Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
Pana FZ50 - ISO800 képzaj:
Nikon D40X - ISO800 képzaj:
Olympus E330 - ISO800 képzaj:

Ha találsz egy makrózni is képes teleobit, egy obival megoldottad a két obis gondot. A kitobjektív pedig minden gépnél elég nagy látószöget biztosít, legalábbis alapból nagyobbat mint a kompaktok 99%-ának van...
ergo egy telével és egy kitobival -igaz nem zsírtuti minõségben, de egy kezdõnek nagyonis kielégítõ képminõséggel- megoldod a problémáidat.
az pedig egy másik kérdés, hogy kell-e akkora tele, kell-e olyan szuper makró, vagy nagylátó, amikor még egyáltalán gõzöd nincs mit szeretnél fotózni, miben találod meg önmagad??!!
a harmadik kérdés pedig, hogy egy kompakttal nem igen fogsz olyan gyorsan fotózni mint egy dslr-el, fõleg a kompaktok AF-je a közelébe nem ér egy slr optikának, és akkor ott a sorozatlövés, vagy a bufferméret.
egy kompakt ezekben általában mindig gyengébb egy dslr-nél.
a pana fz50 pedig bizony nem kínál olyan képminõséget mint egy dslr, csupán jobb minõségû optika van rá integrálva, de a szenzorját bármelyik belépõ dslr megeszi reggelire...
a dslr-ek képzaja ISO400-ig smafu, egy belépõ géppel lazább kompromisszumokkal lehet még ISO800-zal is fotózni, azzal az FZ50-nel ezt soha nem reszkíroznám meg, de még az ISO400-at sem...
szal az fz50 jó gép, de azért namá.
Azt pedig ne hidd, hogy a dslr gépek nem zajosodnak. Másrészt szerintem ez nem is akkora gond, amekkorára a sok "profi" fórumozó feltupírozza. Az FZ50 iszonyú jó kis gép.
http://www.bulihely.com
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
kb. ez az árkategória a Canon S3IS (vagy S5IS), a Sony DSC-H9, a Fuji 9500-9600 (bár ebben nincs stabilizátor)
ezeket nézegesd meg, mindenképp vedd a kezedbe õket, próbáld ki mielõtt megveszed!
(bár 140ért már elgondolkodhatsz egy DSLR-en is, azt az okosak tudnak ajánlani neked, én azokhoz végképp nem értek)
Digi gépnél sajnos nem (mindig) - illetve esetenként rövidebb záridõ kell ha biztosra akarsz menni.
... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...
Ha bal szemmel nézel bele, akkor nincs gáz (feltéve, hogy a szemed rendben), mert a folt a másik oldalon van, így nem zavar.
... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...
Melyik digitális fényképezõgépet érdemes venni ami 100és 140ezer forint között van? PANASONIC Lumix DMC-FZ50 fekete eg yiylen volt tervbe véve de csak rossazt hallottam róla +két jót és az kevés!Szóval aki tud az mondjon nekem egy jó gépet a fent emlitett keretek között!Köszi!!!
Canon - Nikoff ahah
egyébként volt otthon ilyen törlõkendõ, úgyhogy úgy nézz ki egyelõre megoldottam a problémát
köszi mindkettõtöknek 😊
TommoT
szerintem ez a tuti... a korong alakú vége "polirozza" az objektivet... ráleheléssel tuti, hogy leszedi a csepp nyomokat.
Még ma kéne. 😞
Habár van itthon ilyen szuper portörlõkendõ az lehet olyan. 😊
Más módszer esetleg van még?😊
TommoT
Ti mivel tisztítják a digitgépetek lencséjét, ha látszanak (fõleg vakuzáskor) a megszáradt vízcseppek? (Egyszer kimentem esõben fotózni.)
Valami nem veszélyes megoldást mondjatok pls ha tudtok.
Elõre is köszi!
TommoT
TommoT
de biztos ami biztos próbáld ki az 1/250-et, hogy kiderüljön a turpisság
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
próbáld meg rövidebb idõkkel sztem, ez csak bemozdulásos életlenség lesz, pláne ha kézzel fókuszáltál.
mérsékelten, de nálam is jelentkezett... igazából akkor vált nagyon szembetûnõvé, amikor a frontfókuszos sigmát feltettem. a kettõ együtt katasztrófális volt... külön-külön nem volt olyan vészes.
Canon - Nikoff ahah
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
2., nem mert az digitális zoom (mobilban), ez pedig optikai, ettõl függetlenül ez annyival rosszabb, amennyivel nagyobb, egy 3× zoomobjektívet precízebben meglehet építeni, mint egy 6×-t
3., jaj!
4., kártya szabványok, vannak elterjedtebbek és gyártóspecifikusok is, legelterjedtebb talán az SD
5., direktnyomtatás, ha a f.gép és a printer is képes rá, akkor nem kell számítógép a képek nyomtatásához
http://gaborszantai.co.uk/
Szerintem egy bridge géppel sem jársz rosszul. Remek képeket lehet velük készíteni és tökéletesen alkalmasak a fotózás megtanulására. Kevés olyan helyzet akad, ahol ne lehetne velük boldogulni.
Talán a leglényegesebb, hogy azt ne felejtsd el, hogy a gép csak egy eszköz, a jó képek leginkább a fotóson múlnak.
Szeretnék egy digitális fényképezõgépet vásárolni. Ez lesz az elsõ, és sajnos nagyon nem értek hozzá. Azért néhány konkrét kérdést össze tudtam kaparni:
1. Az 1-2-3-4-5-6-7 MP(megapixel?) felbontás minnél nagyobb, annál jobb?
2. Az 1-2-3-4-5-6X-os optikai zoom itt is olyan mint a mobiltelefonokban? Értsd: minnél nagyobb a zoom annál rosszabb minõségû lesz a kép?
3. Melyik jobb: a TFT v a LCD kijelzõ?
4. Mik azok a SD/MMC/XD kártyák?
5. Mi az a PictBridge funkció?
És végezetül. Bár lusta voltam végigolvasni az összes hozzászólást<#nyes>#nyes>,de azért konkrét ajánlatokat is kérnék:
max 50e Ft-ot szánnék rá, és nem ezzel a géppel akarom megnyitni a fotóstúdiómat. Fontos lenne a megbízhatóság, a közeli képek készítése és a viszonylag egyszerû kezelhetõség. Tudnátok konkrét típust ajánlani? Az esetleges szervízes tapasztalatokat is örömmel fogadnám.
Elõreis köszönöm!
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
de ez csak egy elmélet, vmi japánt kellene megkérdezni😊
http://gaborszantai.co.uk/
Így ugyanis a portrémarkolatnál fogva a gépet az információk egy része elég rosszul látható helyre kerül, felülre. Arról nem beszélve, hogy az ember látóterében van az ú.n. vakfolt ami a jobb szem jobb oldalára esik, ezért néha ez a rész eltûnik az ember szeme elõl...
amugy hasonlo helyzetben vagyok én is, én viszont már csak a pénzt gyûjtöm 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Köszi!
@ Hellomarci
The shock causes a very stable clenching of the photographer's muscles while the shutter is open, simulating the stability of a tripod."
<#wilting>#wilting>