Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Wi-Fi-s SD kártya a használatban.

Vicces belegondolni hova fejlõdhet ez a technológia. Sajtofotós pár év múlva készít majd egy képet meccsen / versenyen / akárhol, és az expó után pár századmásodperc elteltével már ott fog csücsülni a szerkesztõségben a kép 😄

http://gaborszantai.co.uk/

30Dani
Lefedettségi térképet, és VALÓS átviteli sebességeket (fõleg hogy feltöltésrõl van szó) néztél-e?

thank you for helping us help you help us all

mar megbocsass, de hsdpa-n csunyan keresztul lehet tolni 6-7 megabitet masodpercenkent, es a wifi se egy csucssebesseg 20mbit felett a 90% elhasal. nem is ertem igazabol mi is volt a celjuk ezzel a wifi megoldassal.. kabelmentesiteni? attol meg ugyanugy lassu lesz.. ha meg a feltoltest akarjak elosegiteni barhonnan, MA mo.-on ez nem tulsagosan kivitelezheto (tekintve az orszagos ~1-2% a free wifi hotspotok lefedettsege). Persze ez nem csak nekunk keszult 😊
es 3g/hsdpa lenyegesen tobb helyen van mint wifi(aktiv mobil netezo).

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

30Dani
3g lényegesen lassabb (ha egyáltalán van hálózat), mint egy sorozatlövés. Tehát net elõtt még le kell menteni vhova.

akkor mar miert nem wimax vagy 3g/hsdpa ... hogy ertelme is legyen

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Flamer
de ennekis van valami távolsága nem?:o

http://loal.atw.hu

2 hét alatt 3 fotósújságot vettem, de nagyjából ugyanarról szól mindegyik: õsz, tájképek, a nagyon dícsért 40D-rõl és a Nikon két új gépérõl van szó, amivel letaszították a Canon-t a trónról...
Ami sokkal jobban tetszik, hogy rengeteg képnél magyarázzák el, hogy miért és hogyan kell az ilyet csinálni, ráadásul külön újság van a fekete-fehér fotózásról...

Timber
15K nem olyan draga 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

És ha megrendelhetnéd neten? 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

akkor sem lennék Nikonos😊
(vagy de?😊)

GregSB
Azért roló lehúzás nem lesz, de a Canonra nagyon ráfért már hogy valaki megszorongassa a golyóit, mert nagyon ellustultak a fejlesztésben. Pontosabban fejlesztetek, de b@sztak azokat belepakolni a alsóbb kategóriás gépeikbe. Most hogy a Nikon a pro gépének AF és fénymérõ rendszerét rakta a D300-ba és már az összes belépõ gépükben nagy és világos keresõ van a C-nek is muszáj lesz lépnie valamit, mert már a képminõségben nincs akkora elõnyük mint 2-3 évvel ezelõtt.

Én a Nikon helyében egyébként akkor hoznám ki a D300fx-et, amikor a Canon az 5D utódját, persze jobb vázzal és több fícsörrel 😄

Tomo15
Na mindegy ki fogom bírni így is😊
30Dani
Szögkeresõ tud nagyítani, de csak kétszeresen, meg drága és másra való <#wilting>

Tomo15
Gondoltam, hogy valamit rosszúl értelmezek😊 Mindenesetre jól jönne valami ilyen nagyítószerûség, ha egyáltalán létezik, mert ugye elég kicsi a 400D keresõje😞
30Dani
Szerintem ez nem nagyít, hanem kicsinyít, funkciója szerint csak közelebb hozza a keresõt a szemedhez. A benne lévõ üveget ha fordítva rakták volna bele, akkor nagyítaná is a keresõt, nemvágom miért ilyenre csinálták. Már ha ez az a típus ami G-nek is volt)

Tomo15
Nincs valakinek tapasztalata ezzel a keresõ nagyítóval?
dpreview fórumok😊

DoctorJohnson
valakinek van linkje az új EOS-ok problémájáról? érdekelne pontosan mi is a hiba?! lehetõleg vmi összefoglaló cucc (magyart nem kérek 😄)

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

The Garrett
"a végén mindig árcsökkenés a vége" jájj asszem visszafekszem aludni... 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
hát jah + 100e :S

attól függ hol...
Londonban kb. 450e cashback után az EOS 5D, míg Magyarországon...?

The Garrett
jaja + az egészséges versenynek a végén mindig árcsökkenés a vége ^^

Roger6
Bocs, nem tudok angolul igazán, de most mi a baj az új Mark III-al?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

DoctorJohnson
azé nem eszik azt olyan forrón...
a Nyikon évek óta kullogott a canon mellett/mögött, most odab*szott neki, jöhet a visszavágó, én nem féltem a canon-t, hogy nem tudja felvenni a kesztyût...

miért para? végre megoldták, hardverhiba...
pár napja Rob Galbraith leírta már😊

félév kellett hozzá, hogy a Canon leégesse magát az anyaföldig...
jah, 40D-rõl is fogunk még szépeket hallani, azt sem dícsérik maradéktalanul...
félõ és nagy esély van rá, hogy az 5D utódját is elk*rják, nem kicsit...

Canon a Nikon egyik kezébe tette a kést, másikba a farkát - de a Nikon nem g*ci, lassan apró húzásokkal vágja, majd jön a D300x az 5D ellen full szigeteléssel, Leica-érzékelõvel, meg a D3x az 1Ds mark III ellen és a Canon lehúzhatja a rólót😊

DoctorJohnson

Tetsuo
thx..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

képminõség: DSLR

univerzális használat: bridge (bármit is jelentsen ez)

manuál/auto: akármelyik ezért az árért

3x+ zoom: bridge (DSLR-nél nincs különösebb jelentõsége)

16:9 arány: kétféle van. Az egyik eleve ilyen arányú érzékelõt használ, a másik csak a full képnek levágja a tetjén meg az alját. Az elsõ nagyon ritka, kb. 2 gép tudja és egyik sem bridge. A másodikat már jó pár komolyabb kompakt is tudja (pl Pana FZ18), de ha utólag vágod a képet, uyganazt kapod. Annyi az elõnye, hogy márz LCD-n látod, mi lesz a képen és így kerül a kártyára. DSLR-ben nincs ilyen gép.

nem költés: bridge

A fentieknek kb. meg is felel a Pana FZ18, kivéve a képminõséget, ha egy DSLR-el kell versenyeznie, de amúgy nem rossz. A leírt szempontjaid alapján talán ez a legjobb, de általános legjobb nincs, csak szubjektív. Nekem pl. nem az.

ChevyG
köszönöm a segitséget!
Tetsuo
Melyik a legjobb digigep, max £300ert? Gondolok bridge tipusura, ill belepo dslr-re. A Panasonic DMC-FZ18at talaltam eddig, szeleskoru tudasa alapjan verhetetlen lenne, csak az a baszottnagy zoomobjektiv elcsesz mindent.. vagy megsem?

Fontos nekem: kepminoseg, "univerzalis" hasznalat (amennyire lehet), teljes manualis es teljes automata mod (vagyis kezdonek), 3x-osnal nagyobb zoom, 16:9es arany..
csak 1 kartyat vennek meg hozza, meg 1 kistaskat, nem koltenek ra tobbet, kesobb ha lesz penzem veszek 1 komolyabbat.

pls konkret gepeket ajanljatok thx!

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Basic
Én is így gondoltam. Köszi az oldalt, körülnézek rajta.

Timber
Vagy nezz egy Pentax K100D-t 😄

30Dani
Nem jobb annyival a 400D hogy egy évet várj rá.
pbase.com-on van sok kép objektív szerint válogatva.

Basic
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tõletek. Jelenleg egy Fuji S5600-as gépem van, de szeretném egy dslr gépre cserélni. Szerintetek érdemes-e használt eos 350d-re cserélni, vagy spóroljak még egy évet, és vegyek 400d-t? És használt dslr gép vásárlásakor mire kell odafigyelni? Meg jóljönne, ha tudnátok adni egy oldalt, ahol kitobival készült képek találhatóak.

Köszönöm.

Loál János
S9500-600, FZ-30-50 optikája fényévekkel jobb ennél, merhogyugye #32192 második mondat. :-|

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

30Dani
#32177 <#nezze>

Loál János
27mm-es nagylátó: pozitív, 486mm tele: rettenetnagy -> eleve gyengébb képminõség a 18x-os átfogás miatt, tesztképek.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Timber
Es CCD eltolasos a kepstabija ... pedig ekkora zoomnal pont a optikai lenne a biztosabb.

Reszemrol egyszeru a verdict az S8000-re: Gagyi muanyag parasztvakitas.

Ha mar mindenkepp ekkora zoomatfogas kell akkor a Pana meggyozobb meg a nagy zaj ellenere is.

FZ-18 vs S8000

Nem is olyan régen volt itt téma. Egy pár dolog ami személy szerint nekem nem tetszik benne:
-4 mp max záridõ
-szûrõ nem helyezhetõ rá
-raw-ot nem ismeri
-tudásához képest drága, kisebb ráfizetéssel már tükrös gép kapható

Fuji S8000

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

ChevyG
Szevasztok!
Láttam, hogy megjelent a 8000es Fuji.
Vélemény?

üdv!
DoctorJohnson
ezen a képen azt mutatják, hogy az olasz gyíkbõr cipõk talpa mi mindent kibír? <#idiota>

kitaposta a belit

The Garrett

az e-3 nem csak rulez, de eros is 😄

Gladiator
nekem anyámék szokták mindig elállítani, aztán csodálkozok, hogy nem úgy megy, mint ahogy gondoltam. tényleg jobb lenne, hogyha vmi bonyolultabb módszerrel lehetne változtatni.

passatgt
Digitális és analóg fényképezõgépek
(666 új üzenet)

GregSB
Ha megnézed egy pro vázon sincs módtárcsa (1D, D3, D300) és az elõdjeiken se volt soha 😊
Szal nem mellõzték az E-3ról, csupán fejlõdtek 😊

DoctorJohnson
Hát nem tudom.
Én figyelek a gépre, nem csak módtárcsa van azon amire oda kell figyelni, táskából kivéve mindig lecsekkolom, véletlenül meg nem fordul el ha a kezemben van. 😊

Dzsini
velem úgy történt meg, hogy a táskába be-kivételkor fordult el a tárcsa... (S3IS)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.