48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #34653
    lomo teszt
  • Blasta
    Ófákk, most esik le, túlpihented magad má megin
  • Blasta
    f2.8-4.5, sry
  • Blasta
    tudtommal a 17-70 macro 2.8-4 fényerejű volt mindig is
  • 30Dani
    Újpesti Gyermek és Ifjúsági Ház fotóbörze 2008. február 10. 9-13 óra

Ferencvárosi Művház asszem:
    2008 március 02.
    2008 június 08.
    2008 október 19.
    2008 december 14.
  • Laox
    Én a helyedben ebay-ről rendelnék obit féláron az ittenihez képest :)
  • nikkel
    Szóval inkább Sigma. Köszönöm. Azér törekszem, h tudjak dönteni. A fotobörzén szeretnék venni 1-2 apróságot, bár gondolom oda géppel együtt kellene menni kipróbálni a dolgokat. Egyébként a februári fotóbörzén kívül szokott máskor is lenni ilyesmi?
  • G_ArchAngel #34646
    miért, van már -2.8-tól is?
  • Blasta
    Mellesleg miért nincs egy Samsung-os se?
    Kollega tesztelte a GX10-et is és annak legalább nincs olyan okádás menüje mint a K10D-nek, csak randa a felirat az elején, dehát istenem :D
    Azis ugyan azt tudja mint a K10D :)
  • Blasta
    LÁL :D
  • 30Dani
    Én nem tudok segíteni, a sok Pentaxos meg lapul :D
  • Blasta
    Annak a sigmának nincs rossz rajza, plusz 2.8-tól indul.
  • nikkel

Pentax K10D kit DA 16-45mm 219000 Ft összeállításra gondoltam, v e helyett a 17-70 macróképes S obi? Mármint Ti jobban ráláttok mint én. Nekem csak 1 Fuji 6500-am van most. Erről váltanék.
  • nikkel
    a 16-50-et kiemelték, h jobb mint a kitobi. Csak nekem ebbe még vakut is bele kéne építenem. Emiatt vakaróztam.
  • Laox
    A k10d jobb, mint a 350d. Gondolom a sigma obi is jobb, mint a kitobjektív.
  • nikkel
    Köszönöm, mostmár sokkal jobb~
  • Laox
    Undok vagy :-))
  • 30Dani
    350D-t én se tennék fel K10D-re.
  • nikkel
    Hali! Tanácsot szertnék kérni. K10D 16-50 obival, vagy 17-70Sigmával érdemesebb. Gondolom a 350D-t senki nem tanácsolná. Még most próbálgatok fotózni. Belenyúlnék rendezvény, parti+természetfotóba. 220k-nál nem tudnék többet rászánni. +mikor kellene ezt elkövetni, mer gondolm május, június környékén mennek lejebb az árak. Más gép is érdekelne, de ezt néztem ár-érték arányban jónak. V olcsó használt váz+ jó obi?
  • Timber
    En a 350Dvel kozgyuruztem joparszor... ment is be por nem is egyszer... de jobban biztam ket fujasban a rocket-blowerrel mint barmilyen dust removal featureben. A K10D-ben van dust removal amit szoktam is hasznalni, de igazan ott is rocket-blower ami meggyozoen leszedi a koszt. Szoval szerintem ha szerez egy rocketet es tudja hordani magaval akkor nem fogja olyan nagyon erezni a hianyat.

D80 jo valasztas es nemsokara meg baratibb lesz az ara, szoval hajra :D
  • efem
    LÁL
  • Blasta
    GSM + 6x optikai zúm :D:D:D
  • Blasta
    Hja, ha nem célod sok obit használni, ha nem munkára kell a gép, ha nem akarsz közgyűrűzni akkor nem fogod nagyon érezni a hiányát.
    Ellenkező esetben de :D
  • GregSB
    Ha csak a portalanító miatt vacilálsz akkor én azt mondom nyugodtan vedd meg a D80-at, mint írtam előbb nem akkora hátrány hogy nincsen benne.

Pixinfos nagy anti-dust teszt
  • JINgLES
    a PMA bejelenteseket mindenkep megvarom, de ha a 450d kitobival kb 900 euro lesz, akkor a d80 utod elvileg megdragabb.az anyagi keszleteim pedig szukosek :D
  • Timber
    ilyen idoben... csodalod? Es meg a WOW accom is lejart... :D
  • Dzsini
    de unatkoztok így vasárnap délben...
  • Blasta
    Ojat akar most :D
  • Timber
    A dust removal az a Pentaxban is csak marketing. Ne akard mar megmondani, hogy en mit gondolok es foleg azt ne, hogy miert. Raadasul a :D jelenteset is megtanulhatnad mar...
  • GregSB
    Egyébként halkan megjegyzem, hogy több oldal is tesztelte mér ezeket a portalanítókat, és egyik megoldás sem szerepelt valami fényesen. Egyedül az Olympusé ért valamit, de az se volt csodákra képes. Szal szerintem a D80-al se jársz rosszul, bár nincs benne portalanító de a szenzorja valamilyen portaszító réteggel van bevonva. Állítólag működik, az indexes D80 topic lakói legalábbis elégedettek vele - szerintük jóval kevésbé porosodik mint a D70/s. Nameg ha most frissítik olcsóbban is tudsz majd hozzájutni mint az újhoz.
  • GregSB
    Jövőhéten lesznek Nikon bejelentések, szerintem frissítik a D80-at és kap portalanítót. Persze nem fog azonnal boltokba kerülni, de érdemes mostmár kivárni azt a pár hetet...
  • G_ArchAngel #34622
    ez igaz, a tolózoomos obik pumpálnak, csak az a baj, hogy nem csak le, hanem, be is fújják a port:)
  • 30Dani
    Bármelyik EOS 100-400-al pl :)
  • G_ArchAngel #34620
    nekem meg attól van ki a tököm, hogy számodra minden "csak marketing", "agresszív marketing", "megtévesztő marketing", "stb marketing", ami nem Pentax és nem az ízlésednek megfelelő...
  • Timber
    Allitolag a Canon 500D-ben lesz :D Komolyan kezdem azt hinni, hogy menstrualsz :D
  • Timber
    Kihuzat + fordito + Takumar 28 FTW! :D

Mondom, hogy jo ha van de az a legbiztosabb ha van az embernel egy kortepumpa (vagy Giotto's Rocket :D)... azt egyik gepbe epitett rendszer se ubereli. Es gyakran a gepben levo dust removal az nagyon nem 100%-os eredmenyt ad (K10D eseten legalabb is, de 400D felhasznalotol is hasonlot hallottam).
  • G_ArchAngel #34617
    mondanál egy gépet beépített körtepumpával...?
  • Timber
    es mondanal egy gepet amibe beepitett nedvestisztitos rendszer van-e? Itt most a gepbe beepitett ultrahangos meg ccd rezgetos rendszerekrol van szo. L2R!
  • Blasta
    Azé mondod, mert nem makróztál még végig egy napot közgyűrűkkel!!!! :D:D:D

Én szük rekesszel makróztam, cserélgettem a gyűrűket, aztán otthon szerkesztésnél fél óra ment el egyetlen kép pormentesitésére! ;)

Szal inkább legyen mint ne, ezen nem érdemes spórolni sztem...
  • G_ArchAngel #34614
    aha, és marketingből az összes szervíz nedvestisztítást alkalmaz, ha a légbefúvás nem segít...

ami rátapadt, vagy nedves szennyeződés volt, azt hogy fújod le?