48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • The Garrett
    gondolom nem minden obin lehet ezt állítani, és azokhoz :) [de valojaban nemtudja]

szerintem ha a kulseje nem is sokat de a belseje annál többet változik, akkor minden pentaxos oda lesz meg vissza. :)
  • Laox
    Annak mi értelme, hogy az objektíven és a gépen is lehet/kell állítani, hogy af vagy mf? Így előről amúgy csak a raw gombot látom különbségként és a portrémarkolatot.
  • BiG G
    lényegtelen hogyan írtad, a mondandódon nem változtat... kicsit sok a márkaimádat vs márkautálat. no offense, písz, jóéjt, etc.
  • G_ArchAngel #34130
    bocs, hogy nagy "p"-vel írtam...
  • The Garrett
    ez ilyen tudd hogy értsd helyzet... :D
  • BiG G
    végre lesz portrémarkolat, és a promófotó nem azzal a nyomorult 18-55-ös obival készült. mellesleg elég lenézőnek hat az "itt lapulós pentaxosok", hagyjuk ezt, köszi.
  • G_ArchAngel #34127
  • G_ArchAngel #34126
    én nem lettem okosabb, de majd az itt lapulós Pentaxosok megmondják mi a jóság ebben...
  • The Garrett

allitolag valami pentax közeli reklamcegtol "szivargott ki, az erdetileg belső használatra szánt kép... :)
  • Blasta
    ????
    A K10D méretei milliméterekkel térnek el a 30D-től, kézbe véve kizárt, hogy ez észrevehető lenne, szal nemértem ezt a tenyér mizériát :)
  • Mityu91
    épp egy kicsivel nagyobb a canon:)::) de amúgy lehet, hogy másik modell volt+ a Canonhoz volt obink először 350et akartunk venni de arról nagyon lebeszéltek minket aztán ezért vettünk 30Dt
    Summasummárum már mind1
  • Laox
    Köszi :)

Ha jól emlékszem, neked 30d van, és ha megnézed a linken, amit írtál, ugyanakkorák a méretei a két gépnek. Szóval nem értem apukád tenyerét :)

Azért elolvastam a tesztet, holnap délelőtt már itt lesz nálam a gép :)
  • Mityu91
    tudom hogy már késő de itt van egy egy összehasonlítás az azonos kategóriájuk gépekről és szerintem jó döntés amúgy mi is majdnem ilyet vettünk csak apámnak nem tetszett hogy akkora mint a tenyere....:)
  • Garf
    hüjje!
  • Laox
    Nem, már eladtam. Viszont nemsokára veszem az újat, mivel k10d-t vettem :D Én marha...
  • Garf
    Laox, vna még az eladó pentax vakud?
  • Laox
    A fene egye meg :-))

Köszi!
  • 30Dani
    sajnos senem 70, senem 80 a vége
  • Laox
    Nemrég volt róla szó, de egyszerűen nem találom, szóval kérném a segítségetek mégegyszer. Azt az egy objektívet nem találom, amire szükségem lenne: 28-80 vagy 28-70 vagy hasonló gyújtótávolságú, fix fényrejű obi kellene pentaxra. Csak változó fényerejűt találtam, sehol fix. Köszi a segítséget. Linket is kérnék, ha nem nagy baj.
  • Blasta
    Igen!
    Attól, hogy nem lehet gyereke, még LEHET JOGA AHHOZ, HOGY GYEREKE LEGYEN!
    Harcolni fogunk érte Bátyám...
    ...Húgom!
    ...harcolni fogunk Húgom, hogy elsimerjék a ezen jogaitokat!

:))))))
  • G_ArchAngel #34113
    gyász
  • 30Dani
    [egy rót se lőtt 30dvel eleddig :C]
  • G_ArchAngel #34111
    most is az, de tudni kell használni a jpeg-et is...
  • Blasta
    Én még emléxem arra ám, amikor mindenki csokker volt aki jpeg-ben fotózott!!! :DDDDDD
  • G_ArchAngel #34109
    szerintem nézz körbe a használt D200-ak között, de mindenképp garist keress - az új 260-280e nálunk, nem hinném, hogy használtan 200-220e-nél többet érne...
  • Laox
    Basszus, kb. 2 órája kezdett el vedleni az egyik pókom, és ilyenkor nincs fényképezőm... Pont megtalálta ezt az 1 napot... Fene egye meg.
  • Laox
    Igen, elírtam, csak nem szerettem volna ezért spammelni a topicot. Nekem az ár számít, ugyebár 180, max 200-am volt a gépre, ezért ennél jobb gép nem is lehetett volna számomra, és mivel elnyert minden díjat 2007-ben, úgy gondolom, nem rossz választás.
  • G_ArchAngel #34106
    nem lehet mindig abban gondolkozni, hogy RAW-ban fotóz az ember, gyakran van, hogy se idő, se tárhely nincs hozzá, akkor illene normális jpeg-eket kapnia, amivel még lehet molyolni...

várjuk meg a K20D-t, szerintem hozni fogja a 40D szintjét, 300e-ért...
  • G_ArchAngel #34105
    az nem gpreview, nem én csinálom, Dani oldala: dpreview...
  • Laox
    Olvastem gpreview-en, hogy a jpeg feldolgozása a szar, raw-ban nyugodtan lehet vele képeket csinálni.
  • DecenS
    én a helyedben most már kivárnék.. pár hét és eldől, hogy lesz-e k100d/k10d utód, és ha igen, milyen lesz. (mellesleg nagyon úgy néz ki, hogy lesz, mert a fentiek gyártásával -állítólag- már teljesen leállt a gyár) a k10d ára a mostaninál lejjebb már nemigen csúszik. vélhetően feljebb se.
    amúgy meg nem hogy a 400d, de már a canon psa560 képminősége is elpicsázza a k10d-t. kérdezd csak meg g-t. ő tuti meg tudja magyarázni :)
  • G_ArchAngel #34102
    nekem D40(x) nem játszik, 400D = D80 (jobb váz az előny), 40D = 300D (itt is csak a jobb váz miatt drágább), 5D magányos, 1Dnél jobb a D3, az 1Ds meg nem tudom minek, ilyen felbontással KF gép kellene stúdióba, nem egy tetűlassú monstrum 2 milláért...

(ISO-t ellehet felejteni, 1D mark III ugyanaz +2-vel nyomatva a RAW-t, mint D3 25600... szép marketing volt, nem ettük meg...)
  • Blasta
    Nemflémelünk nyugi, G-vel már túlvagyunk ezen rég, diskurálunk csupán ;)
  • Blasta
    Amúgymeg tessék

Felbontás: kipipálva
    Érzékelő mérete: kipipálva
    érzékenységek: kipipálva
    záridő: ok, nincs 1/8000, borzasztóan hiányzik :)
    FÉnymérés: kipipálva
    RAW: kipipálva
    kijelző: kipipálva
    Váz: jobb mint a 400D, de nem magnéziumos mint a 30D
    Ár: 400D felett, 30D alatt

Ennyit erről...
  • Laox
    Nem akartal flame-t, csak egy egyszerű kérdés volt, kösz a válaszokat, holnap megrendelem a pentaxocskámat :)
  • Blasta
    A fene se tudja, a hülye Nyikon mindig odébb lövi be a gépeit a konkurenciánál, én a 400D kategóriájába MÁR nem, a 30/40D kategóriájába pedig MÉG nem sorolnám a D80-t, de igazából tökmindegy, amatőr DSLR gép, de abból a jobbik fajta (nem gagyi a váz, nem gagyik a szolgáltatásai, a képminőségéről viszont fingom nincsen)
  • G_ArchAngel #34097
    szívtál vmit?
    sose volt a D80 a 30D/40D játszótársa, a 400D-nél is csak a vázban jobb, belő értékekre talán azt sem éri el...
  • Darkon
    LOL!! Allvanyokat nezegetek, mert multheten kezembemaradt a jo kis hama allvanyom laba kinyitaskor:O

Ezekmik???!!

• GregSB
    Tudásra a Ninon D80-al nagyjából pariban, felépítésre viszont inkább a D200-hoz hasonlítható. Jobban szigetelt, és olcsóbb is egy picit a D80-nál.

A Kekon 40D jobb masina de jóval drágább is.
  • Laox
    A nikon kb. 50-el, a 40d pedig 150-el drágább a k10d-nél... Úgy érzem, akkor egyértelmű a választás. Aztán legfeljebb veszek valami canon-pentax átalakítót :)