48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Alexease
    A legjobb egy osszehasonlito teszt lenne jo, hogy megeri-e azt a +100E-et;)
  • Alexease
    Ahoz kepest, hogy a K10D-nek eleg nagy sikere volt, sokan vartak a K20D-t, eddig sehol nem talaltam egy normalisabb tesztet a 20D-rol...:( Valaki tud valami oldalt?!:)
  • Timber
    az a masik. Mert lehet a 450D a kategoriajaban 90% a K20D meg a kategoriajaban 87%... de ez olyan mintha azt mondanank peldaul kocsiknal, hogy a Suzuki Swift a kategoriajaban 90% az Audi A4 meg a kategoriajaban 87%... Igy a teszt vegen az lenne az eredmeny:
    Suzuki Swift 90/100
    Audi A4 87/100
    Erre mit mond a mezei juzer: A Suzuki Swift jobb mint az Audi A4.

(fingom nincs a kocsikrol... csak valahogy sejtem a ket kocsi mas kategoria :P)
  • G_ArchAngel #35931
    Nekem inkabb az volt a furcsa, hogy nem a 40D-vel hasonlitottak ossze...
  • Timber
    Mindannyian tudjuk, hogy egy-egy kivesezo cikk mennyire tud targyilagos maradni. Nem kell ahoz tobb oldalas hirdetes vagy barmi, hogy az ujsagiro az egyik iranyba huzzon. Dolgoztam en is olyan helyen ahol nem egy ujsagot / cikket 'vettek' meg. Es hirdetes az egy darab sem volt benne... ellenben a konkurenciatol volt benne hirdetes... megis ok jottek ki az osszehasonlito tesztben gyengebbnek. Igaz nem fenykepezogep volt, hanem PC-jatek.

Az, hogy a K20D gyengebb kepminoseget produkalna mint a 450D... latni szeretnem a sajat szemeimmel. De amit eddig a 450Dbol lattam... nem gyozott meg.
  • ffk
    Sziasztok!

Mostanában tervezek gépet venni és a véleményeteket szeretném kérni a Fujifilm FinePix S5800-ról. A lényeg, hogy mennyire jó benne a képstabilizátor, mert eléggé remeg a kezem és a képek elmosódnak, amiket csinálok, a másik pedig a záridő, hogy azt a pillanatot tudjam megörökíteni amit szeretnék, megúgy összeséggében milyen szerintetek. Előre is köszönöm a segítésgeteket.
  • G_ArchAngel #35928
    Az ujsagban van egy D300, 450D, Sigma DP1 es K20D hirdetes egesz oldalas meretben, magat az ujsag elofizeteset dupla oldalon, K20D-vel reklamozzak...

Szar a marketing...
  • BiG G
    jaj hagyjuk ezt már... nem unalmas még? és ha megbundázza a cikkírókat akkor mi van? :D az konkurencia gépeit nem tudják elrontani, azok ugyanolyan jók maradnak (vagy rosszak, csak hogy rosszmájúskodjak egy kicsit ahah)
  • Timber
    Amugy megvannak a CanOFF, a megbundazas top10 kivalasztottai... Szanalom. GG CanOFF
  • Timber
    A teszt csak egyet mutat: A Canon tobbet kolt marketingre. Ertsd: az ujsagirok velemenyenek megvetelere :D
  • 30Dani
    Kálvin téri photoshopban láttam mindenféle (Pentax, Nikon, Olympus, egyéb régi márkák) kitűzőket olcsón, csak Canon nem volt :C
  • G_ArchAngel #35923
    Diigital SLR Photography magazin osszehasonlito nagyteszt:
    K20D - 87/100
    450D - 90/100

Erre nem fogadtam volna...
    Pentax a kepminosegben, kezelhetosegben es az ar/ertek aranyban bukta el a meccset...
    Az utolso kettot lesz*rom, mert az egyedi problema, de a kepminoseg...
  • G_ArchAngel #35922
    Sigmaval?
    Az azert vicces...
  • BiG G
    aha, a magyar fórumozó a vga-ival műmájerkedik, a külföldi meg az obijaival. nincs több kérdésem :D
  • Blasta
    Vmi külföldi fotós fórumon az egyik user aláírása :DDDDD

"30D|XT|Sigma 30 f/1.4|EF 50 f/1.4|EF 85 f/1.8|Sigma 150 f/2.8 macro/Kenko Tubes|MP-E 65 f/2.8 macro|EF 200 f/2.8L|Sigma 10-20 f/4-5.6|Sigma 18-50 f/2.8 macro|Sigma 50-150 f/2.8|Sigma 100-300 f/4|Sigma 18-200 f/3.5-6.3 OS|Sigma 1.4x & 2x TC|Sigma EF-500 DG Super|Sigma EM-140 DG macro flash|Mac Mini Core Duo|MacBook Pro|Aperture|Photoshop CS3|Canon i9900"

Azthiszem ekkora sigma fan-t még nem láttam :D:D:D
  • Alexease
    Szerintem, majd 2-3 ev mulva erdemes erre visszaterni, amikor sokan majd a beleposzintu gepekbe is olyat szeretnenek;)
  • Dzsini
    a szemüveget meg direkt otthonhagyják :) (jó, ez már kötözködés, de tényleg nem túl sok értelmét látom - lehet, hogy van létjogosultsága, de inkább mesterséges igénykeltésnek tűnik)
  • The Garrett
    Azoknak viszont jó cucc lesz, akiknek rossz a szemük ( mármint gyengén látnak), ők ha fel is emelik a fejüket nem sok mindent fognak látni a tájból, evf en keresztül meg igen. ^^
  • DJ RX7
    Szerintem Dzsini-nek van igaza.
  • GregSB
    Szerintem várjuk meg mi lesz ebből és mennyire lesz hasznos a gyakorlatban mielőtt "fasság" jelzőkkel illetnénk.
  • Alexease
    Azert a kulonfele dijakra vadaszo termeszet es egyeb fotosoknak talan jol johet;) Sokkal gyorsabban, konnyebben tudnak "jo" kepet csinalni, hogy nem kell majd pasztazni a 600-as televel, es vagy felszemmel "kivulrol" kovetni az esemenyeket;)
  • DJ RX7
    fasság.
  • DirtyGab3sz
    Ott az öt pont!
    Ön nyert egy hangszórót!
  • Dzsini
    a felnyitható vaku mellé szerelnének. Az elektronikus kép olyan esetekben nyújtana segítséget, amikor például teleobjektívet használunk, ami úgyis kitakarja a felhajtott vaku melletti kiskamera látóterének nagy részét, egyszerűbb, ha felemeljük a fejünket, vagy kinyitjuk a másik szemünket is :)
  • 30Dani
    Újra bevezetik a parallaxis hibát (Y)
  • G_ArchAngel #35909
    EVF a tükörreflexesekbe?
    Pixinfo.com - 2008. május 15. 17:30 (Egyéb)

A Nikon nemrégiben egy új szabadalma számára kapott lajstromszámot, mely talán a jövőben megreformálhatja a tükörreflexes gépek keresőinek koncepcióját. Lényegében egy elektronikus keresőképről van szó, amelyet a tükörreflexes kereső helyén látna a felhasználó és szabadon dönthetne, hogy az optikai, vagy a digitális képet kér-e.

A digitális kereső előnye, hogy nem az objektív által látott képet, hanem egy külön „szem”, egy apró objektív és érzékelő képét látja, amelyet a Nikon példájában a felnyitható vaku mellé szerelnének. Az elektronikus kép olyan esetekben nyújtana segítséget, amikor például teleobjektívet használunk, melynek elég korlátozott a látószöge. A szűk képszög miatt a fotós nem észleli megfelelően a képkivágáson kívül zajló eseményeket, így sok esetben lemaradhat róla. A digitális keresőkép a felhelyezett teleobjektívtől függetlenül, egy jóval szélesebb látószögű képet közvetít a keresőbe, melynek közepén egy keret jelezné a használt objektív valódi képkivágását. A fotós a valódi képmezőn kívüli történéseket is figyelemmel kísérhetné a szélesebb látómező jóvoltából. Különösen jól jöhet ez a megoldás a sportesemények megörökítésénél, hiszen a teleobjektívvel nyomon követett sportoló körüli akciókra is felkészíti a fotóst. A kijelző képe természetesen nagyítható lenne, és zoomobjektívek esetén a pontos gyújtótávolság kijelzését is megoldaná a gyártó.

Az újfajta kereső egyelőre csak papíron létező szabadalom, így nincs pontosabb információnk arrók, hogy a gyakorlatban mikor és melyik fényképezőgép modellnél találkozunk majd vele.

Sikerult akkor valamit lenyulni a tavmeros gepekbol is, ahol kozel egy evszazada igy tud komponalni a teleobjektivet hasznalo fotos?
  • Timber
    ez nagyon WTF. Regen pont a Canon volt hires az alacsony magas ISO zajrol. De elnezve a kepeket nagyon meglepodtem. Olyan mintha a Canon a 350D ota rontana belepo gepeket. 400D is nagy csalodas volt nekem es elnezve ezt a cikket a 450D meg nagyobb. EOS 350D roxxor volt akarki akarmit mond :D

De gondolom benne van az is, hogy a 40Dnek nagyobb piacot akarnak...
  • G_ArchAngel #35907
    jo kis gep lenne, de ez az ISO 1600 egy szegyen 2008-ban:(
  • zolo
    Hmm, itt az első (legalábbis sztem :P )magyar teszt: Canon EOS-450D
    Ér 60-70k-t a Live View?
  • Dzsini
    szerintem a sérelmezőknek az a baja, hogy az Internet és a digitális fényképezőgépek mindenkinek kiállítási felületet jelentenek (és a net anonimitása mindenkiből profi kritikust csinál)
    egy otthoni fotóalbum nem fáj sokezer embernek :)
  • The Garrett
    ezekután nemértem miert sérelmezik sokan, hogy ma már tömegcikk a fényképezőgép és hasonlók, amikor régen is volt mindenkinek. :P
  • Jano
    Node melyik Rollei?

Nekünk Smena 8M, és Symbol, meg a Zenit-E. Mind3 megvan, a 2 Smena tökéletes, a Zenit is működik, csak kicsit kopottas.
  • Timber
    mi uber burzsoak voltunk a Zeiss Ikonta A-val es a Rolleiflex-el :D Neha fater engedett ezekkel is fotozni :D Amugy meg Praktica MTL-5 volt nekem :D
  • Alexease
    Nekunk egy Szmena8 volt:) Pontosabban van, mert meg meg van, otthon van az eredeti mubor tokjaban;)
    http://rus-camera.com/camera.php?page=smena&camera=smena8
  • Loál János #35900
    [RÁJÖTT, HOGY GAZDAGOK VOLTAK: RÉGEN]
  • Blasta
    Nekemííííííííís
  • G_ArchAngel #35898
    mi nem voltunk ilyen gazdagok, nekunk csak CMEHA-nk volt...
  • Loál János #35897
    Hát néhányan szégyelljék magukat, hogy nem ismerik a gyermekkorunkat megörökítő alapfotoapparátot. [BŐG]
  • Alexease
    Ha 1/500 a legrovidebb ido, akkor lehet hogy jobb, ha 100-as filmet veszel;) Bar csavargathatod a blendet is;) Attol fugg, mit szeretnel;)
  • G_ArchAngel #35895
    ott a pont, ez a vakuszinkron jelzese...