48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • mjordanke
    Pixmániánál 145E most a 400D, gondolom a canon pénzvisszatérítési akció 18E a náluk vásároltra is érvényes, így 127E-be kijön ha ott veszem.

Kérdésem az lenne, hogy szabad náluk venni ilyet - hisz úgyis a Canon Magyarország szervizeli ?- vagy nem - korábbi tapasztalataim negatívak velük- ?
  • Timber
    ja es ha lesz K20D teszteles akkor szoljal :D elneznek a forgatasra :D :D

(tudom ... elobb legyen K20D :P)

Tenyleg ... obitesztek nem lesznek? Nem feltetlenul gondolok itt uj caNON L-es vagy Nikkor VR-ekre ... Akar regebbi 'legendas' obikat .. Sonnarok, Pentaconok stb.
  • Timber
    nem a ti oldalatokon van a gond :D hanem a sok letoltesnek ami a cegen belul megy :D
  • Blasta
    :))))))))))

Naja, kicsit nagyok a műsorok, de a minőségnek sajna ára van. Gagyi minőségben semmi kedvünk ezt csinálni, értelme sem lenne, majd a netszpíd felgyorsul szépen idővel :D
  • Timber
    baszki ... rohadt lassu ez az oldal innen :D

1 perc buffereles utan 5-10 masodperc lejatszas. Ezzel igy meg nem is lett volna gond csak itthagyva a gepet egy perc mulva ezt kozolte egy ferfi hang a gepem felol:
    "... a resz itt sokkal jobban kiall mint a heddenel, es nekem bevallom a hedde sokkal kenyelmesebb fogast biztosit, am ez is jol marokra foghato, vaskos es egy eros ferfi kez szamara...."[buffering] :D
    A mogottem ulo kollega azot kicsit tavolsagtarto lett :D :D :D
  • Lateralus

Pont ma fejeztem be én is a cikket. Jó kis gép, bár a 12 mpx már elég necces APS méretben. Kíváncsi vagyok a D300 milyen hozzá képest.
  • Blasta
    Hú aszittem csak a thumbnail-t linkelem, bocsmá
  • Blasta
    Már hogyne derülne ki? :)

• Galy
    (baszogat)

amúgy a fokvéd tábla miatt kérdezem
    nem derül ki, merre jártatok
  • Blasta
    Belépési? Forgatási? Egy közterületre? Mióta? :)
  • Galy
    belépési-, forgatási engedély? he?
  • Loál János #33002
    Én csak a pesti Skálát ismerem. :-c
  • Blasta
    Jó, akkor majd véletlenszerűen megkérdezünk az utcán fotósokat! :)))

Addig is nesztek csemege, Sony Alpha 700 bemutató.
  • Palinko
    Igazad van elírtam a típust. Hát igen az objektív ugye nem veszti az értéket mert abban nincs sok tehnikai újítás. Félreértés ne essék még közel sem vagyok új gép vásárlásához mert most vettem a kis kompaktomat és előbb ezt kell elhasználni, hogy feljebb lépjek, csak ez olyan hogy trabantot hajtasz de érdekelnek a ferrarik nézegeted és egyszer veszed is ha már tudsz vezetni... Ezzel a válasszal mindent megmagyaráztál csak még az maradt ki, hogy mit tanuljak tovább szóval ha a level 1 el végeztem értem is és tudtam gyakorlatban alkalmazni akkor mi a level 2? Könyv beszerzésén ügyködöm e-bookot nem találtam de van fényképezős ismerős aki nem nagyon ér rá és ritkán is találkozom vele, de ha összefutunk majd "kirabolom" könyv terén, feltéve ha ő is rendelkezik vele. Vagy elsajátítható a fényképezés művészete a neten is?
  • 30Dani
    Tükörreflexes nem a tükrös szerkezet miatt drága, hanem a nagyméretű érzékelő miatt. Amúgy kompakthoz képest ma már drágának se mondhatóak.
    D40=40D, de én valami belőpőszintű gépet vennék a helyedben, először tsiztessége obira költs, aztán vázra (utóbbinak sokkal nagyobb az értékvesztése).
  • Palinko
    Látom meguntatok. Velem senki sem beszélget? :(
    (#32968)
  • G_ArchAngel #32997

nemhiába, kemény kiképzőtiszted volt:)
  • 30Dani
    Álmomból felkeltve is.
  • G_ArchAngel #32995
    jó ötelet, vagy egyszerűen csak menjetek oda fotósokhoz utcán és tegyetek fel nekik kérdéseket: pl. mi az a gradáció, vagy sorolja el a berlini majd a párizsi rekeszskálát:)
  • Timber
    csinaljal fototv-s leleplezo riportot! :D
  • Blasta
    Nemhiszi az egészet tutikamuak! -.-
  • Loál János #32992
    Baz.
  • Timber
    Offtopic: vektorgrafika mester
  • G_ArchAngel #32990
    jelenleg a Samsung gyártja a legjobb (és legnagyobb, 5mm×5mm) mobiltelefonokba szerelhető érzékelőt, ami CMOS...
    persze ez jelenthet rosszat is:)
  • G_ArchAngel #32989
    teljesen korrekt, akár tipp, akár valós infó - 2008-ban ez lesz a minimum...

[5D utódot vár, de nagyon]
  • DecenS
    a pentax saját fejlesztésű érzékelője? hááát..
    samsung... mint saját :)
  • Timber
    HWSW atment pletykalappa?
  • G_ArchAngel #32986
    http://www.moosepeterson.com/D3/
  • Loál János #32985
    De a Horizon panogépek .
  • G_ArchAngel #32984
    Nem kell csinálnunk semmit csak betartani a Lomográfia tíz törvényét:
    # 1. Vidd magaddal a Lomódat mindenhová! de legalább a szemetesig
    # 2. Használd, amikor csak tetszik, éjjel-nappal! úgyis szarok lesznek a képeid
    # 3. A Lomográfia az életed része, nem valami zavaró tényező. majd akkor fog zavarni, ha előhivatod
    # 4. Fotózz csípőből! akkor nem látják sokan ezt a műanyag hulladékot
    # 5. Menj olyan közel, amilyen közel csak lehetséges! Robert Capa már régebben megmondta
    # 6. Ne gondolkozz! (William Firebrace) 10 magyar fotósból 11 így tesz
    # 7. Csináld meglepetésszerűen! csak orrba ne vágjanak...
    # 8. Ne komponálgasd a képet! 10 magyar fotósból 11 így gondolja
    # 9. Lepődj meg az eredményen! ha sikerül laboráni vmit ebbők a ratyi termékből
    # 10. Tekints el ezektől a szabályoktól! de vegyél gépet tízenhuszinezeré'!
  • Timber
    LOMO :D

Hogy ráfeküdtek a divatra :D
  • DecenS
    megért. jaja.
  • DecenS
    talált újat. inkább azt veszi.
  • Timber
    rolandnak nem kell? :D
  • Timber
    5600 inkabb :D

5700 mar nem a Fujinal lett osszeszerelve Japanban hanem valami Csingacsuknal Malajziaban. Minosegre nem ugyanaz a ketto.
  • G_ArchAngel #32978
    nagyon érik a K100D az asszonynak:)
  • DecenS
    az 5600 régebbi tipus, mint az 5700. de sokan hangoztatják, hogy az 5600 sokkal komolyabb gép volt, mint az utódja.
    mindazonáltal épp van egy eladó s6500fd-m: ami egy kategóriával magasabb szinvonal, mint az 5600 volt.
    irj privátot, ha érdekel.
  • mark015
    Sziasztok!

lehet hogy rossz helyre irok,meg minden4De egy kérdést szeretnék feltenni hogy melyik a jobb fényképező gép a Fujifilm FinePix S5700 vagy pedig Fujifilm FinePix S5600,mert hallottam azt hogy az 5700-as az butitottabb verzió mint az 5600-as.Melyiket ajánljátok?
    Köszönöm előre....
  • Loál János #32975
    Pazdet.
  • ivjoe
    lál