48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #34253
    van olyan végzettségem (Danival a Népszabadság OKJ-s tanfolyamát végeztük el) - de nem vagyok fotóriporter, Dani igen...
  • Laox
    Te fotóriporter vagy?
  • G_ArchAngel #34251
    Szakmai végzettséget a Népszabadság, MÚOSZ és Práter ad, diplomát a MOME és a kaposvári tanárképzőn lévő fotós szak...

a több meg papírt, amivel kitörölheted:)
  • Laox
    Itt Pécsen van egy suli, 2 éves, és az fotós képesítést ad.
  • Timber
    tanfolyam/kepzes teren mit ajanlotok? 3 tanfolyamot talaltam a neten abbol az egyik kedden indul es 120e,-
    Ha valaki komolyabban foglalkozna a dologgal akkor annak hol erdemes tanulnia/esetleg papirt szereznie?
  • Timber
    na megnezem mar ezt a Lightroomot ^.^ 1.31 a legutolso verzioja?
  • G_ArchAngel #34247
    Lightroom is kezel mindent, ráadásul talán abban lehetsz a legkreatívabb...
  • Timber
    Nekem RAW feldolgozasra a Phase1 Capture One-ja jott be leginkabb. Azzal mentek 16bites TIF-et amit aztan ha kell photoshoppolok.
  • Timber
    kell hozza PEF plugin ^.^
  • Laox
    Köszönöm :)
  • The Garrett
    telleg nem a legjobb szó rá :C
    De arra gondoltam hogy ugyanugy tudja utolag [valamizni](komolyan nem jut eszembe az a szó :D) a képet mint PS ben :DDD

[sry de a vizsgaidoszak teljesen lenullazza az agyam :C]
  • G_ArchAngel #34242
    Te, mióta lehet retusálni a Rawshooterben?:)
  • GregSB
    Alapból nem ismeri.

Töltsd le hozzá a legújabb Camera Raw-t.

Ebben benne vannak a Pentaxok is :)
  • The Garrett
    lehet hogy nem tamogatja. Probald meg a rawshooter-t. - Az ingyenes és támogatja is, és ugyanugy tudod vele retusalni a raw fileokat mint PS-al. utanna meg az exportalt kepekt tudod majd PS-ban rendezgetni.
  • Laox
    Miért nem nyitja meg a Photoshop a PEF-et? :( (pentax raw)
  • Laox
    És átalakítót honnan tudnék szerezni?
  • Timber
    annyit nem. olcsobban hozza lehet jutni en 14-ert vettem
  • Timber
    [URL=http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=50109916]Csak emlegetni kellett ^.^[/URL]
  • Laox
    20.000 ft szállítással. Ennyit megér?
  • Laox
    ERRE gondoltál?
  • G_ArchAngel #34233
    kár hogy a Stigma 12-24-et kihagyták, pedig az már fullframe-re is jó...
  • Mityu91
    Én ez alapján döntöttem a Tokina mellett és szerintem jó döntés volt!
  • G_ArchAngel #34231
    nagylátószögű obik csatája:)
  • Timber
    Lemaradt a vege... es mar nem emlekszem mi volt (es most epp Shark Season 2-t nezek :P) de biztos nem volt valami fontos :P
  • Timber
    Szerintem tudod mit probalj meg beszerezni?
    Vagy egy CZJ Sonnar 135-ost + M42 atalakito. Az az egyik legjobb obi ami a kezeim kozt jart valaha is (ez azt is jelenti, hogy igazan jo obi nem sok jart a kezem kozott ^.^) de mindenhol csak dicserik. Nekem az f3.5 Zebra verzio van ami csak Single Coated ha jol tudom. Fateromnak van MC verzio ami szinten f3.5 es van MC verzio ami mar f2.8.
    Masik opcio a PSix vegu Sonnarok valamelyike. Vagy a 120/f2.8 vagy a 180/f2.8. Nekem az utobbi van csak de azt tudni kell rola, hogy kb masfel kilos az obi es igencsak nagy meretu.
    Harmadik lehetoseg a Tamron SP 135/f2.8 adaptall vagy Tamron SP 90/f2.5 Macro obi ami azert is jo mert ha esetleg rendszert valtasz (keretik nem 'elkurtad' verzioban erteni ^.^) akkor is marad a lencse, hiszen az adaptall barmire rakhato a megfelelo adapterrel (mondjuk ez igaz az M42 es a PSix obikra is ^.^). Szemelyes tapasztalatom egyelore nincs veluk de szinte mindenhonnan jot hallottam roluk. Ha lesz lehetosegem tuti beszerzek par adaptallos primeot ^.^

Amugy Sonnar 180/f2.8 lehet lesz elado darabom mert abbol csaladilag ketto van es mind a ketto zebra (nem ugy mint a 135-os ami az egyik zebra a masik fekete MC) ^.^ De EBayen is erdemes nezegetni a PSixes obikat mert szokott lenni ott is jo aron.

Ja es van asszem 150es is vagy CZJ vagy Adaptallos Tamron... de arra valahogy eddig nem fajt a fogam ^.^ Nekem jo a 28-50-80-135-180-300-500 vonal prime teruleten ^.^ Mar csak az adaptallos 500as tukros hianyzik meg a zebra sonnar 300/f4... de azt mar talaltam egy eladot ^.^

Amugy a Sonnar 180/f2.8 szerintem az egyik legjobb valasztas mert 2x-ezovel is meg boven nagyon jo a kepminosege (360/f5.6-kent) es annal nagyobb telere ritkan van szukseg... ezert is nincs meg 500asom (volt a pentacon nagy vas de azt eladtam mert azt tenyleg nem tudom kihasznalni semennyire)
    Mindenesetre n
  • efem
    nekem asszem egy 135/2.8 van :)
  • Laox
    A számokat a gyújtótávolságra értettem :)
  • Laox
    Köszönöm :)

Egy 150 vagy 180 körüli obi nekem is kellene, nem szeretnéd elpasszolni? :)
  • efem
    legjobb, beoltozos jatekokhoz ;)
  • GregSB
    Mindjárt itt a farsang :D
  • G_ArchAngel #34223
    ne akarjam tudni, miért látogatsz jelmezkölcsönzős oldalakat?
  • Lateralus
    Szerencsére :)
  • G_ArchAngel #34221
    nézd, mikor megvettem az 1D-t, akkor sokan ezt hozták elő elsőnek, hogy kezelhetetlen ezzel a kétkezes rendszerrel és a módtárcsa elhagyásával - nekem meg pont így tetszett...

azt hiszem nem kötelező senkinek sem vennie ilyen vázakat, megértem azokat is akiknek kényelmetlen és azokat is akik okkal/ok nélkül istenítik...

egy dolog viszont igaz, és itt nem szószerint idézném Móricz Simont: "Azért használok 1D helyett 20D-t, mert annyival nem jobb, mint amennyivel nehezebb..."
    és ez igaz is, Lateralus is érezte, hogy nem mókás 1 napig kézben tartani, akárcsak egy 24-70-nel (ami a Canon esetében 1 kg)...

mindenkinek megkellene tapasztalnia, hogy a pro vázak a sok jó mellett egyben nagy szívást is jelentenek:)
  • Blasta
    Mitőbb, azóta szakemberek kezelik!!!!
  • Lateralus
    Sőt, talán napokig nem is aludt miatta...
  • Timber
    Laox! Raktam fel par uj portre-probat ugyanoda.

A mostani versenyzok:
    Carl Zeiss Jena Sonnar 135 f3.5 M42 - Sajnos ezzel csak JPG-t fotoztam mert elfelejtettem megnyomni a RAW gombot ^.^ Egyik nagyon nagy kedvenc obim szerintem ertheto miert :P
    Carl Zeiss Jena Sonnar 180 f2.8 PSix - Masik nagy kedvencem csak ne lenne olyan nagyon nehez :D
    Carl Zeiss Jena Biometar 80 f2.8 PSix - Ujra ringbe allitottam mert szerintem a multkor be is mozdult meg miegymas... talan most jobban latszik az 'ereje' ennek az 5e forintra becsult obinak.
    Pentacon 300 f4 - A leggyengebb lancszem ^.^ Szerintem ennek van a leglagyabb kepe, de nalam meg ez is az elfogadhato kategoria (nem fogok A1-es meretbe nagyittatni es azt 10 centirol kukkolni ^.^)

Amugy ha valaki tudna tolni egy Canon vagy Nikon RAW-t valami dragabb obival azt megkoszonnem (csak a kivancsisag ami hajt... semmi flamekelto vagy 'canonazugyisszar' hatter motivacio nincs mogotte... meg akkor se ha csak egy lapulo pentaxos vagyok ^.^) ja igen ^.^ sajat keszitesu legyen ma' plx ^.^
  • GregSB
    Azért pro kategóriában kicsit cinkes a módválasztó tárcsa hiányát felróni egy gépnek... gondolom küszködött hogy összeszedjen néhány negatívumot a több tucat pozitíum mellé :D
  • G_ArchAngel #34216
    Japán piac: Nikon 43,3% - 39,9% Canon - nem nagy csoda, Japánban tavaly is a Nikon vezetett az év elején...
  • G_ArchAngel #34215
    nem, mert az már L-es...
  • The Garrett
    gondolom mert az nyerte az osszehasonlitast :D