Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jano
Nehéz gyermekkor? <#gonosz1>

Nademostmárinkább arról se beszéljünk akkor, hogy miért nincs olyan ember a topikban, akinek ne lett volna ilyen-olyan kínja az ilyen-olyan hypyszupy fényképgépével. :-| Relatív árak, tömeggyártás, fogyasztói társadalom idevagyoda.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

30Dani
off:
Most is lehet megbízható autót venni, csak bemész egy Toyota, jobb esetben Lexus kereskedésbe. A legtöbb márka elekronikusan elszaródott (értsd: komplikáltabb lett), ugyanakkor nem látsz 10 éves autót rohadni, nem csak a visszafejlõdésnek vannak jelei. Azon kívül a tartós fogyasztási cikkek fizetéshez/kilókenyérhez viszonyíott ára is folyamatosan, nem kicsit csökken.

thank you for helping us help you help us all

oké, ami akkor sz*r volt, az is maradt, de a VW volt a kispolgárok Mercedes-e, a japánokat megszégyenítõ megbízhatóság, vagy az Apple...

minden Apple rajongó a megbizhatósággal jött, ha a PC-t lekellett szólni, most meg olyan hibái vannak a Mac-eknek, amit egy alsókategóriás notebook is körberöhög...

http://gaborszantai.co.uk/

30Dani
Ohh, azok az alapzajos basf kazetták, badsectoros kisploppyk, színhibás videotonok, valamint kétütemû trabantok :|

Jano
Jaja. Lassan ott tartunk, hogy minden új dolgot bánok, amit megveszek.
Régi szép idõk, 15 évig hibátlanul mûködõ Orion TV-k, SABA videók, 20+ éves Commodore 64, ma is mûködõ floppylemezekkel, szétnyûhetetlen ATARI joystickek...

az a baj, hogy a f.társadalomben egyre sz*rabb minden: BMW, Mercedes, VW, Apple, Canon, Nikon, Nokia...stb...

Jano
Hn.
Akkor: nájszeszt, bár foseszt Canon-oby evö. <#vigyor3>

csak jót kell kifogni, mert az 50/1.2L-el is háromszor kaptam be a lókukit, a harmadik után már a pénzem kértem vissza...😞

Lateralus biztos jobban tudja, ezekben vami új AF rendszer és fókusz gyûrûmeghajtás van, amit a Camera Kft. nem tud kalibrálni, így ami f1.2-n téveszt, az mehet vissza a gyárba...

Jano
Nájszeszt Canon-oby evö.

Ezzel lehet a rekesz beállítását ellenõrizni. Pontosabban a mélységélesség hatását a képre.
Használati javaslat: Tág rekesszel kezdeni a kép komponálását, majd fokozatosan szûkíteni a kívánt mélységélesség eléréséig. Ezt pedig folyamatosan ellenõrizni lehet az említett gomb használatával.

Ok már látom

THX a helpet😄

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

😄 de de a ha megnyomom elsötétül egy kicsit a kép és?😄😄:😄

Rekesz beugrasztása?

30Dani
Nem mered megnyomni?

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem fõleg Canon felhasználóktól, hogy az EoS pl 30D n mi alul a kis gomb!

De itt van kép is

Pirossal bekarikáztam!

THX

300D minõségét adnák egy 300 USD-os vázban, ilyen olcsó, régi M42-es fixekkel népszerû lenne

ha a kitobi 70-200/2.8 VR, akkor megéri...

Timber
Sok sikert neki ^.^ Valaha egy Nikon D40 kit volt 300K valahol is?

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Timber
vicces lenne egy Praktica DSLR M42-es menettel ^.^ Na jo tudom volt Praktica Bajonett is...

Mondjuk egy Praktica DSLR pl. PK bajonettel (es nem P😎... nem is tudom... szamomra eletkepesnek hangzik! De ha a sajat bajonettjukkel jonnek ki... hat nem tudom... Sigma is "belebukott"

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

ivjoe
3 hsz-szel elõrébb, aszem Daninak is ugyanilyen Tokinája van.
nem bitorol valaki cropos vazhoz nagy latoszogu (10-12mm -es kezdoertekkel) obit? 😊

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Ok akkor meg van a hiba mivel hóban cseréltem obt így valami kis kosz kerülhetett oda de utánna letisztítotam és jó lett valszeg ez volt a hiba!

az err99 az objektív miatt jön elõ leggyakrabban, ilyenkor elég egy ki- és bekapcsolás, és/vagy az objektív le- és felcsatlakoztatása, ha az sem segít, akkor lekell tisztítani a bajonetten és az objektíven lévõ érintkezõket, ha már szinte folymatos az err99, akkor szervíz...

Sziasztok!

Elõszöris mindenkinek Boldog Békés Karácsonyt így utólag is!

Továbbá megkaptam a Tokina(12-24) obit fantasztikus kialakítása van kifejezetten tetszik az AF és az MF közötti váltás a képminõség ég és föld a töbi obihoz képest(amim eddig volt, töltök fel majd képeket!

Viszont voltam ma kint fotózni és hirtelen kaptam egy "ERROR 99"-es hibát kivettem az akut és jó lett utána semmi gond igazából egy kicsit hozzá ütõdött a gép a lábamhoz és azután jött a hiba de nem tudom, hogy ez mi kérlek segítsetek vagy diagnoztizáljátok a problémát!

Amúgy köszi a segítséget mert megvagyok elégedve nagyon az obival és hihetetlen jó ez a 12-24 látószög!😊

ivjoe
De ez már sok energia. :C
"de az oldalon nem lehet neki üzit küldeni"
BiG G
"Olvastam a hirdetését, kérem vegye fel velem a kapcsolatot a megadott elérhetõségek valamelyikén!" majd visszaír neked és jól be lehet oltani 😊))

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

ivjoe
Na jó, segítek:

Érdeklõdõ adatai

Név:

e-mail cím:

Telefonszám:
Üzenet

*Üzenet Olvastam a hirdetését, kérem vegye fel velem a kapcsolatot a megadott elérhetõségek valamelyikén!
*Érdeklõdöm a hirdetése iránt, elsõsorban a termék állapota, ára, és garanciája érdekel.
*Amennyiben meg aktuális a hirdetése, kérem jelentkezzen a megadott elérhetõségek valamelyikén!
*Más termék beszámítása lehetséges az árba?
*Részletfizetésre, hitelre van mód?
*Barterre van lehetõség?

Felhasználó ellenrõzése
Kérjük írja be a képen látható 5 karaktert (csak betû): Üzenet közvetítési feltételek elfogadása

Hatalmas lehetõségek állnak elõttem. 😊
ivjoe
Akkor katt rá pls!
BiG G
lehet 😊 "Üzenet a feladónak"

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

ivjoe
Ilyenkor azért bennem van, h írnék neki, de az oldalon nem lehet neki üzit küldeni. :C

ivjoe
Sigma EF-500 DG Super?
30Dani
Canon 430EX
Sok variáció amúgy nincs.

Tikal
hello, milyen vakut ajánlanátok a canon eos400d-mhez? középmezõnybõl, jo funkciokkal...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Itthon jó nevû keleti márkából lett sokkal kevésbé jó nevû távolkeleti.

Blasta
Oan meg má nincs 😊

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Hát én tom, de a bolt polcán a cimkére akkor is F4 IS USM volt irva, 188e-ért, ezé mondom. 😊

konika? 😊

ivjoe
Hmm 315 az IS. 😊
Blasta
Vazze, akinek van még ideje és pénze, az mennyen el a Mammutban lévõ extreme digital-ba és vegyen egy Canon 70-200 F4 IS USM obit, ugyanis kivan téve a polcra (én nem hittem a szememnek, de sietõben voltam, hogy megkérdezzem) br. 188e Ft-os áron, azaz valszeg véletlenül az IS-t elírták, mert a sima F4-es kerül ennyibe... 😊

Blasta
Pisztoss naon rulez 😊

ivjoe
ivjoe
Blasta
DIGITÁLIS Praktika? 😊

ivjoe
Praktica? :CCC
'IKA' végzõdés nõi névként oké, de digitális fényképezõgépnél nem nagyon. 😊

6,1-18,3mm objektív gyújtótávolsága. Nincs jó, meg rossz érték. Ha csak egy szám van, fix gyújtótávolságú objektív, ha kettõ, akkor a két végértékét közlik (zoom objektív). 18,3/6,1=3 - vagyis 3x zoomátfogás.
Kompakt gépnél ezen kívül nem sokkal többet mondanak ezek az értékek, az érzékelõ tényleges méretének ismerete nélkül.

f/2,8-4,6 az objektív fényereje. Mennyire tudsz, gyengébb fényben is rövid záridõkkel fotózni. Ez például a belsõ térben, vaku nélkül, kézbõl fotózásnál lehet lényeges.
Ha egy szám van és alacsony érték, az az igazi (ilyet nem nagyon találsz manapság), de amúgy minél kisebbek, annál jobb. Az egyik a 6,1mm-nél, a másik a 18,3mm-nél kapott fényerõ. Szóval a zoom emelésével romlik. Amit írtál kb. átlagosnak számít ebben a kategóriában.

Érzékenység (kompaktnál): 800/1600="engem vegyél, Paraszt!"

Meg mindenkinek kellemes ünepeket is.

Dzsini
ejjj 😞 gondolom pénz nem nagyon van javíttatásra/pótgépre egy ilyen út elõtt...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hangianix
Koszi Dzsini, sajna ez lesz. A tobbit mar probaltam korabban, de egyik se segitett 😞 Marciusban megyek egy Jordani-Libanon-Sziria turara, de ugy tunik gep nelkul...

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Pistike 007
Na én is erre tippeltem

Dzsini
meg találtam egy ilyet is, kívánom, hogy ne ez legyen: "I just had the same problem with my s2 is. All camera functions work, but takes "black" pix and all I see through the viewfinder/display screen is black. I, too called Canon customer service, and after some troubleshooting, they diagnosed it as a bad sensor."
http://www.digitalcamera-hq.com/digital-cameras/canon-powershot-s2is_question.html?qid=3894

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.