48078
-
#33293 Hát, 6mpx simán nagyítható A/4-re, nemtom, talán A/3-ra is. -
G_ArchAngel #33292 Máté Bence csinált pár figyelemreméltó természetfotót 300D-vel, ami szintén csak 6 mpixel... -
#33291 Távolban elvesző szarvas-körvonalakat már nehéz 6MP-nél nagyítani minőségromlás nélkül...:)
Tudom, nagyobb objektív. De akkor már kezdjünk egy jobb vázzal, nem?:D -
G_ArchAngel #33290 nekem 3 dolog kellene az 5D-mbe:
- szigetelés nedvesség és por ellen
- magasabb és jobb érzékenység
- csendesebb expozició
többi bőven megfelel -
#33289 Mire kevés? -
#33288 Nekem most K100D-m van, de ölég kevéske az a 6 MP... -
G_ArchAngel #33287 most jön a nagy PMA buli februárban, akkor talán lesz vmi... -
#33286 a pentax uj szériájárol még mindig csak kósza pletykák vannak nem? -
G_ArchAngel #33285 nálam ez lenne a sorrend, Sony/Oly/Pana/stb sorry, most kimarad:
Nikon D40
Pentax K100D
Nikon D40x
Canon 400D
Nikon D80
Pentax K10D
Canon 40D
Nikon D300
de mivel jön a Pentax K20D, Canon 450D, Nikon D90, ezért ez nagyon pillanatnyi lista:) -
#33284 Hát a jó!:)) -
#33283 nagyon emberfüggő, meg megszokásfüggő. gyorsan körbeguglizva van 80% feletti matte-hívő szavazás, meg ugyanilyen arányú glossy-hívő is...
"What I need is a screen, not a mirror!" - "In short, the glossy screen is a non-issue for me. And when I show it off at full brightness it is just stunningly beautiful."
-
Mityu91 #33282 Tudom, hogy szarpoén de nekem egy M6 MBW vagy egy CS Concept kéne -
DecenS #33281 én matte tft-vel nyomom már több mint 2 éve... de alig várom a pillanatot, hogy lecserélhessem egy glossyra. -
G_ArchAngel #33280 Az a legnagyobb bajom, hogy CRT-n kívül mindig glossy kijelzőm volt, így kicsit sápadtnak tűnik a matte:(
pedig lehet tényleg jobb lenne... -
G_ArchAngel #33279 Renault Megan RS vagy BMW M3?
mindkettő sportváltozata az alap autónak, de az olcsóbb kell vagy a jó?:) -
#33278 én nagyon nem viselem a glossy képernyőket :( az a bajom velük, mint a szemüvegemmel volt: látom benne magamat, ami a hátam mögött van, stb... úgyhogy lehet tőlem bármilyen csudafekete meg csudaszínű egy glossy képernyő, rosszul vagyok tőle, zavar.
főleg amiatt, mert a laptopot szeretem hurcolászni ide-oda, így nincs megteremtve az ideális környezet: sötét szoba, közepesen erős mögévilágítás a képernyőnek, hogy a kontrasztélmény nagyobb legyen, stb. - fix helyen levő, jól elsötétített és bevilágított környezetben lehet, hogy jó a glossy. -
#33277 Sziasztok!
Szerintetek melyiket?
Canon EOS 400D vagy Pentax K10D?
Mivel a K10D KAF bajonettes én arra gondoltam inkább(lenne hozzá pár objekítvem).
Meghát természetfotózásra használnám, és a Pentax az valamennyivel jobban bírja, tömítései vannak.
??? :D -
G_ArchAngel #33276 kérdés:
glossy or matte?
Apple szerint:
“About glossy and antiglare
Choose the glossy widescreen display to make your graphics, photos, and videos appear with richer colors and deeper blacks - great for watching DVD movies. If you prefer a display with antiglare coating for a matte rather than glossy viewing experience, choose the standard widescreen display.” -
#33275 nem is kell... elvbol nem hivok 06-90-es szamokat :D -
G_ArchAngel #33274 Pana L10 review @ dpreview -
#33273 és privibe se kérd a mobilszámom, nemkapod! :DDDD -
#33272 :)))))))))))
[józanvót, ilyen csokker defaultban a szeme] -
#33271 nem tudom megnezni :D csak az elso 20-30 masodpercet.
Amugy az 5. szobor az mennyire gagyi. Egyreszt a modell is valami torzszulott lehetett, es a muvesz se tette oda magat igazan... elegge elnagyolt munkat vegzett :D :D :D
(Blasta az a szemnyitas igazan gazos volt :D ne csinalj musort ha be vagy szivva! :D ) -
Mityu91 #33270 Elég jó lett a fotó tv új adása nekem tetszik igazából én már azt várom, hogy a témavadászba mikor lesz valami de tényleg minden elismerésem... -
#33269 D300 @ Cameralabs -
DecenS #33268 mátrix zene loál :DD -
#33267 Fuji s8000fd teszt @ Blaszat
(thx 2 pyxcsy) -
Lateralus #33266 Ezeknek az adaptereknek pont az a lényege, hogy nem terhelik az objektív gyenge műanyag mechanikáját. A gépvázra erősíthetők, az objektívház belső peremén futó menetre, vagy bajonettre. Az objektív szabadon mozog ebben a "csőben".
Az Olympus lehet, hogy objektívben ugyanaz, mint a FujiS8000, de ha jól emlékszem az utóbbin nincs ilyen rögzítési lehetőség, csak a frontlencse előtt van egy menet. -
#33265 Tudja valaki, hogy hogyan tudnék feltenni valamilyen polárszűrőt egy fuji s8000-re? Megfelelő átmérőjű adaptert nem találtam hozzá, csak 37mm-es és 39mm-esek vannak, amik csak megközelítik a gép valódi 38,1mm-es szűrőátmérőjét. Olvastam, hogy az Olympus SP 550U/560UZ-nak is ugyanolyan objektívük van, mint a s8000-nek és elvileg fel lehetne rá tenni a CLA-10 nevű tubust, de szerintem az már túlterhelné az optika teleszkópos rendszerét a nagy súlya miatt. Már arra is gondoltam, hogy egy 39mm-es szűrőt veszek, lehet beleférne, de inkább nem kockáztatok, itt hátha tud valaki segíteni. -
#33264 Tényleg nagyon nem valószínű - de nem vész kárba, gondolom nem kidobni akarod az IXUS-t, vagy eladod (akkor értéknövelő és használatban marad), vagy elajándékozod (akkor használatban marad)
Bár az is igaz, hogy a Lumixhoz nem lesz tartalék akkumulátorod. -
#33263 Vagy Panasonic Lumix DMC-FX10-et :D
http://mgsm.hu/?menu_=info&ujtipus=&gyarto_=Nokia&tipus=E51%20Fekete&ti_id=00002188&uj=1&filter=&all=1
Amúgy lenne mégegy buta kérdésem: A Canon IXUSok által használt akksi kompatibilis a Panasonic Lumixokéval? Gondolom nem (éljen a szabványosítás), de hátha mégis. Jó lenne, mivel az IXUSomhoz van 1 tartalék akksi is, ami kárbaveszne, ha Pana-t venném, márpedig azt fogom. Utána olvastam még csomó helyen és mindenhol jobban hozták ki mint a versenytárs IXUS 70-est. -
#33262 Olympus MJU 700 - cseppálló, 2,5"-es kijelző, egyszerű kezelés...
esetleg egy Pentax Optio T20 3"-os érintőkijelzővel -
#33261 Segítség kellene. Édesanyámnak szeretnék venni karácsonyra egy digitális fényképezőgépet 30-40.000 Ft értékben. Tudnátok ajánlani valamit? Nem fontos a kreatív zóna, csak kiránduláson használná, és nem kell huszonhatmillió megapixeles gép. Fontos lenne a jó képminőség, alacsony zaj, meg valami böszme nagy kijelző, hogy a barátosnéivel nézegetni tudja a gyönyörû kéket. Ha tud valaki valamit ajánlani, az kérem segítsen nekem! -
#33260 Vegyél apokromatikus lencsés objéktívet, az nem színez semmit. -
#33259 étemétem.. tx -
#33258 Erre sajna nincs szűrő.
RAW és PS a megoldás (de 100%-osan eltűnteni sztem akkorsem lehet) -
#33257 konkrétan a D80-asomhoz vettem egy 18-70 Nikon obit és egyszer feltűnt ez a jelenség.. ha nincs szűrő akkor marad a ps.. -
efem #33256 altalaban ezzel szeretnek ervelni nagymeno ujsagok/portalok ha egy lencset le akarnak igazan huzni(lighroom-ba par kattintassal eltuntetheto)
amugy ez a fogalom csak digitalis fotozasban el tudtommal, az erzekelok es a lencsek nemfeltetlen osszehangolodasanal lep fel (pl ha regi m42-es obit pakolsz fel, gyonyoruen peldazhato) -
#33255 Szvsz semmi köze hozzá, a ca a lencsék tökéletlensége miatt van. -
#33254 hali..
van a ha jól tudom krom. abberáció mint jelenség az ami pl akkor jelentkezik amikor világos égbolt előtt mondjuk kusza faágakat fényképez az ember, és a képen a faágak körül kékeslilás "szellemkép" látszik..
most láttam ea Skylight szűrő leírását:
Csökkenti a szabadtéri felvételeknél, különösen derült kék ég esetén a nyílt árnyékban gyakran jelentkező kék elszíneződést. Megóvja továbbá a bőrtónusokat a környezetei tárgyak, pl.
faárnyék okozta elszinezödéstől.
ez ezt kiküszöbölni volna hivatott, vagy ha nem akkor van erre valami szűrő?
tx