthon a kompaktokban.. tud valaki javasolni valamit?..

ellenpelda: haverom 18-50es sigmaja (occsobbik fajta) 8(!!!) hetig pihent camera kftnel, a vegen kiboktek h nem lehet megjavitani adnak 1 ujat .. ez tartott 8 hetig? (amugy backfocus-os volt az obi ..)

az en vakum villanojat pedig ha emlekezetem nemcsal 15 nap alatt csereltek ki(430ex)
ergo nem vagyok meggyozodve arrol h az utaztatasos gari meroben mas (hoszadalmasabb) lenne mint a hazai

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

BiG G
szerintem pedig a józsefvárosi piac beszteszt evör (Y)

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

sharpshooter
hö?

azért nem vicceljünk már, hogy az amerikai garit, az edigitalost meg a camerakft egylapon említsük...

azért a CH garis cuccok javítása nagy eséllyel (nem mindig) hamar megvan, az ilyan usás dolgok meg simán hónapokig is elhúzódnak

kettovel valtottam par emilt, 1 ev usa gari van ra, ha problema van vele, o kiviszi, es ervenyesitteti a garit (ergo ugyanott vagy mintha edigital/camerakft garival) vacsiuj dobozos cuccot hoz

ivjoe
#29101: Köszi, de gondolom számla, gari nincs.
#29102: Így a TM felejtõs. az ÁFÁ-t visszakaphatom ha van számlám.
az egy faszkalapos

Canon - Nikoff ahah

sharpshooter
photomaker sem ad -> Õ a "70/315-5000" is

TM nem ad számlát, ahhoz képest drága. Amúgy #29101.

Canon - Nikoff ahah