Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"archangel = sharpshooter

igen, ugyanaz...

az archangel az általános nick
sharpshooter a Battlefield'42 player nick-em"

2003. aug. 07. 16:08
<#idiota>

Jano
Azért a "háta mögött" nem kéne...

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

hûha..nem vagy túl yo véleménnyel 😊
(bár bennem is megfogant a gondolat, hogy Te vagy-e G arch...)

Ha ez a kérdés, akkor a válasz egyértelmûen a digicam.

fun is fun and done is done

BiG G
lol, és télleg 😄

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

sharpshooter
bocs, hogy keversz azzal a f@szfejjel...<#idiota><#rolleyes><#confused>

nem fog garchangel sg-re jönni, mert tele van a töke bizonyos moderákkal

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

Szerintem Angelbõl Sharpshooter lett. Bocs ha tévedek

Loál János
Hova tûnt Hassel Blasda, meg GÁrkénycsel? :-O

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

norbre
de igazából most már nem az a kérdés hogy akarok-e 20e-t spórolni, mert utánaolvastam neten és elég sok ellenvéleményt láttam a pixmania-val kapcsolatban, szal vagy edigital 213e, vagy Digitcam 220e..
lehet hogy 7e-t nem ér meg az egész

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Ez korrekt. Csak ritka.

norbre
felhívtam a nikont és ott mondták hogy 1 évet õk simán vállalnak csak a sorban az utolsó a nem partnertõl átvett gép..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Egy kiegészítés: az elsõ évben is mondhatja azt a Nikon Kft (csak egy példa, másnál is így megy), hogy valamilyen okból nem veszi át szervízelésre a gépet. Ezzok a második pont lép életbe. Okot pedig könnyû találni.

norbre
#29184 ? <#vigyor>

sharpshooter
mondjuk talán ennyire nem kellene azon rágódni, hogy baja lesz a gépnek...😊

norbre
Kicsit körbejártam a garancia témát..
ha a Nikon Kft magyarországi partnerétõl vesz az ember gépet akkor 2 év magyar garancia van ami 1-3 hét átutási idõ általában és a javítást a Nikon Kft végzi..

ha nem partnertõl veszel, akkor:
- 1. évben a Nikon Kft végzi a garanciális szervízt, de a partnertõl vásárolt gépek elõnyt élveznek vagyis több lesz az átfutási idõ mint 1-3 hét
- 2. évben az a cég ahol vette az ember kiküldi külföldre - általában németországba -, ennek az javítási átfutása általában 3-4 hét

hálás..

Próbáltad is?

Canon - Nikoff ahah

sharpshooter
Én egyet mondhatok, nem vennék olyat ami nem magyar garis - ritka szar így is az ügyintézés mind a Nikonnál, mind a Canonnál, de ha még utaztatni is kell a terméket az gigaszívás...

sharpshooter
van PS CS3 extended final realese annak aki ügyesen keres

norbre
egy kis tanács kellene..
venni szeretnék ugye egy D80-as vázat és a garanciával vagyok kicsit megzavarodva..
Néztem pár helyen és a legtöbb üzletben EU garanciával árulják a gépet (pl www.extremedigital.hu, www.pixmania.hu).. de pl a www.digitcam.hu-nál magyar garanciát adnak..

ha jól tudom akkor ha eu-s garancia akkor nem mo-van javítva a gép és az min 3 hét mire visszakerül hozzám.. ..ha jól tudom (?)

namost a dilemma pl:
- pixmania: 200e - Eu gari, Angol leírás
- edigital: 216e - Eu gari, Angol leírás
- digitcam: 220e - MAgyar gari, Magyar leírás

ja és a pixmaniatól ez a válasz jött a kérdésre de lehet hogy csak én nem értem:
Minden termékünkre két éves garancia, jótállás szól. Az elsõ évben a gyártó által vállalt garancia az alkatrészekre és a javítási költségekre érvényes. Ekkor a garanciát a "Vásárlás utáni szerviz" menüpont alatt megadott, vagy bármelyik, a Vevõhöz legközelebb lévõ magyarországi márkaszervizben érvényesítheti. A második évben meghibásodás esetén a garanciális szervizelést a Pixmania vállalja. Ha terméke nem rendelkezik márkaszervizzel Magyarországon, vagy a márkaszerviz valamilyen okból kifolyólag visszautasítja a szervizelést, akkor a garanciális szervízelést mindkét évben a Pixmania vállalja.
Ha a terméket javításra küldi vissza hozzánk a vevõ és a termék garanciális javítás alá esik, a postaköltséget visszatérítjük.

A termékhez a következõ nyelveken tud használati útmutatót letölteni vásárlás után (a pix és én nevû személyes felületébõl): cseh, német, spanyol, francia, portugál, angol

javaslat, tapasztalat, tanács?.. köszi elõre is..

mást sem enged be az index adok-veszekbe ez az indás cucc..??
tegnap még simán ment a login, ma meg azt írja, hogy hiba.......??
wtf?!

GregSB
Gratula, jó fényeket hozzá! 😉

sharpshooter

norbre
valaki tudna nekem adni egy raw képet hogy megnézzem mit lehet vele kezdeni?..

ó, éttem... 😊 én többnyire a rawjaimat b*szkurálom rawshooterrel.
(örülök, hogy leglább e tekintetben a haladók közé sorolahtom már magam... hamár a fotozást illetõen még nem) 😄
<#fogmosas>

<#hehe>

sharpshooter
a 2-es kategóriából kimaradt a RAW, ahol a kontraszt/csúcsfény/árnyék/zajszûrés játék szintén hozhat megfelelõ eredményt

sharpshooter
nem gépbe épített szoftverest használsz, hanem...
1., newbie-knak ott a NoiseNinja és társai
2., haladóknak a PhotoShop, ahol Te döntöd el, hogy melyik területén mennyire és miként szûrsz
3., profik pedig tudják, hogy a zaj képelem és hozzátartozik a fotográfiához😊

(nekem NeatImage-m van, ami az 1., kategóriába sorol)

norbre
bedugod a füled <#vigyor>

az milyen az a manuális zajszûrés? 😊

Az Index-es tippért köszi! Bár az hiszem boldogulok az angol verzióval is.
A zajosodás pedig egyike volt azoknak a dolgoknak, amirõl a kompromisszum kötés szólt. ;o)

Loál János
Gratz! <#smile>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

sharpshooter
grat a géphez, indexen lehet betudsz szerezni az FZ topicban egy magyar leírást - persze ha csak kell😊

Nálam a 2. legjobb slr-like kompakt az R1 után, de az ugye drágább is és más az átfogása az obinak, ellenben szerintem van olyan jó, talán még jobb is, mint a Fuji😊
Arra kell figyelni, hogy magasabb érzékenységnél vagy együtt kell élni a részletvesztéssel járó szûréssel vagy megkell tanulni a manuális zajszûrést jól csinálni😊

Hosszas tépõdés, mérlegelés, tesztoldalak rongyossá olvasása és mintaképek lyukasra nézése után megvettem az új játékszeremet: Panasonic DMC FZ50
Be kell valljam, nem volt könnyû döntés. Szinte majdnem a végéig a Fujifilm S9600 is versenyben volt és egy darabig a belépõ szintû DSLR-ekkel is szemezgettem, de végül ebben a gépben találtam meg azt a kompromisszumot, amely a vágyam, az elvárásaim és az anyagi lehetõségeim mellett vállalható volt.
Otthon persze így is volt némi felhördülés a bejelentésemet követõen, de majd elcsitulnak a dolgok.
Az elsõ benyomásaim eddig pozitívak, de komolyabb nyúzásra majd csak a jövõ héten kerül sor. (Végre szabin leszek...)
Ami viszont siralmas és szánalmas, az az extreme digital által adott magyar kezelési útmutató. Fogták az FZ30 útmutatóját és az FZ50 valamelyik idegen nyelvû útmutatóját, majd a kettõbõl össze ollóztak valami zagyvaságot. Kíváncsi lennél rá, hogy mit mondanak annak a kedves kezdõ ügyfélnek, aki a nemlétezõ beállításokat és menüket kezdi keresgélni...

sharpshooter
egy srác leváltja az 1D mk II-jét, 260e expó van csak benne - vkit érdekel?😊

BiG G
20 ezres géppel nem is, azért linkeltem neki 2 tipust, amelyre már merem mondani hogy fényképezõgép.

és még azokkal ellenértékben (30-35e volt ugye) sem kapsz cybershot mobilt, max használt k750i-t. amit megvennék az a k800i (újonnan 70tõl), és tovább, de nem ismerem igazán ezeket mostmár.

sharpshooter
oké, de 20e-s géppel nem hinném, hogy jobbat fog csinálni, mint én mobillal, azok már okék, amiket linkeltél, de 20asért még madarasteszkóban sem kapsz leárazott gépet

BiG G
#29162, emellett ha a srác fényképezõt akar venni akkor ne sózzunk már rá vmi ócska szar mobilt. lehet hogy nem fog vele telefonálni, meg sms-t küldeni, de fényévekkel szebb fotókat csinál...

felkapcsolod a villanyt <#eplus2>

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Azzal aztán fényképezhetsz beltérben. 😄

sharpshooter
gondolom manapság mindenkinek van mobilja, eladja, hozzávágja a 20-ast és 40e-bõl kap 2 mpixeles mobilt😊

BiG G
ennyiért nemsûrûn fogsz találni, hacsak nem használtat keresel. ha újonnan akarod mindenképpen, akkor õket tudom ajánlani.

canon vagy pana
mindkettõ több, de ennyit rá kell szánni

sharpshooter
2mpixel? akkor Sony-Ericsson Walkman series😊

Beltérben jól teljesítõ kompaktot találni magasabb árkategóriában is szép kihívás. Korábbi, használt Fuji modelleket lehet érdemes megnézni, azok az átlagnál jobban teljesítenek magasabb érzékenység mellett. Csodát persze nem kell várni.

köszönöm a válaszokat. kicsit pontosítok, nekem inkább oylan 20.000 forint környékén kellene gép. ami elvárásom az hogy egyszerû legyen a menüje, lehetõleg minél kevesebb funkcióval, bõven elég a 2mpixel, de úgy látom olyat már nem nagyon gyártanak, úgyhogy lehet 4 megapixeles is. az automata beállításnál a fény/árnyék kontrasztbeállítása a lényeg, mert ingatlanokban fényképezek, zoom mindegy, 10-20 méterig biztosan "ellát" jól a leggagyibb is.memória, üzemidõ mindegy. ami lényeg hogy viszonylag nagy és erõs legyen, és nagyok legyenek rajta a kezelõgombok. egyrészt ügyetlen vagyok, másrész nagyok az ujjaim. a kijelzõ legalább 4cm-es legyen

sajnos miskolcon szinte nincs választék, talán a magasabb árfekvésben van, de az meg nem érdekel.úgyhogy rendelnem kell, viszont akkor már csak akkor vehetem kézbe ha lehozzák nekem, és kellemetlen olyankor azt mondani hgoy bocs, de kicsik a gombok vagy a kijelzõ.

ha vki ezeknek megfelelõ gépet tud ajánlani, kérem hgoy írja le, megközsönöm. inkább 20.000 felé, de max 30.000 ft-ig

sharpshooter
a Sigma 50-150/2.8 lenne a Te obid, de az filmesre nem jó😞

nem, nem teleobiban gondolkodom (a 75-300-at is alig használtam, nem sûrûn van szükségem rá)...
inkább egy standard átfogású zoom lenne yo, 2.8 fényerõvel, ami felmegy a filmes canonomra is (ha épp úgy hozná a szükség)

sharpshooter
nagyon nem emléxem telés képeidre, lehet elég lenne egy 100-as fix makró - ezzel makrózhatsz és portrézhatsz

vagy a Tamron 90-es makró/portréobija

jah, még a heresérv is <#hehe>

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Galy
vagy bigma 50-500, és le van fedve minden! 😊
most vettem egy tamron 28-75/2.8 -at, nagyon baba .. csak ki kell fogni a jo darabot belole. ha telebe gondolkodsz, canon 70-300IS vagy 70-200/4L megfizetheto + jo ar/minoseg szvsz