48078
-
#34373 jah a lightroom messze ver mindent :D kár hogy elegge instabil :C legalábbis nekem
Ezt a color profile dolgot meg azthiszem egy eletre megutaltam/megtanultam. :D Tanulság: ezentul nem küldök senkinek kepeket, megmondom mindenkinek hogy jojjenek fel hozzam, es nezzek meg itt, mert akkor ugy neznek ki a kepek ahogy ki kéne nézniük. -
#34372 "ezekszerint adobeRGB-t csak akkor erdemes hasznalni ha PSből egyböl nyomtatni is akarok? Ha pedig mutogatni ismerosoknek stb, akkor inkabb srgb? :P"
Pontosan, erről volt már itt szó tavaly, a legtöbb böngésző (nos, legalábbis az IE és FF tuti) sRGB-ben nyitja meg a képeket. Erre akkor jötttem rá amikor feltűnt hogy furcsa az ide belinkelt képeim színvilága :) -
#34371 Más algoritmus.. ahány program annyi féle :) Múltkor olvastam egy nagy összehasonlító cikket sample képekkel fűszerezve (linket sajnos nem találom :S), és ott a Lightroom nyert, abból jöttek ki a legjobb minőségű képek (legkevesebb zaj / legtöbb részlet / legjobb színek).
Ha megtalálom a cikket majd belinkelem...
-
#34370 most kiprobaltam hogy srgb profillal mentettem el a kepeket, így jól kezeli iview is. ezekszerint adobeRGB-t csak akkor erdemes hasznalni ha PSből egyböl nyomtatni is akarok?
Ha pedig mutogatni ismerosoknek stb, akkor inkabb srgb? :P
(mert akkor a fenykepezogepen eleve srgb-re allitom be és megsporolok csomo konvertalgatast.. :P -
#34369 Nyilván más algoritmust használ az átméretezéshez előnézetben. PS-ben is a nem kerek értékeknél recés a kép, ilyenkor a zaj is megnő. Windows képnézegető Vista alatt kifejezetten lágy képet rajzol. Magát a képet ez nem befolyásolja. -
#34368 megneztem most a windows saját képnézegetőjével, + acdsee-t is feltettem és ott is jó a minosseg, ugyhogy az ivew monnyonle. :/ -
efem #34367 de engem is erdekelne -
#34366 tudom hogy van ps topik is ,de szerintem itt hamarabb kapok választ:
baloldali kép photoshopbol, a jobboldali kép meg irfanview ből van, ugyanarról a file ról, modositas nelkul. Az addig okké hogy a szinek nem stimmelnek, mert gondolom az iview mas color profilt hasznal, de mitől zajosabb az iview képe? :S
gépebn adobeRGB-vel keszülnek a kepek, így ps ben stimmelnek is a szinek ha ott szerkesztem, de iviewben meg olyan mintha nem pervollal mosták volna. :( -
#34365 Iszonyú laikusan megfogalmazva (mivel többre én sem vagyok képes, csak hallottam), annyi a különbség, hogy formázást a legelső alkalommal kell használni, amikor berakod a kártyát a gépbe, mert akkor a gép a saját "szájízének" megfelelően formázza le a kártyát. Ritka esetekben előfordul olyan is, hogy amíg nem formázod le abban a konkrét gépben a kártyát, amiben használni akarod, be sem olvassa. Utána már lehet nyugodtan a törléssel is üríteni, semmi különbség nincs köztük. -
Aspyrin #34364 Ha a ps-es dologra gondolsz, az annyi, hogy a pipettával kijelölt színt fogja kijelölni a képen. Ennek az érzékenységét egy csúszkával tudod állítani 0-200-ig. Jól jön olyan képeknék, ahol például ff és egy másik színű képet szeretnél kreálni. -
Aspyrin #34363 Van egy rakás ilyen jellegű ps plugin, gugli biztos segíteni fog :) -
#34362 Lenne egy kérdésem
Ezek a külföldi üzletek mennyire megbízhatóak? -
#34361 Én formázni szokom, abból még nem volt baj sose -
#34360 Masik huje kerdes (es lehet ez valasz az elsore is? :D): Mi az a color selection vagy selective color es hogy mukodik? :D -
#34359 az egyik torli az osszes kepet kiveve azokat amelyeket lockoltad a masik formazza a kartyat azaz torol rola minden adatot. Utobbit hasznald szerintem kiveve mikor meg akarsz tartani par kepet vagy mas adat is a kartyan. IMHO! -
#34358 most akkor jojjon egy lammer kerdes :D
Vannak ezek a hideg szinvilagu eros kontrasztu felig deszaturalt de megis nehol tulszaturalt kepek. Peldaul vagy ez illetve vagy de akar :D ...
Nem tunnek HDR-nek de megis olyan fura a szinvilaguk. Lattam mar ilyet portreban is (csak azt most nem talalom :D) es fogalmam sincs hogy lehetne ezt az effektet osszehozni. -
#34357 Lehet teljesen felesleges kérdés, de ma felvetődött és én nem tudtam melyik a helyesebb: A memoriakartyat 'delete all' vagy 'format memory card' -al érdemes üríteni? (a kartya a fenykepezogepben van ofc, és a parancsok is a gép menüjéből, nem pc -n)
Utánaolvasva csak annyit találtam, hogy ha a sorban lévő képek közül csak 1-1t törlünk, akkor az 'ottmaradó' file töredékek, ilyenek miatt lassulhat a kártya, de mi a különbség a delete all és a format közt? -
#34356 en kerlek szepen egy zsido-kommunista-cigany-muszlim vagyok! ^.^ -
Aspyrin #34355 Döntsd már el, hogy zsidó vagy vagy sváb, esetleg ruszin? :DDD -
#34354 ketlem, hogy az uknagyapam magyarul beszelt volna :D sokkal inkabb heberul, szlovakul vagy nemetul :D Amugy nezd meg az 1800as evek vegi fotografiakat... csupa vizualis szemet! :D -
#34353 1888. Idézet Timber üknagyapjától: "Undorító ez a márketing" :DDD -
#34352 Amugy az Eastman = Kodak nagyjabol :D -
#34351 ezt tegnap vagy tegnap elott mar lelottek ^.^ Es kulonben is... hol van most a Kodak? Csak bedolgozik... onallo gepe mar nem is igazan van :D (mit kapok en ezert...) -
#34350 akkor viszont a nikon még mocskos tolvaj is :D! -
#34349 Timber talaltam neked 1 érdekest:
1888- a Kodak a következő szlogennel reklámozta az elso fenykepezogepeit: "You press the button, we do the rest"
Valamint egy Eastman nevu ceg szinten - aki eloszor foglalkozott film hívással- ezt a mottót használta: "You press the button, we do the rest." or you can do it yourself -1888
fujjfujj? :D
-
#34348 Akarom mondani, licitet :D -
#34347 KATT.
Vagyis ráraksz egy picitet és 10 dollárért itt van Mo.-n. Az 1700 forint körül van. Nem 7300. -
#34346 gygatekk -
Aspyrin #34345 htx -
#34344 A kihuzat (közgyűrűsor) hosszának és az obi gyújtótávjának hányadosa adja meg a nagyítás mértékét. -
#34343 Ebayen postaktsg is van. De ezt tény hogy nem venném meg ennyiért, egyáltalán közgyűrűből csak jelátvivős érdekelne. Nem AF, blende miatt. -
Aspyrin #34342 :OOO Vagyis full manuálisan kell a keresőben játszani? Izgi. -
Aspyrin #34341 Ércsé mán ^^ A 7/14/28mm értékei mit takarnak kitobinál(18-55)? -
#34340 Ebay-ről van ez is biztosan, ebay-en harmadárban van ehhez képest, és ezzel nincs fókusz, semmi :) -
#34339 Legfeljebb ha a váz és az obi közé teszed -.- -
Aspyrin #34338 Timber, látom otthon vagy obi témákban ;))
Ha beszerzek egy ilyen sorozatot és felcsapom a kitombim elé akkor fantasztikus makróképeket készíthetek majd?
(két napja vaterázom de már rácsaptam egy tamron 70-300-ra, aminek nagyon örülök) -
#34337 fenyero szerintem +2FE (szoval f5.6-bol f8-at csinal kb. - es ezert most lehet kapok mert ez nem +2FE, fogalmam sincs :D)
A teljes kockat nem rajzolja ki, a sarkoknal nagyon picit vignettal (foleg 55mm alatt), azt nem tudom, hogy ez melyik obi miatt :D Amugy szivem szerint egy 70mm-135mm kozotti obira tennem fel de azok egyike se 52mm-es filterrel rendelkezik es a 52->49 step down ringem meg nem erkezett meg. A Heliost felraktam forditva is, ugy picit kisebb volt a nagyitasa es nem volt auto fokusz es mivel nincs allvanyom csak monopodom (se makrosinem :D) ezert azok a kepek nem lettek annyira jok mert egy kicsit bemozdultak. Hasonloan jartam az Exacta f2.8/35mm-el is aminek viszont mar kb. 2:1 a makro lekepzese forditva felrakva. Kivancsi leszek a 28mm milyen lesz majd. Szerettem volna ujrafotozni oket de a fater kidobta a modellem (remelem ha japan nokrol keszitek aktot akkor mellozi ezt a 'behavior'-t es ok maradhatnak :D), pedig egesz delutan keresgeltem (huto mogott, szekreny alatt ... vegul az ereszcsatornaban talaltam ra :D) -
#34336 Teljes kockát rajzol? Fényerő? -
#34335 Mai kiserlet: Pentax Kitobi ele feltekert Zenit Helios-44 f2/58mm obi :D Lifesize-nal picit jobb makro es szerintem a minosege sem rossz, raadasul autofokusz meg minden mukodik. Szoval a franc se fog venni makroobit ha ennyivel meguszhatom :D
A vegeredmeny es a hozza tartozo pef
Asszem lassan megalapitom a LPM Barkacs tagozatat :D -
#34334 áz