Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett
szerintem csak körülményesebb 😄
pont olyan véletlen mozdulat kell a mode + tekerõ véletlen lenyomásához, mint ahhoz hogy a(z) (általában) jó helyre tett tárcsát véletlenül elforgassuk 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

GregSB
Biztonságosabb a mode gomb + tekerentyû megoldás, mivel a módtárcsa véletlenszerûen elfordulhat egy rossz mozdulattól.

Tudom, nekem se fordult el még soha véletlenül 😄

DoctorJohnson
Na mostmár az E-3 rulez-rõl is mellõzték a módtárcsát.
Ez mé jó? Én nem találkoztam még olyan fotóssal, akinek baja lett volna a módtárcsával.
hm?

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Timber
ez most 35mm-re atszamolva 35! 😄 Az mar csak nagylato ... csak nem annyira nagylato mint a 28 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Timber
Pentax K100D Super Kit. Aztan majd veszel hozza par ezer forintokert regi K-s obikat. 😄 Ennyi penzert most az a best buy imho.

Timber
Megerte hidd el. En egy Panasonic FZ50-et szedettem szet es lett belole full spektrum gep. Infrafotozas egy nagyon is elvezheto resze a fotozasnak, mind 720 koruli filterrel (Hoya R72) mind 930 koruli filterrel (B+W 093). Persze nem tudhatod amig ki nem probalod 😄

A mellekelt kep az egyik elso kepe volt amit lott vele, persze nem egy Fuji S5000-t kell nezni ... ami azert csak egy jopar eves 3 megapixeles gepezet. Nezd meg inkabb a Dimage-el keszult IR kepeket ... azok aztan igazan najszosak.

Kõbe van. 😊

55 foknál nagyobb képszögûek nagylátók. (Új fotolexikon)

Nincs a nagytelének pontos definíciója (mint ahogy az ultrazoomnak sem), de a közvélekedés általában a 300mm-nél nagyobb gyutávú teléket sorolja ide. Persze szigorúan kisfilmben gondolkodva.

Dzsini
For a full-frame 35 mm camera with a 36 mm by 24 mm format, the diagonal measures 43.3 mm and by custom, the normal lens adopted by most manufacturers is 50 mm. Also by custom, a lens of focal length 35 mm or less is considered wide-angle.
(wikipedia is csak customról(szokásról) beszél)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

30Dani
Nem hiszem hogy kõbe van vésve, de pl. a 35mm nekem nem nagylátó.

thank you for helping us help you help us all

Jano
Orrom vérzett: mareggel. :-/

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Jano
Honnantól számít nagytelének?
Merhogyén: S9500-600-ra (28-300mm), és FZ-30-50-re (35-420mm) gondoltam. Azokmegmá csak nem olyan hûdefosak, pláne kezdõgépnek.

Viszont telepítés elõtt nem árt kipróbálni egy live CD-rõl.
Némely alaplapok mellett macerás a CD-s telepítés, mert a linux kernel esetleg nem ismeri fel korrekt módon az alaplapi IDE vezérlõt... 😞
(enyémen a linux bebootol, majd közli, hogy nem találja a telepítõ CD-t -> pendrive-ra kellett felvarázsolni a telepítõ anyagot)

Na ennyit az offtopic-ról.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

30Dani
távflém ID

menstruálsz, dzsíájdzsó?😊

http://gaborszantai.co.uk/

30Dani
<#eljen>

ivjoe
Nem nagy ördöngõsség, elõsször a winfost (vagy mást) teszed fel, aztán a linuxot, semmit nem kell beállítanod, automatikus az egész, a linux tudni fogja, hogy win is van mellette és bootoláskor választhatsz. 😊

De ha aktuális lesz elmondom kicsit bõvebben, hol tudod konfigurálni, h mi induljon el automatikusan, mennyi idõ múlva stb. meghogy hogy partícionálj. 😊
AD, exchange, wsus, hpsd menedzselheto linux alol?😊

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Flamer
ubuntu ownz!!4 😄 (Y)
énis ajánlom.

#32184: xp meg ubuntu simán megfér egymás melett.
de érdemesebb elõbb xpt tenni majd arra ubuntut.. mer ugy nem b4szódik el a grub.

http://loal.atw.hu

30Dani
Htx, aybabtu-t csekkolom. Majd két oprendszer egy gépen témakörben kikérdezlek, ha megjött a noti.

30Dani
Well, arra céloztam, hogy a Samsung és az Oly is megpróbált nagylátótól nagyteléig elmenni egy obival, egyik se lett sláger, pedig ilyen hangyafasznyi szenzorhoz könnyebb megtervezni, mint DSLR-hez. 110-bõl kijön amúgy egy használt 300D + használt Stigma/Tampon 18-200, de ezt se nagy élmény használni.
Minél kezdõbb a fotós, annál nagyobb telét akar :|

Jano
F*szomhá vegyen mindenki 1D-t, L-es obik tömkelegével, 110k-ért. :-|

ivjoe
mint a windowsnál = nem úgy mint a windowsnál
ivjoe
Well, elvileg Mac OSX-et is fel lehet rakni egy PC-re, gyakorlatilag nekem ez még sosem sikerült, vagyis de, csakhogy nem volt net, hang, 3d gyorsítás. Viszont ez már elég rég volt, azóta már sokat megélt a projekt, sztem megér egy próbát.
http://osx86.hu/

A másik, amit ajánlok a linux, pontosabban az ubuntu, most jött ki a 7.10, és sztem felhasználó barátabb (olvastam anno valahol nagymama esete a windows-zal ,meg az ubuntu-val, érdekes volt 😄), szebb, mint a windows, sebességben meg simán lehagyja. Nem telnek el vele napok, mire felrakod az összes drivert, mint a windowsnál, mindent rögtön felismer, 15 perc alatt feltelepíted, ha lassabb gépre akarod feltenni, ott az xubuntu, kicsit puritánabb, kevesebb csomaggal, de gyorsabb. Nettel nem kell baszakodni, viszont a CS3-at már nem tudom, elég rég CS2-t próbáltam, az nem jött össze, 7.0-t viszont simán viszi, de elvileg már CS2 is megy simán, CS3 nemtom.
nemerteni kerdest sry <#whatever>

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

30Dani
off, de ha másnak is szabad, akkor nekem pláne szal:
ívjocót (is) kérdezem hogy milyen alternatívája van az xp-nek, ami jobban fut egy adott gépen, pscs3-at szereti, nettel nem kell baszakodni, és úgy általában nem kell hozzá kockának lenni, és nem akarok mac-et venni senem.
htx

30Dani
A kettõ együtt még kompaktban se szokott sikerülni.

Jano
Ellenben csúcskonpaktnál kap nagylátót, és nagytelét is azonnal.

a 100e ft-os gépek kategóriája az én szememben azért lufi, mert amit ezek az ún. "csúcs"kompaktok nyújtanak az 50-60e ft-os kategóriához képest, még nem jelent annyival többet, mint amennyivel többe kerülnek... ellenben a belépõ szintû dslr-ek már néhány tízezer forinttal többért megvásárolhatók (130-150e környéke) és hát a képek minõsége nagyságrendekkel jobb a 100e ft-os kategóriához képest..
SZ V SZ.

Jano
30Danie jól beszél, S6500fd több, mint jó kezdésnek (legtöbb enber úgyis mindig jobbat akar), a maradék lóvén meg vehetsz állványt, szûrõket, makrólencsét, stb.

Flamer
az 54k nem sokpénz :o

Sephirot T
Szeretnék elmélyedni a fotozás világába.Eddig kölcsönkért digitális gépekkel fotózgattam és nagyon megszerettem az egész fotózás dolgot.És most akarok venni egy jó gépet amit pár évig el tudok használgatni,ezért is szánok rá ennyi pénzt.

30Dani
Ennyi pénzbõl csak kompakt, abból meg Fuji 6500 54e-ért bestbuy.

Loál János
Milyen használatra?
Mindenképp szükségesnek érzed, hogy ilyen árkategóriájút végy?

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Loál János
Hááát...

Sephirot T
nekem nem ajanlanatok valamit 100-110k -ig?
mar vegig neztem a netet de en nem nagyon ertek az ilyesmihez

Még nem javították ki, csak elismerték... a javítás folyamata kidolgozás alatt. (pl. hogyan azonosítsd a hibás gépet, szervizek felkészítése, stb)

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Help17
és Panasonic?

Manchester United! Catherine Zeta-Jones!

Loál János
Még mindig Canon, talán Fuji.
Itt.

Help17
na, kicsit vehetek drágábban gépet. 30-40 körül mit ajánlotok?

Manchester United! Catherine Zeta-Jones!

Flamer
anyás. thanks. nagyon nájszok!

#32162: a linken szépekvannak 😄

Drága Zsuza, ezért valóban érdemes volt szétkapni a gépet 😄DD

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Timber
Peldaul:

Amugy infra fotok Dimage 7-essel:
http://www.pbase.com/zylen/infrared_with_dimage_7

The Garrett
40 ert adtam el enis szeptemberben :CCC , igaz elegge ccd-hiba gyanus volt az enyem (is), tettem is be anno kepeket rola.

de azert a1rulez még mindig

30Dani
50-ért hirdetnek renovált A1-et, a szívem szakad meg :nd

Flamer
tesztképek ezzel merre láthatóak? érdekell a dolog de 1. nics ijen gépem 2. nemis tudnám megcsinálni 3. de a képek lehet zorallok és megnéznék párat.

The Garrett
asszem a liveview -t csak komponalasnal tudod használni, élesítésnél / exponálás elõtt kikapcsol. Így nem nagyon okozhat lagot.

GregSB
A 18-70-esnek jobb a képminõsége, és a jobb minõségû anyagokból készült maga az objektív is. A 18-135ös viszont nagyobb gyújtótávot ad ugyanazért az árért. Kérdés melyik fontosabb neked 😊

Timber: Olympus már a filmes korszakban is mindíg különcködött, mindíg más utakon próbált járni mint a "nagyok", ezért szeressük õket 😊 Lájvjúról nem tudok nyilatkozni, még nem próbáltam. A zajosodás pedig igaz, de a DSLR-jeik zaja még mindíg sokkal jobb magas ISO-n mint a kompaktoké...

Timber

Én is most olvastam valahol, hogy a d80 kitobija remek minõségû, nem úgy mint az én sigmám 😄

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?