48078
-
efem #35054 2.8-al is, es vegig L-esbol,IS nelkul :)
(16-35,24-70,70-200) -
G_ArchAngel #35053 pl Canon-nál összerakhatsz egy f/4-es sort 17-200mm-ig, akár IS-sel 600e HIF-ból, ezt a Nikonosok is nagyon írigylik:) -
#35052 ez egy poen volt a K20D bejelentes elott :D -
#35051 tudnal mondani konkret peldat? Tenyleg erdekelne. -
G_ArchAngel #35050 azért most mosolygok, nem baj?:)
nagyon jók a Pentax lencsék, de igencsak bajban lennék, ha a Canon-tól megkedvelt üvegeket beszeretném szerezni, akárcsak a fényerőt és átfogást értve -
#35049 Üdv! Meg tudnátok mondani, hogy ez melyik Pentax? Vagy ez amolyan kiszivárgott fotó? -
#35048 Vannak zoomos * lencsek is. Es vannak digire optimalizalt * lencsek. Es vannak prime * lencsek is. Sot meg manual fokuszos * lencse is van.
Szoval tovabbra sem latom azt, hogy mi az amit Nikonhoz vagy Canonhoz meg tudsz venni de Pentaxhoz nem. -
G_ArchAngel #35047 azért az közel sem ugyanaz, hogy Canon-nak és Nikon-nak van egy mindent lefedő kínálata megfizethető és pro kategóriában, Pentaxnak pedig 3mm-enként egy fixe:) -
#35046 *-os obi. :D -
#35045 L-es obi. :D -
#35044 Ja es irtad, hogy tovabblepes. Allitolag a Pentaxtol is jonni fog egy KxD tehat a K10/20D folotti kategoria. A nemet Pentax kozpontbol indult pletyka. Augusztusban mar tobbet tudunk :D -
#35043 Nem tudom... szerintem a DSLR-ek kozott egyiksem annyira szar, hogy ha az ember megveszi akkor csak szivna vele. Eleg sok ismerosom van es majd' mind meg van elegedve a gepevel. Van koztuk E400 is. -
#35042 En nem erzem, hogy kevesebb lenne. Tudsz mondani egy olyan peldat amit ugy erzel, hogy a Pentax rendszerhez nem tudsz megvenni de mashoz igen? -
G_ArchAngel #35041 Köszönöm, sokkal többre nem is igazán számítottam...
Ezek ugye a printerhez nem gyártanak profilt - vagy igen?
(ui. lehet benéztem, de a One-Eye ára mögött egy "0"-val több van:D) -
#35040 Nekem is Pentaxom van(k100dsuper), de nem érzek óriási elkötelezettséget iránta... van 2 manuális fokuszos obim, mindkettőt imádom, és rossz lesz tőlük megválni, de megfogok, mert tényleg kevesebb a lehetőség pentaxhoz, mint a többihez... Amikor vettem ezt a gépet egy dolgot vettem figyelembe, ez pedig az ár/érték arány volt... és ilyen szempontból ez tökéletes. -
Lateralus #35039 Van egy ilyenem. Illetve a 2-es verzió.
Elég vegyesek a vélemények róla. Ez persze attól is lehet, hogy valamit elkúrtak a kalibrálásnál, de ugyanúgy jelentheti a Spyder pontatlanságát.
Én valahol középen állok, mert az abszolút pontosságáról azért nem vagyok meggyőződve. Állítólag a szoftvere a gyenge láncszem. Ezen kívül az olcsóbb verziói nem ajánlottak (Express, Suite), mert butított a szoftverük. Szememnél pontosabb.
Ha ezt veszed a Pro alá ne add,de profi pontosságot ne várj tőle és az AdobeRGB-sRGB dillemádat ezek nem oldják meg, lévén nem arra készültek.
A kalibrációval egy profilt gyárt le neked a szoftver a monitorodhoz. El lehet olyasmivel is játszani, mint a monitorod környezetének fényviszonyaihoz állítás,de úgy vetten észre ez inkább elviszi a kalibrációt, ti. folyamatosan változnak a szoba fényviszonyai.
Nem kell tőle sokat várni. Az adott monitorod nagyjából színhelyes lesz, pontos színhőmérséklet és gamma visszaadással. Ennyit tud. Lehet, hogy ez szarabbnak tűnik majd, mint szemre beállítva.
Amúgy az Eye-One Pro pontosabb állítólag. -
G_ArchAngel #35038 pedig a kevesebb néha több!
én pl. nem csináltam fotót mióta Londonban vagyok, a városról - így nincs is szar fotóm:))) -
#35037 igen, én is remélem, hogy egyszer talán majd elérek egy olyan szintet a fotózásban hogy tényleg szükségét érezzem egy ilyen felszerelésnek. addigra remélhetőleg a pénzügyi háttere is meglesz a dolognak :)
a márka dologról pedig csak annyit, hogy nem köteleztem el magam a pentaxnál, csupán akkor mikor én dslr-t kerestem akkor a k100d bestbuy volt, és ehhez most is tartom magam. hogy a későbbiekben mi lesz? canon, nikon? esetleg fejlődik annyit a pentax hogy utolérje a nagyokat? majd kiderül :)
a raw pedig még várat magára, mert amíg 1 gigás sd-kártyára fotózok, és egy-egy alkalommal be is telik, addig marad a mennyiségi, ámde kevésbé minőségi fotózás. -
G_ArchAngel #35036 senkit nem akarok megbántani, idősebb vagyok, dolgozok, Te még tanulsz, Timber családot tart el...stb...stb...
De!
Én addig voltam elégedett a Samara-val (ami elvitt mindenhová, meleg volt benne télen és szólt a zene), amíg nem lett új Megane-om...(ez nem jelent feltétlenül előrelépést, de a komfortérzet és a vezetési élmény összehasonlíthatatlan)
kívánom, hogy diplomád után olyan fizetésed legyen, hogy a kirándulásra 4 fényerős fixet és egy "akármilyen" fullframe vázat vihess magaddal:)
(jah, és kívánom, hogy tanulj meg RAW-ból dolgozni:DDD) -
#35035 hozzászólnék én is, mint amatőr fotós és "lapuló pentaxos":) szóval én nagyjából féléve megvettem a k100d-t, mindenféle családi eseményeken és egyetemi rendezvényeken használom leginkább. összesen 1 árva 18-55-ös kitobim van, és nem tervezek hozzá jó ideig mást. én személy szerint nem látom a korlátait a pentax rendszeremnek. nem akarok rászánni 1+ milliót a dologra, így nekem elég ez is.
múltkor is voltunk kirándulni, a vállamra kaptam a fotóstáskám, lőttem párszáz jpg képet, és képzeld, tökéletesen meg vagyok velük elégedve. igen, most jöhet az hogy ez az én értékrendem, meg lehet savazni, de én így látom a dolgokat.
függöny. -
G_ArchAngel #35034 azért van pár dslr, amit az ellenségemnek sem ajánlanék: E-400-tól 1D mark III-ig jópár...
(nem hinném, hogy a Canon-t vagy Nikon-t kiemeltem volna a másik rovására, egyszerűen a Canon árait ismerem napi szinten...) -
#35033 Ez is csak egy velemeny :D Te a Canon fele hajlasz (ki gondolta volna?) en a Pentax fele. Ja es en Canonrol valtottam Pentaxra, mert nem voltam megelegedve vele. A Pentaxal megvagyok. Szoval itt most ket ellentetes velemeny van :D Ebbol is latszik kinek a pap es kinek a papne. Epp ezert lenyegeben barmelyik DSLR-t veszi, rosszul nem jar :D -
G_ArchAngel #35032 Nah, akkor egy kicsit vessünk véget a Pentax-hypenak, mert elcsöpögök...
Pentax-ot kezdőként 2 dolog miatt nem vennék.
A K100D egy elég egyszerű játékos, amit tudásra és képminőségre a D40x, 400D, D80 párszor körberöhög.
Ugyebár a gépet fotózni veszi az ember, ráadásul ezt kezdőként az ember élvezné is.
Pentax esetében ez akkor megy, ha ismered a RAW feldolgozás minden csínját, mert az értelmesebb Pentsung user tudja, hogy jpeg, ami kiesik a gépből, talán a legrosszabb a jelenlegi felhozatalban.
A K10D RAW-ban használva egy nagyon jó kis gép, itt kopogtat az utódja (sajnos hasonlóan sz*r jpeg feldolgozással...), nyál és tüsszentésálló, viszonylag használható kereső.
Aztán ennyi, ha később megszereted a fotózást és komolyabb gépet akarsz, akkor mehet minden az apronet/indexre.
Timber is rávilágított a másik problémára: az objektívpark kicsit alulméretezett.
Vagy nagyon szar obikat veszel hozzá vagy jókat horror áron, illetve maradnak a PK bajonettes csodák.
Csak ezzel eldöntöd végleg, hogy Te autóversenyt, focit, vagy futkosó gyereket nem fogsz soha fotózni.
Persze a Pentax azért nincs a csúcson, mert a köcsög Nikon és szemét Canon marketingje lenyomta. Nekem meg tollas a hátam...
Olympus-ról nem ejtenék egy szót sem, mert én semmi értelmet nem látok a 4/3 rendszerben - ezt írjátok a beszűkült látásmódom számlájára...
Aki nem akar magával nagyon kib*szni, az Nikon-t vagy Canon-t vesz. Ebben az esetben használt/garis 30D vagy 400D illetve D40x és D80 jöhet szóba.
Miért is?
Mert nem az esőálló burkolat csinálja a képet (tudom a fotós...), hanem amit abban a csúnya fekete dobozban elrejtettek.
És ehhez nem kell marketing, elég megnézni a képeket: a Canon és Nikon nem utcahosszal, hanem komplett településekkel vannak a többiek előtt.
Minden tekintetben.
Ráadásul a két nagy japán cég termékeihez van régi MF obi, millió átalakító, kiegészítő és iszonyat nagy használtcikk piac.
Nikonhoz és Canonhoz szinte minden van, és minden gyári terméknek van alternatívája, bivaly fixek isteni képminőséggel, AF-szal, ötszámjegyű áron.
Aztán ha elkezd az ember jó obikat venni (nem kell most drága L-es és egyéb üvegekre gondolni - Canon esetében az összes non-L AF-os fix megkapható 100e alatt, legtöbb újonnan...), és egyszer megkívánja a fullframe-vázat, akkor a két nagy gyártó esetében van lehetőség a feljebb váltásra (300-400e között vannak jelenleg használt EOS 5D-k, ami a bevezetési ár 35-40%-a!).
Tehát gépet úgy kell venni, hogy gondolja végig az ember a jövőt - ha soha nem fog nagyobb játszótérre vágyni, akkor több, mint elég a K10D, ha úgy érzi, hogy számára ez egy nagy szerelem lesz, vagy annál is több, akkor Nikon vagy Canon...
(félreértések elkerülése végett a K10D tudása nekem is bőven sok, de a komplett rendszer ezernyi sebből vérzik, amivel én nem kívánnék együttélni, de a döntést mindenkinek saját magának kell meghoznia...) -
#35031 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!végre valami amibe bele lehet kötni -
G_ArchAngel #35030 EOS bajonett???
EOS = Electro-Optical System, ez a rendszer neve, ami a görög mitológiában szereplő Hajnal-istenre utal, a bajonett EF, azaz Electro-focus... -
#35029 Klikk! -
#35028 van :D -
#35027 vivitar series 1ből van AFes? -
#35026 Ja igen es akkor nem is emlitettem olyan -nem annyira ismert- gyartokat mint: Cosina, Vivitar (Series 1) akik szinten gyartottak AFes obikat PK-ra. Vagy pl. a Kiron f2.8/100-as MF makro obi is legtobbszor PK bajonettel tunik fel (lassan veszek is egyet! :D). -
#35025 Nem feltetlenul! A Tokina, a Tamron es a Sigma is gyartott korabban is Pentax K bajonettes obikat es a Pentax FA szeria se mai keletu. Az egyetlen amiben igazad van, hogy a Pentax DA (digitalisra optimalizalt) szeria keves elemmel buszkelkedhet, de cserebe van rengeteg regebbi fem-uveg AFes obi is! A Pentaxnak is megvan a maga L szeriaja ez a * (star) lencsek. Az alap obik mind megvannak PK bajonettel is (es ezek kozul eleg sok eleg olcson is!) pl.: 28-80, 28-105, 28-200, 24-135, 60-300, 100-300, 50/1.4, 50/1.2 (MF), 2.8/135, 1.8/135 (MF), 50-70-90-100-105 1:1-es makrok, 4/300, 5.6/500 stb... Milyen olyan AFes obi kene ami Pentax-ra nincs? -
#35024 Mert az kompakt gép, és abban elektronikus a manuális fókuszálás. -
#35023 A manuális állítás nem zavar, sőt! Szívok most eleget a jelenlegi S5700-am jópár helyzetben fókuszálni képtelensége miatt és sajnos hiába van benne manuális fókusz gyk. használhatatlan.... -
#35022 -nem mintha nekem lenne régi PK obim,de- szerintem nem jelent problémát. attól hogy régi még jó képminősége lehet, és ha nem elsődleges szempont a gyorsaság akkor a manuál sem hátrány. -
#35021 Hádde oké, csak azok mind régebbiek, valamint manuális állításúak. -
#35020 Almombol felebresztve is fujom a Pentax bajonettek tortenelmet! :D :D :D -
#35019 A nagyobb objektiv valasztekot azert cafolnam :D -
#35018 Szerintem nézgess tesztet a 400D-ről is.
Magasabb ISO értéken is kitűnően teljesít, valamint nagyobb az objektív választék hozzá. De még rengeteg jó tulajdonságot fel lehet sorolni.
1. teszt
2. teszt (magyar) -
#35017 Köszi! -
#35016 na ezt a kérdéskört most jol átkellett gondolnod ugylátom -
#35015 porszurorol egyedul a Sigma SA rendszernel hallottam, hogy van :D a tobbi rendszernel portalanito rendszert szoktak csinalni. Ez arra jo, hogy a szenzor elott talalhato retegekre vagy extrem esetekben magara a szenzorra ult port valamilyen modon megprobaljak eltavolitani. Ennek egyik modja a kortepumpa :D