48078
-
#34173 Én nem nagyon akarok belefolyni ebbe az eszmecserébe, de teljesen feleslegesen idegeskedtek, meg dobálóztok. Valakinek ez jön be, valaknek meg az. Én mindegyik márkát favorizálom, mindegy milyen gépem van. A jó fotó, az jó fotó, nem kell magyarázni. Nincs ráírva, hogy Canon, Nikon, Pentax, stb... És az aranyszabály itt is érvényes, hogy hiába jobb egyik gép a másiknál, az a fontos, hogy ki áll mögötte (meg néha az is, hogy ki előtte ). Hát ennyit akartam. -
G_ArchAngel #34172 nem -
#34171 /ban all :D -
#34170 mondd azt nekem őszintén, hogy nem negatív megjegyzésként írtad :)) -
Mityu91 #34169 Szerintem itt hatalmas tévedés van a marketinget illetően mégpedig a mai fogyasztóitársadalomnak erre szüksége van és a cégektől meg természetes, hogy reklámoznak, lehet, hogy a pentaxnak meg van az a vásárlói szegmense amiért ő úgy gondolja, h nem éri meg reklámozni de mint tudjuk a reklámok és egyéb marketing fogások tehát pl sport események szponzorálása mind pénzmosás tehát szerintem itt mindenki tisztába van hogy hogyan is működik alapvetően de pl a nikon szponzorálja a fradit 30millával és a fradi meg számlán 30at ír de 15 megy vissza a cégnek..Tudom rossz példa de valami ilyesmi... -
G_ArchAngel #34168 ez valahonnan egy "lapuló Pentaxosok" dologtól indult..., ami egy pentaxos számára negatív megjegyzésnek jött le...
akkor ennyit erről -
Aspyrin #34167 A hattyú halála ~~ -
#34166 Csak en erzek itt valami gigantikus Canon vilagfajdalmat? ^.^ (Biztos menstrual mint a Gonosz mostoha az Annie Hallban ^.^) -
#34165 Ugyan az a két opció marad hogy ezeket hogyan reagálod le... fiatalon akarsz meghalni? :DD -
G_ArchAngel #34164 Tévedsz, ezek az emberek nem azt mondják, hogy az O jobb az N-nél, C-nél, P-nél, S-nél..., hanem azt, hogy a C szarabb, mint az O, N, M, S... -
#34163 Mindenhol , márkától függetlenül vannak idióták, akik úgy érzik hogy az ő gépük volt a világ legjobb vétele, és úgy érzik ezt közölni kell az összes emberrel akik mást vettek. :D
Két dolgot tehetsz: vitába szállsz velük és elhasználod az idegeidet pár év alatt, vagy ignorálod őket és csak a normálisabbakkal csevegsz. 10 orvosból 9 az utóbbit ajánlja :) -
G_ArchAngel #34162 nem, tényleg, a Nikont és Olympust nem szokta senki, általában a Canon-felé jönnek a beszólások - oké, vágom (mint réce fasza a vizet) hogy nem kellene komolyan vennem, de azért néha k*rva unalmas...
a marketingről meg egyszer megbeszéltük: ami jó, az működik - ha így lesz több 450D user, akik később drágább vázakat és obikat vesznek, akkor csinálja a Canon, több pénz lesz fejlesztésre...
Amúgy a net elbírja azt a digitális hulladéklerakót, ami itt évről-évre növekszik, nem azon fog múlni a képek minősége, hogy a Canon marketingesei mit állítottak: eddig is rogyásig van szar képpel a net, akár analóg LOMO-val, akár 1Ds mark III-mal készültek. Eddig is megvolt a dilettánsok számára az esély, hogy gépet vegyenek, nem kellett alátenniük a lovat. A reklámok szerintem kevesebb vevőt termelnek, mint a "szájról-szájra" módszer...
És ez utóbbi sem veszélytelenebb... -
G_ArchAngel #34161 azért a másik oldalról sem kellene elfelejteni a nikonos "hsoma"-t és díszes kompániáját (Minoltások között is van néhány igazi f*szfej)...
attól függetlenül, hogyha indexet olvasok, akkor legkevesebb rosszindulat a Canon userek felöl jön jelenleg, és abban igazad van, hogy most van így, régebben tényleg volt néhány durvább elszólás...
de ettől függetlenül madgie vagy DieRoboter minden egyes szarba igyekszik belekötni a mai napig, hogyha egy hajszálnyi gyengeséget éreznek vmelyik EOS gépben - sport lett a Canon fikázásból...
egy ideig vicces és poénos, de mikor minden reggel 10 ilyen üzenet várja a readonly usert, akkor úgy néha beindul a napom és nincs szükségem kávéra... -
#34160 K200D olyan lesz mint egy picit atalakitott K10D... Ami ha a K100D arkategoriaba kerul... akkor orulunk Vincent ^.^ -
#34159 Az E-Bay a baratunk! ^.^
Amugy teny, hogy van egy ket obi ami nem jon ki Pentaxra (pl. Sigma f2.8/150mm 1:1 macro)... de ha felraksz egy Canon vagy Nikon obit a gepre akkor ugye AF ugrott, blende beugrasztas ugrott... stb. Szoval nem eri meg. Ha mar ra akarsz rakni mas obikat akkor azok inkabb regi Pentaxok, PSixhez gyartott CZJ-k vagy egyeb dolgok legyenek, amikhez raadasul 'fillerekert' hozzajutsz (es hozza juthat Canonos is meg Nikonos is, amelyek ele szinten lehet PSix obikat rakni... ^.^) -
#34158 Szerintem se en se Decens nem szidtuk a Canon-t, Nikon-t, Olympus-t a forumon. Max egy poen lett tul komolyra veve... Sokaig volt Canonom es nagyon szerettem azt is. Apamnak Nikonja van es jo gepnek tartom azt is, sot ha kicsit kesobb veszek gepet es kicsit tobb az anyagi keretem akkor D300-ra startoltam volna de nem tagadom, hogy a Canon 5D is az egyik vagyam volt sokaig.
Nekem egy dologgal van bajom es az az agressziv marketing amit a Canon es a Nikon folytat. Amivel elhitetik az emberrel, hogy barki tud jo fotokat csinalni csak toluk kell venni gepet (ami ezen a teren betette nalam az a Nikon "Kattints a tobbit majd a gep elintezi" szlogen) -
#34157 Egyrészt én is azt mondom hogy nem éri meg ennyire komolyan venni ezt. Kit érdekel mit mondanak róla? Neked az tetszik és ez a lényeg, most nem mindegy hohy N+1-edik embernek miért nem?
Másrészt az indexen kialakult canon-ellenes hangulatot nagyrészt olyan embereknek lehet köszönni, mint Canon.Eos, vagy Szlejer (meg még volt 1-2). 2-3 éve amikor még egyáltalán nem flémet senki semmit ott ők elkezdték nyomatni a "Canon über alles" szöveget, fröcsögtek és fikáztak minden mást ami nem Canon. (sőt, Szlejer még az 5D-t sem kímélte a 20D-jével szemben :)
Canon.Eos azóta már normális lett, Szlejert meg nem láttam egy ideje szerencsére, de úgy tűnik elég mély nyomot hagytak az emberekben... Kicsit sajnálatos hogy néhány idióta így el tudja rontani egy márka megítélését... -
#34156 EOS->PK atalakitot nem fogsz talalni. Az ok nagyon egyszeru: Az EOS bajonett sikja kozelebb van a 'filmsikhoz' mint a PK-e valamint az EOS nagyobb atmeroju is. Forditva van csak atalakito (PK->EOS) olyanom volt is ^.^
PK-hoz M42 es PSix atalakito boven eleg. Pl. most van egy CZJ Sonnar 2.8/180 (PSix) a vateran 1FT-rol inditva. Ra is startolnek ha nem lenne mar 2 ^.^ Ha gondolod csinalok vele kepet, hogy lasd mire kepes. Engem nagyon meggyozott ^.^ -
#34155 meg ócó k kéccá d' nak isz? :D -
#34154 Ócó húsznak híg a leve :D -
#34153 K10D jpeg valoban gazos _bizonyos korulmenyek kozt_. Nem mindig csak neha. Pl. AWB + Wolframszalas izzo = tul sarga kepek. Nyugodtan lehet hasznalni a JPG-t is csak vannak egyuttallasok amikor ez nem megfelelo kepet fog adni, de pl. BulbWB-re allitva maris jo a fenti pelda is. Nem kell allandoan RAW-ban fotozni, en pl. majd mindig 5Mpix JPG-ben fotozok amikor meg tudom, hogy kell a RAW akkor megnyomom a RAW gombot es voila! De teny, hogy a JPG feldolgozoja nem 100%os ^.^ -
#34152 Igen, meg a vakut is. -
Aspyrin #34151 Tényleg, sigmát elvitték? -
Aspyrin #34150 Még több Pentax k200d. -
Aspyrin #34149 lapuló pentaxos! -
#34148 :D
Canon és Nikon obikat sokkal könnyebben lehet kapni. -
Aspyrin #34147 Spóroltál a gépen és most még kenyon obival is büntetnéd? :) -
Mityu91 #34146 Én csak linkeltem mert emlékeztem, hogy valamikor láttam egy tesztet... -
#34145 Ha veszek canon-pentax átalakítót (a k10d-re canon obit) akkor az befolyásol valamit? Fókusz, fényerő, bármi?
És ha raw file-t dng-ben mentem, akkor a színteret is érdemes átállítani adobergb-be? -
#34144 Hát itt megy hogyan jön össze a Nikon D80 a Canon 30D-vel? Nem is ugyanaz a kategória.
És a Pentax K10D tényleg hozza a Nikon D200 szintjét? Ez komoly? -
#34143 Jövőre lenyomjuk őket :D:D:D -
#34142 Ja, és heló az Indexesített digifényképtopik! -
#34141 Ansmann gyárt a K100D-hez is markolat. -
Aspyrin #34140 Csinos kis darab. -
Aspyrin #34139 A véleményem erről inkább meghagyom magamnak :))) -
#34138 Nnnnna, még jó, hogy egyeztettünk :D -
#34137 Egyszerűen nem kéne ennyire komolyan venni az egészet, sem Neked (Mögötted már tényleg van pár év fórum-és egyéb tapasztalat) sem másoknak, ennyire egyszerű... -
#34136 szerintem rég rossz, ha bárki komolyan mondja, vagy komolyan veszi a különféle márkáknak beszólást... elsősorban az, ha valaki komolyan mondja.
miért kell érzelmileg hozzáállni pár drága üveg- meg műanyagdarabhoz? (meg magnézium, meg egyebek...) főleg egy beszélgetésben? -
#34135 Ezért kell Kodak Polaroid gépet venni. Azzal nincs ilyen gond -
G_ArchAngel #34134 Érdekes, nekem meg azzal van tele a zacsim, hogy elég 2-3 oldalt visszaolvasnom és azt veszem észre, hogy a Canon-nak előbb szól be más user, mint Canon-user másoknak: valahogy mindig így kezdődik: a köcsög a Canon-os visszaszólt...
Indexet is ezért hagytam ott, mert minden sz*rért a Canon-userek lettek elővéve, ha a Canon vmit jól csinált, akkor lopta, ha más csinálta jól, akkor jött a "ezt sem tudja a béna Canon" szöveg...
Érdekes, hogy a "lapuló Pentaxos" sértő beszólás, de mikor Timber vagy Decens szólt be oldallal ezelőtt, az milyen nagy móka, nem?
eszemfaszommegáll..., innen is elkellene húznom a francba, öreg vagyok én ezekhez a baszakodásokhoz...