48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Najó, a 30D inkább nem :)
  • Blasta
    Kekon 30D/40D, Nikon D80
  • Laox
    :-)))

Nekem is nagyon tetszik, csak ne lenne ennyire szegényes az objektívparkja.

A k10d kategóriájában melyik canon vagy nikon van?
  • 30Dani
    A topikot olvasva valószínüleg mindennél jobb -.-
  • Laox
    A k10d jobb, mint a d80, ugye?
  • Blasta
    Sry, Kekon az igazi! :)
  • 30Dani
    logoa!
  • GregSB
    "Kekon" Ez meg hogy jött össze? :D

Kenon ofkorz.
  • GregSB
    Szotyi nem játszik :P

Nikon, Kekon meg Pentax DSLR bejelentéseket várom :)
  • 89
    Nikon D40 vagy Pentax K100D?
    Eddig egy Fuji S5600-am volt, főleg természetfotózásra használnám...
  • Blasta
    Vazze, épp megy a CES, a minap jelentettek be egy új dslr-t meg egy videokamerának való ultrazoom-ot, há mitakarszmég? :D:D
  • Garf
    #34080 is. köszi :)
  • Timber
    igen am csak vannak rendszerek ahol a bajonett sikja hatrebb van. Pl. az Canon EOS es az Olympus 4/3 ebbol a szempontbol jobb mint mondjuk a Nikon vagy a Pentax K mivel ott jobb atalakitokat lehet szerezni es nem problema a vegtelen kerdes. De lenyegeben az M42 es a PSix boven eleg. Hacsak nincs valami csucsszuper uberritka Yashica/Contax obija az embernek vagy valamelyik brutalis Olympus OM...
  • Timber
    A K10D es a K100D is a Pentax K bajonettes obikat fogadja minden atalakito nelkul (megjegyzem a Nikon objektiveket is ra lehet rakni a gepre csak nem tul stabilan... de minden atalakito nelkul bele lehet eroltetni ^.^)
    Ezenkivul kulonbozo atalakitokkal tudsz meg rarakni mas rendszeru obikat melyek kozul a ket legelterjettebb az M42 menetes es a Pentacon Six obik.
  • 30Dani
    Nívós olasz stúdiók ocsmány délkóreai autókhoz is adják a nevüket.
  • GregSB
    A gépek helyét átvették a magok meg threadek, meg a spagettizabáló homokos dizájnerek. Nagyon uborkaszezon van, jöhetnének már a bejelentések :))
  • DecenS
    m42-k adapter gyűrűvel az m42 is felmegy a pentaxra. mint ahogy a najmódi divat szerint jóformán az összes digitális gép bajonettjéhez lehet kapni megfelelő átalakító gyűrűt, hogy tudja fogadni a régebbi objektívokat :)
  • Garf
    szóval nem a hol érdekel, hanem az igaz-e
  • Garf
    még egy kérdés. leginkább pentaxot használóknak. tulajdonképpen most milyen obik is mennek rá a pentax dslr-ekre? k bajonettes, rendes mostani pentax ugye? és azt hol olvashattam félre(?) hogy M42-es is?
  • Dzsini
    még mindig jobb, mint 2 ronda fényképezőgép designerét fikázni, és 1-1 szembekép alapján eldönteni, hogy melyik illik jobban kézbe :D
  • Dzsini
    nálam átlag 640 thread fut netezés közben :) (57 process, 132 service) - 1 proci, 1 mag :)
    amúgy a többmagot már rendesen kezelik az újabb programok, tessenek megnézni a prohardver proci tesztjeit, ott rendesen megizzasztják az egészet, és írják is, hogy milyen programok kezelnek több magot.
  • Blasta
    Muha, elkoczkult az egész tápik :D
  • ivjoe
    Mondom, h de, de ezt majd elmesélem, ha akarod. Vagy nézz utánna mi az a time sliceing (vagy time shareing) mik azok a threadek és próbáld meg összekombinálni, hogy miért lesz jobb kis alkalmazásoknál is a több mag. Nem arról van szó, h van-e 100%-os terhelésed, hanem arról, h van sok-sok szálad, sok sok alkalmazásod és ha párhuzamosan csinálod hatékonyabb leszel. Ha viszont kell a kraft, akkor 100%-os terhelésen is jobban muzsikál. Szted jelen pillanatban hány microsoftos szolgáltatás fut a gépeden? Ne a programok listáját nézd, mert az egy erősen csonkított valami.
  • G_ArchAngel #34070
    (én most nem vagyok otthon...)
  • Garf
    na kösz. megalomániás apám megnyugodott, én meg ma is tanultam valamit
  • DecenS
    erős a gyanúm hogy a g8 mac nem az otthoni felhasználókat célozza meg, mint potenciális vásárlói réteg....
  • G_ArchAngel #34067
    a fényképezőgép nem dönti el helyetted nyugi:)

a lényeg a pixel szám, a kép mérete X × Y pixel (ez a "p" a dpi vagy ppi-ből: dot avagy pixel) - pixel per inch vagy dot per inch...

ha egy képed 3000 × 2000 pixel, akkor a beállítástól függően kapod meg a nyomtatási felbontást - egy 100 ppi (vagy dpi) képnél ez 30 × 20 inch-et jelent...

tehát

ha van 3000 × 2000-es képed, és 30×20cm-es printet (majdnem A/4) szeretnél, akkor elosztod 30-at 2,54 (1 inch), ami 11,8 inch, ezzel elosztod a 3000 pixeledet és megkapod, hogy 250 körüli ppi (vagy dpi) értéket kell beállítanod...
  • Dzsini
    elméletileg bármilyen képszerkesztőben állíthatod, de - ahogy írtam - felesleges. a nyomtatásnál úgy is a nyomtatón állított dpi számít (300, 600, 1200, akármi), a képernyőpontok sűrűsége meg adott egy monitoron.
  • BiG G
    [OFF]
    Jó, rosszul fejeztem ki magam. A lényeg viszont az, hogy rettentő kevés olyan program van ami TÉNYLEGESEN kihasználja a 2 vagy annál több magos processzorokat. Szóval effektíve arról beszélek, hogy vesz valaki egy 8 magos procival szerelt gépet, és az uptime nagyrészében legalább 6 mag parlagon hever. Persze ez alkalmazás és alkalmazó-függő, de az felhasználók és az esetek nagyrészére ez igaz.
    [ON]
  • Garf
    és ezt hol lehet állítani? má sorry ha retardáltakat kérdezek de ezvan
  • Dzsini
    annyit, hogy mennyire állítod... ha átírod 6000dpi-re, akkor annyi lesz, de a kép nem változik tőle. csak metaadat.
  • G_ArchAngel #34062
    ha egyszer lenne annyi pénzem, akkor most ez lenne az álomszett (Leica most takaró alá...):

Nikon D3
    14-24/2.8
    24-70/2.8
    70-200/2.8 VR
    50/1.4
    85/1.4
    135/2
    20/2.8
    SB800

(most Canon EF 35/2-re gyűjtök, de még az 60e sem jön össze, mióta asszony belelát a pénzügyeimbe...)
  • Garf
    hali. ma apámmal nézegettük fotóinkat, mind2nknek pentaxunk van, neki k10d nekem k100d, és azt vettük észre, hogy 72 dpi-sek a képek, amikor a régebbi D50es nikonnal meg valami 300 akármennyi dpi. ez miért van, és mit számít a dpi?
  • G_ArchAngel #34060
    félreértés ne essék, ha nem jön be az 5D utód és sok pénzem lesz, akkor a D3 miatt lehet, hogy váltok, mert olyan, mint a chochito? ronda, de finom...

D-Light nekem iszonyatosan tetszik, jobb, mint HighLight Priority, iszonyat jó a dinamikája és vaku sem kell hozzá...

nekem tetszik a D3 és ezt Nikonra még nem mondtam komolyan, de k*rváa bűnronda:)
  • GregSB
    Csak tudod az a bökkenő, hogy az Alfa Brera-t, és a Nikon D3-at is Giorgetto Giugiaro dizájnolta :DDDD

Link

Persze lehet épp szar napja volt amikor az utóbbit csinálta... megesik az ilyen.
  • G_ArchAngel #34058
    amúgyis voltak vmi Fiat Stilo-k, amik után az olasz design számomra a koreiai szintjére süllyedt:)
  • G_ArchAngel #34057
    Brera, Canon finom ívek, átgondolt forma...
    Nikon, Dacia... (nem írom le, mondjuk, hogy a célnak megfelelő kialakítás)
  • GregSB
    Elhiszem én hogy nem tetszik Neked. De akkor ne Alfa Brerazz itt, mert a D3-at egy elég nívós olasz Design stúdió készítette, míg a Canont nem éppen :DDD
  • ivjoe
    Ebből is látszik, h autódesigner ne tervezzen fényképezőgépet, mert semmi jó nem lesz belőle. :D
  • GregSB
    Csak ha már szóba kertült a Dacia Logan meg Alfa Brera...