48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Aspyrin
    A fisheye lencsék nagyon izgatnak :)
  • Timber
    Egy review a mar halalra unt geprol :D
  • Sephirot T
    ahaaa,erre voltam kivancsi :P
  • Z
    Info a gigapixelről
    Chicago by night
  • 30Dani
    ?
    panorámakép
  • Sephirot T
    Bocsi de megmondaná nekem vki hogy ez meg mi?
    gigapixel
  • DJ RX7
    Hát ennek elég kicsi a valószínűsége hogy valaki ilyet követ el. De ha tényleg megteszi, az elég nagy marha.
  • 30Dani
    Az lehet, de ha alapból benne van, a paraszt véletlenül feltekeri akár napsütésben is, aztán szidja a Canont, hogy trágya a képe. Aki tudja mikor kell használni, az meg is találja a menüben a lehetőséget.
  • DJ RX7
    Ennyi erővel mindegyik gépben el lehetne rejteni. Nem értem miért rejtette el a Canon. Így végignézve a teszteken az ISO 3200-at a Canon a nyerő a középkategóriában.
  • 30Dani
    Mi volt a hibajelenség?
  • Tomo15
    Bocsi hogy késve válaszolok, de ma tudtam átvenni. Vezérlőpanelt kellett benne cserélni, valamilyen elektronikai hiba miatt.
  • Zsolo007
    Azért köszönöm a gyors reakciót, a linkelt lap pedig még jól jöhet :)
  • Zsolo007
    uppppsz. Visszvontam, vak vagyok.
  • Timber
    Altalaban a gyarto honlapjan :D

Regebbi obiknal ezt nehez meglelni, de pl. Pentax obikhoz itt egy eleg jo lista.
  • Zsolo007
    Hogyan tudnám megtudni, hogy mennyi egy objektív max. rekesznyílása? Mert a minimumokat mindenhol írják elleben a maxokat nem látom.
  • Tikal #35159
    tegnap megkaptam a nikond80-at plusz a két obit hozzá minden probléma nélkul, szoval eddig nincs problémám az ebay-el :)
    Szűröket is innen rendeltem, joval olcsobb mint itthon.
  • Zsolo007
    OK, Köszi a tippeket, pontosan erre van szüségem :)
  • Timber
    Sigma... Egy gond van veluk: tul nagy a gyartasi szoras. Ki lehet fogni ritka rossz es ritka jo darabokat ugyanabbol az obibol.

Ha nincs a kitobival kulonsebb bajod akkor szerintem ne csereld le :D Egyelore nekem is az az egyetlen AFes obim es inkabb a tele tartomanyban keresgelek en is. A Tokina 80-400-as obit szemeltem ki, mert eleg jo az atfogasa es amiket neztem rola az alapjan nekem bejon az obi :D Az ara is eleg barati, 150e korul mozog. Szerintem a kitobirol csak akkor van ertelme tovabblepni ha nagy minosegi lepest tudsz tenni (pl. DA* 16-50 f2.8). Masik megoldas lehet egy 28-200as vagy 28-300as beszerzese es a kitobit megtartani mint nagyon nagylato :D a 18-28-as tartomanyra. Ha nagyon meg vagy szoritva anyagilag akkor inkabb a nagy-kit-obit vedd meg az 55-200-ast. A 18-55 es az 55-200 nagyon jol kiegeszitik egymast es mind a ketto megeri az arat.

Nekem a penztarcabarat verzio az amit irtam: 18-55 kitobi, Tokina 80-400 es melle par fix manualis obi. Aztan ha egyszer lesz ra keret akkor majd elgondolkodom azon, hogy vagy egy 16-50 f2.8 vagy egy 17-70 f4 es melle egy 60-250 f4 (mind Pentax SMC DA*).

Szoval amit en tanacsolnek, hogy maradj a kitobinal egyelore es probald meg kiegesziteni akar az 55-200-as obival vagy ha futja akkor a 80-400-al. Aztan ahogy jobban belemelyedsz a fotozasba majd erezni fogod, hogy merre fele kellene beruhaznod a dragabb obikba. (pl. lehet tajkepek, epuletek fotokra allsz ra, akkor valami nagylatoszog kell... de az is lehet portrezni kezdesz el komolyabban akkor pl. a DA* 50-135 f2.8 lesz szamodra az alomobi :D. Ezeket mind idovel fogod kitapasztalni). Es a Sigmakat szerintem hanyagold :D
  • Zsolo007
    Erről mi a véleményed: Sigma 18-125mm/f3.5-5.6 DC?
  • Zsolo007
    Nem feltétlenül szeretném lecserélni (még meg sincs, csak előre tervezek, illetve számolok pénzügyileg), inkább kiegészíteni. Pénz, hát igen nem igazán ereszteném el magam a témában :).
  • Timber
    Minden a mennyitol fugg :D Pl. ha nincs tul sok penzed de szeretnel egy olyan obit ami szinte minden helyzetben jo es nem vagy tul nagy pixelvadasz akkor pl. a Pentax DA 18-250 jo lehet. Olcso, jo nagy zoomatfogasu es a kepminosege se rossz. Persze bizonyos korlatokkal jar (nem fog olyan kepminoseget adni mint a * sorozat vagy a Canon L sorozata) de egy mindenes obinak kivalo.

Ha a kepminoseg mindenekfelett es a penztarcad is elbirja akkor a Pentax DA* 16-50 f2.8 es melle egy DA* 50-135 f2.8.

Ha koztes eredmenyt keresel akkor esetleg egy Tamron 28-200 vagy egy Pentax FA 28-200 (a ketto obi ugyanaz... csak mas nevvel :D). En most adtam el egy Tamron 28-105os obit (kell a della) es en nagyon meg voltam elegedve vele. A 200as ennek a nagytesoja.

De ha nincs kulonosebb kifogasod a kitobi ellen (csak az, hogy kitobi :D) akkor inkabb tartsd meg es vegyel melle egy tele-zoomot. En pl. a Tokina 80-400-asat neztem ki.

De minden attol fugg... miert akarod lecserelni a kitobit es mennyit szansz ra?
  • Zsolo007
    Köszi az ajánlatot, asszem nem bírnám el
  • GregSB
    Csak vicc :) Én sajna nem tudok segíteni, nem ismerem a pentsung obikat :S

• Zsolo007
    Nem jön be a kép.
  • GregSB
  • Zsolo007
    Későbbiekben ha le szeretném cserélni a K100D-vel járó ki lencsét, milyet tudnátok ajánlani?
  • Timber
    Attol fugg :D Nekem a 450D sok szempontbol idealis gep lenne... infrafotora :D
  • 30Dani
    30D-t eszembe nem jutna lecserélni 450D-re. Attól is függ mit fotózol.
  • Garf
    melyik érné meg jobban, 30D vagy 450D-t inkább érdemes lenne kivárni?
  • Darkon
    Jah nekem is ilyen van sajnos szigetelese miatt bele megy a por, homok(!) ugyhogy utolagosan lehet pepecselni a pacakkal photoshopba. Minosegre szerintem nagyon jo tesztek is ezt bizonyitjak.
  • 30Dani
    Persze ha te elkötelezed magad a crop mellett, és meg tudod fizetni, akkor valóban nem találsz jobbat a 17-55 2.8 IS-nél. Amúgy ha embert fotózol, akkor tök felesleges a stabilizátor ebben a tartományban, máris legalább egy 100-ast spóroltál, ha Tampon 17-50 2.8-asából kifogsz egy nem fókuszhibás darabot (mivel nem javítják itthon, érdemes agyontesztelni). Canon 17-85-öt tapasztalatból mondom hogy kerüld, és személy szerint Canon bajonettes Sigma zoomot se vennék (fixet, vagy Nikonra bármilyet lehet).
  • 30Dani
    Mennyi a keret? Én ezért is akarok fullframe gépet, ott egyszerűbb az alapzoom kérdése.
  • Timber
    En eddig 15 dolgot rendeltem Ebayrol (foleg obik). Ami mar megerkezett :D az mind jo allapotu volt. Jobban bizom az Ebayben mint a Vateraban... ott volt mar nem 1 negativ tapasztalatom.
  • G_ArchAngel #35141
    az angol posta trehány, de szó nélkül fizet, pl. hivetelos okírat elhagyása esetén 500 GBP-t (imádkoztunk is, hogy hagyják el az útlevelünk, követségen úgyis pótolták volna:D)
  • Tikal #35140
    eddig 6 dolgot rendeltem ebay-en, kizárolag Angliából, köztük a 70-300 IS USM-et is, minen megjött kivéve még a hatodikt aminek ma kell érkeznie, egy baráomnak rendeltem nikon d80at két obival... szerintem simán lehet rendelni ebayről, a lényeg hogy mindig csakis paypal-al fizess és mindig köss biztosítást. Mivel kötök biztositást igy fordulhatott elő hogy amikor elveszett egy csomagom már kuldték is vissza a pénzem. Ja és ha lehet választani kérd mg az eladot hogy csomagküldő szolgálatal jöjjön a cucc, az angol posta elég trehány tud lenni, pl ők "hagyták" el a háizsákom (pénzt visszakaptam)
    :)
  • Tikal #35139
    akkor szerinted? :)
  • Loál János #35138
    Én Vaterázok.
  • Zsolo007
    Azt honnan lehet tudni, hogy mennyi expozíció van benne?
  • G_ArchAngel #35136
    azonnal eladtam, mellékelve a Camera Kft. papírját, amin rajta volt az expószám...

(persze buktam rajta, de én mivel nem?)
  • Aspyrin
    Az szép, mi lett a 20d sztori vége?