48078
-
Mityu91 #33853 A képeket nem én csináltam hanem a tesóm tehát nem engem kéne itt baszogatni de akkor csinálok róla másikat sorry! -
#33852 Youtube "val" nélkül :) -
#33851 Ne szídjátok már szegény srácot. Youtube-val is tele van olyan emberekkel, akik Ferrarikat törnek meg karcolnak a parkolóban. Fényképezésben is van ilyen. -
#33850 hallod, dobtam egy hátast most. az összes kép fullhomály 8 megapixeles leméretezetlen IZÉ. ha nem látnám az exifet arra gyanakodnék hogy valami nagyongagyi kiskompakttal művelted, vagy egy irtó jó mobiltelfonnal. ógyász. -
Mityu91 #33849 Szerintetek vele mit tudnék csinálni?
Itt van még pár kép
kép 1
kép2
kép 3 -
#33848 hogy számolod ki, hogy egy objektív ára mi alapján épül bele egy exponálásba? :)
ne számolgass, felesleges. -
#33847 szerintem minden hobby veszteseges ^.^ -
G_ArchAngel #33846 azon gondolkodom, hogy milyen arányban lehet a fotótechnikába ölt pénz és a jó képek aránya - szerintem ritka veszteséges egy hobby/munka:( -
#33845 kúrva -
#33844 Simán DéniBitch lenne a menő. -.- -
#33843 Én 30D-t vennék, de elfogult vagyok:) -
G_ArchAngel #33842 Tudom, de ángolosan "deni"-nek ejted, ezért nem gáz a 3-as...
Nézz utána dpreview-n az archívumban, könnyű kiszámolni, hogy melyik kategóriát milyen időkönként frissítik:
300D/350D/400D - 1,5 év - ez most járt le, ezért jöhet a 450D
10D/20D/30D/40D - 1,5 - eddig tartották is
pro vázakat 3 évente cserélnek, persze van eltérés, mint a ráncfelvart 1D mark II N
5D-nek se elődje, se utódja, 2005-ös gép, így ideje frissíteni
(persze nem kellene, mert így is a legjobb ár/érték arányú pro váz, de a fejlődést nem lehet megállítani)
gépet általában a két nagy show-n mutatnak be: februárban PMA, szeptemberben Photokina -
#33841 mostanaban kb 2 evente jonnek az uj gepek nem? D3 az 2007-es... szoval szerintem 2009-re siman varhato a D3 utod...
A 4-es lehet ki fog maradni... bar szerintem ezek a 'babonak' egyre inkabb kezdenek kiveszni.
Amugy a D4ni-t csak azert irtam mert a h4xx0r meg l33t speakben a 4 az A megfelelo mig a 3 az E... no de mindegy. Hagyjuk :P -
Mityu91 #33840 Hmm most, h kicsit szebb idő volt kimentem fotózni szerintem végre sikerült pár tényleg jó képet csinálnom bár majdnem megfagytam...
Kicsit nézegettem ma obikat és már csak egy EF 24-70mm f/2.8L USM et kellene majd vennem valamikor a nyáron szerintem beruházok egy ilyenre németoban ahol vettük a Tokinát kb 180-200 ezer ftért adnának egy ilyet de most csak álmodozom :) :) csak ma mikor kint voltam fotózni kicsit hiányzott az 50 körüli zoom mivel a Tokina túl nagy volt a Sigma 70-300ba meg nem fért bele...
Majd holnap töltök fel képeket...
-
#33839 45-ért eladnám a Pentax 360-as vakut! 40ig le lehet alkudni, csak nagyon nehezen! Tökúj :) Nem használt. -
G_ArchAngel #33838 nem hinném, hogy egy japán gyártó használná az überszerencsétlen 4-est a gép nevében...
amúgy meg még boltokban sincs igazá D3, miért jönne 2010-ben vagy később az utódja? -
#33837 majd jovore lesz D4ni ^.^ -
G_ArchAngel #33836 D3ni gáz lenne?:) -
#33835 legtagabb rekeszt azert szeretem portrenal mert egyreszt igy lesz a legjobban elmosott a hatter, masreszt a kis melysegelesseg miatt altalaban a fej hatsobb resze is mar mosva van kicsit, es en igy szeretem ^.^ Sosem fotozok "csak ugy" elv alapjan.
Amugy sosem tanultam fotozni csak autodidakta modon. Epp ezert a szabalyokrol fogalmam sincs. Sokaig az aranymetszes szabalyat se tudtam, hogy mi az csak mindig jot rohogtem mikor annak hianyara hivatkozva lehuztak egy kepet ami szerintem kivalo... ^.^ -
#33834 5Dani akarok lenni, felveszem a Márk utónevet is -.- -
Aspyrin #33833 Csak nehogy a végére lenullázódjon -
G_ArchAngel #33832 volt Ő már 300Dani, 400Dani, most jönnie kellene a 40Daninak vagy 5Daninak:) -
#33831 Jól van, hónapok után most esett le, hogy miért 30Dani a nicked... Ejj, de okos vagyok. -
G_ArchAngel #33830 portrét úgy fotózol, ahogy akarsz, nincs rá szabály, csak sztereotipiák, amitől ellehet távolodni - ha egy tenyeret fotózol le, az is lehet tágabb értelemben vett portré...
minden fókusztávon, minden rekeszértéken lehet portrézni, csak legalább Neked illik tudni miért azt választottad és miért úgy komponáltál, ahogy...
ugyanis lehet megkérdezik a kép szemlélői, és az "azért-mert-csak" gyenge válasz:) -
tomyka74 #33829 szasztok! el szeredném adni Fuji Finepix 6900Zoom gépemet. mennyit kérhetek érte kb?
-
#33828 Mind a ketto nagyon jo valasztas ^.^ D80 is nagyon jo meg a K10D is ^.^ Anno en is ezen a ket gepen vacilaltam nem is keveset... de meg ugyis a K10D nyert, hogy a faterom az Nikonos szoval onnan is csurrant volna egy ket optika ^.^ Valahogy a K10D jobban az en szajizemnek megfelelo. Szerintem ez az egy szamit (ha van lehetoseged tapizni mind a kettot akkor tedd meg... egy par perc menuben bongeszes is lehet donto a valasztas soran) -
G_ArchAngel #33827 PMA-n... -
#33826 [unalmasnak tartaná ha azt írná minden kommentbe hogy canon rox, különösen hogy 30d bestbuy, a többi retyó geci] -
#33825 450D bejelentése mikorra várható kb.? -
#33824 teljesen tag rekesszel keszult mind a ketto (szerintem portrehoz az a jo... de majd az okosok megmondjak ^.^)... Arrol nem is beszelve, hogy eleg szar ido is van szoval nem a legidealisabbak a feltetelek ^.^ Amugy a Tak az tenyleg lagy picit... de ezert az arert (10 alatt volt valamennyivel asszem) szerintem nincs igazan okom reklamalni ^.^
Majd ha lesz allvanyom meg normalis vakum akkor megprobalok csinalni egy atfogobb tesztet ^.^ -
#33823 Pl. 2 uj Pentaxot fognak akkor bejelenteni (K20D? K200D? K645D?)... amirol egyelore rengeteg a pletyka, konkretum semmi. Meg ha jol tudom a Canon is tervez valami bejelentest (450D?) meg talan a Nikon is (D40 utod?).
Az az egy biztos, hogy a bejelenteseknek koszonhetoen hamarosan esni fog az aktualis gepek ara... bar van 1-2 gep aminek nem tudom hova eshetne meg az ara ^.^ (pl. K10D) -
Aspyrin #33822 Nekem túl lágynak tűnt mindkettő :| -
#33821 ""Szerinted egy EOS 1D Mark II gyartasi koltsege tenyleg annyival tobb mint egy EOS 400D-e?"
Szerintem igen.
- Teljesen szigetelt magnézium váz szemben a 400D műanyagával.
- Sokkal strapabírób és gyorsabb zárszerkezet, nagyobb, fényesebb kereső.
- Sokkal fejlettebb AF, fénymérő, és képfeldolgozó rendszer, aminek a kifejlesztése nem kevés pénzbe és időbe került."
Na de ez tenyleg 10x tobbe kerul? Nem hinnem. Ott igenis a koltseg legnagyobb reszet az kepzi, hogy te a csucsgepet veszed es ez onmagaban ad hozza az arhoz egy jo nagy adagot. Szerintem max 3-4x-es ar lenne az indokolt... de az arstrategiaba az nem fer bele... ezert a 10x-es ar. -
#33820 "Aha, szóval aki Canont vagy Nikont vesz az csak egy könnyen befolyásolható és a témának utánna olvasni képtelen értelmi fogyatékos lehet. Szerintem ez nem csak alaptalan hóülyeség, de ráadásul elég erősen flémkeltő, úgyhogy szertintem nem kéne erőltetni..."
Nem ezt mondtam de ezt is bele lehet magyarazni. De az aki nem igazan konyit a dologhoz es nem igazan nez utana a dolgoknak az eloszeretettel vesz Canon-t vagy Nikon-t mert azt nyomjak az arcaba a marketingesek. Valoban egy alaptalan hujeseg amit irtal csak az nem az amit en irtam. En is Canonos voltam, apam pedig Nikonos. Pedig a fater joideje foglalkozik vele... anno meg hivott is elo nem is keveset. Megis Nikonos ^.^ -
G_ArchAngel #33819 40D:)
amúgy várj PMA-ig, kevesebb, mint 1 hónap - lehet vmi megtetszik, amit bejelentenek, ha nem, akkor is az új vázak miatt mérséklődik a mostani gépeké... -
#33818 En megyek borzere az biztos ^.^ de tanacsadokent szerintem nem en vagyok az idealis jelolt ^.^ En csak megveszem ami tetszik es eladom ha meg sem ^.^ Amugy ez is a jo ezekben a hasznalt obikban... beszerzesi aron siman tovabb lehet oket adni ^.^ -
#33817 "Szerinted egy EOS 1D Mark II gyartasi koltsege tenyleg annyival tobb mint egy EOS 400D-e?"
Szerintem igen.
- Teljesen szigetelt magnézium váz szemben a 400D műanyagával.
- Sokkal strapabírób és gyorsabb zárszerkezet, nagyobb, fényesebb kereső.
- Sokkal fejlettebb AF, fénymérő, és képfeldolgozó rendszer, aminek a kifejlesztése nem kevés pénzbe és időbe került.
És még lehetne sorolni hajnalig...
A 300D és 10D között már jóval kissebb a különbség.
" A Canon (meg a Nikon) az agressziv marketingjevel le tudja tolni a maga gepet magasabb aron... ami kell is ahoz, hogy a marketing hadjaratot fenntartsa. A Pentax nem akarja. Epp ezert aki Pentaxot vesz az altalaban mar kicsit konyit a fenykepezeshez... es utanaolvas a dolgoknak nem csak a 'reklamban latott gepet kernem' elven valaszt. "
Aha, szóval aki Canont vagy Nikont vesz az csak egy könnyen befolyásolható és a témának utánna olvasni képtelen értelmi fogyatékos lehet. Szerintem ez nem csak alaptalan hóülyeség, de ráadásul elég erősen flémkeltő, úgyhogy szertintem nem kéne erőltetni... -
#33816 mondjad ^.^ -
#33815 Nagyon köszönöm!
Én úgy vettem észre, hogy a Carl Zeiss-nek jobb a minősége, bár az én szintemen mindkettő tökéletes lenne. Ha esetleg mentek majd börzére, valakihez odacsapódhatnék? :-)) Kellene egy tanácsadó, mert akkor vesz a fene 80 meg 100ezerért új obit, amikor ilyeneket 10-20ezerért tudok venni, felszerelem magam használt obikbók. -
Aspyrin #33814 Hátööööö :|