48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DJ RX7
    Fosh objektív az árához képest.
  • DirtyGab3sz
    Kösz...föl se tűnt...ekkora külömbség.......árban,mert gondolom az árból kiindulva nem egy komolytalan objektív lehet!:D
  • The Garrett
    17-85 =/= 18-55
  • DirtyGab3sz
    Srácok!
    Kérdés!
    Komolyan lehet hogy megbolondultak egyesek??
    Nem tudok kiigazodni!
    Jahogymééé...
    A EOS 400D-t nézegetem...van olyan onlány bót ahol 200 fölött van a kitobival,van aholmeg 120 körül....mostakkor mivan?
    Mejik a valós??

Azért ez furcsa kicsit nem???
  • Dzsini
    az opera9.5 is kint van már egy ideje :)
  • Timber
    igen de ki akar a nyitaskor orakig sorba allni azert, hogy aztan ne jusson be... az akcio tobb napig is tart igy hat megeri 2 napot varni, hogy aztan kenyelmesen, idegeskedes es tomeg nelkul jussunk be :D

De elmormogtam par "Mi Blastank, ki vagy a FotoTVben, szenteltessek meg a te riportod, jojjon el a te adasod es legyen meg a te kepstabid mind a Canonban ahogy a Pentaxban is..." kezdetu imat :D
  • BiG G
    a tegnapi ffox3 download day-t a hátunk mögött tudva 2 nap az örökkévalóság :D
  • Blasta
    Már majdnem KÉT NAPJA kinn van és még van pofád ilyenkor hozni a hírt????!!!!

Na törjétek kerékbe!
  • BiG G
    ja, lassan két napja :D
  • Timber
    kint van a firefox 3
  • Blasta
    Most vettünk egy ilyen renccert a köv. adásokhoz a bullet-time effektek miatt, csak az a baja, hogy 2 teherautóra fér csak föl
    :D
  • Loál János #36404
    Mert mi a lényeg?
  • GregSB
    Apró kis szoftbokszocska :O
  • Blasta
    Hádde mikormá, vagy 4 év múlva, 20asé az ajándék volt ha eddig birta :D
  • 30Dani
  • 30Dani
    jó hát én egyszer tőled is vettem valamit, be is szart
  • Blasta
    fúhát: bátorvagy, én ilyesmit sose :)
  • zolo
    Nem volt benne a csomagban :(
  • 30Dani
    Megjött:
    szállítással együtt 18 ezer volt, azért ilyen "sok", mert ebbe bele van építve egy időzítő, ugyanazokkal a funkciókkal, mint amit a Canon is árul vezetékes kioldó formájában (gombok és egy primitív lcd segítségével be lehet állítani hogy hányat, milyen kihagyással, milyen hosszan exponáljon). Meglepően igényes a cucc, nem volt gyári markolatom, de egyelőre a gombok és a tárcsa normálisan működnek (nyilván ez lehet kérdéses idővel), anyaghasználat meg teljesen méltó a vázhoz, puha, jó fogású, ahol úgy van kialakítva. Márkáját tekintve Jenis, bár ez ebayről nem derült ki. Nekem jól jön az időzítő funkció, de ha csak markolat kell, akkor a simát olcsóbban kapod meg, annak hátoldala is puha (nem biztos, több fajta képet láttam), valamint az akku betöltése is egyszerűbb, és az lcd hiánya miatt talán kevésbé sérülékenyebb is.

kép
  • Blasta
    Jaja, alap kitobi, napellenzővel.
    neked nincs hozzá?
  • DirtyGab3sz
    Hali!
    Érdeklődés...
    Canon EOS 400D + EF-S 18-55 mm Lens + EF 55-200 mm Lens + BG-E3 Battery Grip
    meg
    Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro Lens
    for All Canon EOS series Reflex

Naez mennyit kóstálhat??
    Mert elgondolkodtattak a Pentax K200D duplaobis kitjének kompromisszumaként!:D:D

• Dzsini
    néztétek már a tükröződést?
  • zolo
    Elsőre elég fura volt, kerestem a Zenit után az obin a blendeállítást, de nem leltem :D
    Meg ami érdekes és furcsa, hogy nem engedi nyitni a rekeszt teljesen, se manuálnál, se rekeszelőválasztásnál. Van hogy engedi f3.6-ig, de általában csak 5-ig, és nem találok rendszert benne, hogy miért csinálja.

Eddig csak ballagáson tudtam kipróbálni igazából, művészkedni időm még nem volt sajnos:( A kit obi korlátozottan alkalmas makróhoz, de a légy szőrét nem ezzel fogom kimerevíteni.

Igazán kitapasztalni mondom még nem volt időm, és Raw-ban sem lőttem egy képet sem, de ami késik nem múlik;) Sok-sok funkció van, amit még nem tudtam tesztelni, főleg a sorozatok között van ilyen.

Az árát szerintem megérte,csak még meg kell tanulnom kihasználni:)
  • DirtyGab3sz
    És mik a tapasztalatok a masinával Zolo??Meséjj!
  • zolo
    Nem a konkrét hsz-re irányul a válasz, annál inkább az Alpha 700 videódra :)

SZóval, amit ott használtatok objektív, azaz alap? A múlthéten vettem egy Alpha 200-at, és az 18-70-es obi eleje teljesen máshogy néz ki. Esetleg napellenző volt rajta?
  • Timber
    erre gondoltam en is :D de ez igy eleg gagyi nem? Akkor mar miert nem raktak be egy likat ND helyett? :D mint anno volt a Minoltanak az a titaniumos vazas gepe. Es akkor minden blendenel djonjoru Bokeh... :D
  • DirtyGab3sz
    Fotósököl vasököl.....Blasta odacsap ahova köll!
  • 30Dani
    loál!

[kiverte]
  • Blasta
    Megtörtént, htx az infót
  • BiG G
    ja, most megy egy másik is... Varga Zoltán nevű user küldi a fotoTV nevű klub tagjainak, egyértelmű reklám-szpam... nem tudom hogy ki ügyel a klubra, de rúgjátok ki ha tudjátok
  • Blasta
    Hát az obiban van egy ND szűrő, ami beugrik, ha szűk blendét állítasz be, így a mélységélesség konstans marad, csak a fényerő csökken.

Jópár kiskompakt így blendézik, illetve blendézett anno, már nem nagyon tesztelgetem őket.
  • Timber
    csak a gond, hogy a tobbiek inkabb meg tobb megapixelt raknak bele... meg ilyen olyan aftereffektet... meg ketcsilliardszaros zoomot!

Amugy az ND szuros blende az mit takar? Ez nem volt vili a cikkbul.
  • Blasta
    Ez a gép most remek lehetőség a konkurenciának, hogy csináljanak jobbat.
    FŐleg video-oldalról kéne megütni, mert a 60fps sorozatfelvételt kevesen használják ki egy kompaktban.
    Tessék, szabad 300/600fps-es érzékelőket dobálni a komapktokba amik full HD felbontásban rögzítenek ilyen sebességgel, az már süti lesz :)
  • Blasta
    Mi, hogy vaddafakk?
    A mi klubbunktól jött az üzi???
  • BiG G
    iwiwen kaptam a fotoTV nevű klubtól: megújúlt az oldal fóruma: http://www.madpixelz.net/url/409

mondom wtf, nem is tudtam hogy van külön fórumotok. aztán rájöttem mégse az. -.-
  • Timber
    tok8 kvarcora azt kesz :D

Amugy ami szamomra nagyon dicseretes az F1ben, hogy 6 megapixelnel megalltak es inkabb ujitottak mas teruleten. A 36mm kezdo nekem is sok (ez a bajom az FZ50el is). Viszont ez a gep egy igen igeretes lepes az igazi hibridek fele (fenykepezo-kamera). Az eddigi gepek tobbsege vagy fenykepezo volt ami tud videot is, vagy kamera amivel lehet csinalni fotokat is. De mindig erezheto volt az egyik vagy masik kepesseg hatterbe szoritasa.
  • Timber
    minden csak viszonyitas kerdese. Anno egy ismerosunknek vettunk 29e-ert valami Canon filmes 'gepet' szerintem ezzel az obival. Rogton ki is probaltam az EOS300D-n... Kitobi minoseget szeritnem hozta. De amire emlekszem, hogy iszonyat muanyag feeling volt. Az egesz nem volt 10 deka kb. es ha jol emlekszem meg a bajonett resze is muanyag volt. Szoval max 5-7e forintert jo vetel... ha valaki csak ennyit tud raszanni akkor annak jo alternativa lehet ha nem kell annyira a nagylato viszont kene az AF (hangos, lassu es neha pontatlan... de autofokusz :D)
  • Blasta
    Mér, aztat hogykell?
    KÉJZIJÓ?? :)
  • Loál János #36377
    :O)))

Viszont a KÁZIÓ-ért lebaszás. :-@
  • Blasta
    Valami olyasmi lesz, de hogy nem valami jó obi, az fix :)