48078
-
#35975 Elnézést, a link lemaradt. -
#35974 Sony v. Canon, pár hét és eldől, de addig nézem a tartozékokat:
Sony-nál ez együttműködne látatlanba a Pentacon és Industrial objektívekkel amik a Zenithez valóak?
-
#35973 Szerintem amugy nem kell 80e egy ilyen gépre, ha körülnézel az 50-60ezres kategóriában, a panasonic/ sony / fuji / oly komapktok teljesen jók. meg kicsik. meg lehet őket többféle színben is kapni. :D ( a hp, kodak,*noname tv/hűtő/hifi márka* gyártók gépei inkább kerülendőek)
10-12 megapixeles kompaktokat NE vegyél, mert egyrészt teljesen felesleges ekkora felbontás, másrészt nem jelent jobb képminőséget, sőt!
Képstabilizátor jó pont ha van benne, de az sem létszükség. a minél nagyobb LCD is jó pont ilyen gépeknél, mert ugyis sokat fogja nézegetni rajta a képeket és az sokat dob az élményen ha szép nagy és szines. :)
Az egy árban lévő gépek kb tudásra is teljesen azonosak, nyugodtan választhatjátok amelyik megtetszik kinézetre is akár. -
#35972 nőknek kicsi komapkt szappantartó alakú gép kell. az ilyenektől irtóznak, ez tapasztalat. :D -
#35971 Jah.....
próbálj szétnézni ITTki fogja dobni hogy hol a legolcsóbb a keresett termék! -
#35970 Én azt mondom dobj hozzá még 6 ezrest, és vedd meg EZT,mert fotózásra csodaszép,és ezért a pénzért bőven jó!:D:D -
#35969 Az asszonynak keresek egy kompaktot (videó felvétel is fontos), és jó lenne pár ötlet, tanács, tapasztalat ... (rászánható max 80 eFt).
Eddig két gyártó 4 típusa volt amin megakadt a szemem
- Kodak EasyShare V1253 (állítólag jobb, mint az újabb 1273?): 3x-os optikai zoom, videó 720p, nincs 848x480, 12 megapixel, digitális képstabilizátor
- Kodak EasyShare Z1285: 5x-ös optikai zoom, videó 720p, nincs 848x480, 12 megapixel, digitális képstabilizátor
- PANASONIC Lumix DMC-TZ3: csak 848x480-as videó felvétel, csak 7 megapixel, optikai képstabilizátor
- PANASONIC Lumix DMC-TZ5: árba húzós, jobb kijelző, 10x-es optikai zoom, videó talán kevesebb framedrop és 720p + 848x480-as felbontás, csak(?) 9 megapixel, optikai képstabilizátor
Erősen a TZ5 felé tendálok.
Tényleg, pixmania-tól érdemes rendelni, gari, egyéb rossz tapasztalatok?
-
#35968 dpreview on a gépbemutatóknál a 'body&design' részben megnézheted hogy mit látsz a keresőben, meg az lcd-n. Érdemes átnézni a gépteszteket itt is vásárlás előtt. :) -
#35967 Voltam Sonycentrumban, néztem alfa300-at, hát nem kell élőkép, nem ér annyit, és biztosabb a meló az átnézővel.
Zenit-tet most vettem csak elő, 24 képből 9 lett előhívható, abból kb 3-4 lett jó :( (blende 2.8-on autón lett hagyva az első képeknél, és emiatt szarráégtek. én hibám volt, auton maradt az objektív - Pracktikás barátom is így járt :S)Az előhívható képek közül 2-3 alján számomra megmagyarázhatatlan fehér fátyol van alulról. - ez mi lehet?
Ez volt az első kör, legközelebb megvan mire kell figyelni, és jobb fotók fognak születni - amíg nincs DSLR.
400D még nem volt a kezemben, de annak a keresőjében is ott vannak a fontos adatok, mint a Sony alfáknál?
És akkor még kérdésem, mostmár 2 gép maradt így csak:
Sony A200 - most kitben 149900, de júniusra csökkenést ígérnek ebben a kategóriában. Kitobjektíve jónak tűnik 18-70mm 3.5-5.6
v.
Canon 400D - váz 125000(minusz visszafizetés)
Mégvalami: Sonyhoz milyen objektívválaszték van? M42-es átalakító kapható hozzá? -
G_ArchAngel #35966 piros kis haromszoggel, izig-verig hetero -
#35965 Tipa award. Sponsored by Nikon :D -
#35964 de hát ez alap. Az igazi férfi d300 at vesz. ^^ -
#35963 D300 értékelés elsődleges szempontja: "Erőt sugalló formáival" -
#35962 ki hitte volna? :) -
#35961 a kész képet live view nélkül is látod bármelyik digitális gépen. -
#35960 És egy Zenit után annyira fontos az a live view??? -
#35959 Szívesen pályázné valamelyikre, de így túl drága egyelőre, remélem 1 hónap alatt esik valamennyit az áruk. Ha nem , akkor 400D lesz.
Már nagyon várom, Zenit-en nagyon hiányzik hoyg visszanézhessem a kész képet :) -
#35958 Nincs 150k alatt élőképes váz, az Olympuson kívül.
Alternatíváid:
sony
canon
A többi már 2kiló körül van. -
#35957 Melyik a legolcsóbb élőképes DSLR?Csak maga a váz kell, és hogy M42 átalakítót lehessen kapni hozzá.
Olympust ne mondjatok kérlek, a többiektől milyenek vannak elérhető áron?Mondjuk 150k alatt. -
nikkel #35956 Konkrétan egy Fuji S6500fd-m van. Fotóztam balettet, és a mozgásoknál a lassúság miatt sorozatokat lőttem, h a késést korrigáljam.(sztem)
Természetfotózni szeretnék, és egy viszonylag gyorsabb gépet szeretnék magamnak. Múltkor egy sast vertem fel, mert bringával mentem. Szépen szált. Tényleg. Nálam az jött le, ha az első kép nem is lesz éles, a másik kettő már igen. Ezér. :) -
#35955 Hol? :D -
#35954 Kösz Dani! -
#35953 Nem kimondottan rád gondoltam, és nagyjából egyet is értünk. Nagyjából az összes netes szavazást faszságnak tartom. -
#35952 Na nem...nem a Canont gyülölöm, csak a megbízás pályázat csaló szemét részleget....
A fotóink topikban kifejtettem,de leírom,hogy ne kelljen elnavigálni innen!
Nem a saját fotóm sajnálom,hogy nem jutott be....azzal van problémám, hogy a bejutottak fele sz@r minőségtelen tucatkép!Ezzel is bizonyítást nyert,hogy nem számít a kép,nem számít a látásmód,nem számít a tudás,a kreativitás!
A haverok-buli-hanta!Aaaaz igen!
Félre ne értsen senki!Nem személy ellen szól a dolog,egyszerűen az eljárás háborított fel!
De ez van....
LIFE IS SHORT.....ahogy a tanult német mondaná!
Előre megfogalmaztam már..."még a végén olyan nyer amin a dátum is rajtavan"!
Mondjuk gyanus volt ez az egész már az elején...amikor a virág-makro bekerült a tájképek közé, a kategóriák keveredtek....
Summa summárum: sajnálom hogy sok tehetséges fotós (nálam 1000-szer tehetségesebbek) nem jutottak továbbegy olyan képpel ami BÁRHOL megállná a helyét,míg Kovács Bözsi néni bivalybasznádról bejutott egy olyan képpel amit véletlenül kattintott el mikor megbotlott egy kőben!!! -
#35951 Kisebbségi komplexus. -
G_ArchAngel #35950 Mi ez a nagy Canon gyulolet? -
#35949 :)
Amúgy szerintem nem a CH felelőssége, külföldi szervezés (lásd pl. "Magyrország" menüpont). -
#35948 Csatlakozom!!
És vulgárisabb is leszek!!
SZOPJON GÁZT GUMICSÖVÖN A CANON-HUNGARY!!!!
CSALÓ SZARFASZ BANDA! -
#35947 Persze, ez nem rossz. De pl. mire kell sorozatfelvételi mód? -
nikkel #35946 A DIGIC III processzornak köszönhetően 3,5 kép/mp-es sorozatfelvétel érhető el és ez akár 53 JPEG vagy 6 RAW képig történhet egy sorozatban.
Akkor ez nem is olyan rossz...
(450D) -
#35944 LOL a Pixinfo-n is;)
Amugy jo probalkozas volt, csak nem jott ossze;)
Max 50E-ert eljatszanek vele... -
#35943 DP1 -
G_ArchAngel #35942 Sokan eladtak PMA elott is, mert azt hittek, hogy jon az utod, most 450D-vel nyomulnak:))) -
Lateralus #35941 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nyár végén még nem hiszem, de eljön az ideje. -
#35940 loál? tényleg? :O -
Lateralus #35939 Annyiér lesz :P -
#35938 Max 150E, tobbet nem er egy fenykepezo - nekem;) -
G_ArchAngel #35937 Hasznalt 5D lesz nyar vegen a bestbuy - gyujts arra:) -
#35936 Igen, en is erre juttottam eddig;) Ezert nem eroltettem;) Ugy sem tudok vagy akarok meregdraga, extra, profi obikat venni, igy szinte mindegy;D -
Lateralus #35935 Sztem nem éri meg.
Ahhoz képest, hogy 14 mpixel és új érzékelő, elég alacsony a zajszint.
Élőkép a legrosszabb a DSLR mezőnyben. JPEG-ben továbbra is gyenge. Stabi nem lett jobb, portalanítás sem.