Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.bulihely.com
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
ma készítettem egy képet van benne kis utómunkálat és emiatt kicsit sötétlett de majd javítom addig is nézzétek meg.
Véleményeket várom
Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!
D300 vs. E-3?😊
http://gaborszantai.co.uk/
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
http://gaborszantai.co.uk/
A srac kocsog emos 😄 de szerintem ezek kozott van egy par jo ... es tetszik, hogy felrakja az alapanyagot is!
Olyan kéne, ami freeware, vagy torrenten fellelhetõ, és nagyon sok képet tud kezelni.
thank you for helping us help you help us all
csak ne lepõdj meg, ha sötétek(fekete) lesznek a felvételek
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Osszel szerintem inkabb probald meg a termeszet szepsegeit lencsevegre kapni, ilyenkor nagyon szines tud lenni 😄
Gyorsan mozgo dolgokat inkabb nyaron erdemes probalni, amikor van is hozza eleg feny.
http://fotovilag.hu/upload/userimages/70-fotoismeretek/01-alapok/alap-2/f-017_vanda-1.jpg
Nekem még nem sikerült... Egyébként megint csak nem hallgattam teljesen rád és picit a fejem után mentem és Avn fényképeztem a kutyát nagy rekesznyílással és kis záridõvel és még volt egy tényezõ amit egész számokban vagy törtekben fejez ki azt is inkább alacsonyra vettem ami következtében még kisebb lett a záridõ és nagyon jó képek sikeredtek 😊 Még azért kell csiszolni a kutyafotózás tehnikámon de innentõl szerintem menni fog magamtól az a rész, de ez a háttér rossz mélységélességû elõtér pedig éles hatás nekem bejön 😊
Teleobjektiv az elsõ linken máris sok meghatározást találsz.
Kieg: a Te gépeden van teleobjektiv 😉
Üjjleegyes
Ugyan dehogy.
A kiemelt hirdetéseket eléd tolja, de azok egyrészt felismerhetõk, másrészt a fotózás megtanulásához egy üzleti jellegû oldal is jó, ha tartalmaz infókat.
100%-ra biztos vagyok benne, hogy ha megfelelõ keresszavakat irod be, eredménnyel jársz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ez csak az egyik, de a guglit használva lényegében MINDENT megtudhatsz.
Ezen a linken a FOTOISMERETEK menüpontban csemegézz amit tudnod kell levan irva.
"Minél rövidebb a záridõ, annál kevesebb fény jut az érzékelõre, és annál valószinübb hogy a témád NEM FOG bemozdulni. A te gépednél ez a helyzet úgy alakul, hogy:"
Minél NAGYOBB ez a szám, a blende az expozició pillanatában annál SZÛKEBBRE fog összezáródni (teljesen soha nem záródk össze, hiszen akkor nem jut át rajta a fény 😄).
Tehát ha f2,8-on hagyod, akkor engedi át a legtöbb fényt az objektiv, akkor tud a géped a legrövidebbeket exponálni, akkor fog a témád leginkább nem-bemozdulni. (viszont az objektiv tele-állásában a gépeden nem fogod tudni 2,8-ra állitani a rekeszt, maximum f4,8 lehet ez az érték!)
Elsõ körben ennyit errõl, ehhez a dologhoz szervesen kapcsolódik a MÉLYSÉGÉLESSÉG fogalma, de az már level 2 téma. 😄
Záridõ: valamivel egyszerûbb téma mint a rekeszérték. A gépeden 1/2000-tõl 15 másodpercig lehet a záridõt állitani.
Nyilván az 1/2000 a legrövidebb, az utóbbi a leghosszabb érték. Minél rövidebb a záridõ, annál kevesebb fény jut az érzékelõre, és annál valószinübb hogy a témád befog mozdulni. A te gépednél ez a helyzet úgy alakul, hogy:
Ha nagylátószögû állásban vagy (tehát nem zúmolsz) akkor a leghosszabb záridõ aminél a témád nem fog bemozdulni 1/30-ad lehet (ISO100-nál). A stabilizátorod még segit a témán 2-3 blendényit, ergo van esélyed 1/15-öd, 1/10-ed záridõt bemozdulásmentesen kitartani.
Tele állásban (teljesen bezúmolva) már komolyabb a szitu, ekkor a legrövidebb záridõ amit bemozdulásmentesen kitudsz tartani 1/200 (szintén ISO100-nál), illetve a stabilizátorod segitségével ez lehet akár 1/100, 1/50, de talán még 1/25-öd is. Ha ezen záridõnél LASSABBAT exponálsz, több mint valószinû, hogy bemozdul a témád.
Huhhh, most igy estére ennyi, majd folyt köv. 😄
Ha a szobában vagy a szabadban egy nem homályos (tehát éles, nem bemozdult) fotóhoz NINCS ELÉG FÉNY, akkor akármilyen gép van a kezedben, az eredmény nem lesz kielégitõ.
Szoktam volt mondani: a FÉNYképezõgépet nem véletlenül hivják FÉNYKÉPEZÕGÉPNEK, lévén fényre van szüksége munkája elvégzéséhez, mégpedig általában nem is kevésre. Akik nem értenek a témához, elsõ körben ebbe a "hibába" szaladnak bele, hogy teljesen rossz fényviszonyok között próbálnak bizonyos témákat kiexponálni de dunszt is szarok lesznek a képek, "biztos mert szar a gép". Pedig nem, csak alapvetõ szabályokkal tisztában kell lenni, ha az ember fotózásra adja a fejét 😉
Csak, hogy érzékeltessem, olyan a dolog, mintha rally versenyzõket kérdezgetnél, hogy az éllessarok kanyarrendszert egy 1,3-as buzuki stifttel 3-asban vagy 2-esben kell-e bevenni, és az ablakok legyenek-e leengedve vagy a légkondi mennyen inkább. 😊)))
Viccet félretéve, egy kérdés: tisztában vagy-e a REKESZ FOGALMÁVAL és ebbõl fakadóan a REKESZ-ELÕVÁLASZTÁS programmóddal?
Szerinted Av módban(Rekesz elõválasztás) ISO 100-200 fényes nappal udvaron,Kiértékelõ (csak azt nem tudom mi ott balról lehet beállítani),szuperfinom és legnagyobb felbontásban ajánlod-e a fényképezést vagy válasszak más módot? Egyébként ha a menure nyomok akkor AF keret AiAF, digitális zoomot kikapcsoltam, fókusszal kapcsolatban mindent bekapcsoltam, IS üzemmód követés, konverter pedig nincs. Asszem minden fontosat leírtam, szóval így jó képeket fogok kapni vagy van jobb tanácsod beállításra?
Ti mit ajánlotok amúgy?
Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!