48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #34774
    A 124. kommenttől ajánlom, tanulságos...

(ugyanez a téma)
  • Timber
    * - Vonalsuruseg? Az a neve? :P Lehet hajnali 6 korul nem forumozni (meg BiteFightozni :P) kene :P
  • Timber
    Abban mondjuk van valami, hogy lassan annyira picik a pixelek az erzekelon, hogy igazan csak brutalis optikak tudjak azt a krumplit* teljesiteni :P Szoval az also szegmensben (azaz nem a Nikon D3 vagy a Canon 1Ds Mark sok :D ) teljesen felesleges a megapixelseget eroltetni, mert ugysem fognak tudni olyan obit venni ami azt ki is tudna hasznalni. Most el tudod kepzelni, hogy aki mondjuk vesz egy gepet 150-200e forint kornyeken az utana 4-500e forintos obikat tud majd ra venni? Persze ez egy picit sarkitas tudom (es majd G_Archangel jol ram szall erte megint :P) de abban igaza van, hogy nem megapixelt kene tunkolni hanem inkabb zajt kene levinni meg a dinamikat fel. Csak sajnos parasztvakitasra van szukseg, mert az atlag vasarlo nem azt nezi, hogy milyen zajos a gep ISO1600on, hanem azt, hogy hany megapixel es hanyszoros a zoom :P

* - (nem ugrik be mi annak az izenek neve :D)
  • Timber
    A 14.6 Megapixeles APSC az kb 32 Megapixel lenne ha full frame lenne (ha jol szamoltam). Szoval a 24.6MPix Full Frame az kb 10 MPix APSC.
  • Timber
    A CZJ Sonnar 135os mellett lagy :D de itt egy PEF, toltsd le nezd meg.

Az igazat megvallva azert szabadulok meg par lencsetol mert el kell kezdenem felrerakni masra (jon a K20D :P), nem azert mert nem felelnek meg. Azoktol szinte azonnal megvalok :P
  • The Garrett
    ma is vannak már ilyen gépek, meg nagyobb felbontású digitális hátfalak is, gondolom azokat sem optika nélkül használják. :)

off: metron hazafele ma megállt mellettem 2 ember, az egyiknek d3 a masiknak d300 logott a nyakaban... nagyon elgondolkodtam hogy kikapom a nyakukbol és futok :D
  • Garf
    látom vaterán eladsz egy fix2.5os 135mmes obit. joaz? lehet kéne :D
  • Pistike 007
    Értem, köszi!
  • 30Dani
    Polárszűrőt csavargathatod, nem is lenne hülyeség, csak portré állásban besüt rajta a nap.
  • BiG G
    arra van hogyha szűrőt teszel az obidra amit mondjuk forgatni is kell kis pöcökkel (pl polár) akkor tudd mellette használni a napellenzőt is
  • Pistike 007
    Üdv! Ez a kis luk a fényellenzőn milyen célt szolgál?:D
  • Roger6
    24.6 MP? Aztán ahhoz milyen obi kell????!!!!! (Annyira baromságnak tartom ezt a megapixel háborút, a tököm kivan már vele!!!)
  • Loál János #34762
    Vid.
  • Loál János #34761
    It's going to be a full frame 24.6MP CMOS model with Super Steady Shot stabilization, and it's coming this year.

by Sony
  • Galy
    NÉHA????
  • G_ArchAngel #34759
    remélem ez tényleg javítani fog a helyzeten...
  • efem
    amugy hol?
  • efem
    azert legalabb sok iranyba forgathato fejes nemartana ha lenne :P
  • Timber
    en 1000 forintert vettem egy Hanimexet :D Lanyom Pentax ME-jevel tokeletesen mukodik :P
  • efem
    valaki nem akar megvalni regi ,megunt kozeperintkezos vakujatol?:) az se baj ha 2 van :)
    radios,kozeperintkezos transmittert vett jol,es kihasznalna
  • G_ArchAngel #34754
    oké, a KATA táska nem sok helyen van raktáron, de a 35/2 elégé proli üveg, lehetne a fiók alján, mégsem egy világgazdaságot rengető tétel:)

amúgy gyors felmérés: eddig két Mastercard és két Visa van a házban:)
  • GregSB
    Európában pont a MasterCard a menő, mivel az euró alapú, a Visa meg dollár alapú. Szal ha olyan országban fizetsz ahol € a fizetőeszköz jobb MC-t használni.
  • GregSB
    Dehogy begyepesedettek, tartanak az ügyeskedő kelet-európaiaktól. Amikor én kint voltam tavaly íreknél akkor volt abból botrány, hogy K-európaiak (nemtom pontosan már kik, lengyele, lettek v észtek, de tökmind1 nem ezen van a hangsúly, indiaiak meg pakisztániak is buktak le már így) hamisított MasterCardokkal meg Visa-kkal fizettek nem kis összegeket.

Gondolom angliában is próbáltak már ügyeskedni egy páran, és ezért nem fogadjék el az ilyen kártyákat sok boltban.
  • Laox
    Európában a VISA a menő :-) Bár Angliában nem Euro van, szóval a fene tudja. De én EU-ban visa-val fizetnék.
  • G_ArchAngel #34750
    ezek legalább elfogadták a kártyámat, nemrég patront akartam venni a printerbe, a 3. cég volt, aki hajlandó volt elfogadni, hogy nem UK származású a Mastercard-om...

néha annyire begyepesedett, szűklátókörű f*szok ezek az angolok, hogy legszívesebben belerúgnám a rohadt toronyórájukat a Temzébe...
  • Laox
    Ezen nagyon nevetnem kellett :-))
  • G_ArchAngel #34748
    Londonban megkaptam az első magyar életérzést:
    rendeltem egy 35/2 fixet és egy KATA táskát, 2-3 hét a szállítás, mert pont ezek nincsenek raktáron...

vicces, ha fotós eszközöket akarok venni, akkor az egész világon szar a helyzet, vagy csak mert szerencsétlen magyar vagyok?
  • 30Dani
    Láttam, gondoltam is magamra htx (Y)
    De most vakukat akarok gyűjteni :)
  • Blasta
    Dani!
    Indexről:
    "Szép állapotú, hibátlan Canon EF-S 60mm f/2.8 makró eladó. 68ezer."
  • BiG G
    isten adja hogy igazad legyen :)
  • Galy
    ilyen nem lesz sose :)
  • BiG G
    alapvetően nem baj, mert jó segítsük a laikusokat, csak akkor lesz ez érdekes mikor majd abba csap át, hogy "csiga és rovar objektív"-ként reklámoznak majd fényerő és gyutáv értékek elhagyásával
  • Lateralus
    De sokan még sincsenek ezzel tisztában, a DSLR tulajok közül sem. Nekik az a segítség, ha odaírjuk, "ezzel az obival csigát fotózhatsz, ezzel kismadarat, ezzel meg tájképet". Miért lenne ez baj, ha mellette úgy is ott a gyutáv, annak aki abból ért?

• BiG G
    értem, viszont én magamból indultam ki (lehet ez a baj). ha veszek valamit akkor előtte keresek a cuccról 2-3 tesztet és leírást a neten, átnyálazom a fórumokat a témában, ezután megkeresem a legjobb árat, és utána go buy. mindennek pedig alapfeltétele hogy valamilyen szinten tisztában legyen mi a francról is beszél a tesztelő illetve a fórumozó kollega.
  • Aspyrin
    Miért kellene tisztában lenni? Ember megkérdezi eladót: le szeretném fotózni a madarat a fán ezzel a géppel, ennyi pénzem van, mit ajánl?
    Én szerszámokkal kereskedem, az ide betérő emberek 99,9%-a semmit nem tud a leendő gépről. Elmondja mire szeretné használni én pedig bemutatom a választékot.
    Persze a maradék 0,1% tudja mit akar, de az nem mérvadó.
  • BiG G
    pont úgy is gondoltam, csak van egy kis különbség: autóválasztáshoz nem kell jogsi, mert lehet tudni hogy családi egyterű vagy sportkupé az igény, viszont objektív választáskor tisztában kell lenni egy sor dolog jelentésével (a fényerő, a gyutáv és a bajonett alapvető)
  • Aspyrin
    Ez kb. úgy hangzik, hogy aki nem tud vezetni az ne vegyen autót..
  • BiG G
    aki kicsit is komolyabban foglalkozik a dologgal azért annak illene megtanulni az alapdolgokat. aki meg nem, az ne vegyen dslr-t, ahah.
  • Lateralus
    Nyilván nem lehet pontos, de egy kezdőnek fontos lehet, aki nem tudja mi az a gyújtótávolság.
  • G_ArchAngel #34735
    "Mi a francert nem tudtak zoomos koNpaktot csinalni?"

Vazze, Te is tele vagy fixekkel nem?:)
    Nekem pl. hosszú idő után ez az egy kompakt ami tetszik G9-en kívül.
    Én inkább az f/2.8-at sajnálom és az ISO3200-at - brutális cucc lenne DSLR mellé riportfotózni.