Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem megfelel a Speedlight 580 EX mark II, semmi bajom vele...

http://gaborszantai.co.uk/

ivjoe
Mondjuk, ha sajtózol, akkor ez sokkal fontosabb, nekem még sosem tûnt lassúnak a sigma.
Megfordítom: ha lényeges a gyorsaság, esemény van, akkor fontosabb, hogy elbírja a vaku a váz sorozatsebességét.
Most fejbõl nem vágom az adatokat, de szerintem a Sigma lassúsága nem áll arányban a kulcsszámbéli különbséggel.

Canon - Nikoff ahah

ivjoe
Az utolsó bekezdéshez olyan mint egy vödör mindkét vaku az 5 literes a csapból hamarabb tele lesz, mint a 10 literes, ha mindkettõbõl kiöntesz 3 litert, mindkettõ ugyan annyi idõ alatt lesz tele, ha viszont 10 liter kell...

Egyébként még nem volt a kezemben 430 lehet, h gyorsabb, csak elméleti síkon próbálok okoskodni.
ivjoe
Akkor ennyi erõvel nem kell a vaku a leggyorsabb egy zseblámpát szigszalagozni a helyére, az a leggyorsabb ~300000 km/sec a késleltetési ideje, ennél jobb nincs. <#idiota>

Mondjuk valamit valamiért, nagyobb kulcsszámú vakuval nagyobbat villanthatsz, de az a nagyobb kondenzátor miatt a teljes feltöltés lassabb is lesz, ez sztem természetes, valamit valamiért, egyébként teljses sötétségben is egész jól bevillantja a nem túlságosan távol lévõ dolgokat, nem használja fel a teljes kapacitást és gyorsan visszatölt.

Tekintsük úgy, h ugyanakkora energia leadásával ugyanolyan fényerõt ér el, mint a 430. Ekkor ugyanannyi töltés fog eltávozni, amit elvileg ugyanannyi idõ alatt tölt vissza, szóval, ha nincs teljes kisülés, elvileg mindkét vaku ugyan olyan gyors. Ha viszont teljesen ki kell sütni, a 430 nem fogja bírni az alacsonyabb kulcsszám miatt, alul fogsz exponálni, mig a szar szigma elég fényt fog adni. Ez kicsit idealizált, de szerintem nincs nagy különbség a két vaku gyorsasága között, ha nem használod ki a teljes kapacitást.
mondjuk eksön közben nem mindegy az a 1/2-1 mp, ill. a rendszer így is téved néha, akkor már jobb a canon-t szídni, mint azon agyalni, hogy talán a (sigma) vaku béna-e, vagy én 😛

g, g-foto.hu

ivjoe
Sztem egyáltalán nem lassú, persze mig teljesen feltölti a kondit az lassabb, tehát, bekapcsoláskor és full kisütéskor, de az erõsen konvergál egy atomvillanáshoz, általában nem kell akkora fényerõ.
BiG G
engem ezek közül csak az zavarna hogy lassan tölt, de ahogy Jocó is megaszonta, ez a nagyobb kulcsszámnak köszönhetõ.
nem néz ki olyan jól mint egy gyári vaku? istenem, nem azért veszem hogy nézegessem... a funkció fontosabb a külalaknál szvsz.

összegezve: relatív csúnya, relatív lassú, cserébe olcsó és sokat tud. mindenesetre 32-es kulcsszámú pentax vakut tuti nem veszek 80 ezerért -.-

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

ivjoe
Egy vakunál az az elsõdleges szempont, h szép kerek és rózsaszín legyen? :C Az újratöltés valószínûleg azért gyorsabb, mert a 430 kisebb kulcsszámú, tehát kisebb kondenzátor van benne, azt hamarabb fel lehet tölteni, mint a nagyobbat.
Egy P méretû szûrõtartóra. Nekem volt, de eladtam.

Canon - Nikoff ahah

hasznal/rendelkezik valaki cokin szurorendszerrel? mik a buktatoi?
2 obin is szeretnem hasznalni a szuroket, 58 ill 67mm -es szuromeret
nika.hu-n nezelodtem, de szamomra elsore atlathatatlan mire is van szuksegem ( a szurokon kivul 😊 )

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

persze ezeket a nagy atlag ki sem hasznalja 😊 (430ex rulez)

en probaltam sigma 500ast, nem vagyok meggyozodve a josagarol(azota lecserelte annak a sigmanak a tulaja is egy canON villanora).. sigma mindig csak masodik helyen lesz!

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Koszi!!!
Nem próbáltam sokat, de dizájnra a 80-as évek távkapcsolóit követi, reverse engineering eredménye, és a 430EX sokkal gyorsabban tölt újra, ez nekem elég volt a döntéshez. Wireless, strobi, nagyobb kulcsszám miatt persze a Sigma se hülyeség.

Canon - Nikoff ahah

"Szerintetek mennyibe kerul egy ilyen lencse?"

Szerinted mennyibe kerül egy TV? 😊

Attól függ milyen minõségû.

A gyárinál semmire nem kell figyelni, csak hogy legyen elég pénz a pénztárcádban. Ezeket a géphez optimalizálják és valószínûleg minõségben is ez lesz a legjobb. Meg a legdrágább, persze.

Mindegyik valamilyen minõségromlást fog okozni. A gyári talán kisebbet, vagy elhanyagolhatót, az olcsó, vagy ultranagy látószöget adó meg elég komolyat. A képminõségük a botrányostól az elfogadhatóig terjedhet.

Nem gyárinál a menetre kell figyelni (hogy 58mm-es legyen, meg ki kell elõtte próbálni, hogy vignettál-e és ez elfogadható-e számodra.

A 0,45x-ös biztos nagyon torzít és elég gyenge minõségû, de ha kell az a nagy látószög...

A magyar neve nagylátószögû elõtét konverter.

Szeretnek venni a Fujifilm S6500fd gepemhez egy 0.45x-0.80x kozotti wide conversion lens-t (minek mondjak ezt magyarul?). Szerintetek ilyenkor mire kell figyelni? Csak arra, hogy 58 mm-es legyen, vagy masra is? Velemenyetek szerint inkabb a 0.45x vagy inkabb a 0.80x fele erdemes menni (nem torzit a 0.45x-es nagyon)? Szerintetek mennyibe kerul egy ilyen lencse? (A gep konyveben irt tipus uj ara horrorisztikus, 2/3-a a teljes gep aranak, ugyanakkor az eBay-en meg van 0.45-s makroval 15 fontert, ami nem egesz 6000 forint, az meg gyanusan olcso ahhoz kepest, hogy allitolag uj, bontatlan, es hogy Hong Kongbol kuldenek...)

Tovabba, nincs valamelyikotoknek veletlenul ilyen elado? Lehet hasznalt is, ha jo allapotban van, nincs rajta karc stb.
Dzsini
nem bántam meg, hogy nem vártam rá, és megvettem az S3IS-t.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

http://gaborszantai.co.uk/

BiG G
kifejtenéd? (többek közt a Siga 500 Super-en gondolkozom...)

Tesómnak olyan van, utólag örülök hogy a butább 430EX-et vettem -.-

Canon - Nikoff ahah

ivjoe
Hát pedig elég rulez az a vaksi.
BiG G
bevallom személyesen nem ismerem, csak sokan dícsérték és a specifikáció alapján árral együtt jó vételnek tûnik.

Azért az a Sigma elég igénytelen jószág. Drága és szar Canon vakuknak alternatíva lehet, de Nikonból tuti gyárit vennék.

Canon - Nikoff ahah

ivjoe
Jah, hamár szóba került a könyv Sevcsik_Hefelle_Fenykepeszet_(1982).pdf ???
BiG G
pedig ha biztos forrásból veszed, akkor bizony nem hülyeség elgondolkodni a d50-en. "csak" annyival több a d40-nél hogy van belsõ élességállító motorja, felsõ státusz lcd-je és jóval masszívabb a felépítése, de ez éppen elég sztem 😊 persze ezeket a d80 is tudja, csak azért még ráfizethetsz sac/kb 80-100 ezret.

ha pedig vakut keresel akkor inkább ezen filózz el egy kicsit: Sigma EF-500 DG Super - tudásban az SB-800 _felett_ van, árban pedig a fele. (igen, csak a márkanév kerül annyiba)

The Garrett
d40x el nekem is ez az egyik bajom, bár ahogy olvastam a nikon a közeljövõben fog rengeteg uj af -s obit piacra dobni, így lesz választék d40x hez is bõven. Ami a másik 2 gép mellett szólna az a pontosabb AF, meg szimpatikusabb felépítés 😄, így elsõ blikkre. viszont a d80 - d40x arkulonbsegbol kiférne még talán 1 sb-600 is =).

#30726 mindenképp újonnan venném a gépet, igy jutottam 400d vs d80 vs d40x hoz, de ahogy olvasgatom msot pixinfo meg index forumokat, nem csak én nem tudok donteni a 3 gép közt.^^

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

BiG G
félidõben átküldte Angel :]

ivjoe
ivjoe
hi
BiG G
#30725, esetleg még használt D50-et vedd számításba

DoctorJohnson
a 400D melett az szól, hogy olcsóbb a D80-nál és van benne sensor clean. a D40X viszont csak spéci obikkal megy, amikben van AF motor (mert a vázból kihagyták), így azt annyira én nem preferálnám.
a D80-nak picit nagyobb méretû az érzékelõje, tudomásom szerint zajszinten kb. egyezik az eos-szal, viszont 3200ig emelheted az iso-t (400D-ben és D40x-ben "csak" 1600-ig).
ha van rá pénzed akkor a D80 a befutó, ha nincs annyi akkor jó a 400D is, de D40X-et én nem vennék.

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

The Garrett
Hali,

Nyár eleje felé olvastam itt sg -n mikor írtátok melyik árkategóriában melyik dslr éri meg legjobban, és valaki írta azthiszem hogy nikon d40x / d80 a legjobb választás 200e körül, ez még mindig így van? 😊)

Átnéztem dpreview teszteket meg osszehasonlításokat ( 400d vel meg nemtudom hirtelen még mivel voltak összehasonlítva a bemutatókban) és képminõsségben nem sok különbséget láttam. (pedig a nikon sony erzekeloit eleg sokan lehuztak itt is) Ha pedig ennyire nem látványos a különbség akkor mi szólna mondjuk 400d mellett?

elore is thx

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Caligo
köszi

koszi!
DoctorJohnson
valszeg tuti kell hozzá a plugin, de próba szerencse
(a plugin ingyen tölthetõ az adobe oldaláról, a legutolsó verziót töltsd le, azzal nem lesz gondod. gugliba: "adobe camera raw")

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Photoshop CS-ben is kell plugin, vagy az meg tudja nyitni a (Fuji) raw-ot alapbol? Még nem probaltam.
Roger6
Külön plug-in kell a raw fájlok megnyitásához.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Nekem nappal jó képeket készít az S6500fd kézbõl, teljes telénél. Hajnalban vagy alkonyatkor, esetleg meglehetõsen borul idõben, az már más kérdés. Akkor kell az állvány.
Caligo
Sziasztok. Azt meg tudja mondani nekem valaki hogy Bridge-ben miért nem mûxik nekem a ctrl+R billentyûparancs. Meg kéne nyissak pár képet camera raw-ban, de nem megy a parancs<#confused><#szomoru1>

BiG G
Canon Powershot A430 (bruttó 25e), A550 (bruttó 40e), Fujifilm Finepix A700 (bruttó 28e). Ezek mindegyike 2 AA akksiról mûködik.

Valaki tudna ajanlani energiatakarekos digitalis fenykepezogepet? Legfontosabb h elemmel sokaig birja. Eddig van a Nikon Coolpix L6, ha ennel olcsobat esetleg tudtok, please osszatok meg. Ajanlottak meg a Canon 5-os sorozatat.
Koszi
Dani
BiG G
ekkora átfogásnál szvsz garantált a szélsõ tartományok "rossz minõsége", gondolok CA-ra, és AF hibákra, másodsorban feleslegesnek is tartom. akinek nagytele kell (mert természet- ill. sportfotós vagy neadjisten riporter/paparazzi) az SLR-t vesz.

Lacee
iso nyilvánvaló, a 480as tele miért az?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

BiG G
iso6400 vicc
480mm tele vicc

Galy
<#gonosz1><#zavart1>
Lacee
azannya.... kéne 😊
a képstabi hiányát még mindig szoknom kell az S6500-on.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Auction Scene Mode :-O

Canon - Nikoff ahah

Loál János
Bocsánat, elragadtattam magam. :-|

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Loál János
111.3(W)x78.2(H)x78.9(D) mm/4.4(W)x 3.1(H)x 3.1(D) in. :-O

Loál János
AF assist lamp Yes :-O