Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Köszi mindekinek! Akkor marad a Pana.
Laox
iso2000 😮😮

http://www.bulihely.com

Blasta
Dzsini mindta a frankót.
A márkás gépek mégha kicsik is, akkorsem teljesítenek nagyon rosszul, kb. azonos a teljesítményük, itt-ott eltérnek egymástól technikailag ill. képminõségben.
De én a Panát venném 50ért ja.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

amúgyis kell még kártya bele, tok, amibe pakolsz - meglesz az 50k+

http://gaborszantai.co.uk/

I.C.ram
Menüre való átszokás a legkevesebb. Szerietem az új dolgokat, és hamar megtanulom kezelni õket, szóval ez csak inkább pozitívum, hogy más a menüje. 😊

Pana tünik nekem a legjobb ár/érték arányúnak. 43 ezer forint bruttó.
Dzsini
szerintem nincs olyan alapvetõ különbség ezek között (Oly, Pana, Canon), hogy bármelyiket is választva nagyon rosszul járnál. Ha van rá lehetõséged próbáld valahol ki õket, fogd a kezedbe, kattints el velük pár képet, és amelyik jobban a kezedre áll.
(a Pana képstabija jó lehet, viszont ha eddig Canonod volt, akkor azt nem kell megtanulni, rutinból fotózhatsz tovább valószínûleg)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Akkor azt mondod, hogy a Nikon, Sony, Panasonic, Canon, Olympus közül, ha 50 ezred lenne gépre, akkor a Panasonic DSC-FX12-t vennéd?

Tutira kell mennem, mert 2-3 évig tuti nem veszek új kis gépet. 😊
Blasta
Te nem tûnik rossznak az sem, viszont minusz képstabi (cserébe nagyobb zúm). A képminõségét nem ismerem sajna.
, de az Oly-k se rosszak éppenséggel.

I.C.ram
Még egy kérdés 😊

Olympus MJU 820-asról mi a vélemény? MEgnéztem ennek is az összehasonlítását. Képkészítésben jobbnak véltem a Panat. Legalábbis a tulajdonságai jobbak, ahogy láttam, de lehet tévedek 😊
I.C.ram
Kösz szépen!

Akkor szerintem a Pana lesz.

Az mondjuk meglepett, hogy az IXUS50nek, ami 3 éves modell lassan, jobb felbontású kijelzõje van. Bár nem mintha nagyon izgatna.
Blasta

Blasta
Lényegében majdnem tökugyanaz a két gép.

Pana:

- egyszerû, kalsszul kezelhetõ menü
- Leica obi (jó képmiõség)
- záridõk (1/2000 és 60 sec)
- KÉPSTABI!

Canon:

- Kétszer jobb felbontású kijelzõ (a panáé csak 115e pixeles, a canoné 230e)
- talán valamivel zajtalanabb képek

És ennyi.
Én a panát venném, márcsak a képstabi miatt is, a kijelzõ meg kit izgat 😊

I.C.ram
Akkor szûkítsük a kört a két legzsebbarátabbabb (😛) gépre.

Panasonic DMC FX12
és
Canon Digital IXUS 70

pro és kontra? Melyiket miért?
Blasta
Az LZ7 sem zsebbarátabb (szép szó 😄) a A570IS-nél

I.C.ram
Összeraktam párat, ami szóbajöhet:

Panasonic DMC-FX12
Panasonic DMC-LZ7

Canon Digital IXUS 70
Canon PowerShot 570IS (bár ez nem tünik nekem túlzottan zsebbarátnak)

Nekem talán az FX12 a legszimpatikusabb, kár, hogy nem kapott õ is 6x optikai zoomot, mint az LZ7-es.

Amúgy egy Canon Digital IXUS 50-rõl váltanék.
Blasta

I.C.ram
Kösz, de melyiket altípust? Mindenkettõbõl van vagy 10-10, nem tudok kiigazodni 😊
I.C.ram
Szia, téged is rég láttalak 😊

Mos mé? 😄
Blasta
Ugyammár, nézd meg milyen átfogó segítséget kapott! <#vigyor3><#smile>

Timber
csao IC 😄 tudod, hogy itt ilyen kerdesekkel veszelyes vizekre evezel? 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Blasta
Jájá, uktrakoNpaktnak nevezik (póriasan zsebkoNpakt) 😊

Én Canon ixust vagy pana lumixot vennék.

I.C.ram
Sziasztok!

Kéne egy kis segítség. Szeretnék venni egy kis kompakt gépet (akkorát kb, mint a Canon IXUS sorozata, nem tudom, mi ennek a kategóriának a neve, talán ultrakompakt). 50ezer forint alatt. Ti mit ajánlotok, melyiket kéne vennem?
Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Köszi a gyoros választ!

Igen raw-ban és adobe rgb-ben használom a gépet mert pont tegnap kaptam egy könyvet az eos 30D-rõl és a német srác azt írja, hogy õ a raw és adobe rgb-t javasolja ebben nektek mi az állásfoglalásotok?

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

30Dani
Becsillanással nem tudsz mit kezdeni, napellenzõ mindig legyen fent. Esetleg szürke (ND) szûrõt érdemes venni néhány képhez. Nagyon sokáig használtam szûrõ nélkül obikat, soha egy karc nem lett rajta, ha nem használod veszélyes környezetben (gyerekek, kurucinfósok, stb), akár el is hagyható.

CA valóban erõs a Tokináknál, de ez kevésbé zavaró hiba, mint mondjuk a sarkok életlenedése vagy lágy kép egy másik obinál. Ha RAW-t használsz, akkor egyszerûen korrigálható. Ne grafikonok alapján akarj objektívet vásárolni, pbase.com-on nézegess eredeti felbontású képeket, hogy megfelel-e neked.

thank you for helping us help you help us all

Jó estét!

Egy pár kérdésem lenne.-. .
Tehát 1. az UV és a Polár szûrõn kívül mit javasoltok még használni, ha megveszem a Tokina obit ahhoz szeretnék új szûrõket venni és olvastam, hogy hajlamos a becsillanásra ez ellen nincs valami megoldás?

2. Az egyik tesztben azt olvastam, hogy kicsit lágy a rajzolása az érdekelne, hogy ez pontosan mennyire lágy vagy igaz e továbbá "- elég erõs CA" ez mit jelent azaz ahogy néztem interneten ez színhiba és ebben a tesztben nagyon magas értéket mértek tehát a lényeg a lényeg, hogy errõl mit kell tudni és mire számítsak ha megveszem.

Mindenkinek köszönöm a segítséget és akármiben tudok én segíteni nyugodtan írjatok!

THX

Még mindíg rágódom, hogy melyik lencsét vegyem mégpedig azért mert megvettem a decemberi digitális fotó magazint és van benne egy obi teszt ahol a kromatikus abberációra azt írják, hogy 0,15% felett már nagyon erõs és ezen a képen jól látszik, hogy ennél az az értéknél minden esetben magasabb... Ti mit gondoltok még 1szer THX

30Dani
Nyomásérzékenység miatt beszteszt retushoz.

thank you for helping us help you help us all

Csak kell mellé egy jó minõségû monitor is...
Egyébként az ötlet jó, én már évekkel ezelõtt hiányoltam a palettáról.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Blasta
Nekem nem jött be retushoz.
Wacomot próbáltam énis, 3-at is, de egérrel már úgy megszoktam, hogy szenvedés volt a tollal retusálni.
Rajzolni überállat, de retushoz sztem jobb a patkány

Daninak Wacom táblája van, most én is kiakarom majd próbálni, hogy milyen IRL, aztán ha már úgyis mostanában ennyit retouchálok, akkor lehet megérné...

ennek az elõdje van bent a grafikusoknak, qrva jó :-)

g, g-foto.hu

Blasta

Blasta tud vezetni, vagy traileren van az autó?
(Vagy ez tényleg a Knight Industries Two Thousand?)
<#zavart1>

Blasta
Megvannak rá sértõdve és nemaggyák oda a gépeket gyorsan tesztre, mer õ megmonnya a frankót 😊

Blasta
😊))
Egen, õ volt a fullkemény 😊

HTXCSM!

Loál János
Még nem heverte ki az Olynpusos traumát. <#alien>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

GregSB
D3 vs D300 vs D200

Phil Askey meg monnyon le, hol vannak már a review-k?

GregSB
<#vigyor>

Loál János
Mikulásmeglepy, hát neméted.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

GregSB
Ez vicces.

Ezekszerint benne volt a gépben már megjelenése óta egy wireless adó-vevõ, de csak most aktiválták egy firmware upgrade-el... Ennek mi értelme <#fejvakaras>

GregSB
Nem Májkül, hanem Garthe! (Michael gonosz ikertestvére)

😄DD

Egyébként nájszos az új adás <#eljen>

g, g-foto.hu

átküldöm majd zip-ben, ha azt bírja a mac :-DDD

g, g-foto.hu

( amugy mac-re ps-e nincs-e valakinek veletlenul?😊 )

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

bocs, most Mac-et nyúzok, nem kellene IE féle hülyeségekkel próbálkoznom...

e teszt alapján leginkább a Tokina felé hajlok tetszenek a tesztfotók és maga az egész felépítése a sigmán még gondolkozom szerintetek?

Jó estét!

Egy pár kérdésem lenne.-. .
Tehát 1. az UV és a Polár szûrõn kívül mit javasoltok még használni, ha megveszem a Tokina obit ahhoz szeretnék új szûrõket venni és olvastam, hogy hajlamos a becsillanásra ezellen nincs valami megoldás?

2. Az egyik tesztben azt olvastam, hogy kicsit lágy a rajzolása az érdekelne, hogy ez pontosan mennyire lágy vagy igaz e továbbá "- elég erõs CA" ez mit jelent azaz ahogy néztem interneten ez színhiba és ebben a tesztben nagyon magas értéket mértek tehát a lényeg a lényeg, hogy errõl mit kell tudni és mire számítsak ha megveszem.

Mindenkinek köszönöm a segítséget és akármiben tudok én segíteni nyugodtan írjatok!

THX