48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Loál János #33333
    TEK, dedicated 2 Angel.
  • Loál János #33332
    Az már kereskedelmi mennyiség, szal óvatosan.
  • G_ArchAngel #33331
    htx

de, 30 felett már nem boldog:(

(ellenben 40 GBP-ért vettünk 120 üveg Stella-t...:D)
  • Loál János #33330
    BSzN G_ArchAngel.
  • G_ArchAngel #33329
    Nikon ProChallenge

ha a D-Light miatt ennyire részletes minden akár árnyék, akár csúcsfény van a képen, akkor a Nikon nagyon-nagyon levert mindenkit a polcról...
  • G_ArchAngel #33328
    OFF

most jövök rá, hogy 5 nap múlva karajcsont, Londonban, asszony ráadásul dolgozik az ünnepek alatt és szilveszterkor is, nem kicsit vagyok upset...

ON
  • DecenS
    dehonnem. értem én a humort, csak nem szeretem
  • Jano
    Sokmindent nem értesz még.

• DecenS
    aha. a "szó" -ig még oké a dolog. de hol a "vicc"?
  • Jano
    Pont ma jutott eszembe ez a szóvicc.
  • G_ArchAngel #33323
    Pentax 77mm jóra használva:)

(folyt)
  • G_ArchAngel #33322
    PorTRÉ obi?

(sry, csak adta magát...)
  • Jano
    Voáv! (Y)
  • 30Dani
    Védőnek Kenko Protector szerintem -.-
  • Tikal #33319
    a polárom az cirkuláris, és hoya... végulis amit szeretnék az csak egy szimpla uv vagy skylight obivédonek... no és egy szurkeatmenetes...
  • DecenS
    nekemisnekemisnekemis!!
    :D
  • G_ArchAngel #33317
    semmit, MBP-ig semmi, aztán ha k*rva kíváncsi vagy, akkor MSN-en elmondom:
  • DecenS
    5D mkII (6D)
  • 30Dani
    Angel mit vesz a héten?
  • DecenS
    nah, a héten lesz meg a zusából a pentax 77 limited, 750 dodó lesz!
    majd tőtök képeket fel jól!
  • Mityu91
    Na a héten lesz meg a Tokina 12-24 es lencse német o-ból 410 euró lesz!

Kiváncsian váróm, hogy milyen is lesz eddig a jobb azaz használható obik közül csak egy 70-300as Sigma Apo-m van és remélem, hogy minőség terén nagy vagy legalábbis jobb változást fogok tapasztalni. Majd töltök fel képeket is!

Köszi mindenkinek a segítséget!!
  • 30Dani
    Az hogy digitális szűrőcsalád, az ebben a formában faszság, polárszűrőnél számít elvileg (hiteles magyarázatot még nem olvastam, csak az ellenkezőjét tapasztaltam) hogy lineárisnál gond lehet az AF-al (ellenben olcsóbb és erősebb a hatása). A Pro széria inkább bevonatban képviseli a csúcsot Hoyán belül. Viszont hasznos info lehet, hogy Hoya=Kenko, utóbbinál is kapható ez a kivitel, lényegesen olcsóbban.

[Kenko Pro1D protector szűrői vannak]
  • Tikal #33311
    hello
    filtert szeretnék vennék. és a hoya oldalán láttam hogy van egy pro1d sorozat és van a többi, de igy számomra nem igazán derult ki mi van ha nem a pro1d sorozatbol veszek hanem az általánosbol, mekkora a kulonbség a két sorozat között? pro1d re azt irják kifejezetten digi gépekre... már van egy hoya polárom és az nem pro1d-s néha mintha nem is találná a helyét az autofocus, persze ez lehet mástol is...

• Loál János #33310
    Azé gondolom annyiért nem adja oda.
  • Timber
    anno Canon IXUS V3-ra volt egy hack ami ilyet 'javitott'... de neha amiatt tud csak ennyit mert kicsi a buffere a gepnek. Neha meg csak mert genya a gyarto :D
  • enginer
    OLYMPUS MJU 820-t hogyan lehetne rábirni, hogy ne csak 10 másodpercet vegyen fel 640X480 felbontásban? (2GB)
  • G_ArchAngel #33307
    szerintem igen
  • Jano
    Ennyire halott lenne a topik szerinted?
  • G_ArchAngel #33305
    OFF Juanes - Fotografia (feat. Nelly Furtado) ON

nekem tetszik
  • Timber
    Hat nem :D de lassan azonos arcsoportban :D

Ja!

K10D GP pack 160 @ Vatera... hogy b+... ha ezt kicsit elobb rakja ki... Akkor most 2 GPm is lenne (igy csak 1 GP egy sima :D)
  • Timber
    Nem csak a megapixel ami szamit am...
    K10D-n van ISO100, jobban mukodik egyutt a regi manualis lenyokkal, dedikalt RAW gomb (ez a zsirkiralysag netovabbja nalam :D 5Mpixelen fotozok es ha nagyon kell a tobb akkor max 1 mp atvaltani RAW-ba), robosztusabb, jobb fogasu vaz, portremarkolat lehetoseg es PENTAPRIZMAS KERESO! Ha neztem mar pentaprizmas keresobe akkor soha tobbe nem akarsz tukrost :D Kb. a "Light At The End Of The Tunnel" feeling a tukros kereso a pp utan.
  • BiG G
    még csak egy súlycsoportban sincsenek :P
  • Timber
    K10D egyertelmuen! Olyan szinten veri kenterbe a Canoff 400D-t, hogy az csak max pislog :D
  • G_ArchAngel #33300
    Glossy a mostani és nem tudom milyen a matt:(
  • ivjoe
    Ha számít a véleményem, eddigi tapasztalatok alapján, csak azoknak jött be a glossy, akik az első pillanattól kezdve szerelmesek voltak a glossyba, aki nem az utálja, szal vagy nagyon bejön, vagy ki nem állhatod. Szóval aki kicsit is bizonytalan, annak matt. Nekem matt van, glossytól a hideg futkos a hátamon, valami szörnyű SZVSZ!

Szal sztem, akinek rögtön megtetszik a glossy, szerelemelsőlátásra, meg minden, annak glossy, aki már belegondol, h glossy vs. matt annak utóbbi, bár véleményem csak kevés tapasztalaton alapul, eddig bejött. :)
  • G_ArchAngel #33298
    FZ-50, mivel már csak az van, lehet még elvétve 30-as is, de mint fehérholló
  • Gladiator
    Ilyen mindenre jó fényképezőt vennék, mint mondju kaz FZ-30. Ki mit ajánl? Ár nem számít, de csak azért, mert nem akarom azt mondani, hogy 120, hogyha 130-ért van 2x olyan jó. tehát valami jó ár/érték arányú gép kellene. köszi
  • 30Dani
    Amikor én kérdeztem ugyanezt, elég kialakult véleményed volt :)
    Minden notebook kijelző szar technológia, dolgozni úgyis külső monitoron fogsz, az nyilván ne legyen glossy, a noti meg lehet az, ha nem magad látod benne, tetszeni fog a képe :)
  • G_ArchAngel #33295
    teszt, D300, AF gondok itt is

Nikonians-on is...

mi lesz itt még?:(
  • The Garrett
    szerintem jobb eredményt érsz el egy jo obi + 6mpxeles vázzal, mint egy 10mpx es, gyenge/közepes obival készült, croppolt képpel.