48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #35414
    ez is egy szempont, de közterületen lehet fotózni csoportot, ehhez nem kell engedély - itt Angliában mostanában volt pár cifra eset, de azok rendőrökkel voltak kapcsolatban: amatőr fotós a rendőrt csak annak beleegyezésével fotózhatja, mégha csak az "utcakép" részét képzi és felismerhetetlen. Egy fotós pályázatra készített anyagot, rendőrnő meglátta visszanézte 1-2 képét, páron látszott a zöld mellény, erre a yard formatálta a kártyát...
    volt pár hasonló eset, aztán újságokon keresztül szépen megkérték az amatőröket, hogy ne fotózzanak rendőrt...

hivatásos fotózhatja őket...
  • Timber
    En is szoktam menni fotozgatni a tunteteseken... de ha olyan a helyzet, hogy bejelentik, hogy nemennyé el mert gyepálás lesz akkor nem megyek :D Már több mint 1 hete tudni lehet, hogy a mostani rendezvényen nem látnak szívesen más sajtót mint a sajátjukat. Ennek ellenére aki odamegy az bátor, de miután közlik, hogy pofán leszel csapva és még mindig marad az idióta.
    Amúgy sokan közülük nem nézik jó szemmel a fotósokat és ebben szerepet játszik az is, hogy fosnak a partizáninfósoktól, meg az is, hogy a Népszava (asszem) elég durva cikkeket szokott írni róluk (az Ő értékrendjük szerint).
  • ivjoe
    Nemérted, meglátsz 10 embert az utcán, tökmindegy kiket és hol, te az arcukba tolod az obit, bőszen villogni kezdesz, ha kurvaanyáznak, h ne csináld, mert megverünk és te folytatod a fotózást, akkor bizony ne csodálkozz, ha elkalapálnak. :C
  • Blasta
    "de ha egyszer azt mondják neki, hogy NEM, akkor nem, és tessék elhúzni. aki ott marad, az tudatosan kockáztatja a saját és felszerelése épségét."

Már bocs, de ezzel nem tudok egyetérteni.
    Egyelőre a FOTÓS az aki jogszerűen, a törvényt betartva dolgozik/csak úgy ottvan az utcán és nem a söpredék aki tudjuk hogy mit művel.
    Ha ha ezért valakit (mondjuk egy hircsatorna riporterét) megvernek, akkor arról semmilyen körülmények között nem ő tehet. Ő csak a munkáját végzi. Neki ott kell lennie, a legtöbben nem saját szórakoztatásuk miatt vannak ilyenkor az utcán...
  • G_ArchAngel #35410
    Dani nevében nem tudok nyilatkozni, de mivel voltam ilyen helyzetben 1 éve (igaz, komolyabb gondom nem volt, mint a lábam alatt robbanó füstgránát...), ezért az én szemszögemből:
    - jó alkalom gyakorlatra
    - kihívást jelent
    - ha szereted ezt a szakmát, akkor ezt a részét is tudod értékelni
    - hiszed, hogy a képekkel tájékoztatsz, ezért a köz érdekét szolgálod

Azt nem tudom elmondani, hogy a sok amatőr "katasztrófafotós" miért jár ki, de akinek ez a hivatása, attól elvárható, mégha nem is kötelezik rá.
    Kicsit olyan, mikor a profi sportoló elindul más megmérettetésen, amitől fejlődik, edződik, de le is sérülhet, ezzel kockáztatva a saját "munkáját".
  • tugyiti
    addict
  • G_ArchAngel #35408
    azért van egy határ, amit átlépve inkább a végtagtörést választom, mint a felszerelésem megsérülését... (én már átléptem azt a határt)
  • Dzsini

komolyan kérdezem: miért mentél oda, és amikor szóltak előre, hogy verés lesz, miért maradtál ott?
    tényleg érdekel.
    a pénz az eladott képekért? az izgalom/adrenalin?
  • tugyiti
    Ide most sok trágár beszédet képzeljetek.Orvosnál voltál?Tokinát sajnálom,de azt mondom inkább törjön össze az egész táska mint hogy az embernek legyen baja.Arról már nem is beszélek hogy a megitélésünkön ez mennyit ront nemzetközi szinten hogy politikai "álca" alatt randalíroznak a magyar fővárosban a foci drukkerek.
  • G_ArchAngel #35405
    én simán elteleportáltam volna - YAAATTTAAAAAAA!!!!
  • 30Dani
    Fejbe vertek, oldalba rúgtak, később bekaptam egy repülő szöges deszkát, ami eltörte a Tokina napellenzőjét, meg sebes lett a kezem. De nem sírok, sokan valószínüleg még rosszabbul jártak.
  • tugyiti
    Ez egy csőcselék minden további nélkül engedélyezném az éles lőszert,de nem is ez a lényeg.Jól vagy Dani?Nem lett semmi bajod?
  • Dzsini
    osztom az észt, mert hülyeségnek tartom, hogy értelmes emberek ilyen helyzetbe keverik magukat... nem értek egyet a rendbontókkal, de sokkal kevesebb bajt okoznának (kevésbé lenne kedvük rendbontani), ha a sajtó nem ugrálna körülöttük, és nem lenne napokig hír abból, hogy dobálóztak meg rosszalkodtak. a velük foglalkozás kizárólag a rendőrség dolga, és nem a civileké és a sajtóé - főleg úgy, hogy a civilek és a sajtó nincs kiképezve arra, hogy hogyan viselkedjen és hova menjen ilyen esetben.
  • 30Dani
    Nem is miattad voltam ott. Ha csak monitor előtt ülve osztod az észt, akkor inkább hallgass.
  • Dzsini
    tudod, hogy nem törvénytisztelő és korrekt viselkedésű emberek. tudod, hogy nem fognak mosolyogva (kendő mögött) integetni az objektívbe. ha tudod, hogy nem partnerek abban, amit csinálsz, akkor még inkább el kell húzni a csíkot. előre szóltak, hogy mi lesz.
    és nem, engem nem érdekelnek a fotók, miattam nem kell odamenni és lefotózni a vérgőzös szemű bolondokat.
  • 30Dani
    Mikor körbeáll 5 szkinhed? De, elképzelhető, csak nem egészséges.
  • DJ RX7
    ilyenkor nem megengedett esetleg a gáz spray használta önvédelmi célból?
  • G_ArchAngel #35397
    a közepén volt egy kapcsoló - megnyomtad?
  • 30Dani
    Ahogy azt te elképzeled. Ha én megkérem a csürhét hogy ne gyújtogasson már, akkor szerinted respektálja az óhajomat? Amúgy nem kértek meg senkit, a kinek fotózol kérdést, illetve a nefotózz zsidógeci kijelentést követően választól függetlenül mindig jött a verés. Mielőtt elfajultak a dolgok, a blahán néhány, csak félig agresszív egyed kvázi rendességből közölte hogy meg fognak verni minket, mert "utasításba adták" hogy minden fotósnak vesznie kell. Egy árus rám is tűzött egy kokárdát, hogy ezzel védjen - nem működött.
  • 30Dani
    Ja, már ki se jött a kínai média :C
    Rendőrség meg elkúrta, 23-án annyira túlreagálták a tévéostromot, hogy azóta nem mernek semmit csinálni, párszáz fasszopó miatt inkább lezárják a fél várost, vidékről hoznak csapatokat, helikoptert helyeznek üzembe, de egy gumilüvedéket nem lőhetnek ki, könnygázt is alig és nagy késéssel vetettek be, vízágyút meg egyáltalán nem, Pedig masszívan támadták őket, molotov koktélra én éles lőszerrel válaszolnék...
  • G_ArchAngel #35394
    Igen, de a legtöbb esetben nem szándékos krízis övezetben sem a sajtó támadása - esetleg túszejtési szándékkal...
    Előfordul, hogy a pokolgép egy sajtós mellett robban, vagy lelőnek egy fotóst (a japán riportert is akkor lőtték le, mikor már napok óta érvényben volt a sajtótilalom Burmában).
    2006 szeptember 18.-tól ellenben Magyarországon célzottan vadásznak a sajtó munkatársaira - ami részben belefér a munkakörrel járó veszélyekbe, de mikor nőket vernek meg vagy szándékosan tesznek tönkre többmilliós felszereléseket, akkor az már kicsit átlép bizonyos határt.
  • Dzsini
    koszovó "csodája" is 3 napig tartott...
  • G_ArchAngel #35392
    Egész este a CNN/BBC/FOX hírcsatornákat néztem, egy percet sem kaptak a budapesti események - szerintem nemzetközileg tele van a töke az embereknek azzal, ami évek óta Bp-en megy - félreértés ne essék, nem akarok politizálni, mert szvsz mindkét oldaltól független ez a csürhe, a baj, hogy ezek ellen sem bírnak összefogni.
    Lassan Koszovónak jobb megítélése lesz, mint Budapestnek.:(
  • efem
    nem, de kesobb o volt az,akit eltalaltak, es korhazba kerult
  • Dzsini
    sajnos a Vöröskereszt/félholddal szemben sincs meg mindenhol a feltétlen tisztelet, még kevésbé egy fotóssal vagy a médiával szemben... hiszen ki tudja milyen célból kattogtatja azt a gépet, ha pedig az alany számára negatív képek készül(het)nek belőle, akkor azt nehogymá'...
    ezt ismerve bármilyen fotós úgy megy ki egy ilyen problémás helyszínre, hogy akármi lehet, és sajnos előfordul, hogy lesz is. a zindekszes cikk alapján először csuklyásék is szóltak, hogy nem kéne, és csak utána mozdultak rájuk - aki pedig kifejezetten kéri, hogy ne készítsenek róla fényképet (akár sajtócikk céljából akár magáncélra), arról nem szabad, nem illik. tévedés ne essék, nem azt mondom, hogy megérdemli bármelyik fotós azt, hogy megverjék vagy a felszerelésének bármi baja essék. de ha egyszer azt mondják neki, hogy NEM, akkor nem, és tessék elhúzni. aki ott marad, az tudatosan kockáztatja a saját és felszerelése épségét.
  • G_ArchAngel #35389
    képt!
  • Blasta
    Hát aki ilyemsivel jött volna, azt elég durván küldtem volna el az anyukájába...
  • 30Dani
    Az sg fotósát is megverték :C
  • Dzsini
    Most jöhetnek a közhelyek, mint a "aki tűzzel játszik..." meg a "minek ment oda?"
    "If your pictures aren't good enough, you're not close enough." - Robert Capa - üdv a sajtófotók világában.
  • G_ArchAngel #35385
    lovag

(megdugtad?)
  • efem
    ez mtv-nel is elofordult, hirtv kamerascsajnak elottem esett neki 2 vadbarom alig birtam lerangatni oket
  • tugyiti
    Ritka szemét egy világba élünk :(
  • GregSB
    Az egyik index videósát is megverték. Szánalmas banda...
  • G_ArchAngel #35381
    remélem nem Dani:(
  • Blasta
    A tetves szarházi köcsögök :@@@

"márc. 15. 20:33 A csuklyások megfélemlítik a fotósokat

A csuklyások megfélemlítenek mindenkit, aki fotózni próbál. Akinél gépet látnak, mellé állnak, átölelik, és közlik, itt nem lehet képeket készíteni. A fotósok a verés után nem is próbálkoznak.

márc. 15. 20:31Megvertek egy fotóst a József körúton

A Művészetek Palotája felé haladó menet élén csuklyás fiatalok vonulnak, megvertek egy fotóst, tudósítónkat megrugdosták. A csoport a József körúton indult el, most a Rákóczi térnél járnak, agresszívan viselkednek."
  • GregSB
    [URL=http://www.dpreview.com/reviews/nikond300/]"There's simply no better semi-professional digital SLR on the market."[/URL]
  • G_ArchAngel #35378
    Letölthető a Lightroom 1.4 - ha érdekel valakit...
  • Dzsini
    és hányan néztétek meg a kép EXIF-jét, hogy tényleg ő fotózta-e?

(és ez után a hozzászólás után hányan? ;) )
  • BiG G
    lál
  • G_ArchAngel #35375
    [fotótechnika topic, mi?]