48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #35134
    nekem eddig 4 dolog lett rendelve ebayről:
    - FD objektív: megjött, jó volt
    - FD objektív: nem jött meg, 2 hónap múlva visszaért a pénzem
    - FD objektív: nem jött meg, eltűnt a pénzem
    - EOS 20D: az újszerű, keveset használt leírás ellenére 44e expó volt benne (ugyebár annak még 50e-ig volt garantálva az élettartama)
  • Loál János #35133
    Jajó.
  • Loál János #35132
    Itthon most 120 körül van az alapkit, viszont ahhoz tutira tudod érvényesíteni a garanciát, ha netán gond lesz vele.
    Bizony nehéz döntés.
  • Aspyrin
    120 bruttóért megkapod bárhol a kitet garival, döntsd el, hogy mi éri meg neked.
  • Zsolo007
    És a ~90 környéke jó ár újonnan a K100D-nek?
  • Loál János #35129
    Mondjuk én nem rabolnék rá nyelvtudás nélkül.
  • Loál János #35128
    Kitobival, 1Gigás kártyával, 1 éve vette USA-ban, kis reklámduma a sékridáksönről, a képen egy 20sec-es longexpo, a gép gyakorlatilag mentes a használati nyomoktól, de a dioptriakorrekció beállítópöcke hiányzik, elveszett.
  • Zsolo007
    Illetve van mégvalami, ahogy kutakodtam rábukkantam erre: Pentax K10D. Viszont német a leírás én meg nagyon nem tudok németül, ha esetleg valamelyikőtök tud németül rá tudna nézni, hogy milyen állapotban van, érdemes-e vele foglalkozni? Köszönöm!
  • Zsolo007
    Sziasztok!

Végül is hosszú oda-vissza elemzések után a Pentax K100D Super mellett maradtam, a kérdésem az lenne, hogy ez ebay-en mennyire érdemes vásárolni, találtam ~90 környékén ilyen masinát, de még sosem vásároltam ebay-en, kicsit félek tőle.
  • Timber
    Attol is fugg mit enged meg a penztarcad :D Nekem 350D-hez volt a Sigma 17-70 ami f2.8-rol indul. Obi van Kitobi helyett jo az de nem egy L kategoria, viszont 80 korul mar siman hozzajutsz.
  • 30Dani
    Annak nem nevezném.
    Mindenre alkalmas, jó minőségű, de drága, műanyag, napellenző nélküli, hosszváltoztatós, nem szigetelt, és cropos obi.
  • Lateralus
    EF-S 17-55mm F2,8 IS USM

besztbáj
  • Tikal #35122
    heloka
    canon 400d-m kitobiját szeretném lecserélni, mit ajánlotok, fix vagy zoomos, később szeretném majd 40dhez is használni. Egyenlőre lehet zoomos jobb lenne az igényeimnek, köszi
  • G_ArchAngel #35121
    D300-nak voltak AF problémái, de csak elszigetelt esetek, nem akkora mértékben, mint 1D mark III-nál...

lehet Rob Galbraith tesztje lesz az első:)
  • GregSB
    Valami bűzlik Dániában... E-3at októberben jelentették be, a D300-at és D3 -at pedig agusztus végén. Már az A700 tesztnél is ott figyeltek a D300 képei az ISO összehasonlításnál, ergo rég kész vannak vele, csak valamiért visszatartják Philék a két gép reviewját.
  • efem
    mi volt a baja?
    en ugyerzem nem fogok kellemeset csalodni edigitalban..
  • 30Dani
    Enyémet 3 nap alatt. CH gar rulez.
  • Tomo15
    6 nap alatt megjavította a 40D-m a camera kft. Kellemesen csalódtam.
  • Timber
    Kivancsi vagyok a 4/3 rendszer meddig tud elmenni. Ahogy elneztem a tesztet a 10 megapixel mar nagyon a hatarerteknek tunik (ahogy az APSC-nek a 14 mp). Viszont volt par igencsak jo otlet az E3-on (pl. a kukucs lezaras). Mondjuk nekem az ara picit magasnak tunik (1700$)... Annyi penzert mar inkabb Nikon D300 vagy Canon EOS 40D (vagy majd Pentax K20D :P)...
  • G_ArchAngel #35115
    Olympus E-3 review @ dpreview
  • G_ArchAngel #35114
    Akkor ezt is elértük, a gép túlélné a fotóst:)
    Következő teszt egy mélytengeri árokban lesz vagy egy vulkánban?:)

Amúgy én eddig -20°C körül fotóztam egy analóg EOS-szal Szlovéniában, de ott egy fél nap alatt lemerült egy portrémarkolatnyi AA akksi, a gép pedig elég nehézkessen működött (EOS 300X, a hátulján van egy kijelző, kicsit késve jelzett mindent) - így szép ez a teszt, de az energiaforrás kibírna egy napot Szibériában?:)
  • Timber
    ha belegondolok, hogy szegeny Pentacon Six mar -5 -10 fok korul befagy rendszeresen :D
  • Garf
    az igen!
  • Editthy #35111
    Phase one hátfal
  • Timber
    Jo gep ez. A Live View-ja nagyon tetszik, foleg, hogy van kontraszt detect AF is benne. IR Fotozashoz igencsak hasznos lehet mondjuk egy kimutott Hot Filterrel. Kivancsi leszek a K20D live view-ja milyen lesz...
  • Loál János #35109
    A váz ára = Sigma DP1.
  • Loál János #35108
    450D
  • Blasta
    Énis makrózni gondolnám még, közgyűrűsor elé :)
  • 30Dani
    Fénymérés emu nélkül is van. Fókuszvisszajelzésnek meg van egy 'holtjátéka" aszongyák.
  • Timber
    engem erdekelne :D :D mint targyfoto! :D
  • Timber
    Blasta: mar egesz jo aron lehet kapni M42-EOS (vagy most akkor EF?) atalakitokat amiben van egy chip. Igy ha jol tudom van fokuszvisszajelzes es fenymeres (nem ismerem az EOS rendszert annyira, csak emlekszem a 350D-n egy picit szopos volt a manyualis obi).

Amugy a Helios-44M az faintos darab. En makroelotetlencsenek is szoktam hasznalni a kitobi ele :D
  • Blasta
    ázzzz
  • Jano
    Jupiter?
  • Blasta
    Van egy 135ösöm is, de az úgy néz ki mint egy meghízott CO2 patron, full fém az egész, über :D
  • Blasta
    Najó akkó má nemis rakom fel a gyönyörű tárgyfotóimat az egyedről :)

HTX az infót
  • DJ RX7
    Itt pl. :D
  • ivjoe
    M42-es menetes.
    Zenitről lett lecsavarva. :)
  • Jano
    99%-ra M42 menet. Adapter szükségeltetik, Canonhoz simán kapható.
  • Blasta
    Mennyi bajod van baszki
    :)))))))))))

Na akkó fotózom
  • efem
    kept!