48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #34213
    "A Nikon D3-mat nem kell ajánlani. A megcélzott réteg pontosan tudja, hogy szüksége van-e erre a fényképezőgépre, legyen az riport-, vagy sportfotós, netán egyszerű sznob."

no comment
  • G_ArchAngel #34212
    igen, és a Nikon-é körül még van egy piros csík is...
  • Blasta
    Hogy milyen rossz minőségű és kicsi az eos 1D mk3 EVF-je!!!!44445
  • G_ArchAngel #34210
    Pixinfo: Nikon D3
  • G_ArchAngel #34209
  • Aspyrin
    Mizu töki, megint kinyaltad magad a slamasztikából? :))
  • Aspyrin
    Respect ;)
  • G_ArchAngel #34206
    aha, csak 3× szoptam az USA-ból hozatott 50/1.2L-lel, szerencsére a pénzt visszakaptam...
  • The Garrett
    jaja, nem (csak) a nevet fizeted meg, de azert a gyári obikból is vannak "gyengébb" verziók (lásd kit obik)... Egy-egy 3-400e->millió ftos gyári obiban viszont nem csak a nevet fizeted meg. Sokkal jobb építésű, élesebb, kevesebb optikai hibas lencsék mint a 3rd party gyartmanyok azonos tartományban.
  • Laox
    Amúgy a gyári obik jobb minőségűek, mint a sigmák vagy tamronok?
  • efem
    ugyanebben gondolkodik, csak kanyonban
  • The Garrett
    3rd party gyartotol én nem rendelnék ilyen messziről obit, mert elég nagy ugye a gyártási szórás, de remélem jó darabot fogsz ki. :)

nagyon gondolkodik hogy egy nikon35/2 -t rendel ő is
  • Laox
    Ennek örülök :-)
  • efem

nekem is ilyen obim vanik, szeressem
  • Laox
    Megrendeltem ebay-ről Tamron 28-75mm F/2.8 -at 65.000ért szállítással együtt Japánból. Itthon 101.000. Kiváncsi vagyok, mennyi lesz majd a fizetnivaló a határon. Remélem semmi, drukkoljatok :-))
  • Blasta
    Tudtommal tök ingyenes.
    Most forgattunk velük riport, plusz a Döme bennmaradt az egyik előadásukon (nekem moziba, étterembe és bowlingozni kellett mennem, ami ugye ennél sokkal-sokkal fontosabb) és azt nyilatkozta ma, hogy rohatt érdekes előadás volt (de nem erről szólt mint a meghívón, szal a következő előadás minőségéről nincs infóm, de valszeg nem lesz kevésbé gyenge).
  • Timber
    en se tudok tobbet-e ^.^
  • Garf
    ez tök ingyenes meg minden? bemehet akárki-e?
  • Timber
    Meghívó
  • Timber
    Akkor mar inkabb a Sigma 17-70 az is hasonlo fenyereju (f2.8-rol indul az tuti ^.^). Canonhoz volt nekem olyan es egesz jo volt.
  • The Garrett
    jah ranezesre ugyanaz a gyenge epites mint a sigma 55-210 amit hasznaltan vettem 10e ért. kotyog mozog össze vissza, a képminősség "belefér" kategória. a "laza mozgás" csak azért nem zavar rajta, mert szinte alig használom. Viszont a 28-70 -t gondolom alap obinak vennéd ami szinte mindig a gépen van, ezesetben nem ajánlom.
  • efem
    hat ranezesre hasonloan gyenge minoseg mint a 18-50DC
  • Laox
    ERRŐL mi a véleményetek? Csak 24.000 Ft.
  • The Garrett
    nem szoktam kivenni beloluk :D szeretem ha 1 kepben bennevan az exif, mert lehet belole tanulni szerintem. :) ... amugy nem is tudtam hogy a save for web kiveszi az exifet, azthittem csak a color palettat butitja le vagy ilyenek.

Van egy sigma 17-70 em a képek nagy része ezzel keszül/t, meg egy nikon 50/1.8.
    [a 17-70 -t szeretné majd lecserelni egy 12-24/4 + 35/2 re egyszer]
  • Blasta
    Ja, akkó faja. :)
  • Laox
    Jaj tényleg, most jut eszembe, 1-2 éve láttam egy olyan céget, ami kifejezetten azt csinálta, hogy usából behozott cuccokat bizonyos árért, és ugye azokra nem volt vám meg semmi. Nem tudjátok, mi a webcímük? Egyszerűen nem találom őket. Ebay-ről is hoztak.

Tudnátok segíteni?
  • Laox
    Postaköltséggel együtt 80.000... a vám pedig kb. 6-7 ezer lesz, de ha ráíratom azt, hogy nincs értéke, akkor ingyen behozzák, csak az eladót kellene meggyőzni :)
  • Blasta
    Behozzák, rámegy a postakölts + rárakják a vámot, és máris 120 :D
  • Laox
    24-70 f2.8as sigma itthon 130.000, ebay-ről 80.000 :-)) Rendeltem is :-P
  • Loál János #34184
    Ács.
  • 30Dani
  • tugyiti
    [lapuló Canonos]
  • Roger6
    Megnéztem a képeidet, hogy majd jól bebuktassalak, de látom te bennehagyod az EXIF-et. #vigyor3] De ha már megnéztem, az lenne a kérdésem, hogy a D80-hoz milyen obikat használsz?[
  • The Garrett
    nem, :) azert tettem smiley -t is a végére
  • G_ArchAngel #34179
    hello mi?
  • Roger6
    Hát én ha mentem a képeimet, hogy netre tegyem, akkor alkalmazom a webre mentés funkciót PS-ben, ami ugye kiszedi az exif-et a kisebb fájlméret miatt. És szerintem egy csomó képben nincs exif, ha PS-el átdolgozod (mert hát ugye ez a menő nálunk). Vagy neked ez az első egy képnél, hogy exif nyit? Nem hiszem...
  • GregSB
    Erről van szó. Pl sokszor az Apple marketing-hadjáratától is rosszul leszek, nagyon sokszor meg kellett magam erőltetni hogy ne zárjam le az ablakot amiben nézem Jobs keynote-ját, és már kb huszadszorra hangzanak el a "revolutionary", "the best xy ever made" és hasonló szavak 10 percen belül, a közönség meg visítva tapsol ezek mellé .

Ettől függetlenül ha lenne rá pénzem már holnap átváltanék Macre...
  • Aspyrin
    nemá, olyan cukik voltatok :)
  • BiG G
    ezesetben visszaszívtam a dolgot, utólagos szorri a flémkeltésért.
  • The Garrett
    " Nincs ráírva, hogy Canon, Nikon, Pentax, stb"... EXIF