Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Timber
Azt neztem en is ... de eleg sok helyen irtak, hogy lagy a kepe ... igy en passzoltam 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Loál János
Én nagyon pipa voltam tegnap, mert lecsúsztam egy 50mm 1.4-es Chinon-ról, ami gyönyörû állapotban volt, fillérekért a Vaterán. Elnéztem a dátumot, azt hittem ma jár le. :-C

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Loál János
Mennyi obit tervezel vásárolni/használni, btw? <#alien>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Timber
😄 Hat egy 500as tukrost mindenkepp veszek (hu mit kapok most ezert 😄) ... kicsi, konnyen szallithato ... es 500as 😄 Volt is egy PK bajonettes valahol ... csak meg kellene ujra talalnom 😄

jol sejtem h paparazzi utvonalon akarsz tovabbhaladni?😊

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Timber
Na akkor a mai nap termese 😄

CZJ Sonnar 3.5/135 - Asszem a mai nap legjobb vetele 😄 (arat nem mondtok mert akkor jon 5 ember, hogy nekik feleannyiert lett volna egy elado LOL) Nem sok alkalmam volt probalgatni mert fel 8 fele kerultem vele utcara. Egy gyors kep kijovet a berhazbol (kezbol durrantva) - 1/45, f5.6 (azt hiszem 😄)

Tamron 5.6/300 + 2x-ezo - Vegyes erzelmeim vannak ezzel az obival kapcsolatban. Sajnos a CA nagyon eros vele, de ahol nincs CA veszely ott meg szerintem eleg detailes. A 2x leginkabb a polc disze lesz, mert egyreszt f11 lesz tole masreszt a kepminoseget is szerintem rontja. Szoval egy nagyon jo 300as lenne ez az obi ha nem lenne ekkora CA >.<

Vivitar 6.3/400 - Nekem bejott 😄 igazan ezt sem tudtam kiprobalni meg mert ez is ma delutan jutott hozzam, de eddig nem vagyok hadilabon vele. Hogy vegleg az enyem marad-e az holnap derul ki 😄

Szoval 1 nagy orom (CZJ), 1 semleges (Vivitar) es 1 kisebb csalodas (Tamron) a mai nap 😄 Osszesegeben orulok a CZJ miatt (es meg Zebra is ... yummie!)

Ps.: Ha tudtok elado Zebra CZJ-t akkor szoljatok. CZJ Zebra fetisiszta lettem 😄 😄 😄 Vateran mar leutottem egy CZJ Pancolar 1.8/50-t (szinten Zebra) es igyekszem leutni egy CZJ Sonnar 4/300-ast ami szinten Zebra 😄

Gyártó olcsóbban tud, kisebb, könnyebb obit gyártani.

mondjátok! EOS 1Ds mkIII-mal készült RAW formátumú képet lehet valahol találni a neten?

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

norbre
hm.. akkor mi értelme van a dx objektívnek? úgyértem ha sima 18-70-es obit rakok a gépre akkor is ugyanazt az eredményt kapom, és még az obi vignettálásának nagy része is "levágódik", lemarad a képrõl..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Nem nyersz fényerõt.
Igen, mindenképpen 1,5-el szorzol, akármilyen obit teszel a gépre. A kisebb érzékelõ miatt egyszerûen leesnek a szélek.

norbre
akkor ha logikusn következtetek, akkor a 18-70DX obival gyakorlatilag fényerõt nyerek ellentétben azzal ha csak sima 18-70 obit használnék.. de a fókusztávot akkor is 1.5-el szorzom hogy kisfilmes formátumnak megfelelõ értéket kapjak?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

A DX a Nikon érzékelõméretének neve. Kb. 1,5x kisebb terület, mint a kisfilm. A DX jelû objektíveket ehhez a kisebb területhez tervezik.

Egy 18-70mm-es DX objektív kisebb képkört rajzol DX érzékelõre, szûkebb kivágást ad. Kb akkorát, mint egy 27-105mm-es objektív kisfilmen.

Egy 18-70mm-es kisfilmes objektív nagyobb képkört vetít, de a DX érzékelõ miatt ebbõl ugyanannyi látszik, mint a 18-70mm DX.bõl., ez kb. 27-105mm kisfilmes látószögnek megfelelõ.

Mindkettõ ugyanazt a képszöget adja egy D80-on, de a DX obi nagyobb (pl. kisfilmes) vázon nem lesz jó.

norbre
hali.. asszem eddig értettem de most kicsit összezavarodtam..
vannak a nem DX-es obik meg a DX-es obik vannak a 35mm-es gépek meg a kisebb lapkamérettel rendelkezõek.. pl NikonD80

a nem DX-es obiknál megadott fókusztávokat pl a D80-nál 1.5 el meg kell szorozni. vagyis egy 18mm obiból lesz kb 27mm

namost a következõ mondatot vagy lefordítani vagy értelmezni nem tudom jól:

"The Nikkor is a designated DX lens projecting a reduced image circle and as such not compatible to full-frame SLRs. The field-of-view is equivalent to 27-105mm (3.8x zoom ratio) on classic full frame cameras."
(forrás)

most ez a lencse azért 18-70mm DX mert olyan mintha 35mm formátumnál haszálnék egy 18-70mm-es obit vagy ez most 27-105mm-nek felel meg 35mm formátumnál??<#zavart2>

Timber
Minden kep egyenesen a kamerabol a netre 😄 Mind kezbul.

300x2, ISO1600, 1/30

300, ISO800, 1/15

300, ISO800, 1/60

300x2, ISO800, 1/15

(ha elkurtam volna valamelyik linket sorry 😄)

Tudom a CA nagy, de az a legkonyebben korrigalhato resz. Majd hetvegen remelem lesz idom bovebben fotozgatni vele.

30Dani
képt!

thank you for helping us help you help us all

Timber
Na vettem ma egy sulyzot 😄 Es meg fotozni is lehet vele! 😛

Tamrom SP 5.6/300 54B Adaptall-2es + 2xezo ... elso benyomasra nagyon de nagyon jo 😄 (az en szintemnek foleg 😄) es baromi nehez (az en puhos testemnek 😄). 10 perc katt katt itt az irodaban es holnapra tuti izomlazam lesz 😄

Viszont kezbol 1/15-oddel alig alig mozdult be vele kep ... igaz 1600as isonal. Szoval Pentax CCD shiftes kepstabi FTW.

/me happy 😄

Caligo
Azt mondtak románia egész romániában nincs szerviz. Amugy ez tényleg így van<#szomoru1>

lassan költözöm Londonba, örülök neki, hogy ott van szervíz😊))

http://gaborszantai.co.uk/

Írtál volna Romániát, rögtön tudják... 😞

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Caligo
Röhej. Én a global supportnak írtam, hogy erdélyben hol találok szervizt, engem londonba küldtek, hogy, "sajnos az a hozzám legközelebb esõ canon" szerviz<#wilting>

nekem válasz gyorsan jött, de a küldemény (akkor CF-kártyát adtak) 1 hónap múlva érkezett...

Tikal
hi
valakinek van tapasztalata a canon cashback-el? tobb mint egy hete elkuldtem a levelet nekik amivel kell, es meg nem kaptam e-mail megerositest... postanak mar oda kellett volna ernie vagy ennyire lassu lenne a feldolgozas?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

zoliapu
BiG G

Köszi tényleg tetszetõs ez a Samsung kompakt gép, még nézegetek aztán meglátjuk.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Eladó 2db 2 GByte-os Sandisk Extreme III SD kártya, idén tavasszal vettem, garipapír, számla, bõrtok, CD jár hozzá...

Ajánlatokat PM-ben, pls...

Ha valakit esetleg érdekel egy kis Sony foto-GPS, akkor van egy eladó.
Itthon kb. 25ezer, de én odaadom 15-ért. Vadonatúj, dobozában, minden alkatrészével. Nincs rá különösebben szükségem ugyanis.
http://scilib.typepad.com/science_library_pad/2006/09/my_review_of_th.html

Agfa DC-1030i /10mp
Ezzel szemezgetek. Szerintetek compact kategóriában jó ez a gép? Megéri az árát?
DoctorJohnson
"1. Hülyék a supportosok a támogatott cucchoz
2. Még arra sem képesek, hogy legalább magyarul beszélõ embereket ültessenek a vonal túlvégére."

ergo balfaszok 😊
(vagy hívjuk ahogy tetszik)

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

BiG G
eltévedtél kicsit, itt talán

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Sziasztok segijen valaki , mert gondban vagyok, hang kártya ügyben köszi
BiG G
parancsolj, ez a gép szerintem minden igényedet kielégíti, most ráadásul még memóriakártyát is adnak hozzá ajándékba.

zoliapu
Egyébként van egy digitális NIKON vakus 2MP 3X optikaiZoom. 64 MB memória. és egy Zenith objektível vakuval álvánnyal ami analóg. Az a gond hogy mindakettõ elég nagy méretû ha haverokkal vagyok a kocsmába vagy turázok arra kellene egy kis kompakt gép.

BiG G
ahogy az a mai napom már elhangzott, olcsó húsnak híg a leve... ennyiért biztosan nem csinál jó képeket, ráadásul eddig még életemben nem hallottam semmilyen vonatkozásban, de fõleg nem fotósban, olyan gyártóról hogy Odys.

íme, a legolcsóbb kategória versenyzõi: link. ha már veszel valamit akkor ne szart vegyél, canon vagy nikon gépeket ajánlja innen mindenki, nem véletlenül...

zoliapu
BiG G

Ezt mibõl gondolod így "nyélbõl" már láttál ilyen képet?

Most járjon a delikvens két telefonnal?

BiG G
ez nem fényképezõgép, hanem annak látszó tárgy. még egy középkategóriás mobiltelefon is jobb képet csinál mint egy ilyen vacak...

zoliapu
Odys Slim 5L II

Ilyesmire gondoltam a végeára: 14000 Ft.

kanyonbol A4xx szeria, bar az van kb 20-25mm vastag is esetleg valamien nikony kuulpixx

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

zoliapu
Milyen digitális fényképezõgépeket tudtok ajánlani amirõl jó a tapasztalat , kölönbözõ összejövetelekre stb. vinném magammal, ezért kisebb darabokra gondoltam kb 50*50*10 mm nagyobb elvárásom nincs vaku legyen rajta és mehet akkumlátorról is kijelzõ sem kritérium minnél olcsóbban 20 000 Ft mondjuk. Azért nem akarok most telefont váltani meg kevés ami szép képeket készít, ritkán kellene csak.
Köszi a válaszokat.

hat nekem az occsobbik 18-50 vanik belole, 2 eve remekul szuperal (attol eltekintve h kb 1.5 eve elkezdett hangosan morogni fokuszalas kozbe, de megjavitottak) igaz kepminosegbe nem egy L -es obi, de kitobinal boven jobb 😊 (30e-ert foleg)

amúgy Stigma fixek jóak, meg néhány EX zoom kalibrálás után, de a többire igaz az "olcsó húsnak, híg a leve" mondás...

nana, nembantjuk 😛 jo volt az az obi nekem is 2 evig arra a celra 😊

lehettek volna õszinték: "ezek a képek azért homályosak, mert Stigma objektívvel készültek"😊

nekem anno 300d-re is 6 hetet kellett varni, a 75-300ra 5hetet, a vakura 10 napot, az obira 1 hetet.. gondolom tovabb nem kell mondanom 😊
de a kedvenc mondatot haverom kapta camera kft-nel, hogy ezek a kepek azert homalyosak mert sotetben keszultek -> miert a sigma obikat csak vilagosban lehet hasznalni? (csunyan backfokuszos volt amugy)

Hááát... most direkt kipróbáltam: belõttem, hol van normál módban a közelpont, majd makrora váltottam és kb. 1-2mm-rel közelebbrõl próbáltam fókuszálni. Nem sikerült. Ami eltérést látok, hogy valamivel lassabban, precizebben mozog makroban az AF "motor".
Sajnos mintát nem tudok felrakni, mert nincs kéznél a kártyaolvasóm, de iszonyat zajos tud lenni (hogy a shutter lag nevû jelenségrõl ne is beszéljünk 😊 ) és förtelmesen néz ki az általa produkált zaj.

30Dani
Jobb a közelpontja makróban meglepõ módon. Miért lenne szégyen? Neked minden szar?

Mondjuk annyira nem akarom eladni... csakhát nyár óta alig használom. Beleuntam a játékba és ez sajnos épp akkortájt jött rám, amikor megjött a gépem. 😞

jajjne... árulja már el valaki, miben különbözik a K750i makro módja a normál üzemtõl! Mélységélesség és közelpont kb. azonos.
(azért szégyen a sony-tól egy ilyen képminõséget produkáló eszköz... még akkor is, ha már két éves darab 😊 )

30Dani
K750i makró rúlz

30Dani
30Danit letagadod :CCC