48078
-
#34413 váháhá mekkora már :DDDd -
#34412 Nee -
Aspyrin #34411 pentax márketing :D -
efem #34410 emlekeim szerint igen
#33406: ezt eddig nem is neztem.. egyebkent kb mintha egy kis poron surolodna, olyan hangja van neha, de persze most exponaltam parat, egyszer sem hagyott ki.... bezzeg eles helyzetben mindig elojon. Mennyi expot sikerult beletolnod ?:D -
#34409 "Tanuljon meg gyönyörű fényképelet készíteni. 1. lecke: Csak nyomja meg a gombot."
En mar nem mondok semmit :D -
#34408 Az majd nekem is lesz (ha forgatod a gombot, hallat hangot?), de CH garival. Nekem egy hónap után adtak cseregépet a 400D gariztatásakor, enyhe vígaszt nyújtott a boltos arca, mikor megtudta, hogy közel annyi expót belenyomtam egy hónap alatt, mint a sajátomba bő fél év alatt :D -
mike23 #34407 70-200/2.8 IS-nél az normális jelenség h mikor az IS be van kapcsolva akkor a motor zúgása mellett néha van egy-egy kattanás? (pl. mikor IS-t bekapcsolod és félig lenyomod az expo gombot) -
efem #34406 nekem inkább egy kis elő-félelmem van a 30d-m gariztatásával.. expogombot kell(ene) cserélni benne, ha ezek kiküldik nekem 6 hétre németiába, és nem adnak cseregépet, felnégyelem őket. -
#34405 Ez semmire nem kötelezi a kereskedőt, a retkes Gaia-Film Kft. is két hónap után adta vissza a gépem javítatlanul, nem sokat lehet tenni azon kívül hogy rendszeresen rávilágítok szarfaszúságukra. -
efem #34404 egy kis jog-gyakorlat 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet, 4. pont:
4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
hogy az esetleges kellemetlenseg erne valakit, ha magyarorszagi forgalmazo szurkeimportbol szerezte be a termekeket es 5-8 hetre kikuldi kulfoldre szervizeltetni -
Aspyrin #34403 Mozogni kell :)))) -
#34402 Az a Sigma úgy rémlik megkapta valamelyik év obija díjat, ennek ellenére ahol összehasonlítható volt, ott a Tokina rendre jobbnak bizonyult. Ha kell a 10mm, akkor nincs min gondolkodni. -
efem #34401 hat, ugylatszik mas teszteket olvastunk :) en spec pixinfon szornyulkodtem el a tokinarol nagyonnagyon,aztan sigma fotok egesz turhetoek voltak.. afole nekem is egy 35/2, meg majd egy 85/1.8 mert portrezni ugyebar kell :) -
#34400 Nemtudom milyen minoseg, de van 1 fotolabor gomb itt az SG-n a felso menusorban. :) csinalnak 30x90 cm -s kepet is. -
#34399 mondjuk az is lehet hogy eloszor a 35/2 -t veszem, és kiprobalom milyen az élet zoom nélkül... :P Legalabb megtanulnek odafigyelni a komponalasra ^^ -
#34398 szimpatikusabb a 12-24 tartomany mint a 10-20. Meg a fix F4 is hasznosabb mint a 4-5.6(bár fölé 35/2 -t szeretnék majd, ugyhogy gyenge feny mellett valoszinuleg ugyis azt hasznalnam...)
Ahogy olvastam teszteket a sigmanal valamivel jobban kezelik a CA-t, de azt egyszeruen lehet korrigalni. Mindent összevetve viszont a tokina-t hozzák jobbnak kepminossegben és felepitesben is. Meg Dani is jókat írt róla ide régebben. :)
De csak min 2 honap mulva lesz ez aktuális, addig meg rágódok rajta enis. :D
-
efem #34397 miert pont tokina? en pont egy stigma 10-20on agyalok ... -
#34396 Hat ez vegul nem lett az enyem :D 100 fontig mentem el... na de 158-ert mar tul sok nekem... majd legkozelebb :P -
#34395 egy nagy baj van veluk. Canon/Nikon only :D -
G_ArchAngel #34394 sose -
#34393 Nekem is lenne egy kérdésem: Panot hol érdemes printelni Budapesten? A standard méretre gondolok (asszem 30x90?) + kereteztetni is szeretném. Tudtok ajánlani vmi jó labort? -
#34392 Áfás számlát nem fog adni, amúgy nem panaszkodnak rá. Angel vásárolt tőle már szerintem, mikor még tmfoto volt. -
#34391 fotopest-rol rendelt már valaki? Indexen jokat irnak roluk, az áraik is elég korrektek, lehet közelebb van az a tokina12-24 mint gondoltam =)) -
Mityu91 #34390 Ebben 100%-ig igazad van mi is így csináljuk, hogy megnézzük miénél több helyen azaz ahogy Te mondod és ha éppen valami bolt adja el akkor felhívjuk de mi főleg németoból szoktunk venni különböző árucikket és eddig csak 1Xer volt, h apukám vett egy öltönyt vagy pontosan már nem emlékeszem de 2 mérettel kisbbet küldtek....:) -
#34389 Szerintem a UK eladokkal sincs gond. Erdemes mindig tobb oldalt nezni (ebay.co.uk, ebay.com, ebay.de, ebay.at ... en ezeket szoktam :D) mert neha mast is megtalal a kereso :D Mostanaban meg hozza szoktam rakni az ebay.ca-t is :D -
#34388 nehogymar nem gyartjak PK bajonettel is.... -
#34387 a franc, hogy mindig elrontjak a meglepetest ^.^ -
G_ArchAngel #34386 makrózni a Tűzföldet? -
#34385 :DDDDD 1-2 atalakito és sima. -
#34384 Szurkolunk :)
"1 nap mulva kiderul, hogy nalam landol-e vagy ..."
Hmm, én akkor tippelek is. -
#34383 pl?
eBay teljesen jo, csak arra kell figyelni hogy kozel száz százalékos legyn az elado feedbackje, ha powerseller akkor még jobb...én nem rég rendeltem egy telét angliábol, minden rendben ment. Mondjuk a hongkongi meg usa árak lennének a legjobbak de onnan még nem mertem rendelni, vám miatt, de elméletileg az eladok ezt is megoldják, és még az sincs :) más boltokat nem ismerek :) -
#34382 amugy meg szurkoljatok mert razizzentem egy obira nagyon :D 1 nap mulva kiderul, hogy nalam landol-e vagy szomoruan kell bucsut intenem neki :D (nem mondom meg mirol van szo csak ha mar nalam van es tenyleg olyan jo mint amilyen a hire :D :D :D) -
#34381 Ha kell adaptR-nek meg tudom adni az elerhetoseget es akkor off-vatera le tudjatok rendezni a dolgot. -
#34380 Pont a súly stabilizálja.
Amúgy az ilyen gyér fényerejű telékkel sajna ez a szitu -
Aspyrin #34379 Nem tudom, hogy a lapuló pentaxosok hogy vannak vele, de a most megszerzett tamron 70-300-al elég nagy kihívást okoz a rezzenésmentes fotózás, van egy icipici súlya a cuccnak :))) -
Aspyrin #34378 Vatera. -
#34377 tudtok olyan helyet mondani nekem, ahol rendelés nélkül lehetne a jövöhéten vennem M42-es átalakítót pentaxra? -
#34376 igen, es megtovább gondolva, lehet hogy az én monitorom nincs jol kalibrálva :D ugy meg plane mashogy latja mindenki a kepeket.
hajajjj nehez az elet! :D -
#34375 Ja meg az élesség is. Volt egy képem amin kicsit túlzásba vittem az USM-et, egy haverom monitora viszont annyira lágy képet adott hogy még az agyon USM-ezett kép is majd lefolyt róla :D
Szóval még az élesség is totál változó... -
#34374 Nem egy nagy érvágás átkonvertálni sRGB-be a képeket mielőtt elküldöd valakinek ;)
Egyébként ha csak a color profile lenne... Ehhez vedd még hozzá, hogy ahány gép/monitor, annyi féle kontraszt és színeltolódás (nem kalibrált monitorok). Netre felrakott képeimet megnéztem több haverom gépén is, mindegyiken totálisan más volt a képek színvilága / látható dinamika tartománya mint amit én otthon belőttem :S