48078
-
#34613 erzekelotisztito rendszer = kortepumpa :D A tobbi csak marketing :P
Nekem a K10D-bol nem hianyozna ha nem lenne. De mindenkepp hasznos ha van egy szosz zavaro helyen akkor jol jon, de ha van nalad egy kortepumpa akkor nincs az a dust removal rendszer ami versenyezne vele :D -
#34612 erzekelotisztito rendszer mennyire fontos?mert most tervezek venni egy d80-at, es talan ez az egy dolog ami hianyozna belole.Tamron AF 17-50mm f/2.8 obit neztem ki hozza.errol mi a velemenyetek? -
#34611 Nem tudom. Miert nem jonnek be nekem a szoke csinibabak, mikor masnak igen... Miert nem rajongok a fociert es miert tojok magasrol a Forma 1-re? :D Szerintem Manfrotto es Giotto's kozott csak annyi a kulonbseg, hogy kinek melyik tetszik jobban. -
#34610 Nem feltetlenul... mivel nem csak magukat a pixeleket tarolja le a kep. DNG az asszem tomoritetlen es ott is csak nagyon hasonloak a filemeretek. De nagyjabol hivhatjuk oket tomoritetlennek (mert a vesztesegmentes tomoriteses az hosszabb es tovabb tart leirni :D) -
#34609 hát de most miért? :) -
#34608 veszteségmentesen tömörített (de van, ahol tömörítetlen). -
Mityu91 #34607 HDR akartam csinálni de sajnos valami nem jó mert rawba nem mentette el csak jpg be 2x-er is?S ez mitől lehet? -
#34606 Ha a RAW tömörítetlen lenne, akkor minden kép egyforma mérettel bírna. -
#34605 Akkor bongeszd vegig a konyvtarat ahova mentetted a kepeket es keres CR2 vagy CRW fileokat (ha jol emlekszem :D) Feldolgozasukhoz probald az Adobe Lightroom-ot, ha HDRi-t akarsz csinalni belole akkor a Dynamic-Photo HDR progit ajanlom vagy a Photomatixot. -
#34604 Masodik kerdesedre a valasz:
A RAW az tomoritetlen formatum. Sot feldolgozatlan is. Elvileg az nagyjabol egy az egyben a szenzorbol kiszedett adat (egy minimalis feldolgozason azert atesik). De se feheregyensuly, se elesites, se zajszures... semmi. Persze a legfontosabb tulajdonsaga, hogy csatornankent 12 (vagy 14) biten tarolja a szineket. Ez a JPG 8 bites tarolasahoz kepest 512x tobb szin(arnyalat) (JPEG 256 arnyalat/csatorna=osszesen 16'777'216 szin vs RAW 2048 arnyalat/csatorna=osszesen 8'589'934'592 szin).
Ennek koszonheto, hogy a RAW file sokkal nagyobb dinamikaval is rendelkezik mint a JPG. HDRi egyik alapja :D De az mar mas teszta... -
Mityu91 #34603 EOS 30D, és fogtam felmásoltam a képeket a gépre és a géphez adott képnézegetővel vagy mivel:) -
#34602 milyen gep? :D No meg hogy probalod? Kartyaolvasoval es Explorer/Total Commander/Akarmi? -
#34601 Nekem az volt :D Jo az :D Bar en inkabb Giotto-t vennek :D -
Mityu91 #34600 Sziasztok!
Most lehet, hogy nagy marhaságot fogok kérdezni de ma voltam kint fotózni és a gépet jpg+raw tömörítésre álítottam de a gépen csak a jpg képeket találom és minden képből " van zárójelbe pedig egy szám mint pl IMG_4555(6) hogyan tudom megtalálni a raw képet vagy akkor mi ennek a tömörítési módnak a lényege?) -
#34599 Tapasztalat manfrotto ball head-rol? pontosabban 484rc2-t szeretném megvenni... -
#34598 Nem tudjátok véletlenül, hogy Magyarországon lehet-e kapni Nikon D100 hoz
Ring Flasht? -
#34597 Barmelyik györgyszertárban. Csak probalj meg akkor menni amikor nincsenek sokan mert ha trefaskedvu a patikus akkor tuti megkerdezi, hogy "Beonteshez kell?" -
#34596 Az is megteszi ha van otthon
Csak nehogy maradjon benne egy kis slájm, mert ha azt belövöd a tüköraknába akkor elég érdekes kép fog eléd tárulni, amikor belenézel a keresőbe -
#34595 Ezek hasonlítanak a csecsemő fikaszívóhoz. -
#34594 Például itt.
Pl 1
Pl 2
Pl 3 -
#34593 LV. Silent shoot mod 2-ben tökéletes képet csinál, csak 1-ben van ilyen fehér csík. Most amíg nem lesz megjavítva, van egy 300e-s only Live view manuálfocusos túlméretezett "konpaktom" -
#34592 És olyat honnan lehet szalajtani?:D -
#34591 Az nem elég erős, körtepuNpa kell oda! -
#34590 Már próbáltam, olyan ecsettel amiben van ilyen kis fújóka.
Mondjuk nem nagy erejű... -
#34589 Nekem is már került többször nagyobb poerszem oda (bár hajszál még nem :)
Megoldás: Körtepumpával fújj bele párszor a tüköraknába. -
#34588 Hali!
Pentax K100D-m van, és a keresőbe bekerült egy kis por meg hajszál.
Megpróbáltam minden irányból kitisztítani a belsejét a gépnek, mind hiába. Objektív nélkül néztem, tehát a gépben van valahol, de egyszerűen már nem tudom hova tapadt fel. A keresőben élesen lehet látni a hajszálakat.
Lenne valami ötletetek mit csináljak? Előre is köszi!
(tükröt is felcsaptam, úgy is megpróbáltam, de nem sikerült) -
#34587 zoomot szeretne... de ugy nézem kozben 18-135 vagy 18-70 lesz, majd dönt..
-
#34586 http://www.downloadhelper.net/ -
#34585 A kitobija (18-135) jó alapobi, kezdőknek tökéletes... -
#34584 Mikor lesznek mar letolthetoek az adasok es nem stream only? Szinte egyet nem tudtam meg vegignezni emiatt :D -
#34583 :C -
#34582 Oszinte reszvetem :D Marmint azert mert a Camera Kft-hez viszed :D -
#34581 HTXVM :) -
#34580 Zoom vagy fix? -
#34579 hi
egy barátom épp most vesz egy nikon d80 vázat, tudnátok ajánlani neki egy jo alap obit? -
#34578 Már most vinném, csak az a igazán jóhírű Camera kft. nincs nyitva a hétvégén:( Adnak valami cseregépet amíg nincs kész? mert péntekre kéne...
Amúgy szerintem a zárral van valami baj:\
Alul látható egy világosabb csík. -
Mityu91 #34577 ...Ez is jó lett:)...
-
#34576 Ejjjh.
Ez már nem a szokásos Canon betegségnek tűnik. Részvétem, szervízbe vele! -
#34575 Próbáltam 17-40el, 70-200-al, mindegyiknél ugyan az. Ha obi nélkül próbálom, szintén. Nem értem, hogy live viewben miért müködik, és ott is miért csak akkor, ha silent mod 1, vagy 2-ön van. -
#34574 Nekem még a 300D csinálta viszonylag gyakran, akkuval lehetett csak resetelni, elvileg a váz és az obi kommunikációjának a hibája, amire radíros értinkezőtisztítást szoktak javallani.