48078
-
#32933 :-D -
#32932 A marketing mestere :D
Egyik ismerosom kicsit kezdi unni, hogy nem birja eladni az S7000-est :D -
#32931 A fotovideo magazin következő számában lesz majd az 1DS két/balkezes változata. :oo -
#32930 Értelek igazad van. És télen ha van fehér hó az is visszaveri a fényt? És akkor is lehet próbálkozni a mozgásos képekkel és most igaz hogy természetfotóval kell megpróbálkoznom :) -
#32929 Szerintem siman fog menni neked is egy ilyen kep. Viszont ne most probalkozz vele ... nyaron azert kicsit jobbak a fenyviszonyok.
Osszel szerintem inkabb probald meg a termeszet szepsegeit lencsevegre kapni, ilyenkor nagyon szines tud lenni :D
Gyorsan mozgo dolgokat inkabb nyaron erdemes probalni, amikor van is hozza eleg feny. -
#32928 Igen ha tudod hogy mit keresel akkor tényleg lehet találni :) Egyébként szerinted tudok egy ilyesmi képet csinálni?
http://fotovilag.hu/upload/userimages/70-fotoismeretek/01-alapok/alap-2/f-017_vanda-1.jpg
Nekem még nem sikerült... Egyébként megint csak nem hallgattam teljesen rád és picit a fejem után mentem és Avn fényképeztem a kutyát nagy rekesznyílással és kis záridővel és még volt egy tényező amit egész számokban vagy törtekben fejez ki azt is inkább alacsonyra vettem ami következtében még kisebb lett a záridő és nagyon jó képek sikeredtek :) Még azért kell csiszolni a kutyafotózás tehnikámon de innentől szerintem menni fog magamtól az a rész, de ez a háttér rossz mélységélességű előtér pedig éles hatás nekem bejön :) -
#32927 Nem tartod te forditva a geped? :D nem csodalkoztal, hogy mindig te vagy a kepeken? :D -
#32926 Ihagee pl :D -
#32925 A zéngépemen ottvan! -
#32924 Látod látod, csak ÉRTELEM SZERŰEN kell keresni és a gugli segit:
Teleobjektiv az első linken máris sok meghatározást találsz.
Kieg: a Te gépeden van teleobjektiv ;) -
#32923 Mióta van az a nagy tárcsa a mutatóujjadnál fijam?
Üjjleegyes -
#32922 Én hiába nyomkodom nemcsinál semmit, ilyen nagy fémgomb, az oldala recés, és ilyen furcsa betűk, meg ábrák vannak rajta, h P, Tv, Av, M stb. -
#32921 Értem csak nekem nem voltak rendes kulcs szavaim mivel nem tudtam pontosan mit is keresek. Elolvastam az 1-2 alapismereteket és nagyon tetszett itt tényleg jól le volt írva minden. Csak az a teleobjektíves rész volt kicsit bonyolult, hogy kilehet emelni az illetőt a háttérből a háttér meg elmosódott. Ez tetszik bár szerintem az én gépemmel ezt nem lehet megcsinálni, mert nincs teleobjektív (gondolom én,de nem magyarázta meg hogy mi az a teleobjektív). Most kimegyek az udvarra és játszadozok egy kicsit a rekesszel és a zárral hátha összejön valami érdekes :) -
#32920 Mintha már lett volna ilyen gép, de tuti nem digitális volt. -
#32919 "Csak persze ő az üzleti jellegű oldalakat tolja eléd"
Ugyan dehogy.
A kiemelt hirdetéseket eléd tolja, de azok egyrészt felismerhetők, másrészt a fotózás megtanulásához egy üzleti jellegű oldal is jó, ha tartalmaz infókat.
100%-ra biztos vagyok benne, hogy ha megfelelő keresszavakat irod be, eredménnyel jársz. -
#32918 Igen a google... Csak persze ő az üzleti jellegű oldalakat tolja eléd... Én jobban megbízok az itt kiválogatott magyar oldalak menüpont alatt lévő oldalakban néztem is párat de ott inkább level 2+ dolgok voltak :) Most elolvasom az általad linkelt okosságokat :) -
#32917 erről jut eszembe: gyárt valamelyik gyártó balkezeseknek fotómasinát? -
#32916 (máris postázzuk neked a "tiszteletbeli fototévé néző" klubbkártyát, mellyel a kijelölt üzletekben minden 16 megabájtos Smart Media kártya árából 2,5% árengedményt kaphatsz, amennyiben EOS 5D vagy EOS1D készüléket vásárolsz. Gratulálunk!!!!!!)
[RENDES] -
#32915 Exponálás=lenyomod azt a nagy goNbot a mutatóujjadnál ezután megjelenik egy fotóra hasonlitó képszerű képződmény az LCD kjelzőn ;) -
#32914 Ezt most ugye nem gondoltad komolyan, hogy nincs az interneten ezt összefoglaló irás? :)
Ez csak az egyik, de a guglit használva lényegében MINDENT megtudhatsz.
Ezen a linken a FOTOISMERETEK menüpontban csemegézz amit tudnod kell levan irva. -
#32913 #32900: Köszi az infót!
Nem kell köszi, mert megvan. Én ilyen "videós" tesztre gondoltam:D -
#32912 Köszi hogy ezt így összefoglaltad kár hogy nem említetted meg hogy mi az az exponálás. Jól leírtad így mára érthető holnap viszont meg is tanulom. Kár hogy ez nincs így egy olalon sem leírva hogy az ilyenek mint én legalább kérdezni tudjanak. Ahogy említettem holnap megtanulom és akkor mehet a próba :) -
#32911 novemberi digitalis fotomagazinban van. neeD? -
#32910 ezt elirtam, javitás:
"Minél rövidebb a záridő, annál kevesebb fény jut az érzékelőre, és annál valószinübb hogy a témád NEM FOG bemozdulni. A te gépednél ez a helyzet úgy alakul, hogy:" -
#32909 Rekeszérték: ez az érték határozza meg, hogy a BLENDE milyen tág illeve szűk legyen a felvétel készitésekor. Jelzése pl.: f2,8; f3,5; f5,6; f8; f11 stb.
Minél NAGYOBB ez a szám, a blende az expozició pillanatában annál SZŰKEBBRE fog összezáródni (teljesen soha nem záródk össze, hiszen akkor nem jut át rajta a fény :D).
Tehát ha f2,8-on hagyod, akkor engedi át a legtöbb fényt az objektiv, akkor tud a géped a legrövidebbeket exponálni, akkor fog a témád leginkább nem-bemozdulni. (viszont az objektiv tele-állásában a gépeden nem fogod tudni 2,8-ra állitani a rekeszt, maximum f4,8 lehet ez az érték!)
Első körben ennyit erről, ehhez a dologhoz szervesen kapcsolódik a MÉLYSÉGÉLESSÉG fogalma, de az már level 2 téma. :D
Záridő: valamivel egyszerűbb téma mint a rekeszérték. A gépeden 1/2000-től 15 másodpercig lehet a záridőt állitani.
Nyilván az 1/2000 a legrövidebb, az utóbbi a leghosszabb érték. Minél rövidebb a záridő, annál kevesebb fény jut az érzékelőre, és annál valószinübb hogy a témád befog mozdulni. A te gépednél ez a helyzet úgy alakul, hogy:
Ha nagylátószögű állásban vagy (tehát nem zúmolsz) akkor a leghosszabb záridő aminél a témád nem fog bemozdulni 1/30-ad lehet (ISO100-nál). A stabilizátorod még segit a témán 2-3 blendényit, ergo van esélyed 1/15-öd, 1/10-ed záridőt bemozdulásmentesen kitartani.
Tele állásban (teljesen bezúmolva) már komolyabb a szitu, ekkor a legrövidebb záridő amit bemozdulásmentesen kitudsz tartani 1/200 (szintén ISO100-nál), illetve a stabilizátorod segitségével ez lehet akár 1/100, 1/50, de talán még 1/25-öd is. Ha ezen záridőnél LASSABBAT exponálsz, több mint valószinű, hogy bemozdul a témád.
Huhhh, most igy estére ennyi, majd folyt köv. :D -
#32908 Hát igen gondolom hogy ilyenek a kérdéseim de egyszerűen annyira alulképzett vagyok mint már észrevetted :), hogy nem tudom jobban megfogalmazni. Szóval az én megfogalmazásomban a rekeszés a zár felelős a fény beengedéséért és minnél gyorsabb ez a két rész annál élesebb lesz a mozgó kutyám :) Nade mivel rövid időre jut be a fény sötét van és nem látszik a kutyám és hiába nincs képzaj meg nem mosódik el a kutya ha nem látszik :D A rekesz előválasztáshoz puskáznom kell a gép maualjából ami szerintem kevés a gép normál használatához.Hoppá nem is magyarázza meg szóval nem tudom mi az a rekesz előválasztás. -
#32907 Ha P módban fotózol: ez azt jelenti, hogy a bűvös záridő-rekesz-isoérzékenység hármast a gép választja ki az abban a pillanatban általa mért fényviszonyoknak megfelelően mégpedig úgy, hogy a lehetőségekhez mérten a leghelyesebben kiexponált fotó készüljön.
Ha a szobában vagy a szabadban egy nem homályos (tehát éles, nem bemozdult) fotóhoz NINCS ELÉG FÉNY, akkor akármilyen gép van a kezedben, az eredmény nem lesz kielégitő.
Szoktam volt mondani: a FÉNYképezőgépet nem véletlenül hivják FÉNYKÉPEZŐGÉPNEK, lévén fényre van szüksége munkája elvégzéséhez, mégpedig általában nem is kevésre. Akik nem értenek a témához, első körben ebbe a "hibába" szaladnak bele, hogy teljesen rossz fényviszonyok között próbálnak bizonyos témákat kiexponálni de dunszt is szarok lesznek a képek, "biztos mert szar a gép". Pedig nem, csak alapvető szabályokkal tisztában kell lenni, ha az ember fotózásra adja a fejét ;) -
#32906 Hát ez igy nehéz ügy lesz :)
Csak, hogy érzékeltessem, olyan a dolog, mintha rally versenyzőket kérdezgetnél, hogy az éllessarok kanyarrendszert egy 1,3-as buzuki stifttel 3-asban vagy 2-esben kell-e bevenni, és az ablakok legyenek-e leengedve vagy a légkondi mennyen inkább. :))))
Viccet félretéve, egy kérdés: tisztában vagy-e a REKESZ FOGALMÁVAL és ebből fakadóan a REKESZ-ELŐVÁLASZTÁS programmóddal? -
#32905 www.ebookz.hu
Szerinted Av módban(Rekesz előválasztás) ISO 100-200 fényes nappal udvaron,Kiértékelő (csak azt nem tudom mi ott balról lehet beállítani),szuperfinom és legnagyobb felbontásban ajánlod-e a fényképezést vagy válasszak más módot? Egyébként ha a menure nyomok akkor AF keret AiAF, digitális zoomot kikapcsoltam, fókusszal kapcsolatban mindent bekapcsoltam, IS üzemmód követés, konverter pedig nincs. Asszem minden fontosat leírtam, szóval így jó képeket fogok kapni vagy van jobb tanácsod beállításra? -
Mityu91 #32904 Én könyvből a "Fényképezzünk prakticával-t" olvastam ugye ami egy jó régi könyv de elég hasznos:)
Ti mit ajánlotok amúgy? -
#32903 Értelek tudom hogy nehéz így válaszolni mert bonyolult a probléma is. Hát igen nem várok tőle csodát, de azért rosszabb volt nagyításban mint az A610 esé. Ja igen P módban kell beállítani de úgy még az álló képek is behomályosodtak... Szerintem hülyeség lett volna nekem most vagyonokat költeni egy tükörreflexes gépre mert előbb ezzel kell megtanulnom fényképezni. Kutyát csakis szabadban vagy esetleg szobában akkor ha az a spórolós égő van aminek tényleg erős a fénye (ennek az égőtípusnak nem tudom a pontos nevét). Rendben akkor keresek előbb egy könyvet ha nem találok akkor leírom részletesen hogy én hogy próbálok kutyát fényképezni :) -
#32902 Szia!
A helyzet az, hogy mozgó témát ezekkel a kompakt gépekkel elég nehéz lefotózni, pláne ha kutyáról van szó.
Ha nem túl világos szobában szeretnél fotózni, akkor egy dolgot tehetsz: megemeled az érzékenységet (ISO) 400-fölé, ez viszont már komoly zajosodást fog eredményezni. P módban már lehet állitani az érzékenységet, igy inkább azt használd. Beépitett vakut el lehet felejteni, jó képek beépitett vakuval ritkán készülnek, pláne állatokról.
A képminőség sajnos olyan amilyen, a kompakt gépeknél ez az ára az "olcsóságnak", ha igazi képminőséget szeretnél, akkor tükörreflexesben kell gondolkoznod.
A kompaktok autofókusza sem a sebességéről hires, ez egy ilyen dolog.
Egyszóval izgőmozgó állatot inkább a szabadban tudsz rendesen lekapni, ahol van elég fény, (az érzékenységet ISO200-körül azért feltolhatod, az még nem vészes) igy az autofókuszod is gyorsabban dolgozik és lesz elég rövid záridőd a mozgó kutyus lekapásához.
Konkrét kérdésekre tudunk válaszolni, ez igy nagyon nagy falat ám, hogy tanitsunk meg fényképezni ;)
Olvass el egy könyvet (ha nem tudod mit, tudunk ajánlani), és nézz sok fotót, illetve járj képfeltöltő oldalakra, ott is elleshetsz pár beállitást, pár szabályt. -
#32901 Hello! Látom nincs nagy reagálás hozzászólásomra amit teljesen megértek, mert gondolom nagyon rossz egy kezdőnek mindent a szájába rágni. De meg kell engem is értenetek, hogy nekem nagyon nagy a fogalomzavar és 160 ból 11 kép sikerült igaz egy izgő mozó kutyánál de akkor is kicsit rossz mert elmosódott és valószínű a gyermek fotónál jobban belehene állítani, hogy jobban fogja be a kutyát a gép. Meg én is béna voltam mert mozgattam a gépet de akkor is szeretném ha megtanítanátok fényképezni és a fogalmakat hogy uraljam a gépem és sok boldog percet tudjak okozni minenkinek aki nézi képeimet. Ha nem szeretnétek fórumon szívesen várom MSN-en a segítséget :) Ja és majd elfelejtem a képektől kicsit jobb felbontást vártam PC-n beközelítve. Igaz nem néztem meg minden képet és végszóra azért elégedett vagyok a géppel és tényleg okos :) -
#32900 Elvileg hetek kérdése, de előbb az alpha 700 és a fuji s8000 jön ;) -
#32899 Blasta: Mikorra várható a 40D teszt?:) -
#32898 Szegény 700as, el lesz kalapálva rendesen :)
(még nem néztem a képeket, de sejtem a végeredményt :D) -
#32897 D300 pwns A700 :D -
batairoland #32896 Jó ha addig nem találok feltétlen visszanézek és kikérem a véleményeteket, hátha sikerül jó áron hozzájutnom egy zoomgyűrűs géphez :). minden jót sziasztok -
#32895 jahogyúgy, nem olvastam vissza, sryv0k :) -
#32894 Úgy értettem, hogy az s6500-hoz képest drága ;)