Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tomo15
A backfókusz dolgot félig vissza is vonom, miután ki tudtam próbálni normális fényviszonyok között is. Igaz még mindig megfigyelhetõ, hogy a min. fókusztávolság közelben max. 0.5cm-re hátra fókuszál, de ezt sem mindíg(állvánnyal próbáltam).

Sharpshooter, Decens: Köszi!
sharpshooter
garis szervíz, vagy vidd vissza és csapkodd az asztalt, hogy adjanak másikat

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

ha yol tévedek, lehet kalibráltatni... (kamera kft?)

Tomo15
Hi! Nagyon backfocus gyanús a vadonatúj 70-200 F4 L-em. Mit lehetne vele kezdeni? Szervíz, vagy megtanuljak ezzel együttélni?(400D-n használom)
...de idõvel azzá lesz! 😄😄

nem mind zsidó :|

Canon - Nikoff ahah

ivjoe
sharpshooter

szacsi
remek lehet :|

:-O http://www.ashes.hu O-:

Kiszedi a Vénusz, osz' jónapot!

szacsi
a ca-t már 'normális' szintre redukálták?

:-O http://www.ashes.hu O-:

nem nagyon könyvelhet el más fényképezõ akkora sikert az elmúlt évre visszatekintve, mint az s5600... igazi sikertermék volt. nyilván nem ok nélkül...

GregSB
Szóval akkor döntsd el kinek a véleményére adsz <#wilting>

AlieN911
Hello all!! Nemrég ajánlottátok nekem 50k körül a Fuju S5600 as gépet! Tesom ismeröse aki most végzett el ilyen hülye tanfolyamot, a media marktban fog a digitgép osztályon dolgozni, és nem ajánlotta, helyette Panasonic TZ1. Szoval?😄

Honda - The Power of Dreams

Dzsini
jelenleg - soksok minden átnézése után - az S3IS vs. FZ8-ra redukáltam a dolgot. az FZ50/9600 túl komoly az igényeimnek (bár a kézi zoomállítás nagyon nagyon csábító)
a tesztfotókat átböngészve dpreview-n mindkettõnek el tudom viselni a zajosodását ISO800-ig 😊 (használtam az S602 ISO1600-át is alkalmanként...) - ritkán nyomtatok 13x18nál nagyobb képet, oda és képernyõre elég részletgazdag képeket csinálnak
S3 mellett szól a kihajtható lcd, a nagyon jó videorögzítés és az AA aksis kiszerelés
FZ8 mellett az esetleg használt RAW mentés, a magasabb ISO lehetõségek, és a bitang lencserendszer

(közel tökéletes nálam valahol a Foveon szenzor környékén lenne 😉 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

BiG G
van közel tökéletes, de annyiba kerül mint egy jobb német használt verda 😊

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

GregSB
Panáknak van a legjobb objektívjük, képstabisok is viszont iszonyatosan zajosodnak már ISO200-tól, a zajszûrésük pedig kihipózza a részleteket.

Tökéletes kamera nincs, valamilyen kompromisszumot tuti kötnöd kell majd 😊

Dzsini
vagy FZ-8...

a 6500fd-bõl nekem nagyon hiányozna a stabilizátor, elég remegõs a kezem, és nem mindig állok neki felcsavarozni az állványt

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Panasonic FZ-7?

akakrtam is javasolni a 6500fd-t...

Szerintem az Fuji S9600-at is nézd meg. Lényegében ugyan az, mint a 9500, de egy kicsit fejlesztettek rajta. (Pl. valamivel gyorsabb lett az AF.) Árban ugyan ott van mind a kettõ.
Nálam az S9600 és a Pana FZ50 volt szoros versenyben. Végül az FZ50 mellett döntöttem, mert a céljaimnak jobban megfelel.
A Te esetedben valószínûleg a Fuji elõnyösebb lehet, mert magasabb ISO érzékenységnél kevésbé zajos a képe.
AZ S3IS talán még az FZ50-nél is zajosabb képeket készít. Az S3IS-nél a zoom motorikusan van megoldva, bár tagadhatatlan, hogy talán a legjobb zoom motor megoldással. Ezzel szemben a Pana és a Fuji esetében a zoom az objektíven lévõ gyûrûvel mechanikusan, közvetlenül állítható.

Ha nem lényeges a nagy felbontás (9-10 megapixel), a Fuji S9500/9600 helyett esetleg érdemes megnézni a Fuji S6500fd-t is. A kisebb felbontású szenzor valamivel kevesebb zajt termel, az objektívje ugyan az, szolgáltatásaiban pedig közel ugyan ott van, mint a nagytesok. Ezt ráadásul valamivel olcsóbban is kapnád. Viszont nincs CF foglalat.

Loál János
Oly SP-550 típusú távcsõ. 😮)

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Dzsini
Köszi az ötleteket, elsõ átnézések után az FZ50 meg az S3IS nagyon megtetszett, meg találtam egy Sony H5-öt, bár a kihajtós képernyõ csábító a másik kettõben...

a 9500 logikus folytatás lenne a 602 után, ráadásul nem kellene megtanulni, és CF kártyám van is... csak kártyaolvasó nincs, ráadásul 512-es lassúcska a kártya, az ezeknél a nagy megapixeleknél zavaró lenne 😄

összességében a tesztek alapján az S3IS tudja mindazt, amire szükségem lenne, és elég kicsi, hogy bátran magammal hordjam, ráadásul AA-s, amihez van töltõ, meg pár szett aksi. azt hiszem az lesz becélozva, pár hét múlva úgyis szülinap

köszi még egyszer az ötleteket, ha van még meggondolásra ajánlott eszköz szóljatok.

sharpshooter
Fuji 9500 (nincs képstabi)
Panasonic FZ 30 vagy 50
Canon S3IS
Minolta A2 (használt)

GregSB
Ja mondjuk ebben nincs képstabi, de ezt leszámítva jó választás lenne SZVSZ.

GregSB
Használt gépben gondolkozol vagy újban?

Fuji S9500?

Dzsini
kellene egy (vagy több) ajánlat fotómasinára (az elõzõ egy Fuji S602, ami nagyon meghalóban van.. a zoommotor akadozik, néha lefagyogat, hibásan ír a memóriakártyára/nem tudja visszaolvasni... - kellene egy méltó utód):
Bridge (SLR-like?) kategória
3+ megapixel
6x körüli optikai zoom (vagy több),
valami képstabilizátor ha belefér
tûrhetõ zajszint magas ISO-nál/fényerõs objektív (koncerten fotózni)
SD vagy MS kártya (az van a laptopon kártyaolvasó)
teljes manuális beállítási lehetõség

a DPReview keresõjével nem jutottam sok eredményre... Minolta? Sony? Panasonic?
mit ajánlotok?

norbre
van két régebbi vinyóm, egy 10G és egy 80G, azért gondoltam hogy esetleg egy ilyen rack jó ötlet lehet..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

ivjoe
* keret/doboz
ivjoe
Külsõ Rack-nek hívják ez csak egy keret, némi elektronika, USB- és tápkábel.
Beleteszed a vinyód, bedugod a konnektorba és a gépedbe és megy is, nyomhatod rá az adatokat. Ha veszel egy 250 gigás vinyót (~15-20rugó), meg egy rack-et (~5rugó), szetem az egész kijön 25-bõl.
Vagy egy 320 gigás vinyó ami 20-22 rugó.
Sztem így egy darabig nem lesz gond, h hová teszed a képeket. 😊
norbre
ahh.. köszi a segítséget..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

mobil hdd-k esetében néhol lehet kapni, hogy csak magát a készüléket veszed meg hdd nélkül... és ha van egy saját mobil vinyód, akkor azt dokkolod bele.

sharpshooter
kieg.: van olyan mobil HDD tok, amibe beteheted a meglévõ saját vinyódat, de ehhez nem értek - én a sok kártya híve vagyok😊

sharpshooter
D80 esetében SD-re😊

amúgy bekell menni egy számtech vagy fotósboltba és kiíratni DVD-re, az nem merül le, nem fagy le, nem romlik el, mint a háttértárak😊

norbre
arra vonatkozóan van tanácsotok, vagy javaslat hogy pl utazás alatt mire érdemes kimenteni adatokat?.. egy lehetõség ugye hogy ha olyan helyen van az ember akkor kiíratja dvd-re valami fotósboltban a memóriakártyáról..
a másik meg hogy mobil hdd-re átrakja.. ezzel kapcsolatban eszembe jutott valami.. tud valaki olyat esetleg hogy ha van egy meglévõ vinyóm arra valamilyen készülékkel ami nem méregdrága átnyomni az adatokat?

norbre
szavazás kellene.. abból meg lenne egy statisztika..

Loál János
Azért már elmúltak azok az idõk, amikor az XD tényleg drága volt.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

GregSB
Jah és akkor lenne külön táblázat minden fórumozónak? Mert az egyik a panát ajánlja, a másik a kenont, a harmadik a nikont stb...
Meg kell nézni a pixinfon vagy dpreview-n a gépek tulajdonságait, leszûkíteni a kört néhányra ami kielégíti az igényeinket, majd kipróbálni õket élõben és saját döntést hozni. Nem olyan nehéz.

Tudom na, én is canon fan vagyok, csak megfordult a fejemben, hogy jobb választás lenne talán a pana a stabival, de nem voltam benne biztos ezért gondoltam kikérem az okosabbak véleményét, vagy azokét akiknek már volt ilyen gépük. Ezeket még közelrõl sem láttam, azért írtam ide.

BiG G
srácok, tényleg kéne mán a bannerba egy táblázat, mit vegyél ennyi pénzért címmel -.-

ez pedig erõsen kenonrajongó topik, szóval ne kérdezzétek hogy canon vagy akármi más, mert úgyis az elsõre szavaz mindenki -.-

Egy ismerõsöm kompaktot akar venni magának. Szerintetek melyik jobb Canon A450 vagy PanaLs2. Képstabi miatt a panát mondanám.

Ja és mégegy:
A550 vs Nikon Coolpix L5
Lécci help sûrgõs lenne elõre is kösz

BiG G
xD
bizony nem épp gazdaságos mulatság

GregSB
Oly is jó lenne, ha nem csukottszemû-szmájli kártyával mûködne. Én is a Canont javaslom.

BiG G
Canon, hátez egyértelmû <#smile><#smile>

Azért mert jobb. Érveket nem hozok fel, ha visszaolvasol akkor találsz, ha nem, akkor csak bízz a szavamban <#wink>

Hello All!
Kérdés:
A530 v. olympus fe210?
Cél:
családi fotózás szép éles képekkel <#wink><#wink>
elõre is kösz
szval melyiket, miért....

norbre
jaja.. azóta már le is tettem az elõleget.. elméletileg jövõhét végefelé kézben is lesz.. <#vigyor>
ilyenkor milyen türelmetlen tudok már lenni <#nyes>

BiG G
:_O)))))))))))))))999