48078
-
#33693 Nem tudom, miért gondolod azt, hogy meg vagyok sértődve. :)
De hát ez nem igazán jött össze, úgyhogy ezután csak kérdezni merek, míg nem látod át jobban a dolgokat.*
-
#33692 Ha hülyeséget mondasz és kijavítanak, ne te legyél megsértődve. :C -
efem #33691 tipikus a backfocus, szar osszeszereles, af tevesztes. nekem sem tokeletes, a tavolsagallito gyurun levo gumin van egy pici szakadas, es kicsit csuszik emiatt a fogasa (egyszeruen megoldottam,500ft-os fekete csukloszorito, es meg a tenyerem sem izzad kozben).
2.8on picit lagy, de 3.5 felett tueles kepet ad.
ugyanilyen sigma is akadt a kezembe, hat az vaku af rasegites nelkul ugy szenvedett az elesseg allitassal mint malac a jegen.. -
Mityu91 #33690 Múgy THX a segítséget:) -
#33689 miért milyen hibája lehet? -
efem #33688 tamron 28-75/2.8 mellett en is kiallok, az vanik nekemis :) csak nagyon nezd meg, akar ismerossel karoltve, hogy milyen peldany !!! eleg nagy a gyartasi szoras :( viszont ha kifogsz egy jo darabot, nem sok bajod lesz vele -
#33687 Jó jó, minden össze 2 honapja koptatom komolyabban a gépet és gondoltam, hogy akkor már én is beleszólhatok a dologba, hátha tudok segíteni én is.
De hát ez nem igazán jött össze, úgyhogy ezután csak kérdezni merek.
-
#33686 Az élet apró örömei. -
Mityu91 #33685 Tök happy vagyok mivel éppen nézegettem a régi Sigama 300as obit azaz ránéztem és megláttam, h a szűrőre 77es méret van írva és beugrott, h ez a Tokinának is a mérete és rápróbáltam és tényleg...
UV+Polar... -
DecenS #33684 optiform pl. -
#33683 Köszi, és ilyet hol találok? Ebay-en kettőt dobott ki, de azok is használtak és canonra voltak, nekem pentax kellene. -
#33682 Ezt jobbnak mondják. -
#33681 Köszi Angel és gr7, ki is néztem akkor egy obit, EZT. Fix fényerő, szerintem tökéletes, mert árban is rendben van :) -
#33680 cropos vázra pl nekem 50mm az egész / fél alakra, 85mm meg az arc portrékra idealis kb.:)
de35mm is jo lehet, lasd angel linkje. szerintem attól függ mennyire akarsz közel menni a modellhez ( mennyi hely van erre, meg milyen tavolsag a kenyelmes neki meg neked) -
#33679 Sajna nem tudom szerkeszteni az előzőt, azt elfelejtettem írni, hogy kb 60 centitől 180 centiig állítható. -
#33678 Én ebay-ről rendeltem állványt, 16 körül volt szállítással, viszont rettenetesen stabil és jó minőségű, 5 kiló teherbírású, viszont 3 kilós maga az állvány, ami aránylag nehéznek számít. Német. Ha érdekel, akkor kikeresem ebay-en. -
#33677 40D-hez milyen állványt ajánlotok? 160cm körüli kellene kb. 20000 pénz lenne rá. Nézegettem néhányat csak annyira szerencsétlenek, hogy rácsavarod a gépet és az pedig simán forgatható rajta. Hála annak, hogy legtöbb gépen nincs lyuk, amibe az állványfejen lévő ki pöcök belemenne. -
G_ArchAngel #33676 tessék ezek nagyrészt 35mm-en készültek (crop-os vázzal) -
#33675 35 mm-rel már egész épületeket lehet, eszembe sem jutott olyan széles látószöggel emberkéket fényképezni, de mindenképpen kipróbálom, köszi :) -
G_ArchAngel #33674 komolyan:
én egészalakosra a 35mm-t szerettem, portréra az 50mm-t, ha nagyon klasszikus portrét szeretnék, akkor 100-200mm között... -
G_ArchAngel #33673 majdhogynem bármilyen, csak tudni kell használni:)
halszemmel is lehet portrét és 400mm-rel is egész alakost:) -
#33672 Modell / portréfotózásra milyen gyújtótávolságú objektív a legideálisabb? A szegényes tapasztalataim alapján 70-150 közé tenném én. A fényerőt nem kérdem, mert nincsenek százezreim, hogy a fene enné meg :) -
#33671 Megszólalhatsz, csak ilyeneket ne írj már le, hogy zárídőt kicsinyitesz :) -
#33670 Akarom mondani zabhegyezem. Bár ez így teljesen értelmetlen, de nem gond. -
#33669 Zabhegyezéssel. -
#33668 Antinövelni. -
G_ArchAngel #33667 fotótechnikától függetlenül: x dolgora szánt idővel mit tudsz csinálni?
(nem, a kicsinyítés nem jó válasz:)) -
#33666 Ezek után inkább meg sem szólalok... -
#33665 -
#33664 "zárídőt kicsinyítheted"
-
#33663 Csak egy monitor világította meg az egész iPod-ot.
1.
11F legkisebb rekesz, 25mp-es zárídő, 80 ISO
2.
2.8F legnagyobb rekesz, 1,5mp-es záridő, ISO egyező
-
#33662 Blende-t kinyitod amennyire csak lehet, zárídőt kicsinyítheted, de ez függ természetesen a fény mennyiségétől is.
-
#33661 (amúgy a kép EXIF-jében benne van, hogy egy 400D-vel, F4-el lett fotózva) -
#33660 Yeltzin egy rohatt mázlista, a 300 F4 L-ese 4-en a legélesebb :D -
#33659 minél kisebb a rekeszérték (F5,6 - 4, vagy még kevesebb) annál kisebb a mélységélesség, annál elmosódottabb az élességhatáron kívüli terület. Itt is már a szemben álló madár farktollai életlenek... F8, F10 környékén egyre több lesz éles (növekszik a mélységélesség), és egyre kevésbé életlen a fókuszon kívüli terület. Vagyis ha ilyen képeket akarsz, akkor nagyon tág rekesszel (alacsony számszerű F értékkel) kell fotóznod. -
#33658 Mélységélesség függ a gyújtótávolságtól, a tárgytávolságtól, és a rekesztől.
Az összes objektív lerekeszelve éri el a legjobb felbontását, aztán megint elkezd romlani. Minél jobb minőségű egy obi, annál használhatóbb teljesen nyitva. Ha kis mélységélességre van szükség, akkor szarni kell a felbontásra. -
Mityu91 #33657 Hello!
Lenn pár kérdésem!
Először is leszögezném, h "ilyet is tud a 30D" és hasonló kérdéseket vagy lenéző hangvételű hsz.eket nem nagyon szeretnék olvasni!
Nah de akkor a lényeg a lényeg!
Most elolvastam pár fotós könyvet de van ami régi, egyetlen új egy német könyv amit 80-90%ban értek meg de a lényeg a lényeg, h az érdekelne, hogy ha fotózok valamit pl.egy sakktáblát és van 1bábu elöl a többi meg az u sorban és azt akarom, h azok homályosak legyenek elméletileg nagyon nagy rekeszt kéne használjak vagyis a könyvbe az van írva itt mi az optimális?
A másik , h az obiknál az egyiknél az van írva, hogy F4 a másik meg F4-5,6 ha jól gondolom ez a rekesz nagyságágával van kapcsolatban de ha jóltapasztaltam a Tokinának kb F8 körül a Sigmának meg 10 körül van a legszebb rajzolása ebben az esetben, hogyan oldható meg az, h a kép hátulja ellegyen mosódva vagy homályosodva
(elnézést a kép készítőjétől, hogy a fotót bemásoltam,öhm...)
mint pl ezen a képen a háttér szép homogén és az éltesség sokkal jobban a madarakon van!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
G_ArchAngel #33656 február elején PMA -
#33655 Elég nagy a pangás... mikor lesz az évben az első komolyabb expo? :) -
#33654 Búék és tenksz! :)