Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
igen, ugyanaz...
az archangel az általános nick
sharpshooter a Battlefield'42 player nick-em"
2003. aug. 07. 16:08
<#idiota>#idiota>
(bár bennem is megfogant a gondolat, hogy Te vagy-e G arch...)
fun is fun and done is done
nem fog garchangel sg-re jönni, mert tele van a töke bizonyos moderákkal
\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
lehet hogy 7e-t nem ér meg az egész
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
ha a Nikon Kft magyarországi partnerétõl vesz az ember gépet akkor 2 év magyar garancia van ami 1-3 hét átutási idõ általában és a javítást a Nikon Kft végzi..
ha nem partnertõl veszel, akkor:
- 1. évben a Nikon Kft végzi a garanciális szervízt, de a partnertõl vásárolt gépek elõnyt élveznek vagyis több lesz az átfutási idõ mint 1-3 hét
- 2. évben az a cég ahol vette az ember kiküldi külföldre - általában németországba -, ennek az javítási átfutása általában 3-4 hét
hálás..
Canon - Nikoff ahah
venni szeretnék ugye egy D80-as vázat és a garanciával vagyok kicsit megzavarodva..
Néztem pár helyen és a legtöbb üzletben EU garanciával árulják a gépet (pl www.extremedigital.hu, www.pixmania.hu).. de pl a www.digitcam.hu-nál magyar garanciát adnak..
ha jól tudom akkor ha eu-s garancia akkor nem mo-van javítva a gép és az min 3 hét mire visszakerül hozzám.. ..ha jól tudom (?)
namost a dilemma pl:
- pixmania: 200e - Eu gari, Angol leírás
- edigital: 216e - Eu gari, Angol leírás
- digitcam: 220e - MAgyar gari, Magyar leírás
ja és a pixmaniatól ez a válasz jött a kérdésre de lehet hogy csak én nem értem:
Minden termékünkre két éves garancia, jótállás szól. Az elsõ évben a gyártó által vállalt garancia az alkatrészekre és a javítási költségekre érvényes. Ekkor a garanciát a "Vásárlás utáni szerviz" menüpont alatt megadott, vagy bármelyik, a Vevõhöz legközelebb lévõ magyarországi márkaszervizben érvényesítheti. A második évben meghibásodás esetén a garanciális szervizelést a Pixmania vállalja. Ha terméke nem rendelkezik márkaszervizzel Magyarországon, vagy a márkaszerviz valamilyen okból kifolyólag visszautasítja a szervizelést, akkor a garanciális szervízelést mindkét évben a Pixmania vállalja.
Ha a terméket javításra küldi vissza hozzánk a vevõ és a termék garanciális javítás alá esik, a postaköltséget visszatérítjük.
A termékhez a következõ nyelveken tud használati útmutatót letölteni vásárlás után (a pix és én nevû személyes felületébõl): cseh, német, spanyol, francia, portugál, angol
javaslat, tapasztalat, tanács?.. köszi elõre is..
tegnap még simán ment a login, ma meg azt írja, hogy hiba.......??
wtf?!
(örülök, hogy leglább e tekintetben a haladók közé sorolahtom már magam... hamár a fotozást illetõen még nem) 😄
<#fogmosas>#fogmosas>
1., newbie-knak ott a NoiseNinja és társai
2., haladóknak a PhotoShop, ahol Te döntöd el, hogy melyik területén mennyire és miként szûrsz
3., profik pedig tudják, hogy a zaj képelem és hozzátartozik a fotográfiához😊
(nekem NeatImage-m van, ami az 1., kategóriába sorol)
A zajosodás pedig egyike volt azoknak a dolgoknak, amirõl a kompromisszum kötés szólt. ;o)
Nálam a 2. legjobb slr-like kompakt az R1 után, de az ugye drágább is és más az átfogása az obinak, ellenben szerintem van olyan jó, talán még jobb is, mint a Fuji😊
Arra kell figyelni, hogy magasabb érzékenységnél vagy együtt kell élni a részletvesztéssel járó szûréssel vagy megkell tanulni a manuális zajszûrést jól csinálni😊
Be kell valljam, nem volt könnyû döntés. Szinte majdnem a végéig a Fujifilm S9600 is versenyben volt és egy darabig a belépõ szintû DSLR-ekkel is szemezgettem, de végül ebben a gépben találtam meg azt a kompromisszumot, amely a vágyam, az elvárásaim és az anyagi lehetõségeim mellett vállalható volt.
Otthon persze így is volt némi felhördülés a bejelentésemet követõen, de majd elcsitulnak a dolgok.
Az elsõ benyomásaim eddig pozitívak, de komolyabb nyúzásra majd csak a jövõ héten kerül sor. (Végre szabin leszek...)
Ami viszont siralmas és szánalmas, az az extreme digital által adott magyar kezelési útmutató. Fogták az FZ30 útmutatóját és az FZ50 valamelyik idegen nyelvû útmutatóját, majd a kettõbõl össze ollóztak valami zagyvaságot. Kíváncsi lennél rá, hogy mit mondanak annak a kedves kezdõ ügyfélnek, aki a nemlétezõ beállításokat és menüket kezdi keresgélni...
és még azokkal ellenértékben (30-35e volt ugye) sem kapsz cybershot mobilt, max használt k750i-t. amit megvennék az a k800i (újonnan 70tõl), és tovább, de nem ismerem igazán ezeket mostmár.
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek
sajnos miskolcon szinte nincs választék, talán a magasabb árfekvésben van, de az meg nem érdekel.úgyhogy rendelnem kell, viszont akkor már csak akkor vehetem kézbe ha lehozzák nekem, és kellemetlen olyankor azt mondani hgoy bocs, de kicsik a gombok vagy a kijelzõ.
ha vki ezeknek megfelelõ gépet tud ajánlani, kérem hgoy írja le, megközsönöm. inkább 20.000 felé, de max 30.000 ft-ig
inkább egy standard átfogású zoom lenne yo, 2.8 fényerõvel, ami felmegy a filmes canonomra is (ha épp úgy hozná a szükség)
vagy a Tamron 90-es makró/portréobija
asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek