Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
pl. Zero assumption digital image recovery

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
millió unformat meg undelete lehetõség van 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
hat lol. USB hosszabbítóval volt bedugva a gépbe, és ez nem tetszett neki. Bedugtam hosszabbító nélkül, és másol mint a kisangyal.

[ PERSZE ERRE IS AKKOR JOVOK RA MIUTAN LEFORMAZTAM A KARTYAT A MAI KEPEKKEL,....]

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Ha azt mondom, hogy semmit sem ér, nagyon meglepõdsz? Halkabb lesz, de nem annyival amennyi pl. egy színházban elfogadhatóvá tenné és rettenetesen lelassul.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

GregSB
Mondjuk nekem D70s-em van, az meg ugye CF-es. De ilyenrõl még nem hallottam, hogy SD miatt letek volna gondok. <#fejvakaras>

GregSB
Áj szí.

Garrett: Ötletem sincs miért nem mehet a másolás, az enyémmel mûködik XP-n meg Pistán is MS módban. Tedd fel itt is a kérdést, ide több szaki jár 😊

(bár most épp egy orbitális flame megy ott, várd meg míg lecsendesedik 😉

The Garrett
ezzel már odáig eljutok hogy thumbnailekkent megjeleniti az osszes képet a gépen, másolni nem akarja :S

miert nem lehet minden olyan userfriendly mint a CF kartyak? :S

Jano
Visszavonta, nem ide akarta. <#zavart2>

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

GregSB
Hé, hova lett dzsénó hsz-e? <#merges2>

GregSB
Rohanok venni egyet 😛

GregSB
Képek másolásához a mass Storage mód kell. PTP módban rádugva pedig Custom Curve-öket tudsz felölteni, Firmwaret tudsz frissíteni és vezérelni is tudod a gépet.

Dzsini
cam2pc-t próbáld ki, jó a free változat is, nekem az mindenféle eszközrõl leszedte a képeket, még amikor a TC problémázott is (camera type-nál állítsd a megfelelõre)

elmesélnéd milyen az "S", azaz "silent" mód?
az 1D mark III-on is van...

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
google silent drive mode slr vagy valami ilyesmi kulcsszavakra dobott egy csomó mark III oldalt, és néhánynál le volt írva, hogy mire is jó meg hogy mûködik

The Garrett
igen, próbáltam mindkét félét.
Mass storage ben azt irja ki hogy unknown error has occured
ptp módban pedig hogy the the device was disconnected during the process ( pedig el se kezd semmit csinalni)

mass store módban úgy ismeri fel a gépet hogy *memory card
ptp módban pedig D80 nak

<#fejvakaras>
közbe letöltött angol manualt hatha okosabb

GregSB
Mass Storage-re van állítva a géped?

Setup menüben (csavarkulcs) az USB-t nézd meg hogy Mass Storage-re vagy PTP-re van e állítva. Az elõzõre kell állítani ha nem azon van.

The Garrett
na jon is az elso lama kerdesem:

windows ugye felismeri a gépet (nem mp3 lejatszonak ^^), látom is az SD kártyán a fileokat, de másolni õket a gépre nem engedi sem a nikon softverével, sem totalcommanderbol.

<#nemtudom>
(a user's manual német, olyan nyelven pedig nemtudok :C)

nem, de legalább ebbe az egybe betették, remélem az 5D utódja is megkapja...

hol találtál róla bõvebb infót?

Dzsini
elolvastam mi is ez - miért olyan nagy dolog és miért nem volt ez idáig benne a gépekben? semmi hatalmas technológiát nem igényel...

1Ds mark III

Drive modes
• Single
• Silent (single frame) * HOPPÁ!!!!!!!!!!!!!!
• High-speed continuous: 5 fps * (adjustable 5 - 2 fps)
• Low-speed continuous: 3 fps * (adjustable 4 - 1 fps)
• Self-timer: 2 or 10 sec (3 sec with mirror lock-up)

szeptemberben melyik nemzetközi (fotós) show van?

GregSB
😄DDDD
A Canont meg nyomtatónak vagy faxgépnek ismerné fel? 😊

Gratu a géphez egyébként!

hm. htx.

DoctorJohnson
😊
kösd rá a music centerre, kiváncsi vagyok hogy szól 😊

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

The Garrett

sry ^^

The Garrett
itt azt írják, hogy 3000 ért lehet venni vosonichoz Xd kártya olvasót, és akkor megeszi azokat is.

upsz. kimaradt egy NEM szó 😄
szóval vosonic azért unrulez, mert nem támogat xd kártyát...
😊)

sziasztok!
sürgõsen (még a hét vége elõtt) szükségem lenne egy fototank-ra... nézegettem a vosonic-ocat, jó jó meg minden, de xd card-ot támogatnak és az pedig kõne, mert hogy a Zasszony😊 gépe (6500fd) azt eszi...
well.
néztem depo-n valami anpson-t de az meg csak listán létezik (hamarosan érkezik cimszóval - de az nekem késõ).
egyéb???

Nem véletlen az érdeklõdés (najó, a zindexen láttam, hogy emlegették)
Amíg megvolt mindkét gépem, készítettem pár tesztet (amit azóta sikeresen le is töröltem) és nem volt teljesen egyértelmû a dolog.
Ha nagyon sok sötét terület volt a képen, akkor a DPP-beli hisztogrammon egyértelmûen látszott az eltérés és amíg 16biten matattam a képen, látványosan több, zajmentesebb részletet lehetett kibányászni a 14bites RAW-ból.
Viszont ha fényes nappal a külvilágról (incl. égbolt is) készítettem képet... hát ott a hisztogram szerint a 20D volt a nyerõ, a látványban az 1D, de ez kb. annyiban nyilvánult meg, hogy az 1D képén az égbolt kontrasztját növelve késõbb kezdett "lépcsõssé" válni a sötét-világos átmenet.

De az az óriási különbség ami egy szkennelt FF nega és a digi közt van... hát annak nyoma sem látszik. Persze nem kizárt, hogy ezt az eltérést csak bebeszélem magamnak, mert FF negatívról készült képet szinte kizárólag profiktól szoktam nézegetni.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

ja, olyan nincs...

Konkrétan tesztképeket keresnék, szöveges társalgást találtam...

Dzsini
tudom, emlékszem mikor a vótmá alkalmával kitárgyaltuk.

Tudja valaki, hol hasonlítgatták a dpreview-n a 12bites képeket az _elvileg_ 14bites képekkel? (1D mkIII vs 1D valami ha igaz)

GregSB
Az, és ráadásul full automata. Ha valamileyn bogár keresztezi a lééézeeeert a rendszer automatikusan csinál egy képet 😊

Dzsini
ja, ez a legyet-röptében gép 😊

30Dani

voltmár :|

thank you for helping us help you help us all

DoctorJohnson
aztakurva, és tényleg <#wow2>

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Lacee
hû ez elég durva... de vajon mikor lesz egy használható program belõle? kiváncsi lennék, hogy mûködik a gyakorlatban.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

GregSB
Ez is csak pletyka...

Ha már hinni kéne valamelyik pleytkának akkor én azt mondom D3h lesz bejelentve. Az az a gép (D2h) amire a leginkább ráfér a frissítés.

Koszi! Amint hazaerek munkabol ki fogom probalni.
Caligo
Szinmód miatt. Az ACR alapból adobe RGB-re van állítva. Ezzel nincs is semmi baj, csak mielõtt jpg-ben elmentenéd a képedet konvertáld át sRGB-be. Edit-Convert to profile. Válaszd ki az sRGB-t és az Intent-ben pedig válassz relative colorimetric-et.

Nos, elkeszult az elso uj gepemmel keszult es "Photoshop-improved" fenykepem. Kivetelesen itt nem az volt a muveszet a Photoshop dologban, hogy jobban nezzen ki a kep mint a valosagban, hanem hogy pont ugy nezzen ki. Remelhetoleg sikerult. Persze azert egy kis zajcsokkentest raeresztettem, de elesites nincs semmi rajta. Nehany hete keszult a nagyobbik haloszoba ablakabol. A fa viszonylag kozel van, a kastely joval tavolabb (kb. 9x zoom volt allitva). Meret 1280*1024 hogy jo legyen Windows asztal hatternek (17" TFT) Itt a link:

http://magyarorszag.uw.hu/additional/sunset.htm

Varom a krtikat :-) De komolyan, ez az elso kep, szoval biztos nem tokeletes, ha valami nem jo vele, irjatok meg lecci. Koszi.

A masik: miert van az, hogy amikor az Adobe Photshop-ban a raw file feldolgozasa utan kimentettem azt a Photoshop sajat fajlformatumaban, akkor jok lettek a szinek, amikor viszont jpg-be exportaltam, akkor a szintelitettseg alaposan lecsokkent a jpg kepen. Igy feljebb kellett huzzam a szinhomersekletet es a szintelitettseget, hogy a jpg ugyanazt a kepet adja mint a Photoshop fajl. Persze ezt szemre csinaltam, tehat nem preciz. Miert lehet ez, mi lehet az oka?
GregSB
Eredetileg ay Oly-e10 nek adták a Bridge nevet, de utánna ráhúzták az összes ultrazoomos kompaktra...

ja, akkor "slr-like", de ezt meg legtöbben nem értik...

Galy
OLYMPUS E10, például
Dzsini
van tükrös nem cserélõs? nálam a bridge a komoly optikás masina, ami már sokkal inkább fényképezõgép formájú (értsd FZ-50), a Canon S3 még nem igazán, az inkább kompakt

30Dani
Szeintem a bridge valójában nem cserélhetõ obis tükrös gép, csak aztán minden szarra ráhúzták az elnevezést.

az bridge, és akkor már A2...

30Dani
elrontottad a minolta a1 linkjét sajnos!