Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ivjoe
HA megnyitsz egy raw-ot alapból elindul a dngraw.
srácok help, pls..
kicsit láma üzemmód, de ha valakinek van cérnája, magyarázza már el, hogyan kell telepíteni a dng raw konvertert cs3 alá...
letöltöttem a plugint ugye... két file zip-elve. az egyiket az instrukcióknak megfelelõen bemásoltam a common files/cs3 plugin-ek közé.. eddig tiszta sor. de van ott egy .exe file is, ami mintha kötegelt file kezelõ lenne, vagy mi a szösz... na azzal mit kell kezdni? meg a cs3-ban hogyan tudom elérni a dng raw plugint (mert sehol sem találom...)
kösz

GregSB
😄DDDDDDDDDDDD

meik a szoke?

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Timber
Akar valaki kozcsavart? 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

GregSB
Erre a versenyre hol lehet jelentkezni fotósnak? <#guluszem1>

Asszem megyek is intézni a vízumot 😛

GregSB
Azért a 6400 ISO-s képen durva sok részlet megmaradt, még ha erõs zajszûrés is ment végig rajta. És ha jó a végeredmény nem mindegy hogy érik el?

Timber
Október 14-én, Fotoborze a Ferencvarosi muvhazban. Most irtam nekik levelet, hogy tenyleg es tenyleg 😄

Azért erre ne vegyél mérget.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

30Dani
Nincs.

thank you for helping us help you help us all

Timber
Ha kicserelem meroekesre a focus screent az van kihatassal az autofokuszra?

30Dani
A pronak kihajtható a középoszlopa, ami elvben jó dolog, de azt mondják ettõl kevésbé stabil.

aki állványok terén képben van: a manfrotto 055 DB és PROB változata miben különbözik ami számít? mert elõbbi 10E-el olcsóbb ahogy látom.
hát ezaz... az eddig látott képeken én inkább csak az erõteljesebb zajszûrést vélem felfedezni.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

GregSB
Más: Dúva ez az LCD az új nyikonokon 😊

GregSB
Az eddigi tesztképek alapján kissebb a zaja mint az eddig etalonnak számító 5D-é. Szóval panaszra nem lehet ok. Viszont az 5D szenzora és képfeldolgozó procija már 2 éves. Nemsoká jön az 5D MKII, majd azzal lesz érdemes összevetni a D3-at.

Timber
Valakinek van tapasztalata a Tokina 80-400-assal? Nekem a Sigma 170-500asaval se volt kulonosebb gondom es sokan azt mondjak, hogy annal jobb a kepe.

Caligo
Bocs, a linkek már nem élnek

Caligo
Itt vannak még tesztképek

Timber
Egyik kollegam fel is rakta mar a gepere. A RAW formatum szerinte hasznalhatatlan (semmi kulonbseget nem talalt a JPEGgel), a Bracketing resze nem mas mint egy makro (de nagyon jol hasznalhato) ... viszont a Sokoban ... na az mindent visz 😄

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Hmmm... azért megnézném, hogy milyen lehet RAW-ban, zajszûrés nélkül.
Nekem úgy tûnik, kapott egy igen jó zajszûrõ algoritmust a váz, de az érzékelõ nem annyira zajmentes... 😞

Timber
Nyah ... Samyang itthon kapott egy tisztitast (a hatso lencse irtozat koszos volt) es ezzel meg egy eselyt. 😄 Holnap durrogtatok vele egy kettot napfenynel 😄

Timber
3.5 😄
En meg a Vivitart megtartom ... 15ert vettem es ahoz kepest szerintem eleg jo kepe van meg 2x-ezovel is. Ja amit nem irtam 😄 minden kep allvany nelkul keszult csak 'nekitamasztva' a konyha ablakkeretnek (nem kezbol) 😄

sonnar gecijó, többit eladnám😊

sonnar-os kép hányas rekesz?

http://gaborszantai.co.uk/

Timber
menetkozben osszevetettem 4 obim 😄 (hu de nagyon tesztelos kedvemben vagyok!)
Sonnar 135, Tamron 300, Vivitar 400, Samyang 500 es mind 2x-ezve egy Miranda 2x-ezovel.

Eredmeny: Tamron es Samyang megy a vaterara 😄 A Sonnar pedig imadatom targya marad tovabbra is 😄

Timber
Szerintem csak bemutatasa a dinamikanak ... vagy valami 😄

Timber
azaz ISO 3200as holgyike meggyozo (nem ugy mint az uj TVNet reklam 😄). Nem beszelve a 6400on trombitalorol ... Mar mar latom a Nikon uj Media Marktos szlogenet ra: Vege a zajossag korszakanak! Mert Canon azert nem vagyok! 😄

GregSB
Az ISO 6400-as kép nagyon impresszív. A 3200-as is, bár ott csak a hátteret kell figyelni mert a modellre villantottak.

A második képet meg nem tudom hova tenni. 1/800-ad és mégis olyan mintha bemozdultak volna a fák.

GregSB
A második kép egy vicc akar lenni? 😄

http://gaborszantai.co.uk/

Loál János
htxalz <#smile>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Timber

Timber
amugy meg tapasztalat: mindig telefonalj oda mielott mesz 😄

Timber
annyira nincs ott se nagy valasztek. Szerintem ez kb olyan, hogy igazan akkor talalsz jot ha minden nap odatelefonalsz 😄 Van meg a foto-optikus is ahol erdemes keresni. Ott ma nem voltam igy lehet van valamilyuk 😄 Mindenesetre a Tamronnak nagyon orulok. Mar mar gyanusan olcso volt 😄 Mindjart linkelek 2 kepet vele (ez is csak ilyen meloba visszasietes kozben sebtiben eldurrantottak 😄)

Loál János
htx!
Opticamnél van választék Pentaxhoz, vagy nem nagyon érdemes (miattad 😄) elmenni hozzájuk?

Timber
Kitobit megtartom amig nincs masik 28 alattim 😄

Timber
A Tamron a Soostol a masik ketto meg a Opticamtol 😄

Timber
sok jora ne szamits 😄 Eredetileg egy oroszt szerettem volna de ennel csalogato volt, hogy K-s es viszonylag olcso. Viszont koreai szemet 😄 Uber lagy a kepe, max lemeretezve webre. Majd meg meprobalok szerezni egy oroszt is M42essel ... talan azzal jobb eredmenyek lesznek.

Galy
tükörobis tesztképeket gyorsan, sokat, plz
Loál János
Jesszus. 😄
Ezeket honnan?
Kitobival mi lesz ezek után? <#gonosz1>

Timber
na ma ujabb 3 cucc 😄 (elment a 170-500asom 75ert ... abbol gyorsan bevasaroltam 😄)
1 db Tamron 28-105 f4-5.6 - autofokuszos es a kitobinal sokkal jobb 😄
1 db Samyang 500 f8 Mirror - ha' olyan mirroros ize 😄
1 db Miranda 2x-ezo 😄

Timber
hat olyan altalaban ez van a gepen 😄 tehat altalanos 😄

DoctorJohnson
annyi értelme van még, hogy elvileg egy DX méretû CCD-hez tervezett objektív értelem szerûen jobb, optikai hibáktól mentesebb képet rajzol egy DX érzékelõre, mint egy 35mm-es kisfilmhez tervezett objektív szintén DX érzékelõre.

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

DoctorJohnson
tetszik ez a tesztkép 😉

DoctorJohnson
28-300 "általános"? 😊)

Timber
hat most mar mindegy 😄 bebuktuk 😄

Timber
Nem tudom ... mindenkepp szeretnek egy Zebra gyujtemenyt 😄 (50, 135, 180, 300 mar szinte megvan 😄)

Amugy kb ilyesmi parkot tervezek:
Valami alapzoom (lehet Sigma 17-70 vagy Pentax 16-50) vagy egy "altalanos" (18-200 vagy 28-300)
Valami kozep zoom (70-300 vagy 100-300)

meg par prime:
Macro (Pentax DFA 100/2.8 macro)
Valami 300as (most van a Tamron de sajnos akkkora a CA-ja, hogy nem igazan jon be >.< ho vege fele szerintem lesz egy Sonnar 4/300)
Valami 500as (szivem szerint nem tukros ... de nem zarkozom el attol sem ... vagy is is 😄)
Pentax 1.4/50es
CZJ Sonnar 3.5/300 (mar meg is van 😄)

Egyelore ilyesmiket tervezek. De szerintem fogok vasarolgatni manual obikat es ami jo azt megtartom. Pl. a Tamron 300-ast el fogom adni sztem mert zavaro a CA-ja.

Loál János
Én meg olvastam egy olyan véleményt, hogy még a Pentax 1.4-nél is jobb a képe. 😮)

30Dani
MF mien K10D-n?
Zebra jóak, vannekemis.