Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Neked is kössz leox,én is utánna olvastam a dolgoknak és teljesen igaz amiket mondasz😊Télleg kicsivel többért egy "belépõ szintû" tükörreflexes masinát kapnék amivel többe kerül a kieg mint maga a gép:Sugyh asszem maradok a pana FZ50nél,plusz még akarok rá egy 15Ks makro objektívet😄és milyen igaz h lelkes kezdõ vok😊ezért is jó még nekem az FZ 50😊Csak makro objektivet rávalót mondjatok😊Köszi mgé eztis
DoctorJohnson
Egy dolog nem kérdés viszont: FZ50 + dcr250 ütõs páros makrózás terén, ez kétségtelen.

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

DoctorJohnson
csak a miheztartás végett:

Pana FZ50 - ISO800 képzaj:

Nikon D40X - ISO800 képzaj:

Olympus E330 - ISO800 képzaj:

DoctorJohnson
bocs, de egyáltalán nem KELL venni hozzá 200e-ért ennyi sok objektívet!!!
Ha találsz egy makrózni is képes teleobit, egy obival megoldottad a két obis gondot. A kitobjektív pedig minden gépnél elég nagy látószöget biztosít, legalábbis alapból nagyobbat mint a kompaktok 99%-ának van...

ergo egy telével és egy kitobival -igaz nem zsírtuti minõségben, de egy kezdõnek nagyonis kielégítõ képminõséggel- megoldod a problémáidat.

az pedig egy másik kérdés, hogy kell-e akkora tele, kell-e olyan szuper makró, vagy nagylátó, amikor még egyáltalán gõzöd nincs mit szeretnél fotózni, miben találod meg önmagad??!!

a harmadik kérdés pedig, hogy egy kompakttal nem igen fogsz olyan gyorsan fotózni mint egy dslr-el, fõleg a kompaktok AF-je a közelébe nem ér egy slr optikának, és akkor ott a sorozatlövés, vagy a bufferméret.
egy kompakt ezekben általában mindig gyengébb egy dslr-nél.

a pana fz50 pedig bizony nem kínál olyan képminõséget mint egy dslr, csupán jobb minõségû optika van rá integrálva, de a szenzorját bármelyik belépõ dslr megeszi reggelire...

a dslr-ek képzaja ISO400-ig smafu, egy belépõ géppel lazább kompromisszumokkal lehet még ISO800-zal is fotózni, azzal az FZ50-nel ezt soha nem reszkíroznám meg, de még az ISO400-at sem...

szal az fz50 jó gép, de azért namá.

Laox
Becusnak, mint egy lelkes kezdõ azt tudom ajánlani, hogy 140-ért ne vegyen dslr-t. Én is lebeszéltem róla magam 😊 Számold csak ki... Veszel egy belépõ szintû dslr-t, ami mondjuk 160.000 forint. Ha megelégszel a kitobjektívvel (kezdõ révén miért ne), akkor kell még venni hozzá teleobjektívet, nagylátószögût, makrót, és még a fene tudja, hány kiegészítõt, ami még legalább 200.000 forint. Szóval majd' 400ezerért lesz egy belépõszintû dslr géped. A pana fz50 120ért kínálja azt az átfogást, képminõséget, sokkal egyszerûbb kezelhetõséget. Aztán pár év múlva, amikor megfelelõ lesz a tudásod és az elszántságod, veszel egy profi dslr-t egymillióért.
Azt pedig ne hidd, hogy a dslr gépek nem zajosodnak. Másrészt szerintem ez nem is akkora gond, amekkorára a sok "profi" fórumozó feltupírozza. Az FZ50 iszonyú jó kis gép.

http://www.bulihely.com

Dzsini
szinte biztosra veszem, hogy rárakható, az FZ30-hoz képest ilyen különbség nincs a két gép között. (rákerestem, találni is fotókat feltöltve: pl itt)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Köszi Dzsini!Az FZ50et bármikro a kezembe foghatom,ma akartam megnézn iismerõsnél de olvasgattam róla a forumon és kajak elment a kedvem tõle!De sztem nem lehet annyira rossz gép,jó nem egy profi gép de még én sem vok az.... utánna is olvastam eg ykét dolognak és lehet nemlenne rossz egy FZ50es egy iylen objektivvel: Raynox DCR-250 ha persze ez kompatibilis az FZ50el mert az FZ30al tuti és nálam a makró elsõbbséget élvez de nagyon
Dzsini
fõleg mióta feltalálták a képstabilizátorokat 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
bátyámnak egy FZ50-ese van, én is használtam már párszor, szerintem nagyon jó tudású gép. Megvan benne a Panasonic-féle zajszûrõ, de az optika nagyon jó, a stabilizátor jól mûködik... - a bridge gépek között szerintem az egyik (ha nem a) legjobb választás.
kb. ez az árkategória a Canon S3IS (vagy S5IS), a Sony DSC-H9, a Fuji 9500-9600 (bár ebben nincs stabilizátor)

ezeket nézegesd meg, mindenképp vedd a kezedbe õket, próbáld ki mielõtt megveszed!

(bár 140ért már elgondolkodhatsz egy DSLR-en is, azt az okosak tudnak ajánlani neked, én azokhoz végképp nem értek)

Apróság, de nem árt tudni: a reciprok szabály filmes gépekre lett kitalálva, ott mûködik is.
Digi gépnél sajnos nem (mindig) - illetve esetenként rövidebb záridõ kell ha biztosra akarsz menni.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

stimmt... de a keresõbe az emberek többsége jobb szemmel néz, így a jobbszélre kerülõ infok könnyen eshetnek épp oda... 😊
Ha bal szemmel nézel bele, akkor nincs gáz (feltéve, hogy a szemed rendben), mert a folt a másik oldalon van, így nem zavar.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Hali!

Melyik digitális fényképezõgépet érdemes venni ami 100és 140ezer forint között van? PANASONIC Lumix DMC-FZ50 fekete eg yiylen volt tervbe véve de csak rossazt hallottam róla +két jót és az kevés!Szóval aki tud az mondjon nekem egy jó gépet a fent emlitett keretek között!Köszi!!!
ivjoe
Szövegértelmezési problémáim vannak, visszamegyek középsuliba. :C
Õ sem vitatja szerintem.

Canon - Nikoff ahah

ivjoe
Mindkét szemed retináján van vakfolt, gondoltam szólok. 😊
minden második fotós boltban...

ilyet honnan lehet beszerezni?
egyébként volt otthon ilyen törlõkendõ, úgyhogy úgy nézz ki egyelõre megoldottam a problémát
köszi mindkettõtöknek 😊

TommoT

lenspen
szerintem ez a tuti... a korong alakú vége "polirozza" az objektivet... ráleheléssel tuti, hogy leszedi a csepp nyomokat.

Olyat most honnan kapjak?<#wilting>
Még ma kéne. 😞
Habár van itthon ilyen szuper portörlõkendõ az lehet olyan. 😊
Más módszer esetleg van még?😊

TommoT

DoctorJohnson
mikroszemcsés törlõkendõ + rálehelés

hello!
Ti mivel tisztítják a digitgépetek lencséjét, ha látszanak (fõleg vakuzáskor) a megszáradt vízcseppek? (Egyszer kimentem esõben fotózni.)
Valami nem veszélyes megoldást mondjatok pls ha tudtok.
Elõre is köszi!
TommoT

TommoT

DoctorJohnson
hát ajánlott, expónál berezeghet az obi mondjuk, mégha felcsapod a tükröt is...
de biztos ami biztos próbáld ki az 1/250-et, hogy kiderüljön a turpisság

Timber
allvanynal is ajanlott a reciprok? Teljesen mozdulatlan volt a pok es szerencsemre meg szelcsend is volt 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

DoctorJohnson
hát olyan komoly gondot én nem látok, max annyi, hogy az 1/60-ad meg 1/90-ed elég kevés záridõ egy 150-es makróhoz (ugye a recpirok szabály szerint minimum 1/250-et kéne expóznod).

próbáld meg rövidebb idõkkel sztem, ez csak bemozdulásos életlenség lesz, pláne ha kézzel fókuszáltál.

Timber
sigma 150es macro
par sample (most igy sebtibe ezt tudtam itt melohelyen 😄)
kep 1 kep 2 kep 3 kep 4

Allvanyrol, mirror lockuppal, manual focussal (auto tul sokat vadaszott 😄).

af hiba.
mérsékelten, de nálam is jelentkezett... igazából akkor vált nagyon szembetûnõvé, amikor a frontfókuszos sigmát feltettem. a kettõ együtt katasztrófális volt... külön-külön nem volt olyan vészes.

DoctorJohnson
milyen obival jelentkezik ez a hiba?

Érzékelõhiba durvábban jelentkezik szerintem. Képt!

Canon - Nikoff ahah

Timber
Letezik az, hogy az erzekelovel gaz van es amiatt eletlenednek kepek? (Canon EOS350D-nel) Mert valami nem teljesen 100 vagy velem vagy a geppel (remelem inkabb elobbi ... bar ha utobbi azt meg szerviz megoldhatja 😄). Egyszeruen olyan mintha nem tudna megfelelo elessegu kepet csinalni (probaltam mar tobb obival ... igaz egyik sem L-es minoseg).

Köszi!
1., nem feltétlenül, szoftver, érzékelõ függõ - A/3 képig elég a 6 mpixel
2., nem mert az digitális zoom (mobilban), ez pedig optikai, ettõl függetlenül ez annyival rosszabb, amennyivel nagyobb, egy 3× zoomobjektívet precízebben meglehet építeni, mint egy 6×-t
3., jaj!
4., kártya szabványok, vannak elterjedtebbek és gyártóspecifikusok is, legelterjedtebb talán az SD
5., direktnyomtatás, ha a f.gép és a printer is képes rá, akkor nem kell számítógép a képek nyomtatásához

http://gaborszantai.co.uk/

Nem neked írtam, de talán neked sem árt. <#kacsint>

Megvan, olvasom, köszi.
Ha kicsit visszaolvasol, nemrég volt bridge vs. dslr kérdésben pár érv és ellenérv. Talán segít abban, hogy magadban letisztázd a kérdést.
Szerintem egy bridge géppel sem jársz rosszul. Remek képeket lehet velük készíteni és tökéletesen alkalmasak a fotózás megtanulására. Kevés olyan helyzet akad, ahol ne lehetne velük boldogulni.
Talán a leglényegesebb, hogy azt ne felejtsd el, hogy a gép csak egy eszköz, a jó képek leginkább a fotóson múlnak.

Sziasztok

Szeretnék egy digitális fényképezõgépet vásárolni. Ez lesz az elsõ, és sajnos nagyon nem értek hozzá. Azért néhány konkrét kérdést össze tudtam kaparni:
1. Az 1-2-3-4-5-6-7 MP(megapixel?) felbontás minnél nagyobb, annál jobb?
2. Az 1-2-3-4-5-6X-os optikai zoom itt is olyan mint a mobiltelefonokban? Értsd: minnél nagyobb a zoom annál rosszabb minõségû lesz a kép?
3. Melyik jobb: a TFT v a LCD kijelzõ?
4. Mik azok a SD/MMC/XD kártyák?
5. Mi az a PictBridge funkció?

És végezetül. Bár lusta voltam végigolvasni az összes hozzászólást<#nyes>,de azért konkrét ajánlatokat is kérnék:
max 50e Ft-ot szánnék rá, és nem ezzel a géppel akarom megnyitni a fotóstúdiómat. Fontos lenne a megbízhatóság, a közeli képek készítése és a viszonylag egyszerû kezelhetõség. Tudnátok konkrét típust ajánlani? Az esetleges szervízes tapasztalatokat is örömmel fogadnám.

Elõreis köszönöm!
Loál János
S9600, vagy 6500 miért nem jó? Utóbbi még tök olcsó is.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Laox
Én is ettõl félek... De júluis végétõl kezdve folyamatosan menni fogok mindenfele, addig el kellene döntenem, mit választok. Szerintem a tükörreflexes egyrészt drága, másrészt fölösleges nekem, így egy Pana FZ50-et fogok venni, elég szimpatikus a gép így utánaolvasva. De abba CF kártya nem jó... Szóval kell valakinek egy teljesen új, egyszer sem használt 150x 4 GB Samsung CF kártya? :-) 10.000 ért, a szállítást is vállalom 😊

Loál János
Canont.

mert a kultúránkban a balról-jobbra, fentrõl-le olvasás van megszokva, s mivel a kép fontosabb, mint az infók, ezért vannak azok jobbra és alulra helyezve, hogy a keresõben látható képet ne zavarják...

de ez csak egy elmélet, vmi japánt kellene megkérdezni😊

http://gaborszantai.co.uk/

Galy
webesek! csinálhatnátok egy bannert ide fel, hogy milyen gépet érdemes venni xy pénzért... <#vigyor4>
Hülye kérdés: tud valaki értelmes magyarázatot arra, hogy az EOS 1D sorozat keresõjének oldalán látható információk miért jobb oldalra kerültek a bal helyett?
Így ugyanis a portrémarkolatnál fogva a gépet az információk egy része elég rosszul látható helyre kerül, felülre. Arról nem beszélve, hogy az ember látóterében van az ú.n. vakfolt ami a jobb szem jobb oldalára esik, ezért néha ez a rész eltûnik az ember szeme elõl...

Tikal
szerintem te még egy darabig nem veszel gépet 😊
amugy hasonlo helyzetben vagyok én is, én viszont már csak a pénzt gyûjtöm 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

LoDMaSt
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy mijen gépet ajánlanátok kb 50 ezerig?
Köszi!

@ Hellomarci

BiG G
Fuji S9600 (ill. S9500)

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Laox
Van olyan felsõkategóriás szuperzoomos kompakt vagy bridge gép, ami cf memóriával is mûködik?

Loál János
Loál. 😄

DoctorJohnson
"More songs than ever" !!!!!!!!!!!!!!!!
😄😄😄

Caligo
Most látom, hogy ez csak vicc: http://yourphotoarchive.com/laugh.htm. A laugh-re hívnám fel a figyelmet. Meg megijedtem, hogy tényleg komolyan gondolják ezt a sok baromságot

DoctorJohnson
nemcsak neked 😄

Caligo
"With uVR enabled, the combined power of the batteries sends a current through the step-up transformer. This then delivers a 110 volt shock through metal pads around the grip. The resulting electrical shock matches the shutter speed (maximum of 10 seconds).
The shock causes a very stable clenching of the photographer's muscles while the shutter is open, simulating the stability of a tripod."
<#wilting>