Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A márkás gépek mégha kicsik is, akkorsem teljesítenek nagyon rosszul, kb. azonos a teljesítményük, itt-ott eltérnek egymástól technikailag ill. képminõségben.
De én a Panát venném 50ért ja.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
http://gaborszantai.co.uk/
Pana tünik nekem a legjobb ár/érték arányúnak. 43 ezer forint bruttó.
(a Pana képstabija jó lehet, viszont ha eddig Canonod volt, akkor azt nem kell megtanulni, rutinból fotózhatsz tovább valószínûleg)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Tutira kell mennem, mert 2-3 évig tuti nem veszek új kis gépet. 😊
, de az Oly-k se rosszak éppenséggel.
Olympus MJU 820-asról mi a vélemény? MEgnéztem ennek is az összehasonlítását. Képkészítésben jobbnak véltem a Panat. Legalábbis a tulajdonságai jobbak, ahogy láttam, de lehet tévedek 😊
Akkor szerintem a Pana lesz.
Az mondjuk meglepett, hogy az IXUS50nek, ami 3 éves modell lassan, jobb felbontású kijelzõje van. Bár nem mintha nagyon izgatna.
Pana:
- egyszerû, kalsszul kezelhetõ menü
- Leica obi (jó képmiõség)
- záridõk (1/2000 és 60 sec)
- KÉPSTABI!
Canon:
- Kétszer jobb felbontású kijelzõ (a panáé csak 115e pixeles, a canoné 230e)
- talán valamivel zajtalanabb képek
És ennyi.
Én a panát venném, márcsak a képstabi miatt is, a kijelzõ meg kit izgat 😊
Panasonic DMC FX12
és
Canon Digital IXUS 70
pro és kontra? Melyiket miért?
Panasonic DMC-FX12
Panasonic DMC-LZ7
Canon Digital IXUS 70
Canon PowerShot 570IS (bár ez nem tünik nekem túlzottan zsebbarátnak)
Nekem talán az FX12 a legszimpatikusabb, kár, hogy nem kapott õ is 6x optikai zoomot, mint az LZ7-es.
Amúgy egy Canon Digital IXUS 50-rõl váltanék.
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
Én Canon ixust vagy pana lumixot vennék.
Kéne egy kis segítség. Szeretnék venni egy kis kompakt gépet (akkorát kb, mint a Canon IXUS sorozata, nem tudom, mi ennek a kategóriának a neve, talán ultrakompakt). 50ezer forint alatt. Ti mit ajánlotok, melyiket kéne vennem?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Igen raw-ban és adobe rgb-ben használom a gépet mert pont tegnap kaptam egy könyvet az eos 30D-rõl és a német srác azt írja, hogy õ a raw és adobe rgb-t javasolja ebben nektek mi az állásfoglalásotok?
Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!
CA valóban erõs a Tokináknál, de ez kevésbé zavaró hiba, mint mondjuk a sarkok életlenedése vagy lágy kép egy másik obinál. Ha RAW-t használsz, akkor egyszerûen korrigálható. Ne grafikonok alapján akarj objektívet vásárolni, pbase.com-on nézegess eredeti felbontású képeket, hogy megfelel-e neked.
thank you for helping us help you help us all
Jó estét!
Egy pár kérdésem lenne.-. .
Tehát 1. az UV és a Polár szûrõn kívül mit javasoltok még használni, ha megveszem a Tokina obit ahhoz szeretnék új szûrõket venni és olvastam, hogy hajlamos a becsillanásra ez ellen nincs valami megoldás?
2. Az egyik tesztben azt olvastam, hogy kicsit lágy a rajzolása az érdekelne, hogy ez pontosan mennyire lágy vagy igaz e továbbá "- elég erõs CA" ez mit jelent azaz ahogy néztem interneten ez színhiba és ebben a tesztben nagyon magas értéket mértek tehát a lényeg a lényeg, hogy errõl mit kell tudni és mire számítsak ha megveszem.
Mindenkinek köszönöm a segítséget és akármiben tudok én segíteni nyugodtan írjatok!
THX
Még mindíg rágódom, hogy melyik lencsét vegyem mégpedig azért mert megvettem a decemberi digitális fotó magazint és van benne egy obi teszt ahol a kromatikus abberációra azt írják, hogy 0,15% felett már nagyon erõs és ezen a képen jól látszik, hogy ennél az az értéknél minden esetben magasabb... Ti mit gondoltok még 1szer THX

Egyébként az ötlet jó, én már évekkel ezelõtt hiányoltam a palettáról.
... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...
asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek
Wacomot próbáltam énis, 3-at is, de egérrel már úgy megszoktam, hogy szenvedés volt a tollal retusálni.
Rajzolni überállat, de retushoz sztem jobb a patkány
g, g-foto.hu
(Vagy ez tényleg a Knight Industries Two Thousand?)
<#zavart1>#zavart1>
Egen, õ volt a fullkemény 😊
HTXCSM!
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Ezekszerint benne volt a gépben már megjelenése óta egy wireless adó-vevõ, de csak most aktiválták egy firmware upgrade-el... Ennek mi értelme <#fejvakaras>#fejvakaras>
😄DD
Egyébként nájszos az új adás <#eljen>#eljen>
g, g-foto.hu
asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek
Egy pár kérdésem lenne.-. .
Tehát 1. az UV és a Polár szûrõn kívül mit javasoltok még használni, ha megveszem a Tokina obit ahhoz szeretnék új szûrõket venni és olvastam, hogy hajlamos a becsillanásra ezellen nincs valami megoldás?
2. Az egyik tesztben azt olvastam, hogy kicsit lágy a rajzolása az érdekelne, hogy ez pontosan mennyire lágy vagy igaz e továbbá "- elég erõs CA" ez mit jelent azaz ahogy néztem interneten ez színhiba és ebben a tesztben nagyon magas értéket mértek tehát a lényeg a lényeg, hogy errõl mit kell tudni és mire számítsak ha megveszem.
Mindenkinek köszönöm a segítséget és akármiben tudok én segíteni nyugodtan írjatok!
THX