48078
-
#35094 Yo!
Van nekem egy Helios-44M, f2-es 58as üvegem.
Fingom nincs milyen bajonett, de kipróbálnám az eos-on.
Tudtok tippet adni? Vagy valamit.
Vagy bármit.
Vagy akármit. :) -
#35093 En nyomogatom mert ma megjott a Tamron Adaptall 24 f2.5 es kivittem egy gyors korre tesztelgetni. Egyelore nagyon pozitiv a velemenyem rola. Pici CA bejatszik de abszolut nem veszes es tenyleg csak a nagy kontrasztnal. Viszont elessegre meg kontrasztra nagyon meg vagyok vele elegedve. Lottem vele egy teglafalat, majd felrakom a PEF-t ha valakit erdekel... -
efem #35092 nemhogy az expogombot nyomogatnatok inkabb szorgosan, van aki a szőröset szereti, van aki a fazonra nyírtat, van aki a csupaszt, másra nem fogja senki se rákényszeríteni hogy szeressed
kanyon,cisco,intel,dell,ms rulez! -
2Bálint #35091 uncsi -
#35090 Kb. -
Aspyrin #35089 Zajlik az élet? -
Lateralus #35088 Hát de, elég drága, de a Display2 verziója is nagyon jó otthonra és az 6X ezer itthon, mint a Spyder3 Elite. Egyik sem tud még nyomtatóprofilt csinálni, de a 14X ezres Spyder3 Studionál már működik.
Mondjuk a 2-eshez már adtak valami nyomtatóprofil kezelő szoftvert, de a hardver nem képes nyomtatóp. készítésre. -
#35087 kiváncsi vagyok ma melyik remake-et fogják vetíteni... -
#35086 mintha ugyanazt a filmet nézném sokadszorra csak a főszereplők változnak picit -.- -
#35085 Mink most olyanok vagyunk mint egy Uwe Boll film a The Asylum kiadasaban... Waste of Popcorn... -
#35084 csatlakozom -
#35083 Ecsem tulteng az adrenalin? Vagy csak kronikus hiany bizonyos dolgokkal kapcsolatban? :D
Nem en huztam a vizeslepedot a Canonra meg a Nikonra, hanem te szoktad mindig leszolni a Pentaxot. Megint fogalomzavarban vagy...
Es ugye milyen szar ha kerdezel valamit es total melleduma a valasz? Ha ennyire zavar akkor ne csinald :D
Na megnezem a Transmorphers cimu remekmuvet is kb. az is van ennyire szorakoztato mint te :D -
#35082 -
G_ArchAngel #35081 DecenS tudja legjobban, hogy mennyire szerettem a Pentaxot, de amit itt műveltél az már olyan, mintha mindennap somlóit kellett volna ennem hetekig, hiába szerettem, mára hánynom kell tőle...
És nem én kezdtem, hanem az a személy, aki a marketinges dumájával folyamatosan a Canon-ra, Nikon-ra húzza a vízeslepedőt...
Ahhoz meg szerintem k*baszottul semmi közöd, hogy mire költöm a pénzem, a f*szom tele van azzal, hogy megkérdezek embereket a színkalibrálásról, erre ezt kapom vissza, hogy "drága", "erre nincs pénzem", "villantós hülyeség" - nem azt, hja, igen, ez is a digitális fotózás része, lehet tényleg szólni kellene a havernak, hogy hozza át a pókot, próbáljuk már ki. Nem az volt, a kérdés, hogy mennyibe kerül, nem egy 2-300e-s kalibráló eszközzel akartam villogni, hanem az egyik legolcsóbbat kerestem, mert nekem sem a galambok hordták össze.
Sajnálom, hogy megbántottam a kis MF obis PENTROXos öntudatodat azzal, hogy mertem valamit kérdezni, ami kapcsolatos a digitális képfeldolgozással.
Elnézést, hogy jobban érdekel ez a téma, mint a Zebra obi sorod, BOCSÁNAT!
(nincs szmájli) -
#35080 Igen. Igazad van. A veled valo beszelgetesnel meg az Alien vs Hunter is izgalmasabb volt... szoval ha nem gond en nem untatnam magam tovabb :D Mindenben igazad van. Igy jo? :D -
#35079 Visszaolvashatom de max arrol lehet szo, hogy ha valakinek gepet ajanlok az a PK10D. Miert? Mert az a legjobb ar/teljesitmeny aranyban jelenleg. De erre mindig megjelensz, hogy elmond a Pentax mennyire szar es a Canon mennyire jo. De mondom hagyjuk. -
G_ArchAngel #35078 Nem véletlenül emlegettem Veled kapcsolatban, indexen sem gyenge, amit néha művelsz:)))
-
#35077 Erdekes, hogy babajagat emlegeted... nem vagy sokkal kulonb nala :D -
G_ArchAngel #35076 Olvass már vissza, az előző hetek-hónapok csak a Te Pentax hypeolásodról szólnak!:)
Se Blasta, se Dani, se én nem toltuk mások arcába a Canon-os ökörségeket.
Tükör, brada', tükör!
Előbb használd, mielőtt mást méregetsz:) -
#35075 Szerintem hagyjuk. Te annyira elfogult vagy, hogy keptelen vagy a kerdesre valaszolni, csak szajkozni azt, hogy a Canon igy meg ugy a Pentax meg egy szar. Maradjunk ennyiben. A Canon az isten a Pentax egy szar. En orulok ennek a szarnak es meg vagyok elegedve vele. Nekem nincs szuksegem csicsas kutyukre, hogy bekalibraljam a monitorom, nekem megfelel a gepbe epitett kepstabi, en fotozok futo gyereket manualis obival es ez igy nekem jo. De ezzel szemben ha kerdeznek tolem valamit akkor arra tudok valaszolni :D -
G_ArchAngel #35074 Photozone.de-ről a tesztek:
Pentax
Canon
Nikon
Tudom, nincs itt minden (igen, Canon-tól sincs itt az összes obi), de ez elég jól tükrözi az arányokat:)
(köszi, sejtem, hogy a pentax.com-on több Pentax obi van, mint Canon:DDD) -
G_ArchAngel #35073 Ezt a vázba olvaszott képstabi ajnározást hagyd már abba, vagy megadom babajaga-nak a lakcímed:)))
Majdnem annyira jó, mint a szenzortisztítás, meg az auto ISO emeléses "képstabilizátor":)))
Hol van ez az obikba épített 4 stoppos VR/IS/OS/anyámkínjához?:) -
G_ArchAngel #35072 A Sigma fixek nagyobb része jó, mármint ha pontosak:)
Persze ettől függetlenül nem kellene a legtöbb, mert nem tetszik sem a színvisszaadásuk, sem a kontrasztjuk, sem a bokeh, de legfőkébb a sz*r Sigmafesték, ami az első naptól kopik, ha az ember nem hímestojásként bánik a lencsével... -
G_ArchAngel #35071 Te állsz vesztésre?:)))
Amit SG-n csinálsz hónapok óta, azért a Pentax a gépei aljára karcolhatná a neved:)
Az én elborult indexes Canon-os kirohanásaim a Te kommentjeidhez képest kiscserkész süteménymarketing:))) -
#35070 Ja Garkangyal... tudod mit irigylek en a Canonosoktol meg a Nikonosoktol? A Sigma 150mm/f2.8 1:1 makro obit. EOS350D-vel imadtam de nagyon... azt azota is hianyolom a Pentax palettarol :D -
#35069 Inkabb "Ki elfogultabb a gepe markajaval kapcsolatban?" topic. Egyelore vesztesre allok :D -
#35068 Amugy Pentaxhoz lesz egy utos kombo: 17-70 f4 es 60-250 f4. A 60-250 tuti befuto nalam de szerintem a 16-50-essel. Igy 2 obibol megvan a 17-200 (sot 17-250) atfogas f4-el kepstabival. Ketlem, hogy 600e-bol... inkabb 400e-bol. -
#35067 kinek van nagyobb... objektívparkja topic? :D -
#35066 De Sigmazzunk, Tokinazzunk, Tamronozzunk. Nem az a kerdes, hogy az adott gyarto milyen objektiveket gyart. Az a kerdes, hogy az adott vazra mit lehet felrakni. Nem az a lenyeg, hogy a Canon listaja 3x hosszabb hanem az, hogy mi az az objektiv amit nem tudsz Pentax K10D-n megoldani amit a Canon EOS400D-n igen. A tema eddig sem az volt, hogy ki milyen obit gyart, hanem hogy milyen fenykepezogepet vegyen. Te az egyik ervednek azt hoztad fel, hogy Pentaxhoz nincs akkora valasztek. Ezert kerem, hogy ird meg azt amit Canon EOS-ra fel tudsz tenni de hasonlot Pentaxra nem.
Amugy ha ennyire tamadni akarod a Pentaxot akkor a PTTL lehetne amit lehet izelgetni, mert ott tenyleg jobb a Canon tamogatottsaga (legalabbis amennyire en tudom). De azert itt se olyan nagyon kritikus a dolog mert max studio szinten van kulonbseg (a wireless cuccok miatt). Es meg valami ami a Canon mellett szol: a portremarkolatba lehet ceruzaelemet is rakni. Pentaxnal csak aksit.
De ne azzal gyertek mar, hogy a Pentaxhoz nincsen obipark mert attol a falra tudok maszni... igenis van obipark es nem csak manualis meg ezereves objektivekben gondolkodva. -
G_ArchAngel #35065 ne Sigma-zunk kérem, akkor a Canon listája 3× hosszabb lenne:) -
#35064 K200D szerintem. Szinte ugyanaz mint a K10D csak egy ket aprosag nincs rajta. Persze ha hasznalt K10D is jo akkor azt joval olcsobban be fogsz tudni szerezni (valszeg en is eladom az enyimet :D) -
#35063 Pentax smc FA* 300mm f/2.8 ED-IF
Pentax smc FA* 400mm f/5.6 ED-IF
Pentax smc DA* 300mm f/4 ED (IF) SDM
Sigma f2.8/300 is van Pentaxra es az 500/f4.5 is. 400as 2.8as nincs. -
#35062 SMC Pentax-DA* 16-50mm f/2.8 ED AL (IF) SDM
SMC Pentax-DA* 50-135mm f/2.8 ED AL (IF) SDM
SMC Pentax-FA* 28-70mm F2.8 AL
SMC Pentax-FA* 80-200mm F2.8 ED [IF]
Vegig kepstabival digitalis Pentaxon :D
Az arat nem tudom a 2 FA*-nak. A 16-50 es az 50-135 kijon 400bol a maradek 200-bol szerintem a 80-200-ast mar meg lehet venni, de ha nem akkor valamelyik 3rd party gyarto 70-200-asat biztos.
3rd party is jatszik mert nem az a kerdes, hogy az adott gyartotol tudsz-e osszerakni hanem az, hogy az adott gephez! -
#35061 Najó, addig én is eljutottam, de 310e-ért...
Kettő közül? -
G_ArchAngel #35060 K20D:) -
#35059 No, még egy kérdés:
K10D vagy K200D?
:)) -
#35058 Kár, pedig nem néz ki rosszul(: -
G_ArchAngel #35057 igen fake, anno volt egy 1D-ről egy ilyen kép sok-sok éve, azóta sok utánzat készült, ez is olyan...:) -
#35056 De ez most fake vagy egyszer lesz ilyen gép a K20D meg K200D után? -
G_ArchAngel #35055 ráadásul nagytelékből is van 300 és 400/2.8 vagy f/4 és f/5.6