48078
-
#33733 csak az 1millat nem te kapod :D -
#33732 en is pont erre gondoltam, hogy 12- os fiuval inkabb :D Achmed a halott terroristat ismeritek? :D -
R0n1n #33731 ez nagyon ott van
megvagy -
efem #33730 bezzeg kisfiukkal xd -
G_ArchAngel #33729 sok embernek megérne 1 millát, hogy Nikont lásson a kezemben, ez kb. olyan lehetetlen, mint katolikus papot 18+-os lánnyal egy ágyban látni... -
#33728 Akkor mi is pontosan a neve? -
#33727 1 milliót megér nekem egy gumi :D -
G_ArchAngel #33726 az a Canon EOS-1Ds mark III, Nikon D3 kicsivel több, mint ennek a fele...
-
#33725 Mennyi pénz is egy olyan? 2 millió? -
G_ArchAngel #33724 és fordítva: ha lesz D3-am, akkor felhúzod?:) -
#33723 Sz*r szerintem így ránézésre :) Bár 15 ezerért... :) -
#33722 most itt olvasgatlak titeket, rám is rámjött az objektiv böngészés. erről van valakinek akármi infoja? tokina af sd 28-70mm -
#33721 Akkor kapjál Te egy D3-at, amikor én gumit húzok :-)) -
G_ArchAngel #33720 és asszonynak nem fáj?:) -
#33719 mondjuk neha nem ertem a poszata-t. Az mflenses-en neha kirak olyan kepeket amik elegge lathatoan bemozdultak (pl ennel a Porst obinal is)... igy kicsit nehez az obi tenyleges minoseget megmondani. Amugy jofej az urge nagyon... es eleg korrektul uzletel, szoval tole nyugodtan lehet vasarolni. Erdemes meg az EBayes dolgait is nezegetni mert jo cuccok szoktak lenni nala. -
#33718 nyugi ... mi se! :D Csak ha mast kell kijavitani :D -
#33717 az a baj, hogy 5 kilo teherbiras az viszonylag keves. PK10D + CZJ f4/300 + P6-PK adapter az mar kezdi feszegetni a hatart... egy Pentacon f5.6/500 meg mar tul is van rajta ^.^
Nem is beszelve egy CZJ f4/1000-esrol :D :D :D :D :D -
#33716 A gumi eléggé jól tapad :-) Tapasztalat :-)) -
#33715 Jó, lebuktam még magyarul sem tudok, ezvan -
#33714 Na csak bejött!
Az állványfejen az a "gumis kis micsoda" mennyire tapad jól? -
#33713 Látom nem érted.
Ez nem fotós téma, ez egyszerű NYELVTAN, ehhez nem kell fotózáshoz érteni, de részletezem, hogy miért voltam bátor szólni:
-zárídő: az idő az rövid i
-kicsinyíteni: az időt csökkenteni szoktuk, esetleg rövidíteni, de sose nem kicsinyíteni
Ez minden :) -
#33712 Professional Tripod SBX7 incl. 2 swappable plates !
A fenti szövegre keress akkor rá. -
#33711 Nem akarja behozni. Regisztrálnom kéne? -
efem #33710 hm.. hat nem szar ez az obi .. -
#33709 EZT az állványt vettem, erről beszéltem. -
#33708 Taliban? Terroristakrol szo se volt! :D
Nezd a dolgok jo oldalat: Pecs szep varos rengeteg fototemaval ^.^
Amugy en 32 evesen gondolkozom hasonlon (tanfolyam... nem szakma) ^.^ szoval soha nem keso! -
#33707 en is arrol beszelek :D -
#33706 Magyar bolt jobb lenne. Esetlág márkája? Vagy valami név? -
#33705 Tudtam, hogy valamelyik ceg gyorsan csinal egyet csak, hogy valaki kijavithasson ^.^
Amugy diffraction a D betus szo ^.^ csak beugrott -
efem #33704 vateran valami 55/1.2ot lattam 40(?) korul -
#33703 Sajnos pécsi vagyok, pedig nagyon benne lennék egy ilyen fényképezős taliban. Olyannyira elkezdett érdekelni a fényképészet az utóbbi időben, hogy erősen gondolkozom azon, hogy elvégzek egy iskolát a képesítésért és ebben fogok elhelyezkedni, 22 évesen csak nem késő :) -
#33702 azt neztem en is :D Csak hat Porst a markaja amiben nem vagyok biztos, hogy olyan jo. Regebben volt egy Pentax f1.2/50-es is 90ert aztan lement 70re...
De szerintem 1.4 az boven eleg (sot meg az f2 is egesz jo) es azt mar ebayrol viszonylag konnyu beszerezni (most is van egy Pentax ME Super + 1.4/50 egesz jo arban ... lehet rastartolok :D) -
efem #33701 canon 50/1.0L
amugy ennek az utodja lett az 50/1.2L -
#33700 K10D kereso joval nagyobb es vilagosabb koszonhetoen a pentaprizmanak. Meg az se mindegy, hogy milyen az obi fenyereje mert pl. f5.6 felett mar nekem is gondot jelent a manual fokusz ^.^
De ha gondolod valamikor osszefuthatunk (mar ha bp-i vagy) es akkor elviszek par obit kiprobalgatni... -
#33699 Az f4 a kezdo fenyerot jelenti egy obin. Az f4-5.6 leginkabb zoom obikon szokott lenni ami azt jelenti, hogy ha van pl. egy 55-200 f4-6.3 feliratu obid akkor 55mm-en f4 a kezdo fenyero de 200mm-en mar f6.3. Ez a szam minel kisebb annal 'jobb'. Elvileg az f1 a maximum de ha jol tudom olyan obi meg nem keszult csak f1.2 (majd kijavitanak ha nem). Amugy a szuk blende ha jol tudom kontrasztosabba is teszi a kepet (majd megint kijavitanak :D). Viszont minden objektivnek megvan a maga legidealisabb rekesze, ahol a legjobb a rajza. Van valami asszem D betus szo (meg az a nemet bacsi aki eldugdossa a cuccaim) amivel magyarazzak ezt, de ez most nem ugrik be :D
A masik dolog amit irtal (es mar tobben leirtak) a hatter elmosasa a melysegelesseggel van osszefuggesbe. A tobbieket csak annyiban egeszitenem ki, hogy ezt az elmosott hatteret ugy hivjak 'bokeh'. Sokszor latni, hogy egy objektivnel azt irjak hogy nagyon szep a bokeh-ja. Ez azt jelenti, hogy a hatteret szepen mossa. Altalaban minel tobb lamellabol all a blende annal szebb a bokeh. Vannak a tukros objektivek amelyeknel a bokeh-t szoktak 'donut'-nak azaz fanknak hivni (ez az egyik ismertetojele a tukros obiknak :D)
Mostanaban kiserleteznek az u.n. Coded Aperture technologiaval amivel allitolag sokkal elesebb (tueles! :D) kepeket lehet kapni, viszont a bokeh rondabb lesz. Ha csinalsz egy google keresest a 'coded aperture' kifejezesre akkor talalsz rola eleg sok anyagot. -
#33698 Nagyon megköszönném a képeket. A segítséget pedig már most megköszönöm :) Örülnék az autófókuszos objektívnek, mert lehet, hogy vak vagyok, de a k100d keresőjében alig látok valamit, többek között ez is az oka a k10d beszerzésének. Remélem abban jóval nagyobb lesz a kereső. -
efem #33697 pont ma lattam vateran egy 55/1.2-es pentaxosnak hirdetett obit :) azert azt megneznem milyen lehet :) -
#33696 Pentaxos vagy ugye? :D akkor mit beszelsz itt szazezrekrol? :P
Viccet felreteve: En legjobban a PSix alapobjektivet szeretem, ez egy 2.8-as fenyereju Carl Zeiss Jena 80mm-es. Hozza lehet jutni mar nagyon olcson. Esetleg meg alternativakent lehet beszerezni viszonylag olcson a Takumar 2.8/135-ost akar mar Pentax K bajonettel is (bar allitolag az M42es verzio jobb sokkal)
Ezenkivul meg a Tamron adaptallos 2.8/90mm-es obit szoktak portrera dicserni ami ha melle veszed, hogy az obi 1:1-es makrot is kepes... mindenkepp egy jo vetel (100 font kornyeken szokott lenni a jo allapotu verzio es 80 font korul a hasznalati nyomok latszanak verzio :D).
Persze ezek mind manual-fokuszos lencsek. Ha autofokuszos kell akkor szerintem a Pentax 1.4/50-ese mar szokott lenni 50-60 korul hasznaltan.
Tak135-ossel tudok majd csinalni egy ket kepet ha lesz ra idom/alanyom valamelyik nap. Persze ha szukseg van ra :P -
#33695 ha koncerteket is akarsz fotozni akkor erdemes egy nagyobb zoommal rendelkezo gepet venni ami magas ISOn se zajosodik be. Erre a celra valamelyik Fuji lehet a legmegfelelobb... vagy az S9600 vagy az uj S800fd.
Pana FZ50 is jo gep de sajnos magas ISOn konnyen zajosodik igy koncertre nem az igazi. -
#33694 látom*
Mégiscsak szükség lenne VIP-re. |D