48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    Amugy egy dolgot alairok. A PK10D JPEG feldolgozoja nem egy tul jol sikerult darab. JPEG-be fotozva tenyleg van nem egy olyan helyzet ahol alul tudja szarnyalni a 350D-t. De ha PEFbe lovoldozik az ember... ami a beepitett RAW gomb miatt nem egy nagy ordongosseg ^.^
  • Aspyrin
    Úgy legyen! :)
  • Laox
    K10D vagy D80? :-)
  • Timber
    Laox! Igertem kepeket portreban... Sikerult lanyom ravenni 2 kep ereig, hogy felfuggessze a hoember epitest ^.^ Nem profi portrek, csak amolyan tesztkepek inkabb...

http://timber.clancode.hu/lens_test/portrait/

czj80_f2_8.pef = Carl Zeiss Jena Biometar 80mm @ f2.8 - ez a PSix alap objektivje... mar 5e forintert is lattam belole jo allapotut a vateran. De ha tisztelegsz egy kicsit a kozepformatum elott es nem zarkozol el a filmre fotozastol akkor egy PSix TL geppel egyutt 15 korul mar kaphatsz. ^.^

tak135_f2_5.pef = SMC Takumar (Bayonet) 135 @f2.5 - Allitolag a bajonett takumarok a gyengebbek (az M42-esek azok nagyon jok). Szerintem egy eleg jo lencse en csipem nagyon ^.^

Azert PEF-et adok mert az egyenesen ami a kamerabol kijott. Azzal azt csinalsz amit akarsz, igy lathatod, hogy mit lehet kihozni a lencsekbol. Persze mind a ket kep kezbol keszult es hat ott van a human tenyezo is, azaz az en benasagom ^.^ Ezek nem beallitott setupok csak egyszeruen kint a kertben a mostani felhos ramaty idokben. 'Studio' korulmenyeket nem tudok biztositani egyelore mert nincs hozza felszerelesem ^.^ De remelem azert mar ennyibol lehet latni az obik kepesseget.

Ha nem felejtem el akkor holnap dobok meg egyet a CZJ Sonnar 135-ossel is. Abbol van 2 verziom is egy MC-s es egy Zebra. Majd lekenyerezem a lanyom fel ora Wii-zessel ^.^ akkor jobban hajlik a fotozkodasra ^.^

Archangel majd tuti benyog valami PentSUX dumat ra es, hogy a Canon mennyivel jobb... stb ^.^ Lehet megis privatban kellett volna irnom Laoxnak? ^.^
  • Laox
    Már rányomtak egy licitet 40ért :-)
  • Timber
    Minden mondasra lehetne valamit kitalalni... pl. az alairasodban levo Capa-ra is... Mondogasd ezt akkor mikor holdat fotozol. Kerulj ahoz kozelebb...

De mint tudjuk: A kivetel erositi a szabalyt! Es ez a tueles objektivek rajzara igaz leginkabb! ^.^
  • Timber
    Ez az adott ceg arstrategiajan mulik. Szerinted egy EOS 1D Mark II gyartasi koltsege tenyleg annyival tobb mint egy EOS 400D-e? Mindenki emlekszik meg a 10D-300D parosra... kb. 3x-os ara volt a 10D-nek es a 300D-ben jopar dolog csak szoftveresen volt letiltva hozza kepest. Egyszeruen arrol van szo, hogy mit akarnak es tudnak letolni a torkodon. A Canon (meg a Nikon) az agressziv marketingjevel le tudja tolni a maga gepet magasabb aron... ami kell is ahoz, hogy a marketing hadjaratot fenntartsa. A Pentax nem akarja. Epp ezert aki Pentaxot vesz az altalaban mar kicsit konyit a fenykepezeshez... es utanaolvas a dolgoknak nem csak a 'reklamban latott gepet kernem' elven valaszt. Legalabbis nagy altalanossagban.

Az, hogy Archangel meg Canon-naci ne zavarjon meg ^.^ Tovabbra is PentROXX! ^.^
  • Timber
    hat nem tudom. Nekem a Pentax kepminosege sokkal jobban bejon mint a Canon 350D-e. Arrol nem is beszelve, hogy sokkal tobb lehetosegem van objektiv teren, mivel a pentaprizma miatt es a fenymeres miatt a K10D-vel tudok hasznalni manualis obikat is egesz jol mig ezt a 350D-vel csak igen nehezen tudtam megtenni.

Amugy a Pentaxnak nincsenek marketingesei ^.^ Epp ezert tudnak olcsok lenni. Egy termek aranak akar a 40-50%-at is kiteheti a marketing.
  • Aspyrin
    32-őt megér nekem, sőt, még el is utazom érte ;)
  • DecenS
    a 400d képminőségét nem ismerem. de nem tartom valószínűnek, hogy mérföldkőnek számítana a 350d-éhez képest. ellenben az biztos, hogy a k10d képminősége a 350d után évezredes lépést jelentett számomra.
  • tugyiti
  • Laox
    Az 510-es olympusról mi a véleményetek?
  • Laox
    Mondjuk ezen én is meglepődtem, hogy a Pentax gépek olcsók. A K10D 10ezerrel drágább csak a 400D-nél, pedig elvileg más kategóriák. Pedig a K10D jóval többet tud és a beépített IS szerintem rettenet jó tuladonság.
  • G_ArchAngel #33800
    nem kell "aha"-zni, ez tény, a K10D felépítésben és szolgáltatásokban nagyon jó gép, képminőségben az összes összehasonlításban elmarad a Nikon/Canon belépő vázaitól...

gondolom a Pentax marketingesei sem hülyék, ezért kb. annyivel kérnek többet érte egy 400D-nél, amennyivel a váz kialakítása miatt ér többet...
  • DecenS
    aha
  • GregSB
    DSLR video tutorialok kezdőknek

Cameralabses srác új oldala. Kezdők sok hasznos infót találnak itt, értheőten és logikusan elmagyarázva, igaz angolul. FotoTV-n nem terveztek hasonlót Blasta? Szerintem lenne rá igény, legalábbis ha ezt a dslrtipset vesszük alapul (youtubeon igencsak pozitív fogadtatása volt)
  • G_ArchAngel #33797
    alapvetően a fénymásolokon alapul a működése, ezzel a technikával elérték, hogy a belépőszintű dslr-jük képminősége jobb, mint a Pentsux csúcsgépéé...
  • DecenS
    nahát mennyi canon! nem is tudtam, hogy már fényképezőt is gyártanak...
  • Dzsini
    ajándékoznám/adnám is el de gyorsan...
  • The Garrett
    azert egy ilyen kis szeretetcsomagot elfogadnal te is nem? :D tele mindenfele gagyi zoomokkal. ;)

• G_ArchAngel #33793
    ezt mondogasd mikor a meccsen, koncerten vagy a parlamentben nem hagyhatod el a kijelölt fél négyzetmétert:)
  • Timber
    Ahogy a regi jo mondas tartja: F**k zooms... learn to move! ^.^

forditoval probalkozott mar valaki makrozni? esetleg fordito+kihuzat kombo?
  • Blasta
    Nem csak a 4mm-ért (amúgy nagylátó szinten igen sokat ér az a 4mm), a fix 2.8-as fényerő viszont húzó tényező, de amúgy nincs most szükségem ilyen obira, csak kiváncsi voltam
  • Laox
    Azért a 4 mm-ért képes lettél volna új obit venni?
  • Blasta
    Jahogy 28-70 :)
    Akkor ok, az nemköll. 28-cal kezdődő obim már van :)
  • Laox
    Nem, jól értetted :)

ERRŐL beszéltem, csak persze Pentaxra.
  • Blasta
    80e-ért melyik márkájú 24-70/2.8-at találtad meg és hol? Vagy csak én értettem félre vmit és tök másról van szó?! :D
  • Jano
    Jajó. :O)
  • Laox
    ebay :)
  • Jano
    Honnan, melyik oldalról? htx
  • Laox
    Köszi a segítséget.
  • G_ArchAngel #33782
    ha nincs lényeges árkülönbség, akkor azért érdemes otthon megvenni, mert az üzletben kipróbálhatod: beállítod 2.8-ra, kockásfüzet vagy tesztábra és okosan megnézed, hogy 70mm-en mennyit téveszt...
  • Laox
    Igaz... szóval inkább vegyem meg itthon, a 80ezer pénz még nem olyan óriási összeg, hogy ha netán hibás lenne akkor szívnék. Így fogok akkor tenni.
  • G_ArchAngel #33780
    az international lehet két ország is, az nem worldwide:)
  • G_ArchAngel #33779
    ha nem magyar a garancialeveled, akkor csak számla felmutatása után javítják - mivel Canon és a Nikon hazai szervíze így támogatja az anyacéget:)

csak magánszemély által vásárolt gépet javítanak...

gari meg legyen, mert ha fókuszt kell állítani, akkor az egy Sigma árának harmadába is kerülhet...
  • Laox
    És a vakura az van írva, hogy 1 year international warranty. Szóval tudja a fene :)
  • Tomo15
    De ha esetleg backfocusos, akkor gáz van.
  • Laox
    Honnan tudják, hogy hol vásároltam? Ha nincs meg a blokk, nem javítják? Én a pentax vakut 60ezer helyett 40ért vettem kínából szállítással. Az objektíveknek meg úgysem lesz bajuk.
  • G_ArchAngel #33775
    nem tudom, hogy működik a garancia, de Canon/Nikon szerint a világ zónákra van osztva és USA-ban vagy Hong-Kongban vásárolt termék javításával nem fognak foglalkozni Európában...

(amúgy Magyarország nem drága, UK sokkal húzósabb, bár itt sok akció van, amelyek viszont nagyon jók...)
  • Laox
    Pontosabban az usában :)