48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    A fix valoban elony :D en is imadom oket. De nem egy koNpaktnal. Ott nincs lehetoseged mas gyutavra igy ott inkabb valasztanek egy 3-5x zoom kozotti gepet ami picit lagyuljon el a sarkok fele f2.8on :D mint egy fix 28ast ami f4-el razorsharp a szeleken. Csupan marketing szempontbol is jobban eladhato egy zoomos gep mint egy fix. Es szerintem most a Foveon szenzornak ez kene... egy olyan gep amivel be lehet futtatni rendesen (mondjuk egy Sony R1 szeru gep Foveon APSC szenzorral...)
  • Garf
    találd meg a fényképezőt a képen!

• G_ArchAngel #34852
    szerintem a fix inkább előny, mint hátrány - azért ezek a tesztképek a széleken/sarkokban is rendben vannak, inkább az f/2.8-at sajnálom...

100e kevés lenne ehhez, 200e meg sok - valahová közé kellene (én a 450 GBP-t tartom reálisnak)
  • Cat #34851
    nem potencia, hanem potenciál :)
  • Timber
    na ez gaz. 100eHUF koruli arral meg megbocsathato lenne a labzoomos obi. Igy nem tudom. Nagyon durvan jo kis gep es tenyleg nagyon gromek, de szerintem ez az ar tul sok erte. Pedig nagyon drukkolok a Foveonnak, hogy vegre be tudjon torni a piacra, mert ha megnezzuk ezeket a kepeket is latszik, hogy baromi nagy potencia van benne!
  • G_ArchAngel #34849
    Sigma DP1 kép: ISO 800 - f/4 - 1/30
  • Dzsini

In 1930, Goro Yoshida and his brother-in-law Saburo Uchida created Precision Optical Instruments Laboratory in Japan. Four years later, they created their first camera, called the Kwanon. It was named after the Kwanon, Buddhist Bodhisattva of Mercy. The logo included an image of Kwanon with 1,000 arms and flames.

Coolness of logo notwithstanding, the company registered the differently spelled word "Canon" as a trademark because it sounded similar to Kwanon while implying precision, a characteristic the company would like to be known and associated with.
  • BiG G
    hűazannyát, ezt már nevezem :)
  • G_ArchAngel #34846
    ha az angol parkcamera.co.uk oldalon beteszed a kosárba, akkor 600GBP, azaz 210e kb, de már olvastam dpreview-n 450GBP-t is... (Canon G9 300GBP)
  • Tomo15
    Nekem is nagyon bejön;) Lehet már tudni, hogy mennyi lesz kb. az ára?
  • Jano
    Hm.
  • Dzsini
    A memóriakártyák, illetve a tárolóval felszerelt multimédiás eszközök után 20 százalékkal kevesebb jogdíjat kell fizetni idén - az Artisjus erről szóló közleménye a Magyar Közlönyben jelent meg.
    (...)
    A kép és hanghordozóként használható memória kártyák jogdíja is azok kapacitásától függ. A legkisebb, 64 megabájtosé 50 forintról 40-re csökkent, míg a 8-12 gigabájtosé 3.000 forintról esett 2.400-ra.

http://www.sg.hu/cikkek/58064
    hát, ez is valami... még így is jó 10-15%-a az árnak a jogdíj
  • G_ArchAngel #34842
    Sigma DP1 fotók - KELL!
  • DJ RX7
    Flém keltésből ötös jár.
  • BiG G
    szerintem loál :)
  • Timber
    no de azert irtam smileykkal. Nem korrekt valoban... mert poennak szantam :D
  • G_ArchAngel #34838
    Big G kezdte a párbeszédet és Ő dslr-t írt, ezért nem korrekt a válaszod - én is írhattam volna, hogy a Hubble-hoz képest, amit írtál csak porszem...:)
  • Timber
    SLR-t irtam :D Tudom te DSLR-t. Ne kosse' mar belem mindeg teeeeeeee :D Csak azert mert Pentaxian vagyok mar rogton labtorlokent kell kezelni? HE? :D
  • G_ArchAngel #34836
    ezek közül melyik dslr?
  • BiG G
    az átlaghoz mérten :) átlagméret nálam a 300D, D70
  • Timber
    attol fugg melyik SLR-hez mered! :D Pl. Egy Pentax ME mellett korrekt meretu, egy Pentacon Six TL mellett meg a D3 is picinek tunhet :D
  • BiG G
    azért egy gyári bg-e3 markolat javasolt, mivel dslr-hez mérten kicsi a 350d
  • DJ RX7
    Nekem inkább csak akkura lenne szükségem, de ha azt mondjátok, hogy ennyire fos és a Canon akksi elbír 1000 expo-t akkor nincs szükségem rá.
  • tugyiti
    350D-vel gyári aksival kb. 2000-2300 expora elég nekem és még utánna sincs fullra lemerülve.
  • Blasta
    1000 képet a gyári Canon akksikkal is megcsinálok, ez tuti nemjó (vagy csak ennyit bír a cucc :D)
    Amúgy sosem vennék ilyet, ha jól látom csak elemtartó, portrémarkoltanak használhatatlan...
  • DJ RX7
    Van valakinek tapasztalata
    ezzel a cuccal kapcsolatosan? Ha jól értem azt írja több mint 1000 fotóig kibírja az akksi. Ez 3600 mAh-s a gyári akksi 720 mAh-s ezek szerint inkább nem kb. 2500 fotóig kell, kibírja?
  • GregSB
    Lehet LOMO-val csinálta, az mindent megmagyarázna :))))
  • Dzsini
    különben is fotosopp, és legalább 10 képből lett HDR-ezve ;)
  • Timber
    Persze a kepbol semmi nem latszik igy akar lehetett a sarki indiai piacon Chicagoban :D
  • tugyiti
    értem köszönöm (kabbe :))
  • Dzsini
    az elmúlt idők egyik legnagyobb hatású politikai merénylete volt Bhutto megölése, és pont akkor, pont ott volt. (meg mert az kapta a díjat)
  • tugyiti
    na jó de most komolyan ....
  • Dzsini
    mert az kapta a díjat. sokan szokták kérdezni, hogy egy-egy film miért jó, hogy kapott 6-12 oszkárdíjat. azért.
  • Roger6
    Itt kötelező a FF?! Alig van színes közöttük...
  • tugyiti
    John Moore képe mitől annyira jó dani vagy Angel vagy valaki megmondja nekem pls ?!
  • Timber
    Vördpresszfotó
  • Timber
    azt neztem en is, hogy ott mintha a fokusz nagyon nem lenne rendben :D
  • Dzsini
    ...és a fényképezőgépek sem :D
  • G_ArchAngel #34816
    abszolute használhatatlan teszt, még a fény sem ugyanaz...
  • Roger6
    A 40D-nél félrefókuszáltak? Az összes képén homályos a rózsaszín masni középen alul. Vagy ennyire erősen elmossa a részleteket?