48078
-
#33253 Köszi mindekinek! Akkor marad a Pana. -
#33252 iso2000 :O:O -
#33251 Dzsini mindta a frankót.
A márkás gépek mégha kicsik is, akkorsem teljesítenek nagyon rosszul, kb. azonos a teljesítményük, itt-ott eltérnek egymástól technikailag ill. képminőségben.
De én a Panát venném 50ért ja. -
G_ArchAngel #33250 amúgyis kell még kártya bele, tok, amibe pakolsz - meglesz az 50k+ -
#33249 Menüre való átszokás a legkevesebb. Szerietem az új dolgokat, és hamar megtanulom kezelni őket, szóval ez csak inkább pozitívum, hogy más a menüje. :)
Pana tünik nekem a legjobb ár/érték arányúnak. 43 ezer forint bruttó. -
G_ArchAngel #33248 a romantikus sorozat végetért - Don Canon 1D de la Santos megtalálta szerelmét, Lucesita Autofocus Pedros de Vega-t? -
#33247 szerintem nincs olyan alapvető különbség ezek között (Oly, Pana, Canon), hogy bármelyiket is választva nagyon rosszul járnál. Ha van rá lehetőséged próbáld valahol ki őket, fogd a kezedbe, kattints el velük pár képet, és amelyik jobban a kezedre áll.
(a Pana képstabija jó lehet, viszont ha eddig Canonod volt, akkor azt nem kell megtanulni, rutinból fotózhatsz tovább valószínűleg)
-
#33246 Akkor azt mondod, hogy a Nikon, Sony, Panasonic, Canon, Olympus közül, ha 50 ezred lenne gépre, akkor a Panasonic DSC-FX12-t vennéd?
Tutira kell mennem, mert 2-3 évig tuti nem veszek új kis gépet. :) -
#33245 Te nem tűnik rossznak az sem, viszont minusz képstabi (cserébe nagyobb zúm). A képminőségét nem ismerem sajna.
, de az Oly-k se rosszak éppenséggel. -
#33244 Még egy kérdés :)
Olympus MJU 820-asról mi a vélemény? MEgnéztem ennek is az összehasonlítását. Képkészítésben jobbnak véltem a Panat. Legalábbis a tulajdonságai jobbak, ahogy láttam, de lehet tévedek :) -
#33243 Kösz szépen!
Akkor szerintem a Pana lesz.
Az mondjuk meglepett, hogy az IXUS50nek, ami 3 éves modell lassan, jobb felbontású kijelzője van. Bár nem mintha nagyon izgatna. -
#33242 itt a két gép technikai überösszahasonlitása -
#33241 Lényegében majdnem tökugyanaz a két gép.
Pana:
- egyszerű, kalsszul kezelhető menü
- Leica obi (jó képmiőség)
- záridők (1/2000 és 60 sec)
- KÉPSTABI!
Canon:
- Kétszer jobb felbontású kijelző (a panáé csak 115e pixeles, a canoné 230e)
- talán valamivel zajtalanabb képek
És ennyi.
Én a panát venném, márcsak a képstabi miatt is, a kijelző meg kit izgat :) -
#33240 Akkor szűkítsük a kört a két legzsebbarátabbabb (:P) gépre.
Panasonic DMC FX12
és
Canon Digital IXUS 70
pro és kontra? Melyiket miért? -
#33239 Az LZ7 sem zsebbarátabb (szép szó :D) a A570IS-nél -
#33238 Összeraktam párat, ami szóbajöhet:
Panasonic DMC-FX12
Panasonic DMC-LZ7
Canon Digital IXUS 70
Canon PowerShot 570IS (bár ez nem tünik nekem túlzottan zsebbarátnak)
Nekem talán az FX12 a legszimpatikusabb, kár, hogy nem kapott ő is 6x optikai zoomot, mint az LZ7-es.
Amúgy egy Canon Digital IXUS 50-ről váltanék. -
#33237 Ehhez miccósz? -
#33236 Kösz, de melyiket altípust? Mindenkettőből van vagy 10-10, nem tudok kiigazodni :) -
#33235 Szia, téged is rég láttalak :)
Mos mé? :D -
#33234 Ugyammár, nézd meg milyen átfogó segítséget kapott! -
#33233 csao IC :D tudod, hogy itt ilyen kerdesekkel veszelyes vizekre evezel? :D -
#33232 Jájá, uktrakoNpaktnak nevezik (póriasan zsebkoNpakt) :)
Én Canon ixust vagy pana lumixot vennék. -
#33231 Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Szeretnék venni egy kis kompakt gépet (akkorát kb, mint a Canon IXUS sorozata, nem tudom, mi ennek a kategóriának a neve, talán ultrakompakt). 50ezer forint alatt. Ti mit ajánlotok, melyiket kéne vennem? -
#33230 retouch történet -
Mityu91 #33229 Köszi a gyoros választ!
Igen raw-ban és adobe rgb-ben használom a gépet mert pont tegnap kaptam egy könyvet az eos 30D-ről és a német srác azt írja, hogy ő a raw és adobe rgb-t javasolja ebben nektek mi az állásfoglalásotok? -
#33228 Becsillanással nem tudsz mit kezdeni, napellenző mindig legyen fent. Esetleg szürke (ND) szűrőt érdemes venni néhány képhez. Nagyon sokáig használtam szűrő nélkül obikat, soha egy karc nem lett rajta, ha nem használod veszélyes környezetben (gyerekek, kurucinfósok, stb), akár el is hagyható.
CA valóban erős a Tokináknál, de ez kevésbé zavaró hiba, mint mondjuk a sarkok életlenedése vagy lágy kép egy másik obinál. Ha RAW-t használsz, akkor egyszerűen korrigálható. Ne grafikonok alapján akarj objektívet vásárolni, pbase.com-on nézegess eredeti felbontású képeket, hogy megfelel-e neked. -
Mityu91 #33227 Jó estét!
Egy pár kérdésem lenne.-. .
Tehát 1. az UV és a Polár szűrőn kívül mit javasoltok még használni, ha megveszem a Tokina obit ahhoz szeretnék új szűrőket venni és olvastam, hogy hajlamos a becsillanásra ez ellen nincs valami megoldás?
2. Az egyik tesztben azt olvastam, hogy kicsit lágy a rajzolása az érdekelne, hogy ez pontosan mennyire lágy vagy igaz e továbbá "- elég erős CA" ez mit jelent azaz ahogy néztem interneten ez színhiba és ebben a tesztben nagyon magas értéket mértek tehát a lényeg a lényeg, hogy erről mit kell tudni és mire számítsak ha megveszem.
Mindenkinek köszönöm a segítséget és akármiben tudok én segíteni nyugodtan írjatok!
THX
Még mindíg rágódom, hogy melyik lencsét vegyem mégpedig azért mert megvettem a decemberi digitális fotó magazint és van benne egy obi teszt ahol a kromatikus abberációra azt írják, hogy 0,15% felett már nagyon erős és ezen a képen jól látszik, hogy ennél az az értéknél minden esetben magasabb... Ti mit gondoltok még 1szer THX
-
#33226 Nyomásérzékenység miatt beszteszt retushoz. -
FixY #33225 Csak kell mellé egy jó minőségű monitor is...
Egyébként az ötlet jó, én már évekkel ezelőtt hiányoltam a palettáról.
-
efem #33224 erdekessegkent -
#33223 Nekem nem jött be retushoz.
Wacomot próbáltam énis, 3-at is, de egérrel már úgy megszoktam, hogy szenvedés volt a tollal retusálni.
Rajzolni überállat, de retushoz sztem jobb a patkány -
G_ArchAngel #33222 Daninak Wacom táblája van, most én is kiakarom majd próbálni, hogy milyen IRL, aztán ha már úgyis mostanában ennyit retouchálok, akkor lehet megérné... -
gabatika #33221 ennek az elődje van bent a grafikusoknak, qrva jó :-) -
G_ArchAngel #33220 nem igazán mobil, de retouch-hoz isteni lehet:) -
#33219 [NÁTUD, SOSETUDOTT, EGY BUSZ VONTATOTT MINKET, TELE BIKINISZÉPSÉGVERSENYRE UTAZÓ CSAJOKKAL AKIK MASSZŐR FIJÚKAT KERESTEK] -
G_ArchAngel #33218 Blasta tud vezetni, vagy traileren van az autó?
(Vagy ez tényleg a Knight Industries Two Thousand?)
-
#33217 Megvannak rá sértődve és nemaggyák oda a gépeket gyorsan tesztre, mer ő megmonnya a frankót :) -
#33216 :)))
Egen, ő volt a fullkemény :)
HTXCSM! -
#33215 Még nem heverte ki az Olynpusos traumát. -
#33214 D3 vs D300 vs D200
Phil Askey meg monnyon le, hol vannak már a review-k?