48078
-
#36135 megvan, np -
#36134 ezt meg tudtam nézni, de melyik oldalról van? -
#36133 bah.
remelm innen mar linkeli rendesen. :) -
#36132 limkt! -
bah lemaradt. :) -
ezt hívják 'best buy' nak ugye? =) (5d) -
#36129 köszi..ezt a topicot nem láttam
és köszönöm mindenkinek a segítséget -
#36128 Néccsak!
Pár napja Zolo tök objektíven leírta a vélaményét!
Énis a Sony Alpha 200, és a Pentax K200D között vaciláltam egy darabig....meggyőztek az észérvek!
zolo ajánlása -
#36127 Én látatlanban a Pentaxot!
Monnyuk meg is veszem ,csak a K200D-t!:D:D
Remélem jövő hónapban.... -
#36126 Ekkora lámafaszokat!:D:D:D -
#36125 Forrás: Reuters, New York
Bár nemtom jelent-e ez bármit is. -
#36124 jaja, pont a macbookos story-t akartam hozni még példának.^^ -
#36123 ez reklám a memóriakártyának - kétlem, hogy valódibb történet, mint a "feleségem kidobta a macbook air-omat az újsággal együtt" jellegű sztorik. mostanában elég nagy divat az ilyen vírusmarketing, egy jól kitalált történet ingyen körbefutja a netet... -
#36122 #36109: Mindharom kep ugyanazzal a geppel keszult;)
Olympus E-510 (ket obival brutto 150E, vagyis koltseghatekony:D).
-
#36121 ez mekkora. :D és milyen jó reklám ezeknek a memoriakartyaknak. :P -
#36120 nem tudom,de bármelyik gépet elfogadnám...
amiért valójában benéztem,az a következő:beruháznék egy DSLR fényképezőbe,de felvetődött a "melyiket szeressem?" kérdés bennem,mert van pár versenyző...igazából túl sok extrát nem kell tudnia az "átlagos" felhasználáson kívül(családi képek,nyaralás,néha egy kis természetfotó,meg néha egy kis művészkedés is belefér-ezt egyébként fatertól örököltem,de szeretnék más véleményt is meghallgatni,minthogy "ne vegyél Sonyt,mert nem szokásuk fényképezőt gyártani")
szóval a versenyzők:
Olympus E420 SE+Zuiko ED 17,5-45
Nikon D40+AF S 18-55 DX ED 2Olympus E410+Zuiko ED 14-42
Sony DLSR alpha200k+18-70
Canon EOS350D+ EF-S 18-55
Pentax K100D+ DA 18-55 AL
Nikon D60+AF-S 18-55 DX 2
amint látjátok,úgy 125k-ba kéne beleférnie a dolognak,és elég tanácstalan vagyok,igaz fater azt mondta,így látatlanban a D60-at venné meg... -
#36119 Ha ezek után gépet loptok mindig nézzétek meg, hogy milyen mem. kártya van benne. -
#36118 Fú, ha felvesz hozzá még egy Csegevarás pólót is, akkor naon trendy lesz! XDDDDD (L) (K) -
Kuba: Che Guevara képével gravírozott Leica M8-as digitális fényképezőgépet kapott Camilo Guevara, Che fia, a nemzeti hős születésének 80. évfordulójára. -
#36116 Én maradok a Pentax K200D-nél....remélem max egy hónap...és megveszem! -
Lateralus #36115 A200 - az A100 felújított verziója. (új váz, kicsit nagyobb LCD, új szoftver)
A300 - ebben élőkép szolgáltatás is van, kihajtható LCD-vel.
A350 - élőkép (kihajtható LCD) és 14 megapixel (a többiek 10 megapixelesek) -
#36114 Ez ugyanugy jo, mint az A200-as.
Sot, ez pont jo pelda, a valasztas "nehezsegere" (A200 vs. A350):) A 350-es 1.5x annyiba kerul mint a 200-as (+60000 HUF), erdemes megnezni, hogy megeri-e (felhasznalasba). Elvileg ugyanaz van belul, ami kulonbseg hirtelen, az a fenymeres, tavkioldo, stb. Aki ilyen kategoriakban tervez, azert nem mindegy az a 60E penz;) Ha "eleg" a kissebbik, akkor a "megmaradt" penzbol, azert eleg jol fel lehet szereni a gepet (taska, kartyak, UV, Polar, stb.). -
#36113 Oops, ez nem neked akart menni válaszul, csak érdekességképpen raktam be :D -
#36112 Sony A350 @ Dpreview
Rekommendet kapott... -
#36111 Az 1. tuti valamilyen C. 1D-vel készült. -
#36110 Canon v. Nikon géppel 400D,40D,D40x,D60,D80 -
#36109 Akkor lehet tippelni, melyik kep milyen (ar)kategorias geppel keszult ("kolcsonzott" kepek: DCR):))))
- http://alexease.extra.hu/files/k1.jpg
- http://alexease.extra.hu/files/k2.jpg
- http://alexease.extra.hu/files/k3.jpg -
#36108 400D után. :D -
#36107 Nyugodtan megveheted, az egyik legjobb vetel! -
#36106 Ja es amit igazan akartam, csak elkalandoztam;)
Aki gepet akar venni (foleg elsot), annak a tesztoldalak altal mutatott minoseg a masodlagos vagy harmadlagos legyen a donteseben;)
Amikor tolem erdeklodnek, mindig megmutatom, hogy: "itt ez a konyv vagy album (NG vagyis nem gagyi:P), vagy az a dijnyertes foto a nagyitason, plakaton; az a gep 100E az meg 1000E, es megis kenyelmesen elfernek egymas melett, >>nincs kulonbseg<<".
Ami sokkal fontosabb szerintem, hogy mire akarja majd hasznalni; a gephaz (kicsi, nagy, konnyu, nehez?); a szolgaltatasok (idojarasallo, portisztitas, kepstabilizator, gyors, lassu, vaku, tavvezerles, obi kompatibilitas, stb?); elerheto objektivek (es azok szolgaltatasai, minosege, arai, stb). -
#36105 Persze gepet sokfele igenyhez lehet vasarolni (rendszer epites, szolgaltatas, minoseg, divat, "kinek van jobb" verseny, munka, stb.).
Sokszor a minoseggel probalnak meggyozni, ami nem annyira egyertelmu, neha meg a durva kategoria- es arkulonbsegek kozott is (150E vs. 1500E);) Persze teszt oldalakon van minoseg kulonbseg, de neha meg ott sem meggyozo a tobbszoros arkulonbseg miatt. Raadasul az emberek, altalaban nem studio korulmenyek kozott szeretnenek grayscale patterneket fenykepezni:D
Bent a cegnel van mindenfele gep: 30D, 40D, D50, D200, D300, K10D, stb., rendszeres, munka hasznalatra. Sot mint vegleges, vallogatott fenykep, tucatnyi geppel "talalkozom" meg (koztuk "atomeromuvekkel" is: 1D, D3). Ezek a kepek kiallitasokra, palyazatokra, albumokba, konyvekbe, ujsagokba, stb. keszulnek, vagyis nem "hobby" fotok, ketszer atgondoljak, hogy mit adnak le;) Napi szinten, tucatjaval nezve a kepeket, nincs az a felhordules, hogy: hu ez a 10x dragabb geppel keszult;)
Persze a technikat gyorsan ki lehet szurni a kepeken (brutalis telek, makrok, fenyerok, stb.). De ezeket ismet a "technika fenykepezte", millios nagysagrendekert;) -
#36104 Szerintem ennyit akkorsem ér meg, de ezt döntse el a vásárló, én Sony Alfa200-at fogok venni 400D-vel szemben, és ennyi:) -
#36103 Egyébként viccet félretéve szerintem simán jobb annyival a Kenon szenzora + képfeldolgozó rendszere mint amennyivel drágább a Szotyinál. -
#36102 nem. attol a kis piros folttol van a nikon gépeknek igazi férfias kinézete, ami áramvonalat erőt meg dinamikát sugároz, valamint elismerést vált ki a többi fotósból ha meglátja. ÉRTEM? :) -
#36101 aham, megcsuszott a filctoll a kezében :) -
#36100 Nana, az nem csak egy sima piros folt, az DZSÚDZSÁRÓ dizájn!!! :))) -
#36099 Mindegyik markanak meg kell fizetni a nevet;) Csak mindegyiknel mas a "marka-ara" (:D) a termekben;)
Osszehasonlitva nehany azonos kategoriaju/tudasu/szolgaltatasu gepet (Canon, Nikon, Pentax, Olympus, Sony, stb.), neha erdekes arkulonbsegek vannak.:) Persze biztos jobb X Y-nal, de nem biztos hogy megeri a kulonbseget;) -
#36098 melyik nagy márkánál nem? gondolom nikonnál nem fizetsz a névért, meg a piros kis foltért a markolaton :) -
#36097 A Canon-nal +20-40%-ban a nevet kell megfizetni;) -
#36096 Ennek fényében szerintem nagyon drága a 450D...DE ez csak magánvélemény...