Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laox
EZ milyen lehet? :-)) 25ezer forintért :-))

http://www.bulihely.com

Blasta
Arcsoft - Photo Montage

Nézzé csak be ide 😄
(topik gazdája, egyebek... 😄DD)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

ivjoe
Ezeket próbáltam, de az már nagyon rég volt, csak a nevük ugrott be, h szar-e nemtom. 😄
Timber
En meg tegnap keszitettem egy kepet a villamosra varva <#nemtudom>

Nem lett tul emos? 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Timber
tenyleg sotet lett 😄 meg olyan mintha picit be is mozdult volna. Elkepzelesre meg nem is rossz 😄

Sziasztok!
ma készítettem egy képet van benne kis utómunkálat és emiatt kicsit sötétlett de majd javítom addig is nézzétek meg.
Véleményeket várom

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

az jó, itt 1000 GBP. azaz 360k HUF, végülis ugyanannyi...

D300 vs. E-3?😊

http://gaborszantai.co.uk/

Jano
Igen.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Jano
Olynpus E3 roolz váz br. 395.700 HUF @ digifenykep.hu elõvétel.

nagyon szélsõséges, vannak olyan szarok, hogy az ember röhög kínjában, de irigylésre méltóak is...

http://gaborszantai.co.uk/

ChevyG
s5700 támogatja az SD HC-t? üdv
Timber
Before - After ... azaz egy retus galeria ...

A srac kocsog emos 😄 de szerintem ezek kozott van egy par jo ... es tetszik, hogy felrakja az alapanyagot is!

30Dani
Htx, google nekem is kidobott párat, de próbáltad ezeket?
Olyan kéne, ami freeware, vagy torrenten fellelhetõ, és nagyon sok képet tud kezelni.

thank you for helping us help you help us all

ivjoe
mosaic creator
EZmosaic
vagy tedd manual-ra.
csak ne lepõdj meg, ha sötétek(fekete) lesznek a felvételek

30Dani
blaszat: te használtál régen mozaik progit (?), mivolt a neve!

Dzsini
1/2000 verõfényes napsütésben érhetõ el... ilyen idõjárásban az 1/200 is elég jónak számít kevéssé zajos képen.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

várd meg a nyarat

Palinko
Hello most újra visszatérek a záridõhöz, mert van egy két kérdésem. Sikerült elérni 1/640 es képeket is hogy viszonylag világos képek lettek, de tud a gép 2500at is ha jól emlékszem. Szóval mint tanítottátok a rekeszt totál nyittva legyen de akkor sem lehet nagy záridõt kipréselni belõle 640 tõl nem bírt többet. Igaz mondtátok õsz van de talán akkor is 2000ret ki kéne préselni... Mondtátok hogy este ilyesmikkel ne próbálkozzak ezt természetesen teljesen értem és tényleg hülyeség lenne este nagy záridõt várni, de nappal szívesen fényképeznék 2000-2500 as záridõkkel. Mit lehet tenni hogy elérjem ezt a nagy záridõt?
Blasta
Akartam is javasolni, hogy Av-ben fotózz, mert akkor legalább a rekeszértéked fix (én 90%-ban ebben a módban fotózom)

Jano
:-D

Timber
A marketing mestere 😄

Egyik ismerosom kicsit kezdi unni, hogy nem birja eladni az S7000-est 😄

30Dani
A fotovideo magazin következõ számában lesz majd az 1DS két/balkezes változata. :oo

Palinko
Értelek igazad van. És télen ha van fehér hó az is visszaveri a fényt? És akkor is lehet próbálkozni a mozgásos képekkel és most igaz hogy természetfotóval kell megpróbálkoznom 😊
Timber
Szerintem siman fog menni neked is egy ilyen kep. Viszont ne most probalkozz vele ... nyaron azert kicsit jobbak a fenyviszonyok.

Osszel szerintem inkabb probald meg a termeszet szepsegeit lencsevegre kapni, ilyenkor nagyon szines tud lenni 😄

Gyorsan mozgo dolgokat inkabb nyaron erdemes probalni, amikor van is hozza eleg feny.

Palinko
Igen ha tudod hogy mit keresel akkor tényleg lehet találni 😊 Egyébként szerinted tudok egy ilyesmi képet csinálni?
http://fotovilag.hu/upload/userimages/70-fotoismeretek/01-alapok/alap-2/f-017_vanda-1.jpg
Nekem még nem sikerült... Egyébként megint csak nem hallgattam teljesen rád és picit a fejem után mentem és Avn fényképeztem a kutyát nagy rekesznyílással és kis záridõvel és még volt egy tényezõ amit egész számokban vagy törtekben fejez ki azt is inkább alacsonyra vettem ami következtében még kisebb lett a záridõ és nagyon jó képek sikeredtek 😊 Még azért kell csiszolni a kutyafotózás tehnikámon de innentõl szerintem menni fog magamtól az a rész, de ez a háttér rossz mélységélességû elõtér pedig éles hatás nekem bejön 😊
Timber
Nem tartod te forditva a geped? 😄 nem csodalkoztal, hogy mindig te vagy a kepeken? 😄

Timber
Ihagee pl 😄

ivjoe
A zéngépemen ottvan! <#gonosz3>
Blasta
Látod látod, csak ÉRTELEM SZERÛEN kell keresni és a gugli segit:

Teleobjektiv az elsõ linken máris sok meghatározást találsz.
Kieg: a Te gépeden van teleobjektiv 😉

Blasta
Mióta van az a nagy tárcsa a mutatóujjadnál fijam?
Üjjleegyes

ivjoe
Én hiába nyomkodom nemcsinál semmit, ilyen nagy fémgomb, az oldala recés, és ilyen furcsa betûk, meg ábrák vannak rajta, h P, Tv, Av, M stb.<#idiota>
Palinko
Értem csak nekem nem voltak rendes kulcs szavaim mivel nem tudtam pontosan mit is keresek. Elolvastam az 1-2 alapismereteket és nagyon tetszett itt tényleg jól le volt írva minden. Csak az a teleobjektíves rész volt kicsit bonyolult, hogy kilehet emelni az illetõt a háttérbõl a háttér meg elmosódott. Ez tetszik bár szerintem az én gépemmel ezt nem lehet megcsinálni, mert nincs teleobjektív (gondolom én,de nem magyarázta meg hogy mi az a teleobjektív). Most kimegyek az udvarra és játszadozok egy kicsit a rekesszel és a zárral hátha összejön valami érdekes 😊
Blasta
Mintha már lett volna ilyen gép, de tuti nem digitális volt.

Blasta
"Csak persze õ az üzleti jellegû oldalakat tolja eléd"

Ugyan dehogy.
A kiemelt hirdetéseket eléd tolja, de azok egyrészt felismerhetõk, másrészt a fotózás megtanulásához egy üzleti jellegû oldal is jó, ha tartalmaz infókat.
100%-ra biztos vagyok benne, hogy ha megfelelõ keresszavakat irod be, eredménnyel jársz.

Palinko
Igen a google... Csak persze õ az üzleti jellegû oldalakat tolja eléd... Én jobban megbízok az itt kiválogatott magyar oldalak menüpont alatt lévõ oldalakban néztem is párat de ott inkább level 2+ dolgok voltak 😊 Most elolvasom az általad linkelt okosságokat 😊
Dzsini
errõl jut eszembe: gyárt valamelyik gyártó balkezeseknek fotómasinát?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Blasta
(máris postázzuk neked a "tiszteletbeli fototévé nézõ" klubbkártyát, mellyel a kijelölt üzletekben minden 16 megabájtos Smart Media kártya árából 2,5% árengedményt kaphatsz, amennyiben EOS 5D vagy EOS1D készüléket vásárolsz. Gratulálunk!!!!!!)

<#smile><#vigyor3>

Blasta
Exponálás=lenyomod azt a nagy goNbot a mutatóujjadnál ezután megjelenik egy fotóra hasonlitó képszerû képzõdmény az LCD kjelzõn 😉

Blasta
Ezt most ugye nem gondoltad komolyan, hogy nincs az interneten ezt összefoglaló irás? 😊

Ez csak az egyik, de a guglit használva lényegében MINDENT megtudhatsz.
Ezen a linken a FOTOISMERETEK menüpontban csemegézz amit tudnod kell levan irva.

Tomo15
#32900: Köszi az infót!
Nem kell köszi, mert megvan. Én ilyen "videós" tesztre gondoltam😄
Palinko
Köszi hogy ezt így összefoglaltad kár hogy nem említetted meg hogy mi az az exponálás. Jól leírtad így mára érthetõ holnap viszont meg is tanulom. Kár hogy ez nincs így egy olalon sem leírva hogy az ilyenek mint én legalább kérdezni tudjanak. Ahogy említettem holnap megtanulom és akkor mehet a próba 😊
The Garrett
novemberi digitalis fotomagazinban van. neeD?

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Blasta
ezt elirtam, javitás:

"Minél rövidebb a záridõ, annál kevesebb fény jut az érzékelõre, és annál valószinübb hogy a témád NEM FOG bemozdulni. A te gépednél ez a helyzet úgy alakul, hogy:"

Blasta
Rekeszérték: ez az érték határozza meg, hogy a BLENDE milyen tág illeve szûk legyen a felvétel készitésekor. Jelzése pl.: f2,8; f3,5; f5,6; f8; f11 stb.
Minél NAGYOBB ez a szám, a blende az expozició pillanatában annál SZÛKEBBRE fog összezáródni (teljesen soha nem záródk össze, hiszen akkor nem jut át rajta a fény 😄).
Tehát ha f2,8-on hagyod, akkor engedi át a legtöbb fényt az objektiv, akkor tud a géped a legrövidebbeket exponálni, akkor fog a témád leginkább nem-bemozdulni. (viszont az objektiv tele-állásában a gépeden nem fogod tudni 2,8-ra állitani a rekeszt, maximum f4,8 lehet ez az érték!)
Elsõ körben ennyit errõl, ehhez a dologhoz szervesen kapcsolódik a MÉLYSÉGÉLESSÉG fogalma, de az már level 2 téma. 😄

Záridõ: valamivel egyszerûbb téma mint a rekeszérték. A gépeden 1/2000-tõl 15 másodpercig lehet a záridõt állitani.
Nyilván az 1/2000 a legrövidebb, az utóbbi a leghosszabb érték. Minél rövidebb a záridõ, annál kevesebb fény jut az érzékelõre, és annál valószinübb hogy a témád befog mozdulni. A te gépednél ez a helyzet úgy alakul, hogy:
Ha nagylátószögû állásban vagy (tehát nem zúmolsz) akkor a leghosszabb záridõ aminél a témád nem fog bemozdulni 1/30-ad lehet (ISO100-nál). A stabilizátorod még segit a témán 2-3 blendényit, ergo van esélyed 1/15-öd, 1/10-ed záridõt bemozdulásmentesen kitartani.
Tele állásban (teljesen bezúmolva) már komolyabb a szitu, ekkor a legrövidebb záridõ amit bemozdulásmentesen kitudsz tartani 1/200 (szintén ISO100-nál), illetve a stabilizátorod segitségével ez lehet akár 1/100, 1/50, de talán még 1/25-öd is. Ha ezen záridõnél LASSABBAT exponálsz, több mint valószinû, hogy bemozdul a témád.

Huhhh, most igy estére ennyi, majd folyt köv. 😄

Palinko
Hát igen gondolom hogy ilyenek a kérdéseim de egyszerûen annyira alulképzett vagyok mint már észrevetted 😊, hogy nem tudom jobban megfogalmazni. Szóval az én megfogalmazásomban a rekeszés a zár felelõs a fény beengedéséért és minnél gyorsabb ez a két rész annál élesebb lesz a mozgó kutyám 😊 Nade mivel rövid idõre jut be a fény sötét van és nem látszik a kutyám és hiába nincs képzaj meg nem mosódik el a kutya ha nem látszik 😄 A rekesz elõválasztáshoz puskáznom kell a gép maualjából ami szerintem kevés a gép normál használatához.Hoppá nem is magyarázza meg szóval nem tudom mi az a rekesz elõválasztás.
Blasta
Ha P módban fotózol: ez azt jelenti, hogy a bûvös záridõ-rekesz-isoérzékenység hármast a gép választja ki az abban a pillanatban általa mért fényviszonyoknak megfelelõen mégpedig úgy, hogy a lehetõségekhez mérten a leghelyesebben kiexponált fotó készüljön.

Ha a szobában vagy a szabadban egy nem homályos (tehát éles, nem bemozdult) fotóhoz NINCS ELÉG FÉNY, akkor akármilyen gép van a kezedben, az eredmény nem lesz kielégitõ.

Szoktam volt mondani: a FÉNYképezõgépet nem véletlenül hivják FÉNYKÉPEZÕGÉPNEK, lévén fényre van szüksége munkája elvégzéséhez, mégpedig általában nem is kevésre. Akik nem értenek a témához, elsõ körben ebbe a "hibába" szaladnak bele, hogy teljesen rossz fényviszonyok között próbálnak bizonyos témákat kiexponálni de dunszt is szarok lesznek a képek, "biztos mert szar a gép". Pedig nem, csak alapvetõ szabályokkal tisztában kell lenni, ha az ember fotózásra adja a fejét 😉

Blasta
Hát ez igy nehéz ügy lesz 😊

Csak, hogy érzékeltessem, olyan a dolog, mintha rally versenyzõket kérdezgetnél, hogy az éllessarok kanyarrendszert egy 1,3-as buzuki stifttel 3-asban vagy 2-esben kell-e bevenni, és az ablakok legyenek-e leengedve vagy a légkondi mennyen inkább. 😊)))

Viccet félretéve, egy kérdés: tisztában vagy-e a REKESZ FOGALMÁVAL és ebbõl fakadóan a REKESZ-ELÕVÁLASZTÁS programmóddal?

Palinko
www.ebookz.hu
Szerinted Av módban(Rekesz elõválasztás) ISO 100-200 fényes nappal udvaron,Kiértékelõ (csak azt nem tudom mi ott balról lehet beállítani),szuperfinom és legnagyobb felbontásban ajánlod-e a fényképezést vagy válasszak más módot? Egyébként ha a menure nyomok akkor AF keret AiAF, digitális zoomot kikapcsoltam, fókusszal kapcsolatban mindent bekapcsoltam, IS üzemmód követés, konverter pedig nincs. Asszem minden fontosat leírtam, szóval így jó képeket fogok kapni vagy van jobb tanácsod beállításra?
Én könyvbõl a "Fényképezzünk prakticával-t" olvastam ugye ami egy jó régi könyv de elég hasznos😊
Ti mit ajánlotok amúgy?

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!