48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #34734
    arra nem gondolsz, hogy a fehér/fekete obi is így nézne a Nikon/Canon kínálatából, ha ők is gyártanák olyan bevonattal, ami jó a természetfotósoknak?

megszoktad, hogy minden fehér (valójában szürke) és fekete, a szokatlant meg legagyizod...
    USAkiában pl. a Sigma 300-800 az egyik legnépszerűbb természetfotós obi, gondolom arra a piacra szánja ezt a Sigma...
    a Canon 1200/5.6L sem szebb, csak fehér:)

• G_ArchAngel #34733
    "Felhasználási területek"

én kérek elnézést, de ez mekkora f*szság már?
  • Lateralus
    A "Mintafotók" fülön teljes felbontású képek a Sony A200-al és az új Zeiss 24-70mm F2,8-al.

LINK
  • Gabo
    Ez durva... Szerintem ehhez már fegyverviselési engedély is kell. :oD
  • Timber
    Masik otletem, hogy az Al-Qaida penzeli a Sigmat es ez az uj vallrol indithato raketajuk objektivnek alcazva :D
  • GregSB
    :DDD

Ez olyan nemfelvágós obi. Ha megjelensz egy fehér L-es ágyúval az emberek összef*ssák magukat, erre viszont csak azt hiszik hogy a kínai piacon vásárolt termoszt cipeled magaddal :D
  • Timber

MWHAHAHAHA... teat valaki? Komolyan kezdem azt hinni a Sigmanal 5 eves gyerekeket alkalmaznak designernek :D (amugy ez egy 200-500 vegig f2.8) Megcsinalnak egy specifikacioban profi lencset es vasari bovli muanyag jateknak alcazzak?
  • Timber
    A Sigma tenyleg ennyire segg? Mar elnezest...

Kidobnak egy SLR-t egy 'forradalmian uj' rendszerrel a Foveonnal es erre a sajat bajonettjuket rakjak ra ami kell a francnak. Aztan most kijonnek egy koNpakttal amiben APSC meretu FOVEON X3 szenzor van es fix f4/28-as obit kap. Mi a francert nem tudtak zoomos koNpaktot csinalni? Vagy ez mi akart lenni? Digitalis Lomo?
  • GregSB
    -Viewfinder magnification approx. 0.74x with 50mm lens at infinity; -1.0 m-1
    -Pentamirror type

Lolller! Ezt a setét alagútat komolyan gondolták 2008-ban?
    Összehasonlításképpen: a 4 éve bejelentett D70-ben 0.75x-s kereső volt) Biztos ez az ára az instant AF-nek LV módban de kösz, én iknább egy pentaprizmás 0.95-ös keresőre szavazok mint ájlájvúra.
  • Timber
    Pentaxra par uj Sigma :D
  • GregSB
    Jah, ez a A300 meg A350 úgy látom nagyjából a Nikon D80 szegmensét osztja két részre. Biztos úgy gondolták szotyiéknál hogy ez a része a piacnak még kiaknázatlan (D80-on kívül nem is tudok mondani más ár/tudású gépet, ami ide tartozna.). Az időzítés jó - D80 frissítése előtt fél évvel nyomultak be ide egész sor fícsörrel... majd meglátjuk hogy mire képes a csodás Bionz fos-jpeg kreáló csodájuk ezekben a gépekben :D
  • GregSB
    Azé a Sony tud jó érzékelőt gyártani, csak képfeldolgozó egységet (Bionz, v boinz v tudomén) nem :)

Ha megnézed a Nikon D300-ban pl elég szépen muzsikál az ExSpeed rencerrel az az érzékelő, ami az A700-ban leszerepelt. De ugyan ez igaz a legtöbbet licenszelt 6mpx-es ccd-jükre is, nézd meg mire képes a Nyikony D50-ben meg D40-ben (zajra gondolok): össze sem lehet hasonlítani az első D70-ek képminőségével, pedig ugyan az az érzékelő.
  • Timber
    Osoreg MF obik nem jatszanak? Pedig en pont ezert tettem le a voksom a Pentax mellett (tobbek kozt :D). Nekem jo ideig nem lesz penzem dragabb obikra pedig van egy nagy alomparkom obi teren. Amiket szeretnek: Pentax 17-70 f4, Pentax 50-135 f2.8, Pentax 100 f2.8 macro, Pentax 60-250 f4, Pentax 300 f4. Ezek kozul a 17-70, a 60-250 es a 300 lenne a 3 allando obi, 50-135 foleg portre a 100as meg makro. De hogy erre nekem nem lesz penzem jo darabig az tuti :P Igy maradnak az osoreg MF obik.
  • Timber
    K20D-vel mi bajod? Sajat Pentsung szenzor, es egy rakas ficsooor :D Egy akkora mammuttal mint a Samsung szerintem siman ramehetnek arra, hogy sajat szenzoruk legyen... Az meg szerintem egy nagyon pozitiv dolog, hogy a Pentax meg mindig Pentax es nem Samsung... Sot meg csak nem is Hoya :D
  • Laox
    Én nem vagyok profi fotós. Most vettem egy 28-75ös fix fényerejű obit, nemsokár fogok egy 80-200as fix fényerjűt, aztán pedig egy fixes nagylátószögűt... Ennyi szerintem akárkinek elég. Aztán vannak azért fix gyújtótávolságú obik is, és az általad említett régi obik is, szóval én egyáltalán nem aggódok az objektívpark miatt. És ahogy tellik az idő, egyre több pentax objektív lesz. A mostaniakkal pedig elleszek még pár évet.
  • 30Dani
    Tessar.
  • 30Dani
    Minden Pentaxos imádja a vázát, de obikkal hogy álltok? No offense, nem ismerem. Ősöreg MF obik nem játszanak.
  • 30Dani
    PS A70 vagy 75 asszem. Meg A1-ben halt meg sok ugyanígy, de lehet van több is, Nikonba is raktak ezekből.
  • Laox
    Ááá, a Pentaxnak nem lesz saját szenzora. Inkább legyen benne Sony és az átkülönbözetből rakodják tele olyan fícsörökkel, amik a hasonló árú Canon és Nikon gépekben csak álom. Mint most a K10D. Ezért szeretem a Pentaxot.
  • Timber
    En nem mondanam 100%-ra, hogy a Pentsung megveszi tole... Akkor mar inkabb fejlesztenek egy sajatot... mar ha Pentsung a fullframe iranyba akar tovabblepni. Valahol olvastam, hogy rakerdeztek iden a 645D-re es azt nyilatkoztak, hogy arrol sem kell lemondani meg. Lehet pletyka csak... de lehet a Pentsung kijon egy sajat 645os CMOS-al... manapsag mar barmi lehet :D
  • Blasta
    Melyik canonban volt sony ccd?
  • 30Dani
    Nemazé, de sony mióta gyárt jó érzékelőt? Alfa leszerepelt emlékeim szerint, CCD-i elég nagy szériában Canontól Minoltáig tönkrementek idővel.
  • Blasta
    Sztem ne reménykedj G, szépen könyveld el, hogy consumer dslr téren csak a világ második legjobb márkájával dolgozol! :))))))))
  • Blasta
    Hát ez befosás.
    A sony majd tesz róla, hogy a dslr-ek között is annyi tipus legyen olyan kis különbségekkel, mint most van a kompakt szegmensben.

-miköll? két efpées sorozat vagy három? Vedd meg a hármassat, abban még a megápixöl is többám!
  • G_ArchAngel #34709
    most már annyi újdonság van a Sony és Nikon gépekben, hogy remélem egy nagyon durva 5D-t készítenek a Canon-nál az összelopott ötletekből:)
  • Lateralus
    Bejelentették a Sony A300-at és A350-et.

(keressétek meg)
  • GregSB
    Ez örvendetes hír, bár nem szimpatizálok a szotyi digigépeivel de annak örülök hogy ilyen aggresszívan nyomulnak, a kiélezett verseny csak nekünk kedvezhet. (pl remélem hamarosan beindul a ki tud minél olcsóbb gépbe FF szenzort pakolni kámpötisön).
  • Loál János #34706
    Hn.
    Sony belép a csúcskategóriába, de Pentax-tesó is megveszi tőle az érzékelőt, akkormegmárhát Samsung-öcsi se marad ki, és így mindjárt 5 kompetítor lesz a FF piacon.
  • Blasta
    Baszki, hogyhitták a tigrised anno? :)))
  • ivjoe
    Nemhanem Canon Janosch Tigerauge.

Ésmég rajtavan a Janosch szignója is, kérekegy tiszteletpéldányt, htx.
  • Aspyrin
    nicht nur für kinder, valóban
  • Loál János #34702
    A Canon gyakorlatilag nekem tervezte ezt a gépet, htx.
  • G_ArchAngel #34701
    Hoppá-hoppá! Sony fullframe szenzor...
  • Laox
    Megjött a tamron 28-75 f2.8, 14300 forintot pakoltak rá a szemét magyarok még, de így is megérte :)
  • 30Dani
    Lál
    Én Canos vagyok -.-
  • Lateralus
    Ezekből van a legkevesebb.
    Némelyik büszkén hirdeti, hogy Nikonos:
  • GregSB
    Lapuló Nikonos:

• BiG G
    jobb mint a canoff amit már mindenki unásig ismer
  • 30Dani
  • Blasta